JMM
Slava Ukraini!
Jepp, morsom video.
Alt for få verdsetter nymalt kaffe.Mange ganger jeg tenker det at........ MOKKAMASTER - Ja, den som omtrent alle har, eller har et forhold til.
Det er en bra brygger!! Problemet er at folk bruker helt feil kaffe til den. Folk skal få bestemme selv hva som smaker godt.
MEN, kaffe MÅ IKKE smake brent, ei heler småharskt..... Og kaffe bør definitivt ikke stå på termos i en evighet.
Lag heller halv kanne, fordi som alltid, nettopp må lage full og ha på termos (gjerne ståltermos)
Kvalitet før kvantitet!!
Ifjor når Mokkamaster kom med sin KM 5 (kvern med kniver/burrs) så kjøpte jeg en sånn til modern på 80 år, og hu kverner til hver kanne nå !!
Oppgradert ifra Ali-Evergood til stort sett Lavazza`er, kjører nå den "grønne" økologiske TIERRA, og gleder seg hver dag til nykvernet og brygget GOD kaffe som hu sier, iforhold til historien....
Skjønner delvis hva du mener med budskapet om at melk er kun for folk som ikke liker kaffen. Drikker ca 90% cortado, uavhengig av bønner, men drikker stort sett fra Tim Wendelboe, Fuglen, Supreme Roastworks og noe Kaffa. Den perfekte koppen espresso får man sjelden ved å lage en kopp og drikke den. Det må nær sagt alltid tweakes noe for å treffe, det har jeg ikke tid eller råd til å holde på med.Men melk i varm kaffe, betyr at man ikke liker kaffen
Ergo feil type kaffe
Dette tror jeg er blant trådens viktigste poenger, og som ikke kan gjentas for ofte om man først er på søken etter bedre, for ikke å si god, kaffe.Alt for få verdsetter nymalt kaffe.
Malt kaffe har omtrent like lang holdbarhet som oppskjærte brødskiver!
Makan til BS - her drikkes det kaffe anytime, gjerne like før sengetid også. Virkningen er nok høyst individuell fra person til person.Så tidleg bør du stoppe å drikke kaffi
Sommaren er høgtid for kaffiimport, men lyse kveldar bør ikkje vere synonymt med seine kaffikoppar ifølge ekspert. Det kan i så fall få konsekvensar.www.nrk.no
Jeg snur litt på påstanden.Men for og være litt seriøs... så inneholder "lightroasted" mer koffein enn darkroast.
Is light roasted coffee higher in caffeine?
Because light roast coffee is roasted for less time, it's denser and heavier than dark roast. As a result, each particle of ground light roast contains more caffeine than a particle of ground dark roast. When equal volumes are measured, the light roast will thus pack more caffeine.
Gjør ikke alle det?Jeg snur litt på påstanden.
Veier man kaffen før brygging, er vi like langt.
Vi kan være enig om at det marginalt. Og kanskje ikke så interessant , men hvis går ut fra at koffein er en fast substans i en kaffebønne, så vil en mørkere brent kaffebønne veie mindre enn en lysere brent bønne, men ha samme innhold koffein. Veier man bønner opp før kverning, vil da man få flere bønner og mer koffein per brygg.Gjør ikke alle det?
Fremdeles så blir det mer, men da kommer vi inn på malinggrad og densitet .
Har tenkt på å kjøpe en melkeskummer til fruen.Hei Sentralen! Vi har trakter, pour over og aeropress men… nå har vi funnet ut at det trengs en espressomaskin fordi vi får så sykt bra skum i en melkeskummer vi har fått oss.
Vi tenker å gå for en variant som er liten på benken og kun espresso. Trenger ikke melkeskummer i tillegg.
Fordel om den ikke er for kostbar, vi kan heller oppgradere senere, og «lett å bruke» og renholde.
Har noen erfaringer til maskiner til under 5000.-?
Og har noen erfaringer med maskiner som er trygge å kjøpe brukt, hvis det gjør at man får mye mer maskin for budsjettet?
Kvern, vekt osv er på stell.
Håper det er noen gode erfaringer her inne
Har wilfa svart kvernHvilken kvern har du allerede, det kan jo fortelle litt om hva det er du trenger...
Kjøpte fra modern houseHar tenkt på å kjøpe en melkeskummer til fruen.
Hvilken har du kjøpt?