Fidelio
Hi-Fi freak
- Ble medlem
- 23.11.2008
- Innlegg
- 2.746
- Antall liker
- 672
Bruno Giacosas Dolcetto d'Alba 2007 i kveld. Drakk Giuseppe Rinaldis dolcetto tidligere denne uken, og disse minner veldig om hverandre. Gamlegutta kan sakene sine.
Giacosas dolcetto er littegrann mer tilgjengelig i smaken enn Rinaldis. Den dufter kjølig av kirsebær, litt roser og marsipan + bittelitt lakris synes jeg. I munnen er den saftig med nydelig tanninstruktur. Den sparker litt, men likevel ikke for meget som seg hør og bør for en dolcetto. Flott syre og übervelintegrert alkohol. Markert mindre bitterhet i ettersmaken enn Rinaldi, noe som overrasket meg. Personlig foretrekker jeg Rinaldi, men denne var også sabla god. Denne må være kanon til italiensk hverdagsmat. Noget koker på köket, så gleder meg til å teste.
Giacosas dolcetto er littegrann mer tilgjengelig i smaken enn Rinaldis. Den dufter kjølig av kirsebær, litt roser og marsipan + bittelitt lakris synes jeg. I munnen er den saftig med nydelig tanninstruktur. Den sparker litt, men likevel ikke for meget som seg hør og bør for en dolcetto. Flott syre og übervelintegrert alkohol. Markert mindre bitterhet i ettersmaken enn Rinaldi, noe som overrasket meg. Personlig foretrekker jeg Rinaldi, men denne var også sabla god. Denne må være kanon til italiensk hverdagsmat. Noget koker på köket, så gleder meg til å teste.