I går kveld lagde jeg for meg noe nytt av lammekjøtt, enkelt og særs smakfullt;
Ca 1 1/2 l vann
Masse hakkede tomater (ca 6 store, godt modne)
Masse løk (ca 2 store)
En dæsj kanel (ca 1ts)
En dæsj ingefær (ca 1ts)
En dæsj salt
En dæsj pepper
Fersk "Fårikålkjøtt" av lam (viktig at det er lam)
Kokes opp og småputrer i 3 timer.
Smakes til underveis. Det ferdige resultatet tåler godt at det smaker MYE under koking.
Kjøles ned, la det stå kjølig over natten. (funker også å servere etter 3 timer, men slikt smaker alltid best når det får stått og blir tatt igjen)
Kokes så opp igjen en liten time før servering.
Serveres med blandingsris/vill-ris, lettdampede små gulrøtter og ditto brokoli. (passe på at begge deler er krispi ved servering)
Til dette slo jeg opp et par glass av en god og rimelig vin - Domaine La Bastide( 2003).
Tok en sjanse med den, og den fungerte overraskende nok meget fint. Mulig det var smaken av mørke bær og kanel/ingefær som gikk sammen.
Ja, ja- godt måltid ble det
Utrolig hva en får lært av å snakke med naboer på den lokale butikken.