tkr
Æresmedlem
- Ble medlem
- 27.03.2007
- Innlegg
- 21.244
- Antall liker
- 30.887
- Sted
- Nede i fjæresteinene
- Torget vurderinger
- 2
Høstkos for meg er å dra ut til en lokal bonde og velge meg ut et hjemmeslaktet, helt lam, ta det hjem, partere det, fryse mesteparten, men beholde nakken som bearbeides som følger:
1 ) Dele den i to stykker, og koke disse i ca. halvannen time
2 ) Fiske kjøttet ut av kraften, som får stå og småputre og reduseres i en liten time.
3 ) Mens kraften reduseres, blir kjøttet renset, og
4 ) Man skjærer opp persillerot, masse gulrøtter, lit selleri (ikke mye), løk og poteter.
5 ) Alle grønnsakene has oppi kraften, hvor det får koke i ca. 20-25 minutter.
6 ) Litt meljevning og kjøttet tilsettes
7 ) Masse dill finhakkes og has oppi
8 ) Kjelen tas av plata og alt får hvile noen minutter mens dillsmaken trekker inn. Er det for lite dill, kan man hjelpe på med litt dillolje.
Spises fra dyp tallerken. Bon appetit.
mvh
1 ) Dele den i to stykker, og koke disse i ca. halvannen time
2 ) Fiske kjøttet ut av kraften, som får stå og småputre og reduseres i en liten time.
3 ) Mens kraften reduseres, blir kjøttet renset, og
4 ) Man skjærer opp persillerot, masse gulrøtter, lit selleri (ikke mye), løk og poteter.
5 ) Alle grønnsakene has oppi kraften, hvor det får koke i ca. 20-25 minutter.
6 ) Litt meljevning og kjøttet tilsettes
7 ) Masse dill finhakkes og has oppi
8 ) Kjelen tas av plata og alt får hvile noen minutter mens dillsmaken trekker inn. Er det for lite dill, kan man hjelpe på med litt dillolje.
Spises fra dyp tallerken. Bon appetit.
mvh