Viser pakken opprinnelsesland?
Ja, Quingdao, KinaViser pakken opprinnelsesland?
Da har jeg dårlig nytt.Ja, Quingdao, Kina
Eriks BearnaiseMan kjøper da aldri kinesisk hvitløk? Det er ENORME kvalitetsforskjeller på hvitløk. Sjekk når det arrangeres Bondes Marked nær deg og prøv norskprodusert hvitløk. Lag gjerne også sort hvitløk som er utrolig godt til veldig mye.
Apropos Bearnaise - gidder man ikke lage den selv så er denne såpass god at du sannsynligvis ikke kommer til å lage selv etter å ha prøvd den. Jeg tilsetter litt sitron i den. Av og til har jeg også tilsatt røkt Naga Bhut og da gjerne hvis det er svin som serveres.
Vis vedlegget 1048479
Har vært med på en del slike soppturer der og følte meg stort sett litt som en danske som aldri har sett snø, men akkurat fått utlevert ski, staver og kart for skiorientering på Finse i slutten av januar…
Var bra med morkler her i fjor, tidlig i sesongen, og enig, utrolig smak. Området anses å være et av de bedre for sopp i Sverige, så jeg har skaffet soppbok og app.Fin og delikat farge på de kantarellene der!
Når de er i sesong og spesielt når vi har fått plukket dem selv, så er det generelt kjøttfrie dager her i heimen.
Ikke sesong nå, rimeligvis, men har du også morkler i de svenske skoger rundt deg, @Hardingfele?
Ikke så lett å få tak i, men selv setter jeg morkler over trøfler. Får fortsatt vann i munnen bare av å tenke på noen av de langstekte villsvin med morkler jeg har satt til livs i Polen og Litauen, begge land som har en religiøs tilnærming til skog og soppsanking.
Den inneholder følgendeMan kjøper da aldri kinesisk hvitløk? Det er ENORME kvalitetsforskjeller på hvitløk. Sjekk når det arrangeres Bondes Marked nær deg og prøv norskprodusert hvitløk. Lag gjerne også sort hvitløk som er utrolig godt til veldig mye.
Apropos Bearnaise - gidder man ikke lage den selv så er denne såpass god at du sannsynligvis ikke kommer til å lage selv etter å ha prøvd den. Jeg tilsetter litt sitron i den. Av og til har jeg også tilsatt røkt Naga Bhut og da gjerne hvis det er svin som serveres.
Det er ikke mulig å lage en ferdigsaus basert på smør. Akkurat det samme gjelder aioli med egg. I prinsipp er jeg enig med deg men anbefaler allikevel at man smaker på den. Milevis over andre versjoner fra feks Jacobs.Siden rapsolje står først er det ingrediensen det er mest av. Bernaisesaus inneholder normalt eksakt 0% rapsolje, man bruker smør.
Green Gigant mais selges for kr. 140.- pr. kg. Eldorado går for under kr. 30.- Tror nok matvarebaronene ler hele veien til banken.Var innom Joker'n på hjørnet her en dag, og fikk nesten sjokk... de skulle ha 32,- for en boks makrell i tomat (som for ikke så lenge siden kostet fra 17-20,- i de fleste butikker)
Så sjekket jeg Meny - og da dukket denne opp!! 5% my ASS too..... Mengder med produkter som snikjusteres gjennom hele året.
Vis vedlegget 1048722
For 18 måneder siden kostet en halvkilo Tine saltet smør 40 kroner og 12 øre på Rema i Oslo, inkludert 15% Æ-rabatt, eller 47 kroner og 20 øre i hyllepris før Æ-rabatten. Jeg tviler på du på det tidspunktet fant et så generisk produkt over 20% billigere enn hva Rema og Kiwi (koster alltid det samme begge steder) selger dette for i Oslo.'for 18 mnd siden var prisen ca 37 for 0.5kg... nå har det rundet 60... .... 5% prisøkning my ass!
Det er jo bare en emulsjon, starter du med sjarlottløk og estragon og får den under huden kan du eksperimentere i det uendelig, oppskrifer er det jo egentlig bare å drite i^Ja men for amatører er der 100 oppskrifter, eggeplomme og uten, hvitløk, charlotte løk og uten .........