Mat, drikke og røyk Hva lagde du til middag i dag?

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Bergfinn

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.07.2013
    Innlegg
    9.213
    Antall liker
    13.368
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    6
    Var en tur i tigerstaden i dag. Kjøpte inn en eske med god Aborio ris, en fersk sort trøffel og en 36 mnd lagret Parmesan på Fromagerie og en halv kilo fersk Porcini på Machmans matmarked. Nå skal det bli trøffel og porcini risotto med en Aldo Conterno Barolo Cascina Francia 2009 som ankom i dag. Vann i munnen. Vinen står og godgjør seg på en karaffel mens maten tilberedes.


    Mvh
    Roysen

    Ok, du har ikke smakt på Gryeree likevel da, eller falt den ikke i smak? 36 mnd. parmesan høres jo kraftig og godt ut da. A la Carte skaffer også hvit trøffel til informasjon, men den er dobbelt så dyr. Et sted mellom 30 og 40.000,- pr. kilo tror jeg.
     

    TT.

    The smooth jazz guy! 😉🇳🇴
    Ble medlem
    15.11.2007
    Innlegg
    42.094
    Antall liker
    91.763
    Sted
    Knapstad
    Torget vurderinger
    99
    Håndplukket ertesuppe fra kiwi med spiralloff og rød saft til
     

    TT.

    The smooth jazz guy! 😉🇳🇴
    Ble medlem
    15.11.2007
    Innlegg
    42.094
    Antall liker
    91.763
    Sted
    Knapstad
    Torget vurderinger
    99
    ^Utrolig at folk har tid til slikt på en mandag
     

    Pink_Panther

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.03.2006
    Innlegg
    19.534
    Antall liker
    9.980
    Lasagne fra Knorr. De hadde ikke gammelt hestekjøtt i butikken så det ble en pakke kjøttdeig fra COOP istedetfor. Gleder meg til den blir ferdig, sulten som en ulv.
     

    TT.

    The smooth jazz guy! 😉🇳🇴
    Ble medlem
    15.11.2007
    Innlegg
    42.094
    Antall liker
    91.763
    Sted
    Knapstad
    Torget vurderinger
    99
    Pytt i panne med to speilegg (sunny side up) med Pepsi Max
     

    Spiralis

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.03.2005
    Innlegg
    19.644
    Antall liker
    8.004
    Torget vurderinger
    0
    Fruen som sto for lagingen i dag. Vestlandskost.

    Ball, saltkjøtt, røkt pølse, morrpølse, bacon, kålrabistappe og potet!

    Nå har jeg vondt i magen!!! ;)
     

    emokid

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.02.2004
    Innlegg
    5.270
    Antall liker
    6.563
    Hjemmelaget refried beans, guacamole og mangosalsa. Servert i tortilla med sprø salat.
     

    Bergfinn

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.07.2013
    Innlegg
    9.213
    Antall liker
    13.368
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    6
    Pannestekt kveite med brokkoli og ris. Tok meg 15 minutter å lage. Godt
     

    BurntIsland

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    07.02.2006
    Innlegg
    8.684
    Antall liker
    12.191
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    2
    herrenes dag gikk med til å feilsøke og fikse kjølinga på en volvo penta 2002. før herrenes aften med boksing og påfølgende bytur bakte vi rødbeter, hvitbeter, sellerirot, kålrot, gulerot og søtpotet i ovn, mens noen skiver lammelår ble kokt i øl. 5 min forberedelse, en time i ovn/ kasserolle og server! Enkelt og godt.
     

    Spiralis

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.03.2005
    Innlegg
    19.644
    Antall liker
    8.004
    Torget vurderinger
    0
    herrenes dag gikk med til å feilsøke og fikse kjølinga på en volvo penta 2002. før herrenes aften med boksing og påfølgende bytur bakte vi rødbeter, hvitbeter, sellerirot, kålrot, gulerot og søtpotet i ovn, mens noen skiver lammelår ble kokt i øl. 5 min forberedelse, en time i ovn/ kasserolle og server! Enkelt og godt.
    Vi hadde tilsvarende i går kveld. Snaddermat!!
     

    Balle Clorin

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.06.2012
    Innlegg
    10.647
    Antall liker
    10.036
    Torget vurderinger
    2
    vet ikke, kona er ikke kommet hjem ,men bør jaggu være her snart...
     

    Roysen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    01.05.2014
    Innlegg
    2.496
    Antall liker
    506
    Torget vurderinger
    0
    Bolinhos de bacalhau a la Hellstrøm til forrett med Maldon salt, limebåter, tabasco og aioli til. Porcetta av pattegris a la brødrene Price til hovedrett med fløtegratinerte poteter, honningstekte epler, dadler, bakte hele hvitløksfedd, rødkål, surkål, rosenkål, selvskapserter, sølvløk, agurksalat og rørt tyttebær til. Miniananas i vaniljekaramell a la Hellstrøm til dessert.

    Hyggelig selskap med hele familien inklusive begge brødrene som forekommer bare noen få ganger i året for tiden. Hyggeligere kan det knapt bli.

    Det ble en OK Barolo fra Cavaletto til forretten og hovedretten samt en Icewine fra Markus Molitor til desserten.

    Mvh
    Roysen
     
    Sist redigert:

    rama

    biskopen av holmlia
    Ble medlem
    09.06.2003
    Innlegg
    15.798
    Antall liker
    21.543
    Sted
    oslo
    Torget vurderinger
    17
    en variant av pasta vongole - med krabber istedenfor hjerteskjell.
     

    Vedlegg

    Chalshus

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.02.2002
    Innlegg
    6.332
    Antall liker
    3.868
    Sted
    Horten
    Torget vurderinger
    7
    Ovnstekte rotgrønnsaker og Grøstad wienerpølser. En Nøgne Ø 500 til.
     
    M

    musicus

    Gjest
    Entrecote fra Kalv, med ferske sjampinjoner, hvitlök og poteter....

    mvh
     

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    35.365
    Antall liker
    20.239
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0
    Etter å ha lest Roysens tråd, der noen hadde linket til en scene fra Monty Python jeg ikke hadde sett på mange år, sto jeg over middagen i dag...

     

    Roysen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    01.05.2014
    Innlegg
    2.496
    Antall liker
    506
    Torget vurderinger
    0
    Var en tur i tigerstaden i dag. Kjøpte inn en eske med god Aborio ris, en fersk sort trøffel og en 36 mnd lagret Parmesan på Fromagerie og en halv kilo fersk Porcini på Machmans matmarked. Nå skal det bli trøffel og porcini risotto med en Aldo Conterno Barolo Cascina Francia 2009 som ankom i dag. Vann i munnen. Vinen står og godgjør seg på en karaffel mens maten tilberedes.


    Mvh
    Roysen

    Ok, du har ikke smakt på Gryeree likevel da, eller falt den ikke i smak? 36 mnd. parmesan høres jo kraftig og godt ut da. A la Carte skaffer også hvit trøffel til informasjon, men den er dobbelt så dyr. Et sted mellom 30 og 40.000,- pr. kilo tror jeg.
    Jo, jeg har to ulike sorter Gruyere liggende her også. Jeg syntes dog de var for gode til å spandere på risottoen og er holdt unna for å kunne nytes kun i sitt eget selskap.

    Mvh
    Roysen
     

    Audiophile-Arve

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.11.2002
    Innlegg
    20.802
    Antall liker
    8.117
    Sted
    Kysten, Nordvestlandet, argaste nynorskdistriktet
    Torget vurderinger
    0
    Er ikkje starta på middagen så langt, men oppskrifta er klar:

    1 kg
    blåskjell, 2 stk sjalottlauk, 3 - 4 fedd kvitlauk, 1/2 dl solsikkeolje (eventuelt noko anna olje, vi får sjå), 1 1/2 dl heimelaga kvitvin (har ein druekvast i hagen, som brukast til å lage sur svakvin. Utmerka til alle avartar av skaldyrstuing og fiskesuppe), 100 g blåmuggost og 1 dl matfløyte.

    Men ikkje før til kvelden. Gidd ikkje ete no.
     

    Audiophile-Arve

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.11.2002
    Innlegg
    20.802
    Antall liker
    8.117
    Sted
    Kysten, Nordvestlandet, argaste nynorskdistriktet
    Torget vurderinger
    0
    Er ikkje starta på middagen så langt, men oppskrifta er klar:

    1 kg
    blåskjell, 2 stk sjalottlauk, 3 - 4 fedd kvitlauk, 1/2 dl solsikkeolje (eventuelt noko anna olje, vi får sjå), 1 1/2 dl heimelaga kvitvin (har ein druekvast i hagen, som brukast til å lage sur svakvin. Utmerka til alle avartar av skaldyrstuing og fiskesuppe), 100 g blåmuggost og 1 dl matfløyte.

    Men ikkje før til kvelden. Gidd ikkje ete no.
    Steike, kor mett eg vart......trur det skal litt meir kvitlauk i neste gong.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Er ikkje starta på middagen så langt, men oppskrifta er klar:

    1 kg
    blåskjell, 2 stk sjalottlauk, 3 - 4 fedd kvitlauk, 1/2 dl solsikkeolje (eventuelt noko anna olje, vi får sjå), 1 1/2 dl heimelaga kvitvin (har ein druekvast i hagen, som brukast til å lage sur svakvin. Utmerka til alle avartar av skaldyrstuing og fiskesuppe), 100 g blåmuggost og 1 dl matfløyte.

    Men ikkje før til kvelden. Gidd ikkje ete no.
    Spennede med blåmuggost i blåskjellene. Funket det bra?
     

    TT.

    The smooth jazz guy! 😉🇳🇴
    Ble medlem
    15.11.2007
    Innlegg
    42.094
    Antall liker
    91.763
    Sted
    Knapstad
    Torget vurderinger
    99
    Siden svenskene feiret "Kanelbullens dag" i dag, ble det kjøttboller i potetmos med coca cola til.
     

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    35.365
    Antall liker
    20.239
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0
    Ble servert deilig lammelår og hjemmelagde fløtegratinerte poteter.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn