Kikket på linken din og er enig med Øyen i mattilsynet at konklusjonen er basert på et for tynt grunnlag. Blant annet ser kanadierne ikke verdien av ett helheltlig tilsyn (Norge; Mattilsynet, Danmark Fødevaretilsynet), de ser heller ikke at mangelfullt nasjonalt regelverk skyldes at mye av dette baseres på EU gjennom EØSavtalen, de ser heller ikke muligheten for at de relativt høye tallene fra Norge skyldes gode rapporteringsrutiner for matbårne sjukdommer og at tilsvarende gunstige tall fra mange land skyldes manglende rapportering og store mørketall. Detr siste tror jeg er vesentlig.vredensgnag skrev:Odd, ta en kikk i den NRK artikkelen.
En internasjonal sammenligning viser at norsk mat ikke er så trygg som mange kanskje tror. Av 17 land som er sammenlignet kommer Norge så langt nede som på 10. plass.
Kort sagt, feilkildene til denne undersøkelsen er for mange til at en kan legge vekt på den. Status for matbåren smitte, zoonoser og dyresjukdommer er godt kjent i Norge. Det kan også nevnes at det kjøres store kontroll- og overvåkingsprogrammer for sjukdommer vi ikke har i Norge, både for å detektere nysmitte på et tidlig tidspunkt, samt dokumentere status som smittefri.