Høyttalere Høyttalere med mørk/varm lydsignatur

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • Atlerovik

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  30.08.2019
  Innlegg
  1.968
  Antall liker
  4.146
  Sted
  Oslo
  Torget vurderinger
  9
  Jeg er i markedet for nye høyttalere om dagen. Siden jeg har et rom som er noe for livlig, uten særlige muligheter til å dempe, i tillegg til småskadet hørsel med innslag av tinnitus etter alt for mange timer bak trommer og miksepult, er jeg ute etter høyttalere som har en mørk eller varm klang. Med det mener jeg høyttalere som har en svært luftig diskant som ikke oppleves påtrengende, relativt lite trøkk i øvre mellomtone, men desto mer i vokalområdet og en fyldig bunn.

  Det nærmeste jeg har kommet foreløpig er Pylon Jasper 25 som jeg hørte her om dagen, og jeg mistenker at Pylon generelt har mer eller mindre av denne signaturen i sine høyttalere. Dernest er mine Epos ES14 ganske nærme, men de mangler en del i bunn og helt i topp. Jeg ønsker meg et «stort» lydbilde med mye dybde/3-dimensjonalitet.

  Det jeg er ute etter er merker som lener seg denne veien, lydmessig, og gjerne også spesifikke høyttalere. Helst sub-30k, brukt.
   

  marsboer

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  04.04.2010
  Innlegg
  4.224
  Antall liker
  1.399
  Sted
  Phobos
  PMC Twenty5-serien. Twenty5.24 er vel ca på budsjett brukt. Forutsetter liten eller ingen toe-in for å ikke få for mye energi oppover (by design).
   

  runben

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  07.11.2003
  Innlegg
  126
  Antall liker
  123
  Torget vurderinger
  1
  Proac 3.8
  Dukker av og til opp på bruktmarkedet
   

  Ketil

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  11.05.2004
  Innlegg
  2.292
  Antall liker
  848
  Piega Coax 511 kommer vel nærmest det du beskriver med luftig diskant som ikke oppleves som påtrengende av høyttalere jeg har hørt. Men de er vel kanskje litt over budsjettet.
   

  ottone

  Æresmedlem
  Ble medlem
  08.04.2008
  Innlegg
  12.714
  Antall liker
  6.613
  Sted
  Stavanger
  Torget vurderinger
  2
  Det er vanskelig å vurdere andre sine preferanser, men for meg likner trådstarters gode beskrivelse mye min opplevelse av mine egne Chario Ursa Major. Det lå et par til salgs nylig, men jeg finner dem ikke igjen, så de er vel solgt.
  Ellers kan eldre Sonus Faber passe i beskrivelsen, og mye fra Vienna Acoustics.
  Proac er også nevnt. Verd å se etter en mulighet for å lytte.
  ps: ligger f.eks. et par Vienna på Finn nå i riktig prisklasse
   
  Sist redigert:

  Atlerovik

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  30.08.2019
  Innlegg
  1.968
  Antall liker
  4.146
  Sted
  Oslo
  Torget vurderinger
  9
  Her var det allerede mye interessant, som skal sjekkes ut. Noen kjente, men også ukjente merker, og jeg er definitivt ukjent med lydsignatur på disse. Takk så langt. Er spent på mer :)
   

  Atlerovik

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  30.08.2019
  Innlegg
  1.968
  Antall liker
  4.146
  Sted
  Oslo
  Torget vurderinger
  9
  Glemte forsåvidt å nevne at jeg er mest interessert i gulvstående. Men åpen for forslag.
   

  parafinoksen

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  28.03.2017
  Innlegg
  1.688
  Antall liker
  1.495
  Mer et spørsmål enn forslag: Faller ikke britiske høyttalere gjerne inn under denne kategorien? Altså litt mørke/varme?
   

  Odd J

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  29.07.2007
  Innlegg
  3.011
  Antall liker
  1.587
  Torget vurderinger
  1
  De mest lystklingende høyttalerene jeg har hatt i hus har alle vært britiske. Monitor Audio og Spendor.. Bare for å illustrere hvor lett det er å gå i fella hvis en begynner å kategorisere etter antatt signatur på hifi fra det enkelte landet.
   

  bambadoo

  Æresmedlem
  Moderator
  Ble medlem
  11.10.2002
  Innlegg
  19.787
  Antall liker
  6.139
  Sted
  Lørenskog
  Torget vurderinger
  14
  Mer et spørsmål enn forslag: Faller ikke britiske høyttalere gjerne inn under denne kategorien? Altså litt mørke/varme?
  Nei, passer best i tradisjonelle britiske hjem med tykke tepper på gulvet og store gardiner...
  Joda, mange unntak også :)

  Endel fine forslag her. Ser TS sier noe om Epos ES14. Jeg har hatt de innom ei stund og kjenner meg ikke igjen i TS sin beskrivelse der.
  Uansett, noe Tannoy kan kanskje passe til deg i tillegg til noen andre forslag tidligere her (respons, eldre proac, AP virgo)
   

  Vinmono

  Hi-Fi interessert
  Ble medlem
  25.09.2005
  Innlegg
  83
  Antall liker
  3
  Sted
  Oslo
  Torget vurderinger
  1
  I 4 år har jeg hatt tidenes vakreste rom visuelt og det sanne helvete akustisk sett: Gammel bygård, kombinert stue og kjøkken, vegger som lekker bass. Riktignok tepper på gulvet, blomster og litt småtteri her og der, men likevel lite demping i forhold til gulv/vegg/tak-areal. Det jaller (klappetesten er tragisk), bass og basstromme har føltes fraværende på det meste av oppsett, og alt av utstyr som har spilt lineært og har fungert i tidligere (normale) rom har føltes bassfattig og skarpt. Av preferanser kan jeg ikke fordra hissig lyd og oppsett som er overivrige i øvre mellomtone.

  Har prøvd masse frem og tilbake. Her er mine erfaringer:
  • Akustikk: Har alt å si. Kunne jeg gjort mer uten å ruinere det visuelle ville jeg begynt her.
  • Kilde: LP fra spiller med litt basstung pickup hårfint bedre enn Spotify.
  • Forsterker: Marginale forskjeller mellom rør (el34) og transistor.
  • Romkorreksjon: Godt kalibrert Lyngdorf i oppsett med sub: Vesensforskjell. Heving av bass og mellombass til hva jeg oppfattet som "normalt" nivå. Har vært mitt prefererte oppsett i lengre tid. Super løsning om du ikke kan gjøre noe med andre forhold eller finner høyttaler som matcher/metter rommet.
  • Høyttaler: "Snillhet" i øvre mellomtone, nok pondus i bassen og/eller kontrollert spredning av høyere frekvenser. Av 8 ulike par som har vært innom har kun 3 vært til å leve med: 1. Eldre Sonus faber MED romkorreksjon. 2. Dynaudio Focus 140. 3. Burmester B25. De siste to har hatt nok pondus nedover og B25 har i tillegg kontrollert spredningen av diskanten. Eneste aber er noe smal sweetspot. Med anlegget mange nok meter unna lytteposisjon er dette dog til å leve med hos meg.

  Romkorreksjon gjorde mye. Dynaudio gav mest fyldig og laid-back lyd til en vettug pris. B25 er bedre på alle punkter - og jeg kjører nå ukorrigert og ser meg ikke tilbake --> Akustikk, spredningskarrakteristikk i høyere frekvenser og frekvensgang. Lineær er ikke målet når rommet ikke er det.

  Lykke til!
   

  Billa

  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  05.06.2007
  Innlegg
  1.013
  Antall liker
  376
  Torget vurderinger
  2
  Respons, men de skal gjerne ha litt watt for å våkne. Passer nok lydmessig bra til ARC preampen til trådstarter.
   

  bambi

  Æresmedlem
  Ble medlem
  27.01.2011
  Innlegg
  10.140
  Antall liker
  4.873
  Sted
  Nedre Eiker
  Lenge siden jeg har hørt dem nå, men passer ikke Snell E III eller IV bra til disse ønskene? Eventuelt en Audio Note E, uten at jeg vet innstegsprisen på dem.
   

  GSolie

  Bransjeaktør
  Ble medlem
  02.05.2016
  Innlegg
  399
  Antall liker
  65
  Sted
  Eydehavn
  Torget vurderinger
  7
  Ulempen med et forum slik som HFS er at tilbakemeldingene man ofte får når slike spørsmål stilles er subjektive og du vet ikke bakgrunnen for hvorfor den som svarer har en gitt oppfatning av produktet som anbefales. Subjektive anbefalinger, enten det er fra privatpersoner eller anmeldere, er i stor grad ikke egnet til annet enn å fortelle hvordan den personen oppfattet et produkt under de forutsetningene som gjaldt under lytteperioden (inkludert forutinntatt holdning).

  Det er lett å anbefale britiske høyttalere på generelt grunnlag, fordi det har eksistert en gammel myte om "britisk lyd", noe som trolig er et resultat av flere merker som har bygget høyttalere basert på lisenser fra BBC, samt at mange britiske merker følger en ganske tradisjonell formgivning og bestykning. Med litt kjennskap til flere av de ulike britiske produsentene ser man derimot at det er variasjoner i tonal karakter. Ikke bare mellom merkene, men også innad i merker mellom ulike modeller. Det er derfor ikke mulig å gi en generell anbefaling.

  Det er allerede gitt flere anbefalinger av produkter/merker, som ikke er i henhold til det som etterspørres. Det er jo akkurat her målinger hjelper oss å verifisere den tonale karakteren til en høyttaler.

  Det er jo også flere aspekter som vil avgjøre hvordan en høyttaler oppfattes. Rom og plassering er én ting, men alt henger sammen med høyttalerens karakteristikk. Jo større avvik en høyttaler har i sine prestanda, desto mindre forutsigbar er ytelsene i et gitt rom og med en gitt plassering. I tunge rom med mye tepper, møbler, gardiner etc har jeg forståelse for at en høyttaler med løft i diskantområdet vil kunne oppfattes mer oppløst og livlig enn en høyttaler med nøytral karakteristikk. Ulempen med noen av disse høyttalerne er dog at de har en viss ujevn spredning, og dermed kan være mindre forutsigbare. Dessverre er det slik at mange produsenter legger inn et løft i diskanten for at høyttaleren skal fremstå mer imponerende, mer oppløst. Når disse samme høyttalerne blir klassifiserte som "nøytrale" av anmeldere, så vil en nøytral høyttaler fort bli klassifisert som "varm".

  Jeg skal ikke gi noen spesifikke anbefalinger på produktnivå, men en generell anbefaling å se etter høyttalere som er tonalt nøytrale. Da er det mindre fare for at enkelte frekvenser har høyere nivå enn andre og dermed maskerer ulike deler av frekvensområdet. Jo jevnere karakteristikk bort fra aksen, desto mindre er sjansen for uheldige avvik mellom direkte og reflektert lyd.
   

  MarkusH

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  28.06.2015
  Innlegg
  2.117
  Antall liker
  741
  Sted
  Brøttum
  Torget vurderinger
  1
  I tunge rom med mye tepper, møbler, gardiner etc har jeg forståelse for at en høyttaler med løft i diskantområdet vil kunne oppfattes mer oppløst og livlig enn en høyttaler med nøytral karakteristikk.
  Er det det som klassifiseres som et tungt rom? Jeg er bare nysgjerrig, har selv gått i fra mur på alle kanter uten noe "stoff" etc. til tepper på gulv, bassfeller og absorbenter, lyden har blitt mye bedre på alle punkter, det nakne rommet var helt forferdelig, nå kan det hanskes med ...

  Vet du noe om "kurven" til XTZ Divine 100.49, har den noe løft i diskanten? :)
   

  GSolie

  Bransjeaktør
  Ble medlem
  02.05.2016
  Innlegg
  399
  Antall liker
  65
  Sted
  Eydehavn
  Torget vurderinger
  7
  I tunge rom med mye tepper, møbler, gardiner etc har jeg forståelse for at en høyttaler med løft i diskantområdet vil kunne oppfattes mer oppløst og livlig enn en høyttaler med nøytral karakteristikk.
  Er det det som klassifiseres som et tungt rom? Jeg er bare nysgjerrig, har selv gått i fra mur på alle kanter uten noe "stoff" etc. til tepper på gulv, bassfeller og absorbenter, lyden har blitt mye bedre på alle punkter, det nakne rommet var helt forferdelig, nå kan det hanskes med ...

  Vet du noe om "kurven" til XTZ Divine 100.49, har den noe løft i diskanten? :)
  Tungt rom er ingen god beskrivelse rent akustisk. Jeg skal ta selvkritikk for det. "Tungt" var her mer en beskrivelse på hvordan slike rom fremstår rent visuelt.

  Kjenner ikke høyttalerne dine spesielt godt, men innbiller meg å ha sett at de er forholdsvis lineære.
   

  Hønndjevelen

  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  12.04.2010
  Innlegg
  898
  Antall liker
  734
  Sted
  Oslo
  Du har naturlegvis prøvd JBL og Tannoy, men kva med dei gamle Quad ELS 57? Veldig mykje å styre med, og dei spelar ikkje så veldig høgt (noko som er ein fordel når ein har problem med tinnitus, men det dei gjer, gjer dei ekstremt bra.
  Skulle aldri ha solgt mine esl57
  For å sitere en gammel revy helt:
  "Det rem har, det har em her."
  Lite bass, svak diskant,
  Men fetter'n trodde Los Lobos spelte akustisk live i stua
   

  alfegutt

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  10.03.2015
  Innlegg
  411
  Antall liker
  499
  Sted
  Østfold
  Hei, sendt deg PM, har et par Spendor Classic type BBC om de er av interesse
   

  Auditor

  Æresmedlem
  Ble medlem
  27.02.2006
  Innlegg
  10.579
  Antall liker
  3.569
  Atlerovik: Da kommer du ikke utenom Sonus Faber. Samme eiere- og importør- som Audio Research:


  Import:
  www.mono.no
   

  Atlerovik

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  30.08.2019
  Innlegg
  1.968
  Antall liker
  4.146
  Sted
  Oslo
  Torget vurderinger
  9
  Dere som anbefaler og kjenner Sonus Faber - ser det ligger en del Venere 3.0 på Finn.no. Hvordan passer de inn i mitt ønskelydbilde?
   

  Armand68

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  21.01.2016
  Innlegg
  294
  Antall liker
  155
  Sted
  Viken
  Torget vurderinger
  1
  Jeg kjenner disse, tror de vil passe bra til det du etterspør. Har hatt flere SF opp igjennom, varm og tiltalende lyd.
   

  GSolie

  Bransjeaktør
  Ble medlem
  02.05.2016
  Innlegg
  399
  Antall liker
  65
  Sted
  Eydehavn
  Torget vurderinger
  7
  Til info så er det til dels store forskjeller på ulike Sonus Faber modeller. Noen av de nyere modellene har jevnt over en gradvis stigning på 7-10dB fra 2-3kHz og opp til 18-20kHz på aksen, så her er det en gjenkjennelig tonal balanse, mens noen av de eldre modellene har en helt annen tonal balanse, mens andre har en lignende balanse til de nyere. Venere-serien har alle en peak som ligger rundt 10kHz.

  Faktisk så er denne stigende tendensen du ser hos enkelte SF ikke helt ulik det du ser hos Kudos, selv om det er visse ulikheter i hvor stigningen begynner, formen og nivå.

  Det er generelt såpass mye variasjon både i objektiv tonal balanse og spredningskarakteristikk at det egentlig ikke er mulig, rent objektivt, å snakke om en gjenkjennelig SF-karakter på generell basis.
   

  schimmel

  Medlem
  Ble medlem
  05.05.2012
  Innlegg
  41
  Antall liker
  15
  Chario Ursa Major er nevnt, lillebroren Chario Pegasus kan også nevnes dersom rommet er 25m2 eller mindre. Begge er alternativer som bør vurderes i prisklassen 20-30 K som brukt.
   

  Atlerovik

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  30.08.2019
  Innlegg
  1.968
  Antall liker
  4.146
  Sted
  Oslo
  Torget vurderinger
  9
  I 4 år har jeg hatt tidenes vakreste rom visuelt og det sanne helvete akustisk sett: Gammel bygård, kombinert stue og kjøkken, vegger som lekker bass. Riktignok tepper på gulvet, blomster og litt småtteri her og der, men likevel lite demping i forhold til gulv/vegg/tak-areal. Det jaller (klappetesten er tragisk), bass og basstromme har føltes fraværende på det meste av oppsett, og alt av utstyr som har spilt lineært og har fungert i tidligere (normale) rom har føltes bassfattig og skarpt. Av preferanser kan jeg ikke fordra hissig lyd og oppsett som er overivrige i øvre mellomtone.

  Har prøvd masse frem og tilbake. Her er mine erfaringer:
  • Akustikk: Har alt å si. Kunne jeg gjort mer uten å ruinere det visuelle ville jeg begynt her.
  • Kilde: LP fra spiller med litt basstung pickup hårfint bedre enn Spotify.
  • Forsterker: Marginale forskjeller mellom rør (el34) og transistor.
  • Romkorreksjon: Godt kalibrert Lyngdorf i oppsett med sub: Vesensforskjell. Heving av bass og mellombass til hva jeg oppfattet som "normalt" nivå. Har vært mitt prefererte oppsett i lengre tid. Super løsning om du ikke kan gjøre noe med andre forhold eller finner høyttaler som matcher/metter rommet.
  • Høyttaler: "Snillhet" i øvre mellomtone, nok pondus i bassen og/eller kontrollert spredning av høyere frekvenser. Av 8 ulike par som har vært innom har kun 3 vært til å leve med: 1. Eldre Sonus faber MED romkorreksjon. 2. Dynaudio Focus 140. 3. Burmester B25. De siste to har hatt nok pondus nedover og B25 har i tillegg kontrollert spredningen av diskanten. Eneste aber er noe smal sweetspot. Med anlegget mange nok meter unna lytteposisjon er dette dog til å leve med hos meg.

  Romkorreksjon gjorde mye. Dynaudio gav mest fyldig og laid-back lyd til en vettug pris. B25 er bedre på alle punkter - og jeg kjører nå ukorrigert og ser meg ikke tilbake --> Akustikk, spredningskarrakteristikk i høyere frekvenser og frekvensgang. Lineær er ikke målet når rommet ikke er det.

  Lykke til!
  Takk for veldig nyttig innspill! Burmeserne er nok dessverre utenfor min økonomiske rekkevidde. Hvilke eldre Sonus Faber er det snakk om?
   

  sbf

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  15.06.2009
  Innlegg
  111
  Antall liker
  139
  Jeg gikk fra ProAc d15 til Tannoy Cheviot i fjor.
  I min gamle leilighet (1890-gård med miks av gips og teglstein) var ProAc bra. Musikalsk, ikke slitsom diskant, fylte rommet godt.
  I ny leilighet (1890-gård, primært tynn gips, loft, mye større volum) ble proac tidvis litt slitsomme i diskanten. Evnen til å fylle rommet forsvant også noe.

  Tannoy Cheviot fyller rommet på en annen måte. Det føles som om man sitter i lyden, ikke at man "ser" på et område med lyd. Lyden er rundere og uten slitsom diskant. Om dette er lydsignatur, eller egenskapene til høytalerkonstruksjonen, det skal jeg ikke si sikkert.

  MEN: i tillegg til dette (signaturen?) har Legacy og Prestige innebygde diskantkontroller dom kan dempe eller runde av diskant. Eller heve.
  Jeg har ikke brukt disse hos meg, men ser for meg at dette er et godt alternativ om man ellers ikke orker for mye korreksjon, dsp etc
   
  • Liker
  Reaksjoner: G95

  Atlerovik

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  30.08.2019
  Innlegg
  1.968
  Antall liker
  4.146
  Sted
  Oslo
  Torget vurderinger
  9
  Tannoy Cheviot fyller rommet på en annen måte. Det føles som om man sitter i lyden, ikke at man "ser" på et område med lyd. Lyden er rundere og uten slitsom diskant. Om dette er lydsignatur, eller egenskapene til høytalerkonstruksjonen, det skal jeg ikke si sikkert.
  Her oppsummerer du akkurat det jeg er ute etter! Fine å se på var de også.
   

  _RoDa_

  Ikke så veldig hifi-freak lengre
  Ble medlem
  06.02.2010
  Innlegg
  11.055
  Antall liker
  7.255
  Sted
  Østfold
  Torget vurderinger
  7
  Klangmessig synes jeg du burde sjekket ut et par Vienna (Mozart Grand SE).
  Om du får det lydbildet du er ute etter er jeg mer usikker på.
  De bør uansett - om mulig - lyttes på hjemme. Evt om du får god bruktpris og kan selge videre om det ikke passer.
   

  BritFi

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  09.11.2012
  Innlegg
  1.918
  Antall liker
  801
  Sted
  P.T Bodø (Søring, fra Oslo)
  Torget vurderinger
  2
  Det høres på mange måter da ut som du kunne like rundstrålere. Testet/hørt noen? Får ofte litt hengekøye effekt, og større men mer diffust lydbilde. Noe som kan være en fordel for behagelig lytting. Men ikke for å sitte å plukke ut plingelings. (Analysere)
   

  Audiophile-Arve

  Æresmedlem
  Ble medlem
  28.11.2002
  Innlegg
  19.036
  Antall liker
  6.152
  Sted
  Kysten, Nordvestlandet, argaste nynorskdistriktet
  Torget vurderinger
  0
  Det høres på mange måter da ut som du kunne like rundstrålere. Testet/hørt noen? Får ofte litt hengekøye effekt, og større men mer diffust lydbilde. Noe som kan være en fordel for behagelig lytting. Men ikke for å sitte å plukke ut plingelings. (Analysere)
  Rundstråling er veldig interessant, og om du ikkje har tenkt å gå for dei relativt stor-seriøse modellane, er det moro med Stig Carlsson sine modellar (så vel som vidareutviklinga av prinsippa hans) er ikkje noko dårleg alternativ. Bose 901 er litt kjedelegare, og kjem du over gode Mirage-modellar er også desse til å leve lukkeleg med i lang tid.
   

  ottone

  Æresmedlem
  Ble medlem
  08.04.2008
  Innlegg
  12.714
  Antall liker
  6.613
  Sted
  Stavanger
  Torget vurderinger
  2
  Til info så er det til dels store forskjeller på ulike Sonus Faber modeller. Noen av de nyere modellene har jevnt over en gradvis stigning på 7-10dB fra 2-3kHz og opp til 18-20kHz på aksen, så her er det en gjenkjennelig tonal balanse, mens noen av de eldre modellene har en helt annen tonal balanse, mens andre har en lignende balanse til de nyere. Venere-serien har alle en peak som ligger rundt 10kHz.

  Faktisk så er denne stigende tendensen du ser hos enkelte SF ikke helt ulik det du ser hos Kudos, selv om det er visse ulikheter i hvor stigningen begynner, formen og nivå.

  Det er generelt såpass mye variasjon både i objektiv tonal balanse og spredningskarakteristikk at det egentlig ikke er mulig, rent objektivt, å snakke om en gjenkjennelig SF-karakter på generell basis.
  Av tidligere SF kjenner jeg til originale Cremona, som hadde karakter tilsvarende trådstarters beskrivelse. Lillebror Liuto likeså, om enn ikke like.
  Nevnt er også Respons, men de store av disse kommer ikke under 30k brukt.
  Selv gikk jeg fra britiske Harbeth SHL5 (nydelige høyttalere) til Charlo Ursa Major, og opplevde et skifte tilsvarende det som blir etterspurt. Større og mørkere lydbilde, uten anstrengende presensområde ved økt volum.
   

  Balle Clorin

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  19.06.2012
  Innlegg
  5.172
  Antall liker
  3.019
  Torget vurderinger
  2
  Graham audio ls5/9f
  Klassisk BBC lyd som stopper ved 13khz . Veldig bra lyd og engasjerende hos Stereofil Oslo
   

  coolio

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  19.09.2015
  Innlegg
  4.171
  Antall liker
  3.712
  Sted
  Bergen
  Torget vurderinger
  2
  Tja. Devialet sine Phantom-saker er gode ting. En dip i presens-området gjør de lyttevennlige, og super direktivitet gjør de forutsigbare og romvennlige.
  Altfor mye bass varmer også opp et hardt rom. Her er eksempel fra Phantom Gold, men alle versjoner måler ganske likt;

  phantom gold 2.gif
  phantom gold.gif  Kef har også en del høyttalere med snill oppførsel og bra kontroll på spredning. R-seriene er veldig lyttevennlige. Eksempel her er R500; https://www.soundstagenetwork.com/i...&catid=77:loudspeaker-measurements&Itemid=153

  Ellers ville jeg slått et slag for Harbeth. Tydeligvis noe som funker bra hos mange og scorer overraskende høyt på objektiv kalkulert preferansefaktor av målt data;

  Harbeth Monitor 30 Speaker CEA 234 Spinorama Dashboard Audio Measurements.jpg


  https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/harbeth-monitor-30-speaker-review.11108/
   
 • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • Laster inn…
Topp Bunn