G
Gjestemedlem
Gjest
Noen ganger er enkelt suverent best.
Middag forrige helg (10 dager siden)
Ut på landet og kjøpe sjøkreps. De var døde og lagt på is (fisket dagen før). Vi var 3 pers og hadde bestilt 3 kg, siste levering den dagen så vi fikk 4 kg.
Rive av hodene etc, og halen og trekke ut strengen. Prøvde først på en halvtime i fryseren for og så skalle dem, men det var ikke helt vellykket, så de endte opp i langpannen med skallet på.
Her snakker vi om forvarmet ovn med grill og varmluft samtidig på full pedal, ca 4-5 minutter inni.
Det eneste som ble tilsatt var gode mengder smør.
Når de kom ut var det rett på bordet. Godt brød høvlet smør på. (Fingersalt ... svart type men det var litt tilfeldig). Dyppe brødet i sausen i langpannen. og bare spise.
Ingenting annet ... ikke majones, sitron, dips .. ingenting.
kreps, brød, smør, salt,
Er noe av det beste jeg har spist. Og det er ikke dumt å beholde skallene på når man steker for det renner ut noe herlig saft/fett i smøret (ikke helt ulikt det som skjer når man steker koteletter ... den gode saften som renner ut og stivner på pannen i all sin gråfarge).
En god Chablis som drikke til.
(en god pose med hoder og klør i frysen skal bli til en fin kraft sammen med et par torskehoder snart)
[h=3][/h]
Middag forrige helg (10 dager siden)
Ut på landet og kjøpe sjøkreps. De var døde og lagt på is (fisket dagen før). Vi var 3 pers og hadde bestilt 3 kg, siste levering den dagen så vi fikk 4 kg.
Rive av hodene etc, og halen og trekke ut strengen. Prøvde først på en halvtime i fryseren for og så skalle dem, men det var ikke helt vellykket, så de endte opp i langpannen med skallet på.
Her snakker vi om forvarmet ovn med grill og varmluft samtidig på full pedal, ca 4-5 minutter inni.
Det eneste som ble tilsatt var gode mengder smør.
Når de kom ut var det rett på bordet. Godt brød høvlet smør på. (Fingersalt ... svart type men det var litt tilfeldig). Dyppe brødet i sausen i langpannen. og bare spise.
Ingenting annet ... ikke majones, sitron, dips .. ingenting.
kreps, brød, smør, salt,
Er noe av det beste jeg har spist. Og det er ikke dumt å beholde skallene på når man steker for det renner ut noe herlig saft/fett i smøret (ikke helt ulikt det som skjer når man steker koteletter ... den gode saften som renner ut og stivner på pannen i all sin gråfarge).
En god Chablis som drikke til.
(en god pose med hoder og klør i frysen skal bli til en fin kraft sammen med et par torskehoder snart)
[h=3][/h]