For de som har råd til det ja sikkert - men det har ikke jeg. Ikke jobber jeg i bransjen og ikke har jeg fyrstelig gasje heller. 2.000,- i mnd. bare for kaffe representerer fort en fjerdedel av matbudsjettet serru..
Nei! Kopi Luwak har jeg smakt og den var verdt de 15000 Kyat`ene jeg betalte for koppen. De aller beste kaffene visker ut grensene mellom tea og kaffe og det gjør også Kopi Luwak. Ekstremt fruktig med en deilig, fyldig ettersmak. Men det sagt, det er ikke den beste kaffen jeg har smakt.
Og siden jeg og en gjeng med like interesser møtes hos eieren av disse nydelige kaffemakerne, så fikk jeg gleden av og smake en slik shot !!
Og det var rett og slett helt fantastisk !!! INGEN bitterhet og spore selv med all grudden i koppen... Det vare bare rett og slett knall, har allerede bestilt et sett selv. Med flere størrelser, gleder meg til og bli mer kjent med dette. Takk for smaken @Chalshus
En noe mer edruelig pris..... kr. 79.90 for 2 x 0,45 kg. - alle typene deres. Grei hverdagskaffe for en antisnobb som meg
Innhandlet i EU i dag. ( ser for meg nerdene i tråden riste oppgitt på sine finstemte ganer/hoder...)
En noe mer edruelig pris..... kr. 79.90 for 2 x 0,45 kg. - alle typene deres. Grei hverdagskaffe for en antisnobb som meg
Innhandlet i EU i dag. ( ser for meg nerdene i tråden riste oppgitt på sine finstemte ganer/hoder...)
En noe mer edruelig pris..... kr. 79.90 for 2 x 0,45 kg. - alle typene deres. Grei hverdagskaffe for en antisnobb som meg
Innhandlet i EU i dag. ( ser for meg nerdene i tråden riste oppgitt på sine finstemte ganer/hoder...)
Ikke bekymre deg om trøndern... jeg passer godt på at han får den VILLedningen han trenger
Og i disse dager er det viktig for mange og finne en billigkaffe som funker bra. Og de fleste som frekventerer denne tråden bytter ut "Gevalia" for bedre saker innimellom.
Om man skal dypnerde innen kaffe, så er espresso greia.. dypere ned i kaninhullet er det knapt mulig og komme...
@Morten S har du noen erfaring med tyrkisk kaffe ? "kjenner" du noen andre som har ?
Noen med erfaring på lystbrent.. ?? Evnt hvor lyst kan man gå tror du?
Testa med vanlig arabica mørkbrent (Lavazza Espresso Barista) Og det er definitivt innafor etter og ha prøvd tre kopper med slumpmåling..
@Morten S har du noen erfaring med tyrkisk kaffe ? "kjenner" du noen andre som har ?
Noen med erfaring på lystbrent.. ?? Evnt hvor lyst kan man gå tror du?
Testa med vanlig arabica mørkbrent (Lavazza Espresso Barista) Og det er definitivt innafor etter og ha prøvd tre kopper med slumpmåling..
Kverning og mengde er interessante temaer og jeg forhører meg alltid om dette når jeg smaker en god kaffe ute.
19 til 20 gram finkvernet kaffe til 250 ml (stor norsk kaffekopp) og 23-24 gram til 350 ml (to vanlige kjøkkenkopper). Min kvern går fra 0 til 40 hvor 0 er meget fint espresso "pulver". Jeg kverner mine bønner på 7-10.
Kverning og mengde er interessante temaer og jeg forhører meg alltid om dette når jeg smaker en god kaffe ute.
19 til 20 gram finkvernet kaffe til 250 ml (stor norsk kaffekopp) og 23-24 gram til 350 ml (to vanlige kjøkkenkopper). Min kvern går fra 0 til 40 hvor 0 er meget fint espresso "pulver". Jeg kverner mine bønner på 7-10.
"Alltid" 60 gram pr liter her. 500 ml 30 gram osv. Så har jeg alltid en konstant og kan justere kverningsgrad etter behov og bryggemetode. (ikke espresso)
"Alltid" 60 gram pr liter her. 500 ml 30 gram osv. Så har jeg alltid en konstant og kan justere kverningsgrad etter behov og bryggemetode. (ikke espresso)
"Alltid" 60 gram pr liter her. 500 ml 30 gram osv. Så har jeg alltid en konstant og kan justere kverningsgrad etter behov og bryggemetode. (ikke espresso)
15 gram på 250 ml (vanlig kaffekopp) mener jeg er lite nesten uansett kverning, brenning og bryggemetode. Som nevnt tidligere i tråden så drikker jeg en kopp om dagen og når jeg drikker den ene koppen alene så blir det V60. Er vi begge hjemme og jeg lager flere kopper så bruker jeg Chemex.
Jeg har lagd "noen" kopper med ibrik oppgjennom... Har vel holdt på med det noen år nå, ved siden av espresso, siphon, moka, pour-over og en sjelden gang trakter...
Jeg foretrekker mellombrent til lett mørkbrent til det, da den havner midt i mellom syrlig og bitter på en måte. Kan dog sies at med mindre du går for den tradisjonelle med tre oppkok, så skal det en del til for å få den bitter.
Jeg har lagd "noen" kopper med ibrik oppgjennom... Har vel holdt på med det noen år nå, ved siden av espresso, siphon, moka, pour-over og en sjelden gang trakter...
Jeg foretrekker mellombrent til lett mørkbrent til det, da den havner midt i mellom syrlig og bitter på en måte. Kan dog sies at med mindre du går for den tradisjonelle med tre oppkok, så skal det en del til for å få den bitter.
Takk for info, syntes det er rart at ikke flere kaffenerder hiver seg over dette, GOD KAFFE!! Og det er jo heller ingen store utgifter her, om man ikke går for ei sandkasse med propanoppvarming. Jeg bruker kokeplatene (ikke induksjon) og det er helt fint, og når man skal på tur er dette helt innafor, da man jo allerede har med seg en liten gassbrenner
Takk for info, syntes det er rart at ikke flere kaffenerder hiver seg over dette, GOD KAFFE!! Og det er jo heller ingen store utgifter her, om man ikke går for ei sandkasse med propanoppvarming. Jeg bruker kokeplatene (ikke induksjon) og det er helt fint, og når man skal på tur er dette helt innafor, da man jo allerede har med seg en liten gassbrenner
Det er vel for Old-School og lite kostnadskrevende for mange
Et sett med ibriks og en Sözen kvern, så er du jo i gang... Kan bruke alle varmekilder, bare du har kontroll så det ikke varmes for fort. Bruker som regel kokeplate på vanlig komfyr eller vedkomfyren til dette. Sprit-eller gassbrenner på tur. Eneste jeg er litt picky på er at det males fint nok. En espressokvern gjør sjelden det... En manuell ala Sozen derimot er fin, tung å bruke, men gir godt resultat. Og koster nesten ikke noe....
Det er vel for Old-School og lite kostnadskrevende for mange
Et sett med ibriks og en Sözen kvern, så er du jo i gang... Kan bruke alle varmekilder, bare du har kontroll så det ikke varmes for fort. Bruker som regel kokeplate på vanlig komfyr eller vedkomfyren til dette. Sprit-eller gassbrenner på tur. Eneste jeg er litt picky på er at det males fint nok. En espressokvern gjør sjelden det... En manuell ala Sozen derimot er fin, tung å bruke, men gir godt resultat. Og koster nesten ikke noe....
Ja malingsgraden skal være fiiiiiiiiin, og det gjør min Mahlkønig uten problem. Ja tenkte på noe av det samme, det koster ikke nok !!!
Og det er jo en hel del muligheter til og nerde her og !!!
Når alt dette som skrives, så har jeg vært uten kaffe i over en måned... pga migrene, og jeg lengter virkelig etter en kod kopp nå !!!!!
Ja malingsgraden skal være fiiiiiiiiin, og det gjør min Mahlkønig uten problem. Ja tenkte på noe av det samme, det koster ikke nok !!!
Og det er jo en hel del muligheter til og nerde her og !!!
Mahlkönig er vel en av de svært få som klarer dette. De har jo også et eget burr sett for nettopp Tyrkisk.
Men de koster litt mer enn jeg er villig til å legge ned i en kvern. Jeg er sånn skrudd sammen at jeg liker alt som er manuellt og/eller gammeldags.... (Det være seg til kaffe eller mye annet hobby relatert.) Til og med espressomaskinen min er manuell og med lever. Ingen "moderne pumpe" i den nei...
Mahlkönig er vel en av de svært få som klarer dette. De har jo også et eget burr sett for nettopp Tyrkisk.
Men de koster litt mer enn jeg er villig til å legge ned i en kvern. Jeg er sånn skrudd sammen at jeg liker alt som er manuellt og/eller gammeldags.... (Det være seg til kaffe eller mye annet hobby relatert.) Til og med espressomaskinen min er manuell og med lever. Ingen "moderne pumpe" i den nei...
Ja, mine 80mm kniver klarer det uten anstrengelser, kjører dem ned til minimum og det kommer ut finere enn finest!!
Og det er moro og lage Ibrik, og jeg håper at flere her tar sjansen på og kjøpe seg en eller flere og begynner og brygge slik selv.
Mange som ikke kan forsvare prisen av en skikkelig espressomaskin, og her er man ihvertfall innen for samme ballpark.
Selvom Tyrkisk kaffe smaker anderledes enn en espresso.
The effect of degree of roast on resulting caffeine content in brewed coffee has been extensively researched, but conflicting methodologies and results have muddled development of a general conclusion. In this study, 30 unique combinations of green coffee variety, degree of roast, and brew time...
The effect of degree of roast on resulting caffeine content in brewed coffee has been extensively researched, but conflicting methodologies and results have muddled development of a general conclusion. In this study, 30 unique combinations of green coffee variety, degree of roast, and brew time...
Ja malingsgraden skal være fiiiiiiiiin, og det gjør min Mahlkønig uten problem. Ja tenkte på noe av det samme, det koster ikke nok !!!
Og det er jo en hel del muligheter til og nerde her og !!!
Når alt dette som skrives, så har jeg vært uten kaffe i over en måned... pga migrene, og jeg lengter virkelig etter en kod kopp nå !!!!!
Litt espresso testing i dag. Kom hjem fra Oslo tidligere i dag, og hadde med Lippe nr.3 fra Lippe, og Echemo fra T.Wendelboe.
Jule espresso fra Solberg og Hansen, samt Husets espresso fra Kaffebrenneriet ble kjøpt sist uke. Brennedato fra 19/11 til 24/11, så ferske bønner.
Echemo, og Lippe er lysbrent, mens de to siste er medium roast.
To favoritter skilte seg fort ut. Echemo, og Lippe nr.3.
Husets espresso er lett å like, mens Jule espresso fra Solberg og Hansen kom klart sist. Rett og slett ikke god.
Etter litt mer testing falt valget på Echemo.
Er generelt svak for kaffe fra Etiopia og Kenya så ikke overrasket.
Ulempen er prisen. T.Wendelboe er over dobbelt så dyr.