65finger skrev:
Gjestemedlem skrev:
Shepherd's Pie
Snadder høstmat
oppskrift? please!
Surr finhakket løk, gurøtter i fine terninger, hvitløk og sopp, litt purre også (men ikke for mye) i små biter
hell det over i en gryte, hell i litt vann og fond og la det putre
Brun lammekjøttdeig eller finhakkede biter med lammekjøtt i en stekepanne
krydre med litt fersk rosmarin, men ikke for mye, og litt pepper
tilsett kjøtt til resten
gjevne med maisena eller sausegjevner til du får ønsket konsistens, jeg liker den litt flytende
la det småkoke mens du:
skreller poteter og lager en god potetmos
når den er ferdig
legger du kjøttkryten utover en form og legger et lokk med potetmos på toppen, aller øverst et lag med revet ost. God cheddar er jo best, men jarlsberg funker også fint, eller en blanding.
Gratiner på 180 til osten er gylden.
Ut av ovnen og server i formen.
Et stort glass med Strongbow eller en mørk øl er perfekt drikke.
Det finnes jo mange varianter over oppskriften, så det er bare å modifisere. Men det er ikke noe poeng å krydre den for mye. Det er gode smaker i seg selv som ikke skal overdøves. Kan ha i en knivsodd med cayenne, men det er optional.