Mat, drikke og røyk Hva lagde du til middag i dag?

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.549
    Antall liker
    110.736
    Torget vurderinger
    23
    Stalltips; til de som synes at tagliatelle er litt kjedelig på smak... lag en gressløkolje (en hel krukke gressløk til et par dl. rapsolje) og kjør den lenge i mikseren.. så tar du litt av oljen i deigen til tagliatellen. Løfter hele greia noe så utrolig ( dersom en liker smaken av gressløk da). Prøvde det for første gang i dag, på litt av produksjonen. En stayer dette! I det hele tatt så er det ganske interessant å smakssette deigen til alt av pasta og forsåvidt gnocchi også.
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    24.189
    Antall liker
    18.487
    Torget vurderinger
    2
    Brisketører må kanskje revurdere metode ... "Fatcap up" eller "Fatcap down", fulgt av "wrap" er kanskje blitt irrelevant, med en rotisserie.

    Forutsetningen er at den er kraftig nok til å klare en 5-6 kilos brisket i noen timer. Men man trenger ikke kjøpe den rådyre i filmen for å få det til.

    De kjøper en frossen "choice" (laveste kategori) brisket på CostCo og setter den i rotisserien. Noen timer etter tror de ikke sine egne øyne, nese og gane. Hva har skjedd? Fettet og saften har ikke dryppet ut av brisket-kjøttstykket, men har glidd langs sidene på kjøttet og holdt det saftig, fra ende til ende.

    Verdt en kikk.

     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.549
    Antall liker
    110.736
    Torget vurderinger
    23
    Det ble en stor og saftig nakkekotelett fra frittgående hårete Mangalitza gris i dag, courtesy of Holt Gård,
    velvillig skaffet til veie av autorisert matvrak @Chalshus 😋
    Snag'et er at jeg var så sulten at jeg åt opp hele greia uten å ta bilde!!!

    MEN - her er en (ikke veldig) mager trøst. Liten ad hoc lunsj med ristet baguette, St. Agur, norsk DIY honning og litt melon.
    Der drikkes kinesisk grønn te dertil... Enkelt men ekstremt smakfullt.

    IMG_7998.jpg
     
    Sist redigert:

    Stein 99

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.11.2009
    Innlegg
    1.927
    Antall liker
    1.200
    ^Oppdekking har litt å si, ser appetittelig ut, ja. Jeg slurver med det i min enmanns-husholdning
     

    Hønndjevelen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    12.04.2010
    Innlegg
    9.313
    Antall liker
    10.255
    Sted
    Oslo
    Det ble en stor og saftig nakkekotelett fra frittgående hårete Mangalitza gris i dag, courtesy of Holt Gård,
    velvillig skaffet til veie av autorisert matvrak @Chalshus 😋
    Snag'et er at jeg var så sulten at jeg åt opp hele greia uten å ta bilde!!!

    MEN - her er en (ikke veldig) mager trøst. Liten ad hoc lunsj med ristet baguette, St. Agur, norsk DIY honning og litt melon.
    Der drikkes kinesisk grønn te dertil... Enkelt men ekstremt smakfullt.

    Vis vedlegget 937914
    Grønn TE?
    Ære no gæernt med Sauternes eller?
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.549
    Antall liker
    110.736
    Torget vurderinger
    23
    Hehe... neida, men ikke til lunsj! Til kveldshygge blir det gjerne Sauternes eller en god Tokaj til slik ost.
     

    Hønndjevelen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    12.04.2010
    Innlegg
    9.313
    Antall liker
    10.255
    Sted
    Oslo
    Hehe... neida, men ikke til lunsj! Til kveldshygge blir det gjerne Sauternes eller en god Tokaj til slik ost.
    Min eminente skomaker, forsåvidt den eneste eminente skomaker i hovedstaden, hadde lunsj med en fransk forretningsforbindelse.
    Han, altså franskmannen, sa han hadde kuttet ut alkohol, mens han drakk rødvin.
    Ce ne'pa alcol, c'est alimentación!
     

    Stein 99

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.11.2009
    Innlegg
    1.927
    Antall liker
    1.200
    Ja, italienere, franskmenn, spanioler og andre langt syd, spiser ikke uten at de har vin. Jeg tenkte tanken at politi startet promillekontroller i disse områdene kl 21-22 hver kveld, etter at disse menneskene hadde kjørt et sted for å spise middag. Mange ville fått straff for promillekjøring og restaur.. næringen ville stoppe opp. Dette vet myndighetene så slike Alko kontroller er utelukket, selv om promillekjøring er forbudt. En form for praktisk politikk.
    Sjåfør må hygge seg også og med 2-3 glass vin kan de fleste kjøre hjem. Annen kultur enn her oppe.
     
    • Liker
    Reaksjoner: oen

    Hønndjevelen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    12.04.2010
    Innlegg
    9.313
    Antall liker
    10.255
    Sted
    Oslo
    Ja, italienere, franskmenn, spanioler og andre langt syd, spiser ikke uten at de har vin. Jeg tenkte tanken at politi startet promillekontroller i disse områdene kl 21-22 hver kveld, etter at disse menneskene hadde kjørt et sted for å spise middag. Mange ville fått straff for promillekjøring og restaur.. næringen ville stoppe opp. Dette vet myndighetene så slike Alko kontroller er utelukket, selv om promillekjøring er forbudt. En form for praktisk politikk.
    Sjåfør må hygge seg også og med 2-3 glass vin kan de fleste kjøre hjem. Annen kultur enn her oppe.
    Og en god grunn til at jeg unnlater å kjøre seint på kvelden i de landene.
     

    Stein 99

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.11.2009
    Innlegg
    1.927
    Antall liker
    1.200
    Ja, de betaler vel en pris med noen trafikk ulykker vil jeg tro men har ikke sett tall på det. Men i alle fall så velger de å ha det slik.
     
    V

    vinyl-mannen

    Gjest
    Gårsdagens middag.
    Entrecôte m ovnsbakte poteter, grillet hjertesalat og med en sjysaus til.
    20230729_203316.jpg
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    24.189
    Antall liker
    18.487
    Torget vurderinger
    2
    Dette.

    IMG_2632.jpeg

    Ble til denne brunchen. Kyllinghjerter surret i smør, til de brunes, før de får surre videre med en masse steinsopp. Blir fin saus og utrolig godt. Enkelt måltid med gode nyanser.

    IMG_2634.jpeg
     

    Tand

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    01.12.2002
    Innlegg
    1.255
    Antall liker
    1.491
    Ble en pizza i dag.

    Effeuno pizzaovn på ca 450 - 460 grader. Tipo 00 mel som har langtidshevet i kjøleskap, litt ost, salami, kylling og noen jalapeños. Snadder🍕

    71251423600__A4C0910A-C547-47C2-A203-ED5C5F5334DE.fullsizerender.jpeg
     

    vim

    Innkjøpsansvarlig
    Ble medlem
    19.06.2003
    Innlegg
    2.883
    Antall liker
    10.743
    Sted
    1346
    Torget vurderinger
    8
    Ble en anstendig kremet krepsesuppe av skallene fra gårsdagens krepsemiddag i dag. Det synes på spor etter skvulpingen oppover tallerkensidene at kokken allerede var litt ustø i sekstiden :ROFLMAO:
    IMG_8452.jpg
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    22.050
    Antall liker
    14.615
    Det synes på spor etter skvulpingen oppover tallerkensidene at kokken allerede var litt ustø i sekstiden :ROFLMAO:
    Alle vet at det skal minst like mye vin i kokken som i suppen eller suasen. Prinsippet gjelder også brennevin. Og en ekstra klunk for det som eventuelt gikk bort i flambering av skallene.
     
    • Liker
    Reaksjoner: vim

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    24.189
    Antall liker
    18.487
    Torget vurderinger
    2
    Fin fredag. Var innom Dyre Gård ved Moss. Der har de "all-in" økologisk epledyrking med mål om både epler, eplemost og cider. Utrolig gjennomført anlegg. Butikken min kone drev i Oslo hadde høyest omsetning i byen av disse eplene. Folk bestilte kasser.
    Nå som den er nedlagt er kundene henvist til Kolibri ved Ullevål Hageby og Spar på Kjelsås. (Kjenn din besøkelsestid).
    Jeg hentet en kasse Discovery. Her sammen med Anne Lene, som driver produksjonen. Hun har et godt samarbeid med Rygge Meieri (nede ved togstasjonen). Masken etter eplene leveres til Bjølsund gård og kyrne der leverer økologisk melk som blir til askebrie, brie og fastoster, samt yoghurt og kremost.
    Dyre Gård får økologisk gjødsel fra Bjølsund og de to gårdene bidrar til flott kvalitet.


    IMG_3790.JPG

    Her ute på fruktplantasjen. Anne Lene med crew passer på 23.000 epletrær og har et produksjonsanlegg for videreforedling i verdensklasse. Hun må være en god sjef, samtlige i staben har vært med fra starten av.

    IMG_3785.JPG

    Vel hjemme hentet Elisabeth litt fra vår egen hage og drivhus, som ble til en god lunsj. Jeg anbefaler sterkt UFO-squash, de hvite (Pattypan Squash). Herlig fruktkjøtt.

    IMG_2729.JPG

    Det er veldig tilfredsstillende å spise fra egen avling, samt å vite nøyaktig hvordan alt du eter er blitt til.

    IMG_2749.JPG
     

    vim

    Innkjøpsansvarlig
    Ble medlem
    19.06.2003
    Innlegg
    2.883
    Antall liker
    10.743
    Sted
    1346
    Torget vurderinger
    8
    Hverdagslykke:
    Omelett «The Bear» (serien) style.
    Se serien og lag omeletten, jeg sier ikke mer 🤤
    IMG_8455.jpeg
     

    Tand

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    01.12.2002
    Innlegg
    1.255
    Antall liker
    1.491
    Fikk tak i skogens gull i helgen så da ble det pizza med kantarell, løk, salami og hvit saus. Skikkelig snadder!

    IMG_7241.jpeg
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    22.050
    Antall liker
    14.615
    Fikk tak i skogens gull i helgen så da ble det pizza med kantarell, løk, salami og hvit saus. Skikkelig snadder!
    Ser godt ut, men prøv less is more en gang. Kanskje det beste som finnes er en surdeigsbrødskive med godt smør og stekt kantarell til kun krydret med salt og pepper. Litt hvitløk og bladpersille om du føler for å være litt crazy.

    Jeg var en gang på restaurant Kontrast i Oslo (en Michelinstjerne). De hadde klart det kunststykket å lage en rett basert på fersk norsk skogssopp fra Østmarka som ikke var god - retten altså. Det er litt av en prestasjon. Husker ikke helt detaljene, men det var tre ulike sorter sopp og noe stikkelsbær. Godt var det i alle fall ikke og det er mildt fascinerende at de klarte å føkke opp noe så enkelt.
     

    motoren

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.01.2007
    Innlegg
    24.840
    Antall liker
    42.462
    Sted
    Flekkefjord
    Torget vurderinger
    30
    Kyllinglår og hvitløks marinerte poteter :) Var veldig godt men glemte å ta en bilde

    mvh
     

    lurvis

    vegspringar
    Ble medlem
    17.03.2015
    Innlegg
    2.961
    Antall liker
    6.095
    Sted
    Nesodden-Toten-Valdres
    Torget vurderinger
    0
    Suppe av skogsopp med stekt bacon og Rimtusse til. Blek piggsopp, traktkantarell, sotriske, steinsopp, rimsopp, grønnkremle, gulrød kremle, nøttekremle, stubbeskjellsopp, svovelsopp, rødskrubb, brunskrubb, olivenbrun vokssopp og åkersjampingjong. 😎 Hjelper å ha en kone som er soppsakkyndig.

    IMG_0401.jpeg IMG_0403.jpeg IMG_0402.jpeg

    ps. De to nederste til høyre er henholdsvis en fargesopp som heter blodrød slørsopp og branntussehatt som vokser i bål. Ingen av de er matsopp for ordens skyld.
    IMG_0404.jpeg
     
    Sist redigert:

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    22.050
    Antall liker
    14.615
    Kom i prat med en franskmann i Østmarka i fjor høst, jeg var på tur og han på sopptur, han hadde et kurv godt full med sopp hvorav jeg ikke kjente igjen noen av de. Han pekte og forklarte og la ut om hvor lenge de ulike skulle varmebehandles for å være trygge på en blanding av norsk, fransk og engelsk. Selv holder jeg meg til kantarell og steinsopp.
     

    lurvis

    vegspringar
    Ble medlem
    17.03.2015
    Innlegg
    2.961
    Antall liker
    6.095
    Sted
    Nesodden-Toten-Valdres
    Torget vurderinger
    0
    Det hjelper å ha proff ekspertise, men det kan bli litt mye noen ganger for min del. Kona med mikroskop , lav, nyttevekster og sopper i nerdetilstander på treff i inn og utland. 😂
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    22.050
    Antall liker
    14.615
    Det hjelper å ha proff ekspertise, men det kan bli litt mye noen ganger for min del. Kona med mikroskop , lav, nyttevekster og sopper i nerdetilstander på treff i inn og utland. 😂
    Bilogiæreren min på videregående (naturfag var det kanskje, men han var biolog i alle fall) kunne etter sigende hele den norske floraen. Vi var på ekskursjon en gang og jeg dro opp det som for meg var "mose" han pekte rundt på klumpen og identifiserte 4-5 ulike mosearter i neven min. Av andre grunner synes jeg fyren var en dust mens hans storhet gikk opp for meg etter hvert, dessverre lenge etter at jeg forlot hans klasserom.
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    24.189
    Antall liker
    18.487
    Torget vurderinger
    2
    Vi har ingen giftige rørsopper i Skandinavia, selv om en del av dem er beske og ikke matsopper. Skivesopper, derimot, skal man være mer påpasselig (innsiktsfull) med. Der har du småjævler som tar nyrene dine etter én bit (spiss giftslørsopp, bl.a. som gjerne vokser blant kantareller).
    Falsk kantarell er en skivesopp, mens ekte er en folde-/ribbesopp (slik man ser forskjell). Falsk kantarell er ikke farlig, men bidrar lite til det kulinariske.

    Jeg har med denne ut i skogen, og bruker også en app. Der vi bor nå regnes som blant de beste soppstedene i Sverige, og vi fråtser.

     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    22.050
    Antall liker
    14.615
    Vi har ingen giftige rørsopper i Skandinavia, selv om en del av dem er beske og ikke matsopper. Skivesopper, derimot, skal man være mer påpasselig (innsiktsfull) med. Der har du småjævler som tar nyrene dine etter én bit (spiss giftslørsopp, bl.a. som gjerne vokser blant kantareller).
    Hvit fluesopp (som vel er blant de aller giftigste som finnes i Norge) ligner visstnok veldig på en eller annen delikatessesopp i et av de asiatiske kjøkkenene så har vært noen leie tilfeller der.
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.549
    Antall liker
    110.736
    Torget vurderinger
    23
    Vi har ingen giftige rørsopper i Skandinavia, selv om en del av dem er beske og ikke matsopper. Skivesopper, derimot, skal man være mer påpasselig (innsiktsfull) med. Der har du småjævler som tar nyrene dine etter én bit (spiss giftslørsopp, bl.a. som gjerne vokser blant kantareller).
    Falsk kantarell er en skivesopp, mens ekte er en folde-/ribbesopp (slik man ser forskjell). Falsk kantarell er ikke farlig, men bidrar lite til det kulinariske.

    Jeg har med denne ut i skogen, og bruker også en app. Der vi bor nå regnes som blant de beste soppstedene i Sverige, og vi fråtser.

    Er det noe av disse litt mer uvanlige soppene å få tak i i butikkene i Sverige? De er jo generelt mye flinkere til slikt enn oss. Ta bare ferskvannsfisk som er godt representert i svenske butikker, tilnærmet ikke-eksisterende her til lands. Unntak finnes (f.eks. Villfisken)
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.549
    Antall liker
    110.736
    Torget vurderinger
    23

    It ain't Rocket Science... or?

    rocket science.png
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn