C
cruiser
Gjest
Som sagt uten narasin eller penicillin for ikke bidra til mer resistens kombinert med god kjøkkenhygiene for å håndtere problematikken som allerede eksisterer, esbl.. ESBL er heller ikke én bakterie men en gruppe, kyllingene klekkes jo ikke med bakterier fra denne gruppen men en genetisk disposisjon, da er man avhengig av små besetninger med god plass for å begrense/unngå infeksjonerDu glemmer ESBL bakterien cruiser. Den kommer ikke fra foret. men er i stammen.Hehe, skal du oppnå det så må småskala landbruket vi har i Norge idag beskyttes, ikke øke besetningene som frp legger opp til eller bygge ned importvern som du forfekter. At du ikke vil spise fersk kylling er jo bare tullete, man kan kjøpe kylling uten narasin i foret og kombinere det god kjøkkenhygiene.Ukritisk bruk av antibiotika i både folk og fe er jo årsaken til problemet.
Superbakterier dreper spebarn i India - Nyheter, tv og radio fra hele verden - NRK.no
Helsepersonell i Norge er nok mye mer forsiktig med bruken enn det vi ser over.
På matvaresiden er det spesielt to tiltak man kan iverksette. Ikke tillate antibiotika i dyrefor eller fiskefor. Samt ikke tillate omsetning av mat som har for høye nivåer av uønskede bakterier. Innfører man dette tiltaket vil de som vil selge produkter i Norge tvinges til å produsere på en måte som gir bakterietrygge produkter. Det er den eneste måten å gjøre det på. Den eneste måten som kan tvinge produksjonen over på andre og tryggere metoder. Det er ingen som vil produsere noe som ikke er tillatt å selge.
Begge deler vil koste matvareindustrien penger og vil derfor være upopulære tiltak. Men det er fullt mulig å gjennomføre.
Vi forbrukere kan gjøre det vi kan ved ikke å handle produkter som ikke er trygge å håndtere. For min del er det helt slutt på å bruke rå kylling av noe som helst slag inntil det er på plass en troverdig merking av trygge produkter.
Det er farlig å drite også hvis man ikke vasker seg på henda etterpå, men du har kanskje kuttet ut det også.. drite altså?
Helt greit å kutte ut kylling synes jeg. Når myndighetene ikke tar grep, virker det heldigvis som folk lar seg skremme vekk fra infisert mat, som igjen fører til nedgang i salget. Dermed må Nortura foreta seg noe for å gjenopprette tillit.