ErosLoveking
Æresmedlem
er det noen som faktisk kjøper fisk? 8)
Så har vi endelig fått bekreftet av østlendinger spiser hundemat til jul.Espen R skrev:Juleribba er nå så billig over hele landet at finnmarkingene kjøper den til hundemat fordi hundeforet koster mer.
http://www.aftenposten.no/okonomi/innland/article3899757.ece
Så da får man 2 kilo ribbe for 30,- + 1 pose surkål til 3,- og 1 pose rødkål til 4,- og et kilo poteter til 7,-. Totalt koster da et festmåltid for 4 personer på selveste julaften ca kr 44,-. Det er jo ikke så dyrt, Gjestemedlem?
Taper på salget
Han forteller at dette er et såkalt lokketilbud som de taper mye penger på.
- Vi taper isolert sett på hver kilo med ribbe, men vi regner med at kundene kjøper noe annet samtidig. På den måten gir tilbudet oss gevinst, sier Eriksen.
http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.7407454 skrev:Etter avsløringene av omfattende juks med vann- og fosfatinnsprøyting i fisk, ber Forbrukerrådet nå Økokrim se på om praksisen kan kalles bedrageri.
Forbrukerrådet kaller det bedrageri og svindel av norske forbrukere når bransjen selger fisk der vekten er manipulert ved hjelp av fosfat og vann.
Her jukses det med maten og det er primært knyttet til at man tar seg for mye betalt. Vi har også grunn til å tro at dette skjer med overlegg, altså at det ikke er tilfeldig, sier politisk direktør Audun Skeidsvoll i Forbrukerrådet til NRK.no.
Han sier at Forbrukerrådet er opptatt av at noen må stilles til ansvar for at norske forbrukere hvert år betaler mange millioner kroner for mye for fisken de kjøper i butikken.
Vi leser denne saken rett inn i bedrageriforskriften, sier Skeidsvoll.
800 gram fisk var egentlig 500 gram
I brevet refereres det også til en av Forbrukerrådets tester av 800 gram frossen fiskefilet. Etter ett døgns tining var fileten redusert til 600 gram filet og 200 gram væske. Ved steking forsvant ytterligere 130 gram av bruttovekten. Dermed satt forbrukeren igjen med under 500 gram fisk av noe som i utgangspunktet var merket som 800 gram.
http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.7408825 skrev:Halvparten av fisken som selges i ferskvarediskene er for dårlig og ti prosent er uegnet som menneskemat, viser en undersøkelse Forbrukerrådet har gjort.
Gjestemedlem skrev:Kampanjene har fått lettlurte nordmenn til å tro at norsk kvalitet er god. Vi er jo norske må vite... men virkeligheten er en helt annen. Vi er tilvendt å spise svindyrsvinbillig grisemat, og har ikke begreper om kvalitet.
Det er tomt for ribbe i Norge nå og de regner med å måtte importere mellom 500 og 600 tonn fra utlandet. Importtollen er midlertidig satt ned fra 65 til 30 kroner pr. kilo eller hva det nå var.Espen R skrev:
Fisk sjøl. Mykje betre.vredensgnag skrev:Her kan du sjekke om du handler i en av landets dårligste fiskebutikker.
http://m.nrk.no/m/article.jsp?art_i...ter/distrikt/hedmark_og_oppland/&h=www.nrk.no
Halvparten av fisken som omsettes i fiskenasjonen Norge er tvilsom.
Det er jo de de gjør på Gol, Hol, Hovden, Trysil osv.Audiophile-Arve skrev:Fisk sjøl. Mykje betre.vredensgnag skrev:Her kan du sjekke om du handler i en av landets dårligste fiskebutikker.
http://m.nrk.no/m/article.jsp?art_i...ter/distrikt/hedmark_og_oppland/&h=www.nrk.no
Halvparten av fisken som omsettes i fiskenasjonen Norge er tvilsom.
Hørt om lutefisk?OED skrev:Du må lete ganske godt og lenge i vårt land for å finne noen som bruker tørrfisk som noe annet enn som snacks.
Elsker lutefisk. Skal på lutefiskparty på Lompa på torsdag..mmmTubesnake skrev:Hørt om lutefisk?OED skrev:Du må lete ganske godt og lenge i vårt land for å finne noen som bruker tørrfisk som noe annet enn som snacks.
Feil. Halvparten av fisken som selges i fiskebutikker er tvilsom.vredensgnag skrev:Halvparten av fisken som omsettes i fiskenasjonen Norge er tvilsom.
Skal selv teste årets produksjon i morgen.Espen R skrev:Elsker lutefisk. Skal på lutefiskparty på Lompa på torsdag..mmmTubesnake skrev:Hørt om lutefisk?OED skrev:Du må lete ganske godt og lenge i vårt land for å finne noen som bruker tørrfisk som noe annet enn som snacks.
Ja, det er en favoritt, men om du tror den er laget av den beste tørrfisken som lages i Norge, så tar du feil. Den beste går til Italia, resten blir enkelt forklart fordelt til lutefiskproduksjon/russland/nigeria..Tubesnake skrev:Hørt om lutefisk?OED skrev:Du må lete ganske godt og lenge i vårt land for å finne noen som bruker tørrfisk som noe annet enn som snacks.
Jeg var i Spania for 2 uker siden, da kostet loins 15EUR. I Norge koster det 260kr. Portugal vet jeg ikke.Gjestemedlem skrev:Norsk klippfisk i Norge koster vel ca 4 ganger så mye som norsk klippfisk i Portugal. :-\
Men likevel har vi råd til mer klippfisk enn portugiserne...Gjestemedlem skrev:Norsk klippfisk i Norge koster vel ca 4 ganger så mye som norsk klippfisk i Portugal. :-\
"Hello my friend! Where are you from?". Alle som har vært i 'syden' har blitt møtt med dette spørsmålet av de lokale kremmerne i turistfellene.BT skrev:Men likevel har vi råd til mer klippfisk enn portugiserne...Gjestemedlem skrev:Norsk klippfisk i Norge koster vel ca 4 ganger så mye som norsk klippfisk i Portugal. :-\
Nei, går du på tilsvarande kvalitet, kostar han berre det doble. Elles brukast det fem kategoriar klippfisk i supermarknaden der eg handlar i Portugal. Den dyraste er tjukkare, større og på alle måtar flottare enn den du får her i landet, iallfall om du ikkje kjenner ein av gamlekara som lagar klippfisk på den tradisjonelle måten. Denne er faktisk dyrare enn den vi får her i landet, men så er det ei oppleving å smake på han også. Norsk, men uråd å oppdrive her i landet..Gjestemedlem skrev:Norsk klippfisk i Norge koster vel ca 4 ganger så mye som norsk klippfisk i Portugal. :-\
Du har sikkert rett her. Jeg har ikke studert prisene så inngående, men har registrert at hele sider i supermarkedene ligger på under 5/kg uten at det er noe tilbud. Sikkert neppe hverken beste kvalitet eller spesielle stykker. Nå er det vel sjelden at man ser hele sider her hvis man ikke bestiller spesielt fra fiskehandlerne, men prisen på oppstykket tilsvarende i butikken her er nok i mange tilfelle rundt 150kr/kg, og da er man ikke så langt fra en 4 gang. Men jeg har ingen grunn til å tvile på at de beste stykkene ikke får det den samme 4-gangen, 2 er sikkert mer riktig, men påslaget er nok noenlunde tilsvarende.Audiophile-Arve skrev:Nei, går du på tilsvarande kvalitet, kostar han berre det doble. Elles brukast det fem kategoriar klippfisk i supermarknaden der eg handlar i Portugal. Den dyraste er tjukkare, større og på alle måtar flottare enn den du får her i landet, iallfall om du ikkje kjenner ein av gamlekara som lagar klippfisk på den tradisjonelle måten. Denne er faktisk dyrare enn den vi får her i landet, men så er det ei oppleving å smake på han også. Norsk, men uråd å oppdrive her i landet..Gjestemedlem skrev:Norsk klippfisk i Norge koster vel ca 4 ganger så mye som norsk klippfisk i Portugal. :-\
Neste kvalitet er også flott, og det er denne eg kjøper - iallfall av og til. Om lag same pris som heime, men heilt annan kvalitet. Så finnest det ein litt rimelegare type som eg også brukar. Den nest dårlegaste er om lag av same kvalitet som norsk daglegvareklippfisk, men er ikkje delt opp med mindre du ber om det. Halv pris i samanlikning. Så er det iallfall ein klasse som er svært rimeleg, men det er ingen grunn til å kjøpe slikt om du ikkje skal lage plukkfisk eller tilsvarande. Det er kanskje denne du har vore bort i?
Trur du?Slubbert skrev:Er nå vel samme faen hvor osten er lagd, om de putter samme guffa opp i samme kjelen så blir det samme osten okkesom.
Ost som er basert på råvarer fra et bestemt distrikt og som endres i karakter om produksjonen flyttes bør jo forbli stedbunden. Grottelagret Roquefort eller ost fra dyr på spesielle beiter er eksempler på det.Spiralis skrev:Fra den ene "norske" spesialiteten til den neste!
Vi snakker om Brunosten også kjent som Gudbrandsdalsost eller G35.
Den har nå kommet i "Juleutgave" til ca 3X prisen av vanlig brunost.
Men selvsagt så inneholder den jo både rosiner, kanel og kardemomme.
Og ja det høres godt ut men sjokket kommer når man leser i Adressevisen
at denne osten som av Tine markedsføres som "Det norskeste av det norske!"
slett ikke er norsk men produsert i UK!
http://www.adressa.no/forbruker/article1560244.ece
Synes ideen med Juleost er helt grei,
men da kunne de jo for pokker sagt det som det er at osten er laget i UK !
Kjeltringpakk!
Eller hva med øl?Audiophile-Arve skrev:Trur du?Slubbert skrev:Er nå vel samme faen hvor osten er lagd, om de putter samme guffa opp i samme kjelen så blir det samme osten okkesom.
Kva med å øve seg i ein kabeldebatt før vi tek til med ostedebattar.
Saklig sett riktig, men når de markedsfører det som "DET NORSKESTE AV DET NORSKE" da reagerer jeg faktisk.Gjestemedlem skrev:Men G35, som ikke engang kan regnes som ost, laget på melk fra en eller annen uspesifisert fellestank med tilfeldige råvarer. Kokt sammen i en stålbeholder og aldri gjort noe med som setter et lokalt preg på produktet kan være produsert hvor som helst uten at det spiller noen som helst rolle. I dette tilfelle er ikke provinens noe annet enn en reklamejippo fullstendig uten betydning for produktet.
G 35 er ok, men F 33 er endå betre. Eg brukar slikt berre i brun saus.Spiralis skrev:Saklig sett riktig, men når de markedsfører det som "DET NORSKESTE AV DET NORSKE" da reagerer jeg faktisk.Gjestemedlem skrev:Men G35, som ikke engang kan regnes som ost, laget på melk fra en eller annen uspesifisert fellestank med tilfeldige råvarer. Kokt sammen i en stålbeholder og aldri gjort noe med som setter et lokalt preg på produktet kan være produsert hvor som helst uten at det spiller noen som helst rolle. I dette tilfelle er ikke provinens noe annet enn en reklamejippo fullstendig uten betydning for produktet.
Det er markedsføringen jeg reagerer på, ikke hvor "primen" er laget. Kjeltringer !!
Men kinarestauranten på Otta er ganske god.wilbur-x skrev:Turiststedet Lom er et rystende eksempel. Serveringssteder med god mat og kokker med fagbrev har skrinn økonomi.
De som selger varianter av løvbiff (biffsnadder/hamburger/gryte) med pulver-bernaise og pommes frites har mest gjester og går rimelig bra.
Slik er det også med musikk, politikk og bilkjøring.