POB
Hi-Fi freak
Coop har svin på skogen
Tysk ribbe ble norsk i COOPs kundeavis | ABC Nyheter
Tysk ribbe ble norsk i COOPs kundeavis | ABC Nyheter
Her fremstår du en tanke kunnskapsløs, det er relativt lett å finne dokumentasjon på omfattende antibiotikabruk i tyskernes landbruksindustri, du burde prøve deg på Google en gang! Man trenger ikke reise lenger enn til Danmark for å oppleve denne virkeligheten. Det produseres selvsagt også kvalitetsvurdering i disse landene, men dette er liten skala og kan ikke selges for 29,90 i norske butikker og er dermed uaktuell for Ola NordmannGenerell skremselspropaganda som helt uten dokumentasjon ønsker å demonisere mat som ikke er produsert av de norske kartellene er av liten verdi.
Den generelle matvaresituasjonen når det kommer til kvalitet, utvalg og grønnhet i Tyskland er milevis foran Norge på alle måter.
Problemet til Nortura er vel at de ikke vet om maten er infisert eller ikke.Kanskje det burde bli et omsetningsforbud for mat infisert med resistente bakterier?
Da ville det nok det hele svært fort løse seg.
Det hjelper nok lite når bakteriene allerede er her.Problemet til Nortura er vel at de ikke vet om maten er infisert eller ikke.Kanskje det burde bli et omsetningsforbud for mat infisert med resistente bakterier?
Da ville det nok det hele svært fort løse seg.
De har null kontroll, og tar nøyaktig null prøver av maten de sender ut.
Det samme kan sies om Bent Høie som bare oppfordrer til god mathygiene på kjøkkenbenken, der er det null aktivitet mellom øra. Ufattelig hvor fort det går an å bli handlingslammet, spesielt når han kommer fra Jæren som skryter av "grønnheten" sin. Listhaug vet jo ikke bedre stakkars.
Det som virkelig er skremmende er at absolutt ingen politikere bryr seg med dette. Som om problemet ikke finnes.......
Eneste som kan stanse dette er forbud mot all import av avlsdyr og alt kjøtt som ikke er beviselig kokt.
Samtidig er andelen økologisk produsert mat svært mye høyere i Tyskland enn i Norge. Der finne du tom supermarkedkjeder som ikke selger annen mat.Her fremstår du en tanke kunnskapsløs, det er relativt lett å finne dokumentasjon på omfattende antibiotikabruk i tyskernes landbruksindustri, du burde prøve deg på Google en gang! Man trenger ikke reise lenger enn til Danmark for å oppleve denne virkeligheten. Det produseres selvsagt også kvalitetsvurdering i disse landene, men dette er liten skala og kan ikke selges for 29,90 i norske butikker og er dermed uaktuell for Ola NordmannGenerell skremselspropaganda som helt uten dokumentasjon ønsker å demonisere mat som ikke er produsert av de norske kartellene er av liten verdi.
Den generelle matvaresituasjonen når det kommer til kvalitet, utvalg og grønnhet i Tyskland er milevis foran Norge på alle måter.
Du får slå opp ordet: skadebegrensningDet hjelper nok lite når bakteriene allerede er her.Problemet til Nortura er vel at de ikke vet om maten er infisert eller ikke.Kanskje det burde bli et omsetningsforbud for mat infisert med resistente bakterier?
Da ville det nok det hele svært fort løse seg.
De har null kontroll, og tar nøyaktig null prøver av maten de sender ut.
Det samme kan sies om Bent Høie som bare oppfordrer til god mathygiene på kjøkkenbenken, der er det null aktivitet mellom øra. Ufattelig hvor fort det går an å bli handlingslammet, spesielt når han kommer fra Jæren som skryter av "grønnheten" sin. Listhaug vet jo ikke bedre stakkars.
Det som virkelig er skremmende er at absolutt ingen politikere bryr seg med dette. Som om problemet ikke finnes.......
Eneste som kan stanse dette er forbud mot all import av avlsdyr og alt kjøtt som ikke er beviselig kokt.
Om Nortura selv nekter å teste produktene de omsetter så burde det være et annet organ som fikk ansvaret med dette.
Kjøpte ny ladning idag. Tok feil. Var 219/kgDet samme smedstuen pinnekjøttet hadde jeg for 2 uker siden. Var glitrende. Kjøpt på rema 1000. 215 kr/kg.. Pris meny: 389 kr/kg
I Norge går det ikke an å skille god mat fra dårlig mat utelukkende på pris. Veldig ofte er det null sammenheng. Markedet er dysfunksjonelt slik. Så da må folk enten inneha god matvarekunnskap... eller så er det like greit å velge det billigste. Da bli man i alle fall ikke svindlet.Det er jævlig vanskelig å lage trygg mat til millioner av mennesker hver eneste dag. Ikke minst når disse vil ha den billigst mulig.
Da vil det i alle fall bli en naturlig sammenheng mellom pris og kvalitet. Så får folk selv velge om de er villig til å prioritere god og sikker mat fremfor masseprodusert mistemålsmat.Ja, la oss åpne grensene helt, så vi får samme matvaresikkerhet som de har i EU.
Det er nok ikke sånn at du kan se forskjell på bakteriemat og ikkebakteriemat.Da vil det i alle fall bli en naturlig sammenheng mellom pris og kvalitet. Så får folk selv velge om de er villig til å prioritere god og sikker mat fremfor masseprodusert mistemålsmat.Ja, la oss åpne grensene helt, så vi får samme matvaresikkerhet som de har i EU.
"Norsk" er ikke et kvalitetsstempel.
Presis og opphavsland gir intet svar på det spørsmålet.Det er nok ikke sånn at du kan se forskjell på bakteriemat og ikkebakteriemat.
Et oppbud av tjenestemenn på hver grensestasjon inn til Norge for å ta stikkprøver av mat. Hysterisk bra.Presis og opphavsland gir intet svar på det spørsmålet.Det er nok ikke sånn at du kan se forskjell på bakteriemat og ikkebakteriemat.
Her trenger vi et mer aktivt Mattilsynet. Aktiv prøvetaking og omsetningsforbud mot infiserte produkter, samme hvor de kommer fra.
Direkte feil i siste avsnitt. Gå tilbake et par måneder og les deg opp på MRSA i dansk svineproduksjon. Gjør så det samme for norsk svineproduksjon. Sammenlign. Kjør så kreativt på slik at vi får sett likhetene.Det holder med stikkprøver av store varepartier beregnet for videresalg. Hvis det er harde nok sanksjoner hvis det oppdages bakterier vil det nok føre til at kjedene selv forlanger testing av produktet lenge før det når grenseovergangene.
Men minst like viktig er det å teste norskproduserte produkter, som har vist seg minst like full av resistente bakterier som import.
Å herregud, hvem har sagt at dette er uproblematisk? Situasjonen er bare så mye mye værre nedover i Europa, skal ikke lenger enn til Danmark før det blir risikosport å lage majones med ei upasteurisert eggeplomme. Å tro at man kan importere bakteriefrie døde dyr sier egentlig alt om hvor lite kunnskap du har om emnet.Det sier jo det meste når man finner det helt uproblematisk å omsette norsk bakteriefugl, og bare bortforklarer situasjonen med at det "genetiske materialet" ... forfedrene til dagens fugler kom fra det store stygge utlandet. Dett er helt greit å selge til forbrukere, men det er uhyggelig viktig å forby alt mat fra Tyskland siden det i det landet også er oppdaget noen bakterier vi ikke liker.
Agendaen her er jo tydelig. Det er ikke så viktig om mater en bakteriefri eller ikke, bare den er Norsk og norturakontrollert.
Det er viktigere å stenge markedet enn å prøve å sette inn tiltak mot bakteriene ved å enkelt å greit forby omsetning av infisert mat. Store bøter til kjeder som selger slik mat vil føre til at de sørger for å teste den.
Men siden Nortura er Norges største leverandør av bakterieinfisert mat til det norske folk vil de nok garantert blokkere ethvert forsøk på et omsetningsforbud av helsefarlig mat.
Det kommer tydeligvis som en overraskelse. Men vitenskapen har beriket oss med metoder for å påvise bakterier i matvarer, og faktisk også hva slags og i hvilke mengder. Det er også fult mulig å sette grenser for hvor mye som tillates.Å herregud, hvem har sagt at dette er uproblematisk? Situasjonen er bare så mye mye værre nedover i Europa, skal ikke lenger enn til Danmark før det blir risikosport å lage majones med ei upasteurisert eggeplomme. Å tro at man kan importere bakteriefrie døde dyr sier egentlig alt om hvor lite kunnskap du har om emnet.Det sier jo det meste når man finner det helt uproblematisk å omsette norsk bakteriefugl, og bare bortforklarer situasjonen med at det "genetiske materialet" ... forfedrene til dagens fugler kom fra det store stygge utlandet. Dett er helt greit å selge til forbrukere, men det er uhyggelig viktig å forby alt mat fra Tyskland siden det i det landet også er oppdaget noen bakterier vi ikke liker.
Agendaen her er jo tydelig. Det er ikke så viktig om mater en bakteriefri eller ikke, bare den er Norsk og norturakontrollert.
Det er viktigere å stenge markedet enn å prøve å sette inn tiltak mot bakteriene ved å enkelt å greit forby omsetning av infisert mat. Store bøter til kjeder som selger slik mat vil føre til at de sørger for å teste den.
Men siden Nortura er Norges største leverandør av bakterieinfisert mat til det norske folk vil de nok garantert blokkere ethvert forsøk på et omsetningsforbud av helsefarlig mat.
Vi får vel som fortjent?
Stordrift, og ennå større drift. Premiering av staten for gigantisk drift.
Driften hos enkelte bønder er nå så stor at det å innføre endringer blir for kostbart for stat og eier.
Det vil ta flere år å fjerne bakterier pga kostnadene.
Hadde jeg bestemt ville samtlige fjærfefjøs vært nedslaktet og desinfisert. Så måtte vi finne stammer å lage ny norsk avl på.
Ingen kalkun på nyttårsaften i 2014.
Jeg er flau på Høies og Norges vegne over hvordan alt skal forsøkes å glattes over.
Så er det viktig å¨huske på at import var det som startet dette. Kyllingstammen vi har er ferdig infisert fra forfedrene.
Vel, du overser vitenskapens løsning på å unngå bakterier i store besetninger, nemlig medisinering og antibiotikabruk, som jo er kjernen i hele problemstillingen. Verdensbildet ditt samsvarer ikke med realitetene, det er ikke mulig å unngå sykdom og bakterier i store besettninger på lite areal.Det kommer tydeligvis som en overraskelse. Men vitenskapen har beriket oss med metoder for å påvise bakterier i matvarer, og faktisk også hva slags og i hvilke mengder. Det er også fult mulig å sette grenser for hvor mye som tillates.Å herregud, hvem har sagt at dette er uproblematisk? Situasjonen er bare så mye mye værre nedover i Europa, skal ikke lenger enn til Danmark før det blir risikosport å lage majones med ei upasteurisert eggeplomme. Å tro at man kan importere bakteriefrie døde dyr sier egentlig alt om hvor lite kunnskap du har om emnet.Det sier jo det meste når man finner det helt uproblematisk å omsette norsk bakteriefugl, og bare bortforklarer situasjonen med at det "genetiske materialet" ... forfedrene til dagens fugler kom fra det store stygge utlandet. Dett er helt greit å selge til forbrukere, men det er uhyggelig viktig å forby alt mat fra Tyskland siden det i det landet også er oppdaget noen bakterier vi ikke liker.
Agendaen her er jo tydelig. Det er ikke så viktig om mater en bakteriefri eller ikke, bare den er Norsk og norturakontrollert.
Det er viktigere å stenge markedet enn å prøve å sette inn tiltak mot bakteriene ved å enkelt å greit forby omsetning av infisert mat. Store bøter til kjeder som selger slik mat vil føre til at de sørger for å teste den.
Men siden Nortura er Norges største leverandør av bakterieinfisert mat til det norske folk vil de nok garantert blokkere ethvert forsøk på et omsetningsforbud av helsefarlig mat.
Det er til alt overmål ikke engang spesielt komplisert.
Det viktige er ikke at skrottene er "bakteriefrie", men hva slags bakterier og hvilke mengder som tillates.
Det er også regler for hva som er lov med rester av sprøytemidler, og det er ikke noe mer vanskelig dette.
Hehe, skal du oppnå det så må småskala landbruket vi har i Norge idag beskyttes, ikke øke besetningene som frp legger opp til eller bygge ned importvern som du forfekter. At du ikke vil spise fersk kylling er jo bare tullete, man kan kjøpe kylling uten narasin i foret og kombinere det god kjøkkenhygiene.Ukritisk bruk av antibiotika i både folk og fe er jo årsaken til problemet.
Superbakterier dreper spebarn i India - Nyheter, tv og radio fra hele verden - NRK.no
Helsepersonell i Norge er nok mye mer forsiktig med bruken enn det vi ser over.
På matvaresiden er det spesielt to tiltak man kan iverksette. Ikke tillate antibiotika i dyrefor eller fiskefor. Samt ikke tillate omsetning av mat som har for høye nivåer av uønskede bakterier. Innfører man dette tiltaket vil de som vil selge produkter i Norge tvinges til å produsere på en måte som gir bakterietrygge produkter. Det er den eneste måten å gjøre det på. Den eneste måten som kan tvinge produksjonen over på andre og tryggere metoder. Det er ingen som vil produsere noe som ikke er tillatt å selge.
Begge deler vil koste matvareindustrien penger og vil derfor være upopulære tiltak. Men det er fullt mulig å gjennomføre.
Vi forbrukere kan gjøre det vi kan ved ikke å handle produkter som ikke er trygge å håndtere. For min del er det helt slutt på å bruke rå kylling av noe som helst slag inntil det er på plass en troverdig merking av trygge produkter.
Det er ikke noe poeng i seg selv at landbruket skal være småskala. Men hvis denne driftsmetoden gir konkurransefortrinn ved at det er mye lettere å produsere bakteriefattig mat, så vil det bli et naturlig valg. Hvis det ikke blir tillatt å omsette infisert mat, og det er vanskelig å få til trygg produksjon i storskala og uten bruk av antibiotika i foret... ja så har man allerede beskyttet småskalalandbruket på en måte som man ikke ellers har mulighet til.Hehe, skal du oppnå det så må småskala landbruket vi har i Norge idag beskyttes, ikke øke besetningene som frp legger opp til eller bygge ned importvern som du forfekter. At du ikke vil spise fersk kylling er jo bare tullete, man kan kjøpe kylling uten narasin i foret og kombinere det god kjøkkenhygiene.
Du glemmer ESBL bakterien cruiser. Den kommer ikke fra foret. men er i stammen.Hehe, skal du oppnå det så må småskala landbruket vi har i Norge idag beskyttes, ikke øke besetningene som frp legger opp til eller bygge ned importvern som du forfekter. At du ikke vil spise fersk kylling er jo bare tullete, man kan kjøpe kylling uten narasin i foret og kombinere det god kjøkkenhygiene.Ukritisk bruk av antibiotika i både folk og fe er jo årsaken til problemet.
Superbakterier dreper spebarn i India - Nyheter, tv og radio fra hele verden - NRK.no
Helsepersonell i Norge er nok mye mer forsiktig med bruken enn det vi ser over.
På matvaresiden er det spesielt to tiltak man kan iverksette. Ikke tillate antibiotika i dyrefor eller fiskefor. Samt ikke tillate omsetning av mat som har for høye nivåer av uønskede bakterier. Innfører man dette tiltaket vil de som vil selge produkter i Norge tvinges til å produsere på en måte som gir bakterietrygge produkter. Det er den eneste måten å gjøre det på. Den eneste måten som kan tvinge produksjonen over på andre og tryggere metoder. Det er ingen som vil produsere noe som ikke er tillatt å selge.
Begge deler vil koste matvareindustrien penger og vil derfor være upopulære tiltak. Men det er fullt mulig å gjennomføre.
Vi forbrukere kan gjøre det vi kan ved ikke å handle produkter som ikke er trygge å håndtere. For min del er det helt slutt på å bruke rå kylling av noe som helst slag inntil det er på plass en troverdig merking av trygge produkter.
Det er farlig å drite også hvis man ikke vasker seg på henda etterpå, men du har kanskje kuttet ut det også.. drite altså?