Den eplekjekke tråden

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Nido

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    01.08.2008
    Innlegg
    232
    Antall liker
    7
    @johnnygrandis; hvordan ripper du Blue Ray på macen din?
     

    authentic

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    03.07.2007
    Innlegg
    9.242
    Antall liker
    2.389
    Torget vurderinger
    13
    Jeg sa nyter ikke ripper ;D ;D - I så tilfelle må du vel kjøre noe eksternt.

    Blu Ray filer i form av MKV format/container eller lignende spilles enkelt av i de forskjellige avspillerne.

    VLC, Plex etc..
     

    larkrla

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    08.11.2005
    Innlegg
    3.100
    Antall liker
    2.292
    Sted
    Sørlandet
    Torget vurderinger
    2
    johnnygrandis skrev:
    Det er bare hyggelig.

    Jeg valgte en D-link 655 på bakgrunn av rekkevidde og diverse tester som ble lest men begge løsningene du skisserer vil fungere bra så langt jeg har skjønt.
    Jeg gjør noe lignende selv bare at jeg bruker en filserver (nettverksdisk) stående i kjellern som de forskjellige maskinene i nettverk henter info ifra.
    Jeg har f.eks hele Itunes bibloteket (selve filene) lagret på serveren så når jeg spiller av filene på min Macbook er det her de kommer ifra. Derifra går de til min Airport Express (trådløst) som leverer de digitale signalene til min Dac og videre i kjeden. Jeg styrer alt fra min Iphone trådløst.

    Jeg bruker også en Mac Mini som står tilkoplet min Samsung Tv og kopler med DVI > HDMI kabel til min tv.Jeg henter også lyden ut digitalt herifra til mitt Samsung 5.1 anlegg og nyter Blu Ray rippede filer igjennom Plex applikasjonen, filene kommer også her ifra filserveren som står i kjelleren.

    Slik jeg har forstått er hastigheten svært begrenset i de løsningene du foreslår, ihvertfall om du skal bruke dette trådløst (iflg mac1 forumet) backup tar evigheter samt filkopiering.
    Jeg ville om du skal digitalisere din hverdag (filmer, musikk..div.) gått for en løsning med bedre prossesorkraft og ytelse da gjerne en nettverksdisk som finnes i forskjellige str og ytelse.
    Kople opp denne med forbindelse til ruteren med kabel og du kan få tilgang fra alle maskiner du kopler til nettverket ditt.
    Og har du mulighet i huset ditt så legg opp punkter for opplegg til kablet nettverk, filkopiering Blu Ray filer og generelt alt vil oppleves betydelig raskerer om du kjører kablet, lagg og venting er en uting over trådløst.
    Jeg har bestilt 8 nettverkskontakter i huset,pluss en i garasjen ;D Helt inneforstått med at trådløst kan bli for tregt, spesielt etterhvert som hele familien skal laste ned musikk, benytte nettverksharddisc osv.

    Men jeg kan ikke tenke meg noe annet enn et trådløst system til styring av "sjefsanlegget", derfor spørsmålene rundt bruk av iPad/iphone. Jeg trodde først man måtte ha en Airport-sak for å få til dette, men slik jeg forstår det kan jeg styre feks en MacMini direkte fra iPad(?)

    Planen har hele tiden vært å ha en, eller flere harddiscer stående i et teknisk rom, koblet til kablet hjemmenettverk med 8-9 tilgangspunkter rundt i huset. Wifi blir en tilleggsgreie som blir kjekt å ha, men ikke tenkt som hovedløsning pga hastighet.

    Jeg ble litt fristet av TimeCapsule siden denne både er en Wifi-router og en harddisc på opptil 2TB, jeg regner med det er nok plass for en stund, man kan sikkert koble eksterne harddisker på denne ved behov(?) Det er klart man fort går tom for plass ved lossless lagring av BD.

    Jeg har også en slik D-link sak i dag, og den fungerer jo helt upåklagelig. Likevel er det ikke til å komme fra at Apple-produkter passer bra til stilen i det nye huset enn hvor latterlig det måtte høres ut ;)

    Det jeg sikkert går for er en macmini og en ipad, så får jeg fundere litt på apples wifi-løsninger.

    Det blir kanskje litt tungvint mtp ripping å bare basere seg på en MacMini/iPad? Uansett er jeg inne på tanken om å anskaffe en iMac til hjemmekontoret, det er kanskje mer praktisk å drive med ripping der.

    Det er i ferd med å gå opp for meg at det er litt dumt at FLAC/ALAC ikke kan leses av MAC/PC og omvendt. Det innebærer vel at når man først går for Apple så går man for Apple, ikke bare delvis, men helt og fullt. Og det er forsåvidt helt ok :)
     

    authentic

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    03.07.2007
    Innlegg
    9.242
    Antall liker
    2.389
    Torget vurderinger
    13
    Vel jeg ville tenkt litt på Backup løsninger når du er inne på slik seriøs lagring som du prater om her.
    Men det har du kanskje allerede gjort?

    Jeg er jo med i Mac1 forumet også og hva jeg har lest om Time Capsule har ikke imponert meg, hastighet og tungvindt om ikke umulig å partisjonere disken som befinner seg i enheten gjorde meg skeptisk til hele greia når jeg drev og leste meg opp på den. (Apple In A Nutchell)
    Virker som Apple er svært sterke i troen på at denne skal brukes som trådløs backup mot eksterne maskiner. (derav navnet også)
    Om det lar seg gjøres å ta backup fra enheten er jo også ett spørsmål som stiller seg,...
    Selv ripper jeg direkte til en ReadyNas som kjører i Raid 2 (beskyttet mot HD Failure)
    På denne enheten har jeg også koplet en WD mybook og ifra ReadyNasen kjører jeg en Rsync backup løsning som tar backup av Loosless filene mine til Mybooken hver natt kl 0100, denne prosessen kjører uavhengig av alle andre maskiner i nettverket.
    Har fungert uten problemer siden dag 1.

    Airport som du referer til er det trådløse nettverkskortet som vel befinner seg på alle Mac maskiner som leveres nå.




    Remote appen du kan laste ned fra iTunes styrer Musikk bibloteket Itunes fra eks. iphone/ipad ingenting annet.
    Om du skal styre hele maskinen fra f.eks en iphone bruker jeg vnc Jaadu appen.

    http://www.youtube.com/watch?v=yZY0HowIhaI

    Men det desidert letteste og som jeg bruker er den innebygde skjermdelingsfunsjonen som befinner seg på Macen fra fødselen av.
    Jeg styrer enkelt Minien fra Macboken min på denne måten.

    I forhold til ripping mot Minien mener jeg du kan stille inn dette automatisk slik at den starter rippe jobben når du setter inn en cd uten at du skal trenge gjøre noe andre kommandoer, skjerm er jo overflødig om dette skal lar seg gjøre, destinasjonen for de rippede filene kan gjerne være til en TC eller en nettverksdisk som står bortgjemt en plass. Gjøres dette i Loosless samt trådløst mot TC er jeg redd du må smøre deg med tålmodighet.

    Og gå fra Flac til Apple Loosless er en enkel prosess og du taper ingen som helst ting lydmessig, jeg har gjort dette og det tok meg en natt i batch konvertering med DB poweramp. Konvertering mellom de forskjellig Loosless variantene gjøre uten degradering i lydkvalitet.
    Om du har en D-Link 655 lar denne seg lett intergrere i oppsettet ditt uten problemer, den har også endel andre fasiliteter jeg syntes er veldig gode.

    larkrla skrev:
    Det jeg sikkert går for er en macmini og en ipad, så får jeg fundere litt på apples wifi-løsninger.
    Smart, gjør deg kjent i Mac verdenen.
    OS`et Snow Leopard er noe helt annet enn Windows, ting responderer raskere (ihverfall med SSD ;D) og du slipper antivirus hang ups og mye annet. Ipad er jeg mer skeptisk til skulle gjerne sett ett Operativsystem i bunnen, føler låsingen Apple har gjort med denne ødelegger interressen min litt men for all del en morsom liten sak er det.
     

    Vedlegg

    Vidar P

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.12.2003
    Innlegg
    16.745
    Antall liker
    273
    Sted
    Kristiansund
    Torget vurderinger
    2
    Vi har etpar Time Capsule'er, de beste ruterne jeg har hatt iallefall, og backup-funksjonen er suveren for en bruker som ikke er veldig avansert.
     

    authentic

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    03.07.2007
    Innlegg
    9.242
    Antall liker
    2.389
    Torget vurderinger
    13
    Det Apple vil den skal gjøre gjør den upåklagelig, ingenting å si på det.
     
    V

    vredensgnag

    Gjest
    Av interesse, JG. Hva mener du med "låsing" som Apple har gjort med iPad?

    Senest i går var det lastet opp over 4.000 ulike app's for iPad, hvorav seks stykker som Apple har levert, de øvrige kommer fra selvstendige programvareutviklere...*

    JGs oppsett er meget gjennomført, Smart. Ligner på hva jeg og Parelius har satt opp hjemme, fungerer helt utmerket. Først brukte jeg storskjermen som betjeningsskjerm, men da Skjermdeling kom fra Apple gikk jeg over til dette, med styring fra min Laptop, som regel en MacBook. Men man kan sette opp samtlige datamaskiner hjemme som skjermdelere til AV-maskinen. Jeg kan styre MacMini vha forskjellige laptops og en iMac. Alt innhold ligger på en separat server, mens Macmini brukes for å styre avspilling med ulike programmer.

    Bruker selvsagt også iPhone/iPod Touch til fjernstyring.

    *(Blir litt som å anklage SONY/Philips for å ha "låst" folk til CD-formatet, mens titusener av artister leverer innhold gjennom det.)
     

    authentic

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    03.07.2007
    Innlegg
    9.242
    Antall liker
    2.389
    Torget vurderinger
    13
    vredensgnag skrev:
    Av interesse, JG. Hva mener du med "låsing" som Apple har gjort med iPad?
    Sikkert dårlig formulert av meg vreden men jeg tror du vet hva jeg mener.

    Kan jeg laste ned og installere programvare fritt fra nett med denne Paden eller kan jeg bare laste ned applikasjoner som er godkjent av Apple ? de selvstendige programutviklerne du nevner kan de legge ut hva de har konstruert på nett for direkte nedlastning eller må disse programmene de har skrevet innom Apple først for "autorisering" først ?

    Må jeg ha iTunes for å laste ned ting til Paden ?

    Jailbreakinga som jeg har linket til tidligere er jo eksempevis en måte å "unlocke" paden.

    Missforstå meg riktig, Mac er det beste som har hendt meg i min lille digitale hverdag men de gjør endel ting jeg stiller meg kritisk til.

    ,- Ikke helt overbevist enda men følger spent med... ;D
     

    noruego

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.06.2003
    Innlegg
    6.583
    Antall liker
    7.133
    johnnygrandis skrev:
    vredensgnag skrev:
    Av interesse, JG. Hva mener du med "låsing" som Apple har gjort med iPad?
    Sikkert dårlig formulert av meg vreden men jeg tror du vet hva jeg mener.

    Kan jeg laste ned og installere programvare fritt fra nett med denne Paden eller kan jeg bare laste ned applikasjoner som er godkjent av Apple ? de selvstendige programutviklerne du nevner kan de legge ut hva de har konstruert på nett for direkte nedlastning eller må disse programmene de har skrevet innom Apple først for "autorisering" først ?

    Må jeg ha iTunes for å laste ned ting til Paden ?

    Jailbreakinga som jeg har linket til tidligere er jo eksempevis en måte å "unlocke" paden.

    Missforstå meg riktig, Mac er det beste som har hendt meg i min lille digitale hverdag men de gjør endel ting jeg stiller meg kritisk til.

    ,- Ikke helt overbevist enda men følger spent med... ;D
    Er bare sunt å ha et reflektert forhold til Apple, da får man også mest ut av deres produkter og løsninger. Selv om Apple er overlegne på en del områder så er det ingen grunn til å tro at Apple til enhver tid er best på absolutt alt...
     

    bhaagensen

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    30.08.2009
    Innlegg
    408
    Antall liker
    3
    Desangående, noen som vet hvordan det går med å få godkjent Opera. Det ble jo slått
    stort opp da de for noen uker siden sendte den inn til Apple, men etter det syns jeg det har vært stille som i graven.
     
    V

    vredensgnag

    Gjest
    Vi har nok samme syn på saken - men jeg stusser over påstander om låsing. Andre OS har låst meg til programvare de selv skaper, om jeg vil ha maksimalt utbytte av OSet. Mens Apples OS blir bedre jo flere andre tilbydere som kommer med programmer, og selskapet tilrettelegger spesielt for en open-source tilnærming. At Apple ønsker en bug-free standard på Apps syns jeg er helt i orden -- av straks over 200.000 apps som er blitt tilbudt gjennom App-store, er det fortsatt 187.000+ som er aktive (dvs. får updates og holdes aktive av tilbyderne.) Gigantisk suksess for både tilbydere og brukere.

    Jeg kjører Bootcamp på mine to MacBooks, og bruker flere Windows-programmer, men gjør mesteparten av min databruk i Apples OS. Men jeg er da ikke låst.

    Jeg syns slik terminologi holder liv i en myte omkring Apple som er uriktig. Man var låst til Microsoft, og selskapets mål var å låse folk totalt til rotet de leverte, inntil de fikk så mange monopolist-søksmål og -dommer mot seg at de måtte holde opp. Om noe, så er det vel grunn til å undre over om Apple en dag skulle forsøke noe tilsvarende. Men hittil ser det temmelig greit ut.
    Apple selv har vel seks Apps av 187.000 som de tilbyr gjennom iTunes Store.

    Ingen grunn til å stusse over motivene til Apple. De ønsker å tjene penger, men gjør det med indrefilet og ikke kjøttfarse.
     

    noruego

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.06.2003
    Innlegg
    6.583
    Antall liker
    7.133
    bhaagensen skrev:
    Desangående, noen som vet hvordan det går med å få godkjent Opera. Det ble jo slått
    stort opp da de for noen uker siden sendte den inn til Apple, men etter det syns jeg det har vært stille som i graven.
    Opera kjører da fint på Mac?
     
    V

    vredensgnag

    Gjest
    Jeg tror det er spørsmål om Opera Mobile, som tilbyr en speeding av nettinnhold, ved at det man ønsker å lese går gjennom komprimering på Operas server før det sendes til din mobil.
    Er ulike firmaer som tilbyr slikt - men Operas løsning er meget god.

    Vet det ble demonstrert for Apple for ikke så lenge siden, men har heller ikke hørt noe etterpå. Kanskje man burde kjøpe aksjer i Opera?
     

    otare

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.04.2007
    Innlegg
    13.773
    Antall liker
    9.421
    Sted
    Trondheim
    Godkjenningsprosessen tar nok litt tid - det er mange som sender inn apps for godkjenning. Grunnen til at Opera Mobile ikke er godkjent før er, SVJV, at Apple ikke godkjenner at man kjører kode på iPhone som ikke følger standarden - som jo er nettopp det Opera Mobile gjør. Den laster ned web-sider som er preprosessert på Operas servere og bruker så en ikke-godkjent skriptmotor for å tolke dette. Apple tilbyr en ferdig godkjent skriptmotor/tolker som man kan bruke, men Opera har skrevet sin egen (som ikke er godkjent).
    Dette gjør Apple selvfølgelig fordi man ikke skal slippe inn potensielt farlig kode på mobilen - hvis det slipper inn virus gjennom slik kode som Apple ikke har kontroll med, vet vi hvem som blir "hudflettet". Hvis Apple skulle åpne for å godkjenne slikt vil godkjenningsprosessen bli utrolig tungvint og ta lang tid, da alle disse nye skriptmotorene og språkene må testes.

    Ellers er jeg helt enig med vredensgang her. Vi skal ikke lulle oss inn i en tro på at Apple er perfekte og alt de gjør er riktig - vi skal være kritiske - men å snakke om låsing i denne sammenhengen holder liv i en myte som ikke stemmer.

    Legg merke til hvordan Apple alltid omtales i pressen (i hvertfall i norsk presse). Når Apple slipper et nytt produkt, sies det at Apple har sluppet et nytt produkt "for menigheten". Når Apple bygger en dings som krever en driver (iTunes er egentlig en driver for at en iPod/iPad/iPhone skal fungere smertefritt med maskinen den skal kobles til) for å fungere sammen med maskinen, så snakker man om låsing. Når Apple lager et program for å spille f.eks. musikk, så snakker man om Apples proprietære løsninger (selv om de faktisk så langt det lar seg gjøre bruker ISO-standarder). Når de bruker sin markedsmakt for å prøve å redusere bruken av proprietære løsninger (Flash), viser de forakt for brukerne.

    Slik gjennomført språkbruk bygger opp og sementerer myter omkring firmaet som gjør det vanskelig å komme gjennom med fakta.

    Vi skal selvfølgelig ikke bare akseptere alt Apple gjør, og tro at det de gjør alltid er rett. Vi skal være kritiske, men realistiske. Apple er ikke værre enn andre. De har en annen forretningsmodell enn konkurrentene, og de gjør ting på sin egen måte, men er det ikke bra at det er et firma som gjør det? Hvis ikke Apple hadde vært der, hvordan hadde IT-verden sett ut?
     

    larkrla

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    08.11.2005
    Innlegg
    3.100
    Antall liker
    2.292
    Sted
    Sørlandet
    Torget vurderinger
    2
    Jeg kan altså bruke MacMini til ripping og styre/programmere dette med iPad/iPhone?
     

    otare

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.04.2007
    Innlegg
    13.773
    Antall liker
    9.421
    Sted
    Trondheim
    Du kan styre avspillingen av musikk fra din iPhone/iPad uten å ha en AirPort base.
    Selve rippingen kan du ikke styre fra iPaden (SVJV) - men det kan gjøres automatisk - du kan sette opp iTunes til å automatisk rippe når du setter inn en CD. Da får du de tagene som iTunes finner i nettdatabasen sin (Gracenote). Hvis du vil endre på disse må du ha et tastatur, men du bruker TVen som skjerm.
     

    authentic

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    03.07.2007
    Innlegg
    9.242
    Antall liker
    2.389
    Torget vurderinger
    13
    otare skrev:
    Vi skal ikke lulle oss inn i en tro på at Apple er perfekte og alt de gjør er riktig - vi skal være kritiske - men å snakke om låsing i denne sammenhengen holder liv i en myte som ikke stemmer.
    http://ipod1.no/artikkel/3779/test-ipad-16gb

    Uffda de har brukt fy ordet her også......


    Bøker du kjøper i iBooks-butikken er også i ePub-formatet, men Apple benytter sin FairPlay DRM på disse bøkene slik at disse ikke kan kopieres og deles. Dette betyr også at bøkene er «låst» til Apple, iPad og iTunes, og dette er noe man utvilsomt må ta i betraktning når man kjøper bøker hos Apple. Apple skal roses for å ha benyttet det åpne ePub-formatet i iBooks, men samtidig hadde vi kanskje håpet vi hadde kommet lengre hva gjelder DRM? Kanskje har Apple den samme utfordringene med bokforlagene som de har hatt med plateselskapene, og vi vil forhåpenligvis se bøker uten DRM i en nær og kjær framtid.

    Forøvrig en grei test som bare indikerer hva jeg tenker om ipad, fin men hva skal jeg gjøre med den ?
     

    otare

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.04.2007
    Innlegg
    13.773
    Antall liker
    9.421
    Sted
    Trondheim
    Ja, det viser akkurat hva jeg mener.
    Det er Apple som har "låst" bøkene med DRM (akkurat som det var Apple som låste musikk i iTunes med DRM, selv om detvar plateselskapene som krevde det - og det var akkurat like mye DRM på Microsofts musikkfiler som på Apples, Microsofts DRM var jo enda strengere enn Apples, men ingen snakket om låsing da), men er det egentlig det? Kan det ikke tenkes at det er de som har rettighetene til bøkene som har krevd det? Amazon låser jo sine bøker til sitt Kindle-format, men krangler noen på det? Har du lest i en omtale av Kindle at Amazon låser sine kunder til å bruke Kindle for å lese bøkene man kjøper? Eller at når Microsoft slipper et nytt produkt så sies det at de har sluppet et nytt produkt "for Window-menigheten"?

    Har du lest følgende setning i en omtale av Kindle:
    "Bøker du kjøper hos Amazon er i Kindle-formatet, og Amazon benytter DRM på disse bøkene slik at disse ikke kan kopieres og deles. Dette betyr også at bøkene er «låst» til Amazons Kindle, og dette er noe man utvilsomt må ta i betraktning når man kjøper bøker hos Amazon."

    Ikke det nei. Men det er akkurat like sant som det som står om Apples iBooks.

    Joda - Amazon lager Kindle-lesere til iPad/iPhone/Mac, men det er jo ikke noe rart - de tjener jo penger på å selge bøker. Apple derimot tjener penger på å selge iPader, så de har ingen ting å tjene på å lage en iBook-leser for andre enheter.
    Det finnes for øvrig mange lesere for ePub-formatet, og Project Gutenberg er jo tilgjengelig, så...

    Når et gjelder iPad skal jeg ikke uttale meg for skråsikkert - jeg vil prøve en selv først, men jeg ser helt klart at den vil kunne brukes til nesten alt (for ikke å si alt) av det jeg bruker en datamaskin til hjemme.

    Jeg er forøvrig absolutt ikke enig i alle de ting som Apple gjør, og det finnes mange ting de kan kritiseres for, men la oss være noenlunde seriøse og behandle alle likt. Jeg er tilhenger av at man kaller en spade en spade, men da må man gjøre det for alle spader, og ikke bare for enkelte utvalgte. Noe som gjentas ofte nok, ender opp med å bli oppfattet som sannheten, uansett hvor usant det er.

    Men la oss ikke lage denne tråden om til en slik krangletråd- det finnes det andre tråder for.
     

    authentic

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    03.07.2007
    Innlegg
    9.242
    Antall liker
    2.389
    Torget vurderinger
    13
    otare skrev:
    Men la oss ikke lage denne tråden om til en slik krangletråd- det finnes det andre tråder for.
    Ok, Point taken.
     

    bhaagensen

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    30.08.2009
    Innlegg
    408
    Antall liker
    3
    otare skrev:
    Godkjenningsprosessen tar nok litt tid - det er mange som sender inn apps for godkjenning. Grunnen til at Opera Mobile ikke er godkjent før er, SVJV, \snip
    Takk for forklaringen, jeg viste dog godt at det blandt annet på grunn av tolker-spørsmålet, er et grensetilfelle :) Det jeg forsøkte at spørre om, var om det finnes noen mere håndfaste informasjoner om hva utfallet blir?

    I øvrig, en god nyhet at det kommende (til sommer?) iPhone OS 4.0 får multi-tasking (og mye mere godis).
     

    otare

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.04.2007
    Innlegg
    13.773
    Antall liker
    9.421
    Sted
    Trondheim
    Jeg aner ikke hvordan saken står. Jeg gjetter på at Opera Mobile blir godkjent, men man vet jo aldri.
     

    authentic

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    03.07.2007
    Innlegg
    9.242
    Antall liker
    2.389
    Torget vurderinger
    13
    johnnygrandis skrev:
    Nido skrev:
    @johnnygrandis; hvordan ripper du Blue Ray på macen din?
    Ser ut til at det lar seg gjøre med ekstern brenner, og om du kjører Windows (bootcamp) med de rette verktøyene ved siden av.

    Du kan lese litt mer om emnet her.

    http://mac1.no/forum/viewtopic.php?t=234787
    Another go...

    http://www.blu-raydiscripper.org/blu-ray-ripper-for-mac.html


    System Requirement:

    1G Hz or above Intel processor.
    Mac OS X 10.5 above (including Mac OS X 10.5 X Leopard?Mac OS X 10.6 Snow Leopard) on iMac, MacBook, Mac Pro, etc.
    512 MB physical RAM (memory) or more.
    1024*768 or higher resolution display.
    Optical Drive: DVD-ROM, Blu-ray Drive
     

    authentic

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    03.07.2007
    Innlegg
    9.242
    Antall liker
    2.389
    Torget vurderinger
    13

    Vedlegg

    MaKi

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.04.2005
    Innlegg
    3.989
    Antall liker
    229
    Torget vurderinger
    4
    Hmm, skjedde noe med innlegget mitt. Må fikse itunes ikveld, noe synctullball, slikt har man liksom tid til når alt man ønsker å gjøre er å laste ned opera. Anyways: Denne fiskeappen er fin i fiskebutikken for å unngå rødmerkede fisker.
     
    V

    vredensgnag

    Gjest
    Opera Mini er lynkjapt, fint å ha i iPhone. Selve interaksjonen er litt kluntete, de får jobbe med å gi det Apple look&feel, og på min iPhone kan jeg ikke utvide skriften fra side til side i landskapsmodus -- den har samme bredde som i portrettmodus.

    Men hastigheten vil bli verdsatt når man er borte fra WiFi.
    Kommer visst også for iPad.
     

    bhaagensen

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    30.08.2009
    Innlegg
    408
    Antall liker
    3
    Ja lynkjapp er den - særlig på tunge sider. Litt mere finpussing og feilretting vil gjøre godt, men allerede nå er den en må-ha App.
     
    V

    vredensgnag

    Gjest
    iPhone tips.

    Apple har gjort det meget lett å hoppe opp til toppen av en side man kikker på i nettleseren. Da skal man bare trykke lett på feltet helt øverst.

    Jeg har noen ganger stusset over hvorfor Apple ikke har gjort det like greit å hoppe ned til bunnen av en side. Det ser ganske dumt ut når man står og vifter over skjermen med en pekefinger, mens man glir saaaaakte nedover mot bunnen, spesielt om man er inne på en lang diskusjon her inne, for eksempel.

    Her kan du finne en rekke forskjellige funksjoner som kan være praktiske:

    http://www.ipuhelin.com/en/safariplus/

    Her finner du ulike shortcuts du kan aktivere i Safari. Klikk på Scroll to End. Da kommer det opp en side med instruksjoner.

    Du skal spare sidens bokmerke, og deretter gå inn og redigere dette bokmerket, ved å fjerne alt før ordet javascript i URLen. Deretter lagrer du resultatet, og legger Scroll to End bokmerket øverst i bokmerkelisten.
    Når du er inne på en lang nettside og ønsker å hoppe til bunnen klikker du på bokmerkesymbolet, og så trykker du på Scroll to End. Du hopper straks til bunnen av siden du var på.

    Når du skal redigere URLen og fjerne det som står før 'javascript' holder du bare fingeren på tekstlinjen og flytter den helt ut til venstre, så glir cursor hele veien til der du skal begynne å fjerne tekst.

    Her er instruksjonene, men de dukker også opp når du klikker på Scroll to End i listen som kommer opp i linken over:

    http://ipuhelin.com/en/safariplus/__e__

    (Tips 2 - om du trenger en avansert kalkulator skal du bare legge iPhone i landskapsmodus når du er inne i Kalkulator.)
     

    otare

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.04.2007
    Innlegg
    13.773
    Antall liker
    9.421
    Sted
    Trondheim
    Da må du vel vente litt til. Dette er i5/i7 mobil, og de har bare 2 kjerner.
     

    otare

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.04.2007
    Innlegg
    13.773
    Antall liker
    9.421
    Sted
    Trondheim
    Men de støtter 4 virtuelle kjerner, så prosessoren vil oppføre seg som en 4-kjernet sak, men har bare 2 kjerner fysisk.
     

    authentic

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    03.07.2007
    Innlegg
    9.242
    Antall liker
    2.389
    Torget vurderinger
    13
    Vel det ser ut som det blir rimelig heftige maskiner uansett... ;D
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn