Mat, drikke og røyk Hva lagde du til middag i dag?

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Noen ganger er enkelt suverent best.

    Middag forrige helg (10 dager siden)

    Ut på landet og kjøpe sjøkreps. De var døde og lagt på is (fisket dagen før). Vi var 3 pers og hadde bestilt 3 kg, siste levering den dagen så vi fikk 4 kg.

    Rive av hodene etc, og halen og trekke ut strengen. Prøvde først på en halvtime i fryseren for og så skalle dem, men det var ikke helt vellykket, så de endte opp i langpannen med skallet på.

    Her snakker vi om forvarmet ovn med grill og varmluft samtidig på full pedal, ca 4-5 minutter inni.

    Det eneste som ble tilsatt var gode mengder smør.

    Når de kom ut var det rett på bordet. Godt brød høvlet smør på. (Fingersalt ... svart type men det var litt tilfeldig). Dyppe brødet i sausen i langpannen. og bare spise.

    Ingenting annet ... ikke majones, sitron, dips .. ingenting.

    kreps, brød, smør, salt,

    Er noe av det beste jeg har spist. Og det er ikke dumt å beholde skallene på når man steker for det renner ut noe herlig saft/fett i smøret (ikke helt ulikt det som skjer når man steker koteletter ... den gode saften som renner ut og stivner på pannen i all sin gråfarge).

    En god Chablis som drikke til.

    (en god pose med hoder og klør i frysen skal bli til en fin kraft sammen med et par torskehoder snart)



    [h=3][/h]
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    I dag ble det denne :
    Fin rett.

    Det er jo forstadiet til en god carbonara.

    Men uten egg og guanciale.

    ... men nå er jo aldri pasta ment som en hovedrett heller.

    Den viktige leksjonen her er å bruke kokevannet til å spe.
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.607
    Antall liker
    111.195
    Torget vurderinger
    23
    Litt tidlig enda men det blir helstekt smørtunge i dag (min venn fiskehandleren hadde dagsfersk til 99,-/kg.); sprø og god, med persille, vårløk og stekesjyen. Kanskje en øl..... eller tre-fire
     
    Ble medlem
    12.03.2012
    Innlegg
    4.390
    Antall liker
    8.274
    Sted
    Laksevåg - Bergen
    Før i gamle dager var det mye enklere å bestemme hva en skulle ha til middag. Utvalget var begrenset og valgene enklere. Nå er utvalget større , og det som tidligere var helgekosemat har blitt hverdagskost. Det er vel og bra, men for folk som har passert konfirmasjonsalderen en smule, og kan minnes gamledager er det et jæskla problem å finne ut hva som nå er helgekosemat.
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    22.108
    Antall liker
    14.666
    Har kjøpt lammeribbe. Skal stekes på vanlig måte og tenker å kjøre en liten salat med tomat, feta, rødløk og oliven til. Rå gulrøtter fra hagen og en kald saus på yoghurt smaksatt med mynte, chili, hvitløk og litt spisskummen.

    Tror det må bli bra.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Har kjøpt lammeribbe. Skal stekes på vanlig måte og tenker å kjøre en liten salat med tomat, feta, rødløk og oliven til. Rå gulrøtter fra hagen og en kald saus på yoghurt smaksatt med mynte, chili, hvitløk og litt spisskummen.

    Tror det må bli bra.
    Lammeribbe er nammenam (tje også). Tips er dampe til mør og så grille til sprøtt fett.

    Tibehøret er utmerket.

    Men huks på ein liten persillekvast!
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.607
    Antall liker
    111.195
    Torget vurderinger
    23
    Litt tidlig enda men det blir helstekt smørtunge i dag (min venn fiskehandleren hadde dagsfersk til 99,-/kg.); sprø og god, med persille, vårløk og stekesjyen. Kanskje en øl..... eller tre-fire

    Nu jævlar.....


    smørtunge.jpg
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.607
    Antall liker
    111.195
    Torget vurderinger
    23
    Beste du kan gjøre med gulrøtter etter at de har kokt tilden konsistensen du ønsker er å gi de en omgang i stekepanna, med litt vann, honning, smør og gjerne en kvast rosmarin. Pass på at det ikke koker inn og blir brent, gulrøttene skal ha en glasur. Passer til typiske retter som tåler søtt tilbehør. Vel verdt strevet, og bruker en små\/tynne gulrøtter så trenger en ikke forvelle de først heller.
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.607
    Antall liker
    111.195
    Torget vurderinger
    23
    Er de å få i f.eks. Bogstadveien :cool:
     

    aam01

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    3.801
    Antall liker
    2.423
    Sted
    Sandvika
    Torget vurderinger
    5
    Sliter mer og mer med det å skulle kjøpe oppdrettsfisk. I år har jeg spist en del villaks og ganske mye selvfanget ørret. Det er stor forskjell på fasthet og inntrykk fra kjøttet.
    Og så leser jeg dette:

    Giftig mengde kobber under flere oppdrettsanlegg - DN.no
    Jeg er i prinsippet enig med deg, men det er mulig å få god oppdrettsfisk. Du må bare være villig til å betale det det koster. I fiskebutikken vi har i Sandvika, nå kalt "Gutta fra Havet" pga. nye eiere, kjøper jeg oppdrettslaks utenom villakssesongen som er førsteklasses. Jeg spiser den mest som gravlaks og røykelaks og litt filet til sashimi. Prisen på fersk filet ligger oppunder 300.- pr. kilo og fisken er oppdrettet uten soya i foret. Du kan også få den økologisk. Det blir noe helt annet enn den fisken du får på tilbud på supern. Den spiser ikke jeg heller.
     
    Sist redigert:

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    24.297
    Antall liker
    18.708
    Torget vurderinger
    2
    Kjøper fisk samme sted, når jeg har veien forbi. Og laks vet de å få fatt i fra gode oppdrettssteder. Men de klager over at det er vanskelig å "source" rett og det er ikke alltid de har laks som kun har fått marint i merder som har stått med god sirkulasjon. De får inn fra leverandøren til Balik Salmon.
     

    aam01

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    3.801
    Antall liker
    2.423
    Sted
    Sandvika
    Torget vurderinger
    5
    Men det blir ikke laks på meg i dag. Jeg håper derimot på fersk sverdfisk, det pleier de å ha i disken her. Tuna, som er en mye bedre fisk, er det ikke lenger lov til å fiske i Middelhavet og filetert yellowfin tuna fra Stillehavet er ikke akkurat favoritten. Jeg kommer tilbake med bilde hvis jeg får tak i sverdfisk.
     

    samlanes

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.02.2008
    Innlegg
    2.463
    Antall liker
    551
    Sted
    Hordaland
    Torget vurderinger
    1
    Sliter mer og mer med det å skulle kjøpe oppdrettsfisk. I år har jeg spist en del villaks og ganske mye selvfanget ørret. Det er stor forskjell på fasthet og inntrykk fra kjøttet.
    Og så leser jeg dette:

    Giftig mengde kobber under flere oppdrettsanlegg - DN.no
    Ikkje bra i det heiletatt.Kan snart ikkje eta fisk frå fjordene i norge.
    På syttiallet var det industrien(odda,ålvik) som gjorde att hardangerfjorden fekk tittel,verdens mest forurensa fjord,sikkert eindel pga "kroken" frå utne og inn til odda.No er det oppdrettsanlegga som ødelegger.

    Oppdrettsfisk har eg ikkje ete på ca2år,og slik skal det forbli lenge.

    Blei nyleg fortalt att krabbe som lever under mærdene,mister skallet,kanskje pga kobber,tragisk uansett.
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.607
    Antall liker
    111.195
    Torget vurderinger
    23
    Vel, da sitter vi kun igjen med ETT sikkert kort; nappe laksen!
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.607
    Antall liker
    111.195
    Torget vurderinger
    23
    Lagde ikke middag i dag - bare grillet en flokk kyllingvinger som så ble konsumert i et forrykende tempo kun hindret av parallelt inntak av potetgull med ost & løk samt Cola. Den hellige treenighet, Slukets Kinderegg.
     
    Ble medlem
    12.03.2012
    Innlegg
    4.390
    Antall liker
    8.274
    Sted
    Laksevåg - Bergen
    Til lunsj i dag ble det stooore reker, hviløksmajones , en god Sancerre og.....langebrød. Det brødet er en av bergens nasjonalretter i liket med løsebrød og skillingsboller. Det beste med hvitvin sånn kjapt til lunsj om lørdagen, er at du får en vanvittig humørstigning, etterfulgt av litt fnis og latter og en smule kontrollert ustøhet. Men....har du vært ute en vinternatt før, så vet du at denne seansen går over like kjapt som den kom 8)
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.607
    Antall liker
    111.195
    Torget vurderinger
    23

    Hør hør! Skal ut med bilen etterpå så lunsjen ble stingfri! Men kveldens lammeskank blir akkompagnert av en butelj Penfolds Grange.


    Lunsj (borte nå dessverre..);

    vinger.jpg
     

    baluba

    Æresmedlem
    Ble medlem
    18.02.2009
    Innlegg
    24.587
    Antall liker
    15.156
    Sted
    Kopervik og Bergen
    Torget vurderinger
    1
    Enkelte ganger velger jeg enkleste måte å spise lunsj på, gatekjøkken.

    Vis vedlegget 399514

    Disse finnes overalt langs veiene her og de serverer førsteklasses mat.

    Vis vedlegget 399515

    Nemlig porchetta i brød.

    Vis vedlegget 399516

    Oppskriften er som følger:
    Man tager en liten gris på maks 100 kg. Den skal renses og utbenes og fylles med rosmarin. Deretter skal den stekes i ovn i 3 til 5 timer.
    Når den blir kald skal den skjæres i skiver og legges i brød / panini. Enklere kan det ikke bli. Og det er kjempegodt.
    Dette er en gammel tradisjon i Lazio, allerede keiser Nero hadde dette blant sine favoritter.
    Bare som et lite apropos til all skrivingen om ribbe her på forumet i det siste.

    (Bildene er lånt fra Wikipedia, men virkeligheten ser nokså lik ut.)
    jepps. Stas å kjøpe denne med brød rundt. Men har også kjøpet en del avskjær i en pakke som har vært så salt at det har vært uspiselig.

    Men en god porcetta sanwdtich er alt man behøver for å bli behagelig mett!

    Okke som, er man i området og ser dette fra en campingvogn .. så bestill! Det er som å slafse på de beste julemiddagsbitene kombinert med .. noe annet som smaker som fisk men som ikke er fisk.
    Jeg har vært så heldig å ha hatt bolig i Lazio, nærmere bestemt Olgiata. Derfor har jeg hatt den gleden det er å ta turen til "campingvognen" som lå plassert midt mellom La Storta og Olgiata mange ganger. En porchettasandwich er noe av det nydeligste jeg får til lunch. Har også handlet porchetta fra ferskvaredisken i det lokale supermarkedet eller slakteren på centro commerziale. ;D

    I dag vil visst de rundt meg spise på "stedet med den sovende mexicaneren utenfor", og det må gjøres før Skal vi danse? eller noe lignende på norsk TV klokken åtte.
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    22.108
    Antall liker
    14.666
    På storbyferie i Fredrikstad. Thai market var strålende og anbefales om noen skulle befinne seg i plankebyen og være sultne. Top notch thaimat. Rimelig og store porsjoner. 1000 kroner for et utvalg forretter for to, to hovedretter (curryer) to barnemenyer og to øl. Skulle egentlig ha suppe også men servitøren sa det nok ville bli for mye mat, og der ville det. Barneteattene var også gode thairetter med snill krydring.
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    24.297
    Antall liker
    18.708
    Torget vurderinger
    2
    I dag ble jeg bortskjemt. Terje Ommundsen i Plah stakk innom og hentet noen tynnribber fra Heinrich Jung her om dagen. Disse ble i den milde grad praktfullt marinert og gjort klar til grilling, thai-style.
    I dag var det ettårsmarkering for butikken, og Terje med kolleger stilte opp, som gode naboer, for å tilby Jungs utrolige svinekjøtt til nysgjerrige og glade besøkende. Terje satser på Street Food i siderestauranten og utbrudd av typen "Fy faen så godt!" fikk meg til å tenke på da jeg gikk slalom mellom street-food steder i Singapore og sa det samme.

    Det var en fin dag.

    Skjermbilde 2016-09-24 kl. 18.51.16.jpg

    14463308_10154451283028605_7819232622312030901_n.jpg
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    22.108
    Antall liker
    14.666
    Pai. Utmerket restemat, kan putte neste hvasomhelst i. Jeg brukte - i tillegg til egg og melk/fløte - spinat, tomater, oliven, fetaost, diverse urter og bacon.

    For å få det til å gå litt kjappere på hverdagen kan deigen lages dagen før eller om morgenen før den legges kaldt. Mens bunnen forsteker rekker man å lake fyllet og så er det bare å steke den.

    Til en normalt stor form lages bunnen av 150g smør, 200g mel og en tre-fire spiseskjeer vann. Kjør smør og mel i foodprosessor til det smuldrer (bruk pulsfunksjon, skal bearbeides så lite som mulig) og tilsett så nok vann til at du får samlet deigen til en klump. Det skal svært lite vann til. Pakk i plast og legg kaldt minst en time, men kan godt ligge lengre.

    Kjevle tynt, ha i formen - la stikke litt utenfor kanten da det krymper litt under steking. Forstek 15-20 min mens fyllet lages. Visp 3 egg og 3dl melk/fløte, salt og godt med pepper. Putt fyllet oppi paiskallet og hell melk/fløteguffa over. Riv evt ost over og stek til det stivner, typisk ca 30 minutter. Det er viktig at paiskallet er tett.
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    24.297
    Antall liker
    18.708
    Torget vurderinger
    2
    Ingen grunn til å lage hummus på annet vis etter at jeg fikk denne oppskriften. Krever litt tid, men det er det verdt. Du milde himmel.
    Mia er forøvrig ute med en ny bok, et praktverk. Denne oppskriften fra restauranten Zahav (mat fra Israel i Philadelphia) skal opp på veggen ved siden av komfyren.

    Zahavs hummus tehina • Green Bonanza
     
    Sist redigert:

    emokid

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.02.2004
    Innlegg
    5.296
    Antall liker
    6.663
    Å fluffe opp tahini og sitron i forkant er essensielt. Ser mange lager "hummus" uten tahini, det er forkastelig.
    Kjør på med Baba Ganoush og Mohammara også, så er kvelden hel.
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.607
    Antall liker
    111.195
    Torget vurderinger
    23

    Ikke la dem mobbe deg , Emo! (det er det JEG som har enerett på :cool:)


    Veganerfårikål.jpg
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    24.297
    Antall liker
    18.708
    Torget vurderinger
    2
    Å fluffe opp tahini og sitron i forkant er essensielt. Ser mange lager "hummus" uten tahini, det er forkastelig.
    Kjør på med Baba Ganoush og Mohammara også, så er kvelden hel.
    Tipser om at Mia Frogner slipper sin bok om vegetarmat på Pigalle i morgen kveld, fra 18-23. Der skal det serveres vegetarmat. Frogner er et unikum, fantastisk dyktig til å presentere vegetaroppskrifter, hun har fått meg til å endre livsstil i så måte. Langt mer grønt i mitt kosthold nå enn før, og det skal hun ha æren for.

    Vi har jukset og fått inn boken tidlig, men fra i morgen er den tilgjengelig "overalt". Må ha bok. For å forstå hvorfor kan man ta en kikk på bloggen hennes.

    Her er fb-invitasjonen til slippfest:
    https://www.facebook.com/events/105...event_joined_nearby&notif_id=1475059073552107

    Bloggen: Green Bonanza • Alt som er grønt er godt
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.607
    Antall liker
    111.195
    Torget vurderinger
    23
    Å fluffe opp tahini og sitron i forkant er essensielt. Ser mange lager "hummus" uten tahini, det er forkastelig.
    Kjør på med Baba Ganoush og Mohammara også, så er kvelden hel.

    Å fluffe opp er et kjent begrep både i porno- og hummusbransjen!
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn