Mat 2.
Svigers hadde på forhånd alet opp 30-talls fjærkre. Her måtte en av dem til pers. Vi gjorde det hjemme siden vi skulle lage en rett av blodet. Resten av kadaveret sendte vi bare til noen andre, som ribbet og renset det mot penger. Kjekt!
Det er alltid noen som er villig til å utføre tjenester mot penger. Det er sånn ekte kapitalisme skal fungere, ffs!
Da er det fest. Der har man en annen drikkekultur. Man skåler alltid før man drikker, slik at alle får i seg omtrent samme mengde. Alltid noen som «bukket under» først. Ganske dustete, synes jeg
. Legg merke til karaoke-anlegget i bakgrunnen (Kommer tilbake med mer om det).
Alt spises, foruten fjærene. På bildet ser vi leveren, hjertet, halsen osv. Og seff andeføttene, som det alltid er rift om. Fikk ikke med meg hodet her.
Plakaten reklamerer med nudlersuppe med okseøyer, -kuk og -baller. Ja, jeg har spist alle delene, men da i en annen rett
Er det nudler med and, eller and i noe nudler? Ikke godt å si
. Dette er en kinesisk rett. Restauranten vi spiste på, så helt likedan ut etter 40 år i drift. Grunnen til det, var fordi eierne var overtroiske, og nektet å pusse opp/forandret på noen ting så lenge businessen gikk bra. Feng shui shit, må vite!
Fra markedet. Hviløk er ikke bare hvitløk. Her ser vi hele 7 forskjellige typer
Dronningen blant tropiske frukter: Durian. Stor eksport til Kina, som kan ikke få nok av den. Jeg elsker frukten, og fråtset mye i meg ved hver anledning. Mektig sak!
Ungene ble matlei, så her ble det helt enkelt spagetti carbonara og fish n chips, som var absolutt det beste jeg har smakt av den slags. Skikkelig fisk og sprø. Ikke som den vasne greia man ofte får servert
Ha ellers en god helg, folkens
!
I morgen blir det ned til Nøtterøy og besøker gamle far. Han skal servere
pho. Det blir noe helt annet enn hva man får av den retten i VN (og på restauranter i Norge).
PS! Apropos mat. Dette funker også glimrende
. Vietnamesere flest spiser faktisk ikke sau/lam pga lukten.