Fidelio
Hi-Fi freak
- Ble medlem
- 23.11.2008
- Innlegg
- 2.746
- Antall liker
- 672
Mye lam å få tak i, så i går ble det abbacchio alla romana, som vel blir noe sånt som romersk lam. Veldig lett og veldig, veldig godt.
Bruk jerngryte, helst en som ikke er så dyp. Vend stykker av foretrukket størrelse (jeg kjører ca. 4x4x4 cm) i mel, og brun raskt i olje mens man rører rundt. Hell på en pen klunk hvitvin, og la koke nesten inn under omrøring. Ha på en god klunk hvitvinseddik (ca. 5 ss til 1 kg lam), et par knuste hvitløksfedd, en dæsj salvie og litt rosmarin, og kjør på videre i et par minutter under omrøring. Smak til med salt og pepper, og tilsett et par finhakkede ansjoner hvis man føler for det. Skru av varmen, dekk toppen med skivede poteter (et par store holder), og sett gryten med lokk i ovnen på 180 grader i ca. 40 min. Sjekk halvveis at det ikke er tørt, hell i så fall litt vann blandet med en klunk eddik i gryten. Retten ser litt fjongere ut hvis man tar av lokket og setter på grillen et par minutter mot slutten så potetene blir vagt brune, men det er ikke nødvendig.
Serveres rett fra gryten med en litt heftig vin til, sagrantino eller aglianico er morsomt. Litt uvant måte å tilberede lam på som er veldig bra.
Bruk jerngryte, helst en som ikke er så dyp. Vend stykker av foretrukket størrelse (jeg kjører ca. 4x4x4 cm) i mel, og brun raskt i olje mens man rører rundt. Hell på en pen klunk hvitvin, og la koke nesten inn under omrøring. Ha på en god klunk hvitvinseddik (ca. 5 ss til 1 kg lam), et par knuste hvitløksfedd, en dæsj salvie og litt rosmarin, og kjør på videre i et par minutter under omrøring. Smak til med salt og pepper, og tilsett et par finhakkede ansjoner hvis man føler for det. Skru av varmen, dekk toppen med skivede poteter (et par store holder), og sett gryten med lokk i ovnen på 180 grader i ca. 40 min. Sjekk halvveis at det ikke er tørt, hell i så fall litt vann blandet med en klunk eddik i gryten. Retten ser litt fjongere ut hvis man tar av lokket og setter på grillen et par minutter mot slutten så potetene blir vagt brune, men det er ikke nødvendig.
Serveres rett fra gryten med en litt heftig vin til, sagrantino eller aglianico er morsomt. Litt uvant måte å tilberede lam på som er veldig bra.