Nå er ikke jeg over hodet ikke bevandret i hvor støynivået pleier å være på slike kverner, har kun hatt to "mopedkverner" til 50 øre og en dropsrull og de støyet mye!@SAL Hvordan er støynivået på denne ? (ja, jeg ser det er til garasjen... men allikevel)
ALLE italienere er da GERIATRIC. Har leid vel et femtitalls italienske leiligheter. Alle har slike Bialetti moka-kanne i flere størrelser. Men kaffen den tar de nede på hjørnet på kaffebaren - det er kultur !!!!!!!!
Sant nok.ALLE italienere er da GERIATRIC. Har leid vel et femtitalls italienske leiligheter. Alle har slike Bialetti moka-kanne i flere størrelser. Men kaffen den tar de nede på hjørnet på kaffebaren - det er kultur !!!!!!!!
Det er en tyrkisk kaffekanne. Kalles Ibrik i Grekenland eller Cezve i Tyrkia og er vanlig i indre delen av Middelhavet og litt østover. Gir en fyldig og nydelig kaffe. Jeg synes ikke den oppleves sterkere enn espresso. Det er noe annet.Men jeg er ingen ekspert og det finnes sikkert lokale variasjoner.Hva er konseptet Chalshus, kaffekanne?
Gresk/Tyrkisk kaffe er jo mye mer finmalt enn f.eks espressomalt. Som fint pulver. Fikk både "kanne" og kaffe av vår venner på vår mangeårige stamtaverna på en gresk øy for noen år siden. Fikk kaffekurs av mor på kjøkkenet. Kokemulighetene i leilighetene hadde ofte et pittelite gassbluss, det er til "kaffekjelen"Det er en tyrkisk kaffekanne. Kalles Ibrik i Grekenland eller Cezve i Tyrkia og er vanlig i indre delen av Middelhavet og litt østover. Gir en fyldig og nydelig kaffe. Jeg synes ikke den oppleves sterkere enn espresso. Det er noe annet.Men jeg er ingen ekspert og det finnes sikkert lokale variasjoner.
Forholdet er ca 7 gram kaffe til 60ml vann.
Konseptet dritt inn, dritt ut får en ny dimensjon.Noen som har smakt den bønna som blir spist av et dyr og driti ut før de brennes?
Evt hvor jeg får tak i en kvarting?
Så med andre ord, overpriset juggel?Konseptet dritt inn, dritt ut får en ny dimensjon.
For å legge godviljen til og ikke engang tenke på dyrevelferd eller sjansen for å bli lurt, men kun tenke smak:
En palmesivett spiser/blir foret med vilkårlige bønner der bønnene/kaffebærene blir spist hele og fermiteringsprosessen skjer i dyrets fordøyelsessystem. Deretter driter palmesivetten ut kaffen, der stort sett bare frøet, eller bønnen som vi kaller det, igjen.
På det aller beste smaker dette som en ukontrollert bærtørket kaffe av dårlig kvalitet.
Anbefales ikke.
Jeg synes ikke 255 for en god geisha er så galt. Man kan heldigvis la være selvsagt. 250 delt på 12 gram gir vel 20 kopper. Så kan man spørre seg om 12 kroner koppen er for mye.Vært frempå og smakt ?
255,- for 250g er friskt
Ja, en gimmick som gir for stort insentiv til scam og mangel på dyrevelferd. Spesialkaffe per definisjon er det ikke.Så med andre ord, overpriset juggel?
Jeg har ikke alle fall sansen for geisha, ja kaffenJeg synes ikke 255 for en god geisha er så galt. Man kan heldigvis la være selvsagt. 250 delt på 12 gram gir vel 20 kopper. Så kan man spørre seg om 12 kroner koppen er for mye.
Nei! Kopi Luwak har jeg smakt og den var verdt de 15000 Kyat`ene jeg betalte for koppen. De aller beste kaffene visker ut grensene mellom tea og kaffe og det gjør også Kopi Luwak. Ekstremt fruktig med en deilig, fyldig ettersmak. Men det sagt, det er ikke den beste kaffen jeg har smakt.Så med andre ord, overpriset juggel?
Vel... vi drikker filterkaffe her, og normalt forbruk for meg og FruSluk er gjerne en halv kg. pr. uke - eller 500,- dersom nevnte kaffe skal nytes hver gang.Jeg synes ikke 255 for en god geisha er så galt. Man kan heldigvis la være selvsagt. 250 delt på 12 gram gir vel 20 kopper. Så kan man spørre seg om 12 kroner koppen er for mye.
12 grams shot ? Så lavt har jeg aldri vært nede i..Jeg synes ikke 255 for en god geisha er så galt. Man kan heldigvis la være selvsagt. 250 delt på 12 gram gir vel 20 kopper. Så kan man spørre seg om 12 kroner koppen er for mye.
Geisha var en lysbrent kaffe. Tenkte derfor filter/håndbrygg.12 grams shot ? Så lavt har jeg aldri vært nede i..
Hvor mange micron på kverna ?
Jeg mener fortsatt at verdien står seg. Det er heldigvis 52 uker i året og muligheten for å variere er til stedet.Vel... vi drikker filterkaffe her, og normalt forbruk for meg og FruSluk er gjerne en halv kg. pr. uke - eller 500,- dersom nevnte kaffe skal nytes hver gang.
25.000,- i året bare på den kaffen har definitivt ikke jeg råd til iallefall.
Filter
We strongly recommend using the correct measurements and brewing techniques when you brew our coffees. Use a digital scale both to measure water and coffee in order to get consistent results, and we recommend using between 60 to 70 grams of coffee per litre (1000g) of water, depending on the brewing method, water quality and coffee used.
Fruity Filter Coffee - Finca el Vikingo - Tim Wendelboe
A floral and fruity light roasted Geisha coffee produced by Jobneel Caceres Dios, the owner of Finca Nacimiento, in Honduras.timwendelboe.no
Prisen for geisha sånn sett er nok ikke så gale, men for oss forbrukere av kaffe, så blir det evnt med en testpose til den prisen.Jeg mener fortsatt at verdien står seg. Det er heldigvis 52 uker i året og muligheten for å variere er til stedet.