Mat, drikke og røyk Kaffe-nerding

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • habicht

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.04.2005
    Innlegg
    2.834
    Antall liker
    3.509
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    7
    Har funnet mye god info om Kenia og Guatemala på et tyskt forum. Skal se om jeg finner den, da kan jeg poste en link. Har vurdert å fin tune en slik som single doser for espresso
     
    • Liker
    Reaksjoner: SAL

    Deng1

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    27.04.2024
    Innlegg
    1.081
    Antall liker
    1.227
    Sted
    VestBredden
    @SAL Hvordan er støynivået på denne ? (ja, jeg ser det er til garasjen... men allikevel)
     

    habicht

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.04.2005
    Innlegg
    2.834
    Antall liker
    3.509
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    7
    Her er link til denne tyske siden med mye god info på Mahlkönig Kenia og Guatemala

     
    • Liker
    Reaksjoner: SAL

    SAL

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.10.2006
    Innlegg
    3.583
    Antall liker
    4.597
    Torget vurderinger
    10
    @SAL Hvordan er støynivået på denne ? (ja, jeg ser det er til garasjen... men allikevel)
    Nå er ikke jeg over hodet ikke bevandret i hvor støynivået pleier å være på slike kverner, har kun hatt to "mopedkverner" til 50 øre og en dropsrull og de støyet mye!
    Mahlkönig`n er stille i forhold synes jeg, den har også den vibrering/riste funksjonen så totalen er bra synes jeg.
    Kverner kjapt og presist med 71mm "Big Block" kvernskiver, smaker bedre gjør det også!

    Mvh.
    SAL
     

    Deng1

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    27.04.2024
    Innlegg
    1.081
    Antall liker
    1.227
    Sted
    VestBredden
    Nå har jeg 80mm, men har faktisk mest trua på at det er geometri, som mer en av de viktigste faktorene, kanskje i sammenheng med størrelse.. :unsure:
    Det som forundrer meg mer og mer at det ikke er flere som får til løsninger der man kan skru fast knivene ifra baksiden (ja, det lar seg løse),
    og med det så får man ganske mange prosent mer med overflate på knivene, ikke mist så vil de holde seg renere.
    Rett og slett bedre gevinst !!
     
    • Love
    Reaksjoner: SAL

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    23.705
    Antall liker
    17.738
    Torget vurderinger
    2
    Har funnet ut av hvordan man kan lese The New Yorker uten abo. Går det greit da? Å ha en slik en? Bra blad.

     

    Elmer

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    23.08.2009
    Innlegg
    2.269
    Antall liker
    2.589
    ALLE italienere er da GERIATRIC. Har leid vel et femtitalls italienske leiligheter. Alle har slike Bialetti moka-kanne i flere størrelser. Men kaffen den tar de nede på hjørnet på kaffebaren - det er kultur !!!!!!!!
     

    noruego

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.06.2003
    Innlegg
    6.813
    Antall liker
    7.855
    ALLE italienere er da GERIATRIC. Har leid vel et femtitalls italienske leiligheter. Alle har slike Bialetti moka-kanne i flere størrelser. Men kaffen den tar de nede på hjørnet på kaffebaren - det er kultur !!!!!!!!
    Sant nok.

    På den andre side av den adriatiske fjord, så var det en kroatisk poet (som jeg ikke husker navnet på nå) som skrev noe slikt som at «intet er så ensomt som å måtte drikke sin kaffe alene».
     

    ottone

    Æresmedlem
    Ble medlem
    08.04.2008
    Innlegg
    14.266
    Antall liker
    11.311
    Sted
    Stavanger
    Torget vurderinger
    3
    Det begynner å nærme seg en god espresso her, etter mye modifikasjon og mikmak med billige greier.
    Har funnet espresso-bønner og utsalg som jeg liker. Både Solberg og Stavanger Kaffebrenneri har gode ting. Og så lokale Austrått Kaffebrenneri.
    Da går det den veien det pleier, ( håper framover) nemlig mot tyngre maskineri. Tyngre, men sympatisk beskjeden størrelse.
    Litt spent på hvor god kvern det er i disse fra Sage:
    1725625457365.png
     

    Deng1

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    27.04.2024
    Innlegg
    1.081
    Antall liker
    1.227
    Sted
    VestBredden
    Helt enig !! Står på min to-do liste og... har du sandkasse og ?
    Har kvern som maler fint nok :cool:
     

    ynot

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    01.06.2006
    Innlegg
    2.548
    Antall liker
    1.743
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    1
    Da jeg var i Libanon så fikk vi av og til servert kaffe av de lokale. Den var så tykk at du måtte slå sjeia med mye kraft for å komme til bunnen. Det var kraftig kaffe..
    Jeg har bare smakt espresso to ganger, men det var som vann å regne sammenlignet med den kaffen 🤣
     

    Chalshus

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.02.2002
    Innlegg
    6.365
    Antall liker
    3.997
    Sted
    Horten
    Torget vurderinger
    7
    Hva er konseptet Chalshus, kaffekanne?
    Det er en tyrkisk kaffekanne. Kalles Ibrik i Grekenland eller Cezve i Tyrkia og er vanlig i indre delen av Middelhavet og litt østover. Gir en fyldig og nydelig kaffe. Jeg synes ikke den oppleves sterkere enn espresso. Det er noe annet.Men jeg er ingen ekspert og det finnes sikkert lokale variasjoner.

    Forholdet er ca 7 gram kaffe til 60ml vann.
     
    Sist redigert:

    Elmer

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    23.08.2009
    Innlegg
    2.269
    Antall liker
    2.589
    Det er en tyrkisk kaffekanne. Kalles Ibrik i Grekenland eller Cezve i Tyrkia og er vanlig i indre delen av Middelhavet og litt østover. Gir en fyldig og nydelig kaffe. Jeg synes ikke den oppleves sterkere enn espresso. Det er noe annet.Men jeg er ingen ekspert og det finnes sikkert lokale variasjoner.

    Forholdet er ca 7 gram kaffe til 60ml vann.
    Gresk/Tyrkisk kaffe er jo mye mer finmalt enn f.eks espressomalt. Som fint pulver. Fikk både "kanne" og kaffe av vår venner på vår mangeårige stamtaverna på en gresk øy for noen år siden. Fikk kaffekurs av mor på kjøkkenet. Kokemulighetene i leilighetene hadde ofte et pittelite gassbluss, det er til "kaffekjelen"

    Ja, vi liker også gresk kaffe, tykk kraftig og søt !
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    56.901
    Antall liker
    107.926
    Torget vurderinger
    23
    Det synes jeg også, men lot være å kommentere prisen for alltid er det noen på sentralesn som da skal "forsvare" dette bla bla... Vi skjønner jo alle at dette ikke er Ali fra JoJohansen på brygga liksom.. Uansett så er det mye kr. for en skadeskutt nordmann plaget av elendig kroneverdi. For den invidde er jo dette nærmest for en hobby å regne og sikkert vel verdt pengene. Men når man som jeg gjør unna en halv kilo i uka så blir det i overkant, og heller ikke nødvendig. Til hygge, nerding og spesielle anledninger jo.
     

    Deng1

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    27.04.2024
    Innlegg
    1.081
    Antall liker
    1.227
    Sted
    VestBredden
    Helt enig, hos meg, så blir det over 20 kr koppen, og som du sier, noe skal man unne seg osv... nerding, sette av et x i the bucking list osv: helt legitimt.

    Det er jo tross alt ikke mer en 0,5cm isolasjon på en nordostkabel... 🤭
     

    ynot

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    01.06.2006
    Innlegg
    2.548
    Antall liker
    1.743
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    1
    Noen som har smakt den bønna som blir spist av et dyr og driti ut før de brennes?
    Evt hvor jeg får tak i en kvarting?
     

    Morten S

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    03.09.2015
    Innlegg
    345
    Antall liker
    544
    Noen som har smakt den bønna som blir spist av et dyr og driti ut før de brennes?
    Evt hvor jeg får tak i en kvarting?
    Konseptet dritt inn, dritt ut får en ny dimensjon.

    For å legge godviljen til og ikke engang tenke på dyrevelferd eller sjansen for å bli lurt, men kun tenke smak:

    En palmesivett spiser/blir foret med vilkårlige bønner der bønnene/kaffebærene blir spist hele og fermiteringsprosessen skjer i dyrets fordøyelsessystem. Deretter driter palmesivetten ut kaffen, der stort sett bare frøet, eller bønnen som vi kaller det, igjen.

    På det aller beste smaker dette som en ukontrollert bærtørket kaffe av dårlig kvalitet.

    Anbefales ikke.
     

    ynot

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    01.06.2006
    Innlegg
    2.548
    Antall liker
    1.743
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    1
    Konseptet dritt inn, dritt ut får en ny dimensjon.

    For å legge godviljen til og ikke engang tenke på dyrevelferd eller sjansen for å bli lurt, men kun tenke smak:

    En palmesivett spiser/blir foret med vilkårlige bønner der bønnene/kaffebærene blir spist hele og fermiteringsprosessen skjer i dyrets fordøyelsessystem. Deretter driter palmesivetten ut kaffen, der stort sett bare frøet, eller bønnen som vi kaller det, igjen.

    På det aller beste smaker dette som en ukontrollert bærtørket kaffe av dårlig kvalitet.

    Anbefales ikke.
    Så med andre ord, overpriset juggel?
     

    Morten S

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    03.09.2015
    Innlegg
    345
    Antall liker
    544
    Vært frempå og smakt ?

    255,- for 250g er friskt :sneaky:
    Jeg synes ikke 255 for en god geisha er så galt. Man kan heldigvis la være selvsagt. 250 delt på 12 gram gir vel 20 kopper. Så kan man spørre seg om 12 kroner koppen er for mye.
     

    ynot

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    01.06.2006
    Innlegg
    2.548
    Antall liker
    1.743
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    1
    Jeg synes ikke 255 for en god geisha er så galt. Man kan heldigvis la være selvsagt. 250 delt på 12 gram gir vel 20 kopper. Så kan man spørre seg om 12 kroner koppen er for mye.
    Jeg har ikke alle fall sansen for geisha, ja kaffen 😆
     

    BeetleBug

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.06.2009
    Innlegg
    6.740
    Antall liker
    13.599
    Sted
    Sørlandet
    Så med andre ord, overpriset juggel?
    Nei! Kopi Luwak har jeg smakt og den var verdt de 15000 Kyat`ene jeg betalte for koppen. De aller beste kaffene visker ut grensene mellom tea og kaffe og det gjør også Kopi Luwak. Ekstremt fruktig med en deilig, fyldig ettersmak. Men det sagt, det er ikke den beste kaffen jeg har smakt.
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    56.901
    Antall liker
    107.926
    Torget vurderinger
    23
    Jeg synes ikke 255 for en god geisha er så galt. Man kan heldigvis la være selvsagt. 250 delt på 12 gram gir vel 20 kopper. Så kan man spørre seg om 12 kroner koppen er for mye.
    Vel... vi drikker filterkaffe her, og normalt forbruk for meg og FruSluk er gjerne en halv kg. pr. uke - eller 500,- dersom nevnte kaffe skal nytes hver gang.
    25.000,- i året bare på den kaffen har definitivt ikke jeg råd til iallefall.

    Filter

    We strongly recommend using the correct measurements and brewing techniques when you brew our coffees. Use a digital scale both to measure water and coffee in order to get consistent results, and we recommend using between 60 to 70 grams of coffee per litre (1000g) of water, depending on the brewing method, water quality and coffee used.


     

    Deng1

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    27.04.2024
    Innlegg
    1.081
    Antall liker
    1.227
    Sted
    VestBredden
    Jeg synes ikke 255 for en god geisha er så galt. Man kan heldigvis la være selvsagt. 250 delt på 12 gram gir vel 20 kopper. Så kan man spørre seg om 12 kroner koppen er for mye.
    12 grams shot ? Så lavt har jeg aldri vært nede i..

    Hvor mange micron på kverna ?
     

    Morten S

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    03.09.2015
    Innlegg
    345
    Antall liker
    544
    Vel... vi drikker filterkaffe her, og normalt forbruk for meg og FruSluk er gjerne en halv kg. pr. uke - eller 500,- dersom nevnte kaffe skal nytes hver gang.
    25.000,- i året bare på den kaffen har definitivt ikke jeg råd til iallefall.

    Filter

    We strongly recommend using the correct measurements and brewing techniques when you brew our coffees. Use a digital scale both to measure water and coffee in order to get consistent results, and we recommend using between 60 to 70 grams of coffee per litre (1000g) of water, depending on the brewing method, water quality and coffee used.


    Jeg mener fortsatt at verdien står seg. Det er heldigvis 52 uker i året og muligheten for å variere er til stedet.
     

    Deng1

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    27.04.2024
    Innlegg
    1.081
    Antall liker
    1.227
    Sted
    VestBredden
    Jeg mener fortsatt at verdien står seg. Det er heldigvis 52 uker i året og muligheten for å variere er til stedet.
    Prisen for geisha sånn sett er nok ikke så gale, men for oss forbrukere av kaffe, så blir det evnt med en testpose til den prisen.
    Tviler ikke på at det vil smake meget godt pr krone allikevel.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn