Mat, drikke og røyk Hva lagde du til middag i dag?

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • C

    Cyber

    Gjest
    Spiste faktisk en helt kurant juletallerken hos IKEA forrige uke. Overraskende god, men nå smaker jo det meste annet der rimelig kleint.
     

    VilhelmW

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    20.03.2009
    Innlegg
    3.960
    Antall liker
    217
    Sted
    Alltid lofotværing
    En av "junior'ene" ( vi har tvillinger, to gutter på 21 ) laget middag i går. Det ble fløtegratinerte poteter, smørdampet broccolibuketter og asparges, og biffstrimler av ( mager ) edelgris. Medfølgende en skikkelig god bernaisesaus, riktignok basert på pose, men oppiffet / frisket opp med litt rømme, gressløk etc. Det var riktig så godt, særlig etter en god tur i marka med hundene... ;D Fulgte opp med ei god øl for å sikre BMI'en...

    Forresten artig at denne tråden lå like over BMI-tråden. Det er interessant å se hva folk eter og hva de / vi mener om BMI og den slags!!
     
    C

    Cyber

    Gjest
    Idag er det First Price Tomatsuppe på menyen, I kid you not!
     
    N

    nb

    Gjest
    Stekt laksefilet (medium rare sånn ca). Nudler kokt i kyllingkraft. Stekte gulrøtter, squash, paprika og hvitløk til. Saus på frest hvitløk, ingefær og chili. Tilsettes en god skje honning som smeltes godt, deretter soyasaus og til slutt limesaft for syren.

    Noen skiver rå laks til å dyppe i sausen og for å holde kokken glad mens maten lages.

    Jeg pleier å steke laksen nesten ferdig og sette den i stekeovnen på lav temperatur mens resten gjøres ferdig, da er det enklere å treffe med stekegraden og timingen. Laks (og annen fisk) skal IKKE stekes til en hard klump, her syndes det mye rundtomrking.
     
    K

    Kaare G. Opsahl

    Gjest
    spiste kalkun på lørdag, den var stekt på 75 grader i 12 timer, kjernetempen var da 70 grader. Dette var fersk kalkun og det er noe annet enn frossen. Fersk kalkun kombinert med langtidssteking ga et kjøtt som var nesten som and. saftig som pokker. Hjemmelaget Waldorf, rotmos og brød/frukt-stuffing. Det beste kalkunmåltidet noensinne. NB Kalkunen fikk en liten 15 mins fres på 200 g for å få skinnet sprøtt
     

    rolfozzy

    Æresmedlem
    Ble medlem
    01.11.2005
    Innlegg
    16.454
    Antall liker
    7.080
    Torget vurderinger
    2
    65finger skrev:
    spiste kalkun på lørdag, den var stekt på 75 grader i 12 timer, kjernetempen var da 70 grader. Dette var fersk kalkun og det er noe annet enn frossen. Fersk kalkun kombinert med langtidssteking ga et kjøtt som var nesten som and. saftig som pokker. Hjemmelaget Waldorf, rotmos og brød/frukt-stuffing. Det beste kalkunmåltidet noensinne. NB Kalkunen fikk en liten 15 mins fres på 200 g for å få skinnet sprøtt
    Kalkunen er fersk når den spaserer inn i ovnen på egne beina.
    Altså må den ribbes levende.
     

    Espen R

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.03.2002
    Innlegg
    11.041
    Antall liker
    3.598
    I dag blir det oppvarmet fiskesuppe som jeg lagde i går. En fiskesuppe av hverdagsvarianten. Og klar på 5 minutter de påfølgende dagene.

    - Finhakk vanlig gul løk og surr lett i olivenolje.
    - 2-3 dl hvitvin, kok et par minutter
    - Tilsett 7 dl vann
    - 1-2 terninger fiskebuljong i vannet
    - skrell og skjær i biter 3 ganske store poteter
    - et par gulrøtter det samme
    - kok i ca 15 minutter

    -tilsett 1 beger Creme fraiche
    - saften fra 1/2 sitron
    - gi et oppkok
    - finhakket fersk dill, mengde etter ønske

    - laks, ca 500 g. Skjær i små terninger
    - gi et oppkok
    - salt
    - peper (grovkvernet, helst)

    Ferdig på 30 minutter.
    Godt i vinterkulda :)
     
    K

    Kaare G. Opsahl

    Gjest
    rolfozzy skrev:
    65finger skrev:
    spiste kalkun på lørdag, den var stekt på 75 grader i 12 timer, kjernetempen var da 70 grader. Dette var fersk kalkun og det er noe annet enn frossen. Fersk kalkun kombinert med langtidssteking ga et kjøtt som var nesten som and. saftig som pokker. Hjemmelaget Waldorf, rotmos og brød/frukt-stuffing. Det beste kalkunmåltidet noensinne. NB Kalkunen fikk en liten 15 mins fres på 200 g for å få skinnet sprøtt
    Kalkunen er fersk når den spaserer inn i ovnen på egne beina.
    Altså må den ribbes levende.
    og det var et styr av en annen verden
     

    rolfozzy

    Æresmedlem
    Ble medlem
    01.11.2005
    Innlegg
    16.454
    Antall liker
    7.080
    Torget vurderinger
    2
    65finger skrev:
    rolfozzy skrev:
    65finger skrev:
    spiste kalkun på lørdag, den var stekt på 75 grader i 12 timer, kjernetempen var da 70 grader. Dette var fersk kalkun og det er noe annet enn frossen. Fersk kalkun kombinert med langtidssteking ga et kjøtt som var nesten som and. saftig som pokker. Hjemmelaget Waldorf, rotmos og brød/frukt-stuffing. Det beste kalkunmåltidet noensinne. NB Kalkunen fikk en liten 15 mins fres på 200 g for å få skinnet sprøtt
    Kalkunen er fersk når den spaserer inn i ovnen på egne beina.
    Altså må den ribbes levende.
    og det var et styr av en annen verden
    Ja det er en jævla jobb. Men når du sitter der med påmontert serviett rundt halsen og gafler inn, da er det verdt jobben.
     

    VilhelmW

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    20.03.2009
    Innlegg
    3.960
    Antall liker
    217
    Sted
    Alltid lofotværing
    I dag blei det temmelig enkelt; Vesterålens fiskeboller i heimelaga kvit saus, godt tilsatt revet muskatnøtt og karry, så vidt kokte gulrøtter ( de må være litt harde ) og pottiter. Enkelt, men ungdommene liker det. Faktisk. Blåbærsuppe attåt, ikke pose... ;D
     
    N

    nb

    Gjest
    Blåskjellag i går kveld. Pommes Frites (fritert i to runder på 120 grader og 160 grader med hvile/avrenning i mellom). Aioli med kapers. Blåskjellene dampet i løk, hvitløk, chili og øl. Sausen smakssatt med litt worchestshire-saus. Skyllt ned med det utmerkede steamer-ølet Dampen fra Kinn Bryggeri og en hvit burgunder.

    Meget bra, og ingen bygård ble brent ned under friteringen.
     

    Decoman

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    22.02.2011
    Innlegg
    234
    Antall liker
    1
    Har kjøpt et par tre pakker med "Findus Pariser Pizza", av rent estetiske grunner (har gått lei av andre ting). Stekes som anvist på 225 grader, men da i 10-11 min og IKKE 15 som anvist.
     

    baluba

    Æresmedlem
    Ble medlem
    18.02.2009
    Innlegg
    24.485
    Antall liker
    15.014
    Sted
    Kopervik og Bergen
    Torget vurderinger
    1
    Guttungen har fått bestemme innkjøpet, og har selv stått for tilberedingen av chilli con carne til kveldens middag. Kompis på besøk har han også, så det er riktig koselig. Kunne vært litt mer chilli for gamle far, men det smaker likevel. Hurra for arveprinsen og skolen han går på! :)
     
    C

    Cyber

    Gjest
    Idag ble det Grandis gitt! Har ikke spist det på 1.5 år...
     

    Spiralis

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.03.2005
    Innlegg
    19.795
    Antall liker
    8.239
    Torget vurderinger
    0
    I dag er det lørdag og da SKAL det være risgrynsgrøt med smørøye, sukker og kanel. Og det ble det også. :D

    Av og til varieres grøten med flatbrød og morrpølse, så ikke i dag, en ren forglemmelse da maten ble handlet inn i dag.

    Lørdagskveldskosen ble ost og kjeks, uten rødvin :'( :'( :'( :'( :'( Fruen er forkjølet, bommull i hodet og piggtråd i halsen, og selv skal jeg på jobb i morgen tidlig ( pliktmessig avhold kan være rent upraktisk til tider :-\ ) så da fant vi det bortkastet å åpne en flaske.
     

    Chalshus

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.02.2002
    Innlegg
    6.460
    Antall liker
    4.315
    Sted
    Horten
    Torget vurderinger
    8
    Leste ordet tomatsuppe nu. saa da lagde jeg det naa, med hardkokte egg til.

    Smalt sammen en jevning, to bokser tomater i, litt buljong, salt, pepper, charlottloek og flote.

    Snadder.
     

    Even S

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    21.11.2010
    Innlegg
    143
    Antall liker
    24
    Torget vurderinger
    3
    Elgstek, rotgrønnsaker og mandelpotet.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Enkel burger i går.

    Et stykke mørbrad, litt løk, salt og krydderier og en pakke karse kjøres en omgang i kjøkkenmaskin. Bruk egg om det blir litt løst. Stekes på panne og serveres på ristet brød med litt lardo, apotekersennep og revet parmesanost. God mat på 10-15 minutter.

    I det hele tatt er det sterkt å anbefale å kjøpe kjøtt i stykker og kjøre dem noen runder i en kjøkkenmaskin i stedet for å kjøpe ferdig deig i butikken. Da vet man at det man får er rent godt kjøtt og ikke alt det som slakteriene ellers aldri ville fått solgt som mat til mennesker.
     

    MaKi

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.04.2005
    Innlegg
    3.990
    Antall liker
    231
    Torget vurderinger
    4
    Inspirert av Spiralis ble det idag både risgrøt og rømmegrøt. Litt fenalår og flatbrød til. Spist fra nisseservise, det gjør grøten mye bedre. Rød saft til.
     

    Jan_I

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.11.2002
    Innlegg
    4.138
    Antall liker
    312
    HE HE, hadde selv julepølse og syntetpotetmos :p ;D ;D
     

    ArtDeco

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    21.08.2003
    Innlegg
    888
    Antall liker
    59
    Sted
    Modum
    Pinnekjøtt med stappe, og passende drikke.. Julestemningen vil ikke slippe taket.
     
    Z

    Zomby_Woof

    Gjest
    Om en halvtime er middagen servert. Det blir Vidar P-taco med hjemmelaget guacamole. Det skal bli godt med en matbit, jeg har ikke spist siden frokost i 6-tida.
     
    Z

    Zomby_Woof

    Gjest
    Oppsummering:

    #1 Vidar P funker!

    #2 Det gjorde jaggu guacamolen også.

    - 4 avocado
    - 1 diger rød chili
    - 4 fedd hvitløk
    - 2 tomater uten frø
    - 2 vårløk
    - 1 ts salt
    - saft av 1 lime
    - en bitteliten skvett olivenolje

    Alt finhakket, avokadoen 'knust' ut av skallet med gaffel.
     

    Spiralis

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.03.2005
    Innlegg
    19.795
    Antall liker
    8.239
    Torget vurderinger
    0
    I dag blir det laks med potet, revet gulrot og agurksalat samt rømme! Jordbæris til dessert. :D
     

    decibelius

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.12.2007
    Innlegg
    7.865
    Antall liker
    1.678
    Sted
    Bislett
    Blir nok indisk på Dehli i Maridalsveien i dag. Rimelig og godt. 2 lapper, så er man mett og svett ;)
     

    bambadoo

    Æresmedlem
    Moderator
    Ble medlem
    11.10.2002
    Innlegg
    22.797
    Antall liker
    12.062
    Sted
    Lørenskog
    Torget vurderinger
    16
    Idag kjem kjæresten på besøk ;D Joda mora mi også :( ;D

    Fiskeavskjær (skinn, bein, hode etc), rekeskall mm. løk, gulrøtter etc. ligger klar i panna. Skal koke/redusere i noen timer som grunnlag for kraft/base til fiskesuppen som skal serveres som forrett.

    Hovedrett blir stekt panert ferst lyr på en seng med en nydelig risotto (en dasj med chili smak), søtløk, aspargestopper smørdampes og 2 stk kamskjell grilles lett som tilbehør...
    Lime blir valgfritt...

    Så det så.. Blir godt dette tenker jeg
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn