Ser Lagga stadig vekk når jeg tar toget til Sarp.
Ha ha, ja - jeg stikker meg vel litt ut på plattformen.....
Uka har ellers vært preget av følelsemessige opp og nedturer så langt,
Fru Laggas morfar fikk et hjerteinnfarkt tirsdag og ble skipet ned til Fredrikstad sykehus.
Vi var fire som satt og holdt ham med selskap da han gikk bort tidlig på ettermiddagen.
Selv har jeg litt ubehag både her og der, siden flere uker tilbake, så jeg ble jaget avgårde til ultralyd onsdag, men der kunne det
førebels konstateres at de indre organer, selv leveren (!!!) ser helt normale ut. Vetta søren, legen får bestemme hvor vi går videre.
Bestemte at vi begge trengte litt trøst, så jeg slo til på tilbudet Meny kjører disse dagene på entrecôte fra Botswana, fikk kappet
opp et par 350grams leiver.
Delte opp litt potet, kokte de opp, vendte de i olje med diverse kryddere etter smak, og dyttet de inn i ovnen
Jeg renset noen småløk, som fruen så begravde i havsalt og krydret med bla rosmarin. Deretter kappet jeg opp en purre i små "stubber".
Laget så et kryddersmør til purren bestående av smør, olivenolje, Dijonsennep og presset appelsin.
Dumpet dette på purrestubbene, og satte de, sammen med løkene, inn i ovnen.
Fruen pisket så sammen en krydret bearnaise.
Når potetene nærmet seg ferdige, drysset jeg brødkrummer og ost på purrestubbene og satte de inn igjen,
så stekte jeg ferdig entrecôtene, og serverte.
Entrecôte med purrestubber, saltbakt løk, ovnsbakte poteter og bearnaise.
Fant en Rioja i kjelleren, som satt godt til kjøttet. Kjøttet var forøvrig deilig mørt. - og det er sagt av meg, som er engstelig
for alt seigere enn indrefilét....
/ morten