Kan vi få disse importert, privat?Likaste cheddarosten lagast på Orkenøyene. Røykt, eventuelt røykt to gongar.
Kan vi få disse importert, privat?Likaste cheddarosten lagast på Orkenøyene. Røykt, eventuelt røykt to gongar.
Nokon må gjere det....det vart ei stund importert mikrobryggøl frå Shetland, men Orkenøy-ost er nok vanskeleg å finne her i landet. Ta turen bort, og få med deg Magnuskatedralen, eit bygg som kan få trønderar til å føle seg uvel. Flotte øyer. Og kan du komme deg til nordre Rolandsøy må du prøve sauekjøtet der. Sauer som nesten ikkje et gras, berre tang.Kan vi få disse importert, privat?Likaste cheddarosten lagast på Orkenøyene. Røykt, eventuelt røykt to gongar.
Ja det meste av kjøle og frysevarer der er et sorgens kapittel. Men det meste av gatekjøkken serverer jo stort sett slik grisemat uansett. Ungdom, fullemenn og drosjesjåfører, ukritiske cateringkunder etc. utgjør vel det meste av kundegrunnlaget, og den store fordelen er et man kan ansette folk som ikke kan lage mat.Var en tur innom storcash idag, det var deprimerende greier, det var hyllemeter på hyllemeter med varer som var ferdig kuttet, ferdig stekt, ferdig kokt ferdig ditt og ferdig datt. Nesten alt er halvfabrikata. Hvorfor gidder man å ha et spisested hvis man ikke er interesert I å lage mat?
Tja, vet ikke hvem som kjøper slikt. Kanskje et idrettslag som mikrovarmer en bunke på bakrommet og selger dem dyrt når juniorlaget har hjemmekamp, sammen med varm pulverbuljong og wienerpølser?Det er bare underlig hvorfor det er et marked for frosne stekte vafler. Dyre var de også
https://fiskeribladet.no/nyheter/?artikkel=67276Tradisjonelt høstlinefiske på oppdrettsfjordene er nå totalt ødelagt. Garnfiske etter pelletssei og torsk som spiser lakseskitt gir så dårlig kvalitet at svært få fiskere ønsker å drive med dette. Økt tilførsel av næringsstoffer til dypområdene i terskelfjorder med lite strømsetting i kombinasjon med massiv bruk av lusemidler som dreper de krepsdyrene som normalt skulle spise disse næringsstoffene, har sannsynligvis ført til økologisk kollaps i store områder.
For 30 år siden ble de fleste oppdrettsanleggene lagt midt i de beste gytefeltene for kysttorsk. Dette er sannsynligvis en viktig årsak til svikten i rekruttering av kysttorsk siden slutten av 90-tallet. På grunn av forurensning ble anleggene etter hvert flyttet utover i fjordsystemene til dypområder i terskelfjorder. Mye fisk trakk til anleggene for å beite på spillfor og lakseavføring. Denne fisken ble lite tilgjengelig for krokredskaper (line og juksa).
Nåja, 6 måneders opplæring er neppe nok til å levere resultater tilsvarende forrige år. Å antyde at en hvemsomhelst kan steppe inn og eie det faget som skal til for å kunne leve av det? Nesten litt respektløst overfor de som har bygget bedriften dit den er i dag.For hva man betaler for en liten leilighet i Oslo sentrum kan man få et flott gårdsbruk med moderne fjøs og ysteri, på Hitra. De har vunnet flere gull for sine oster. Driverne av Sansegården vurderte å overta og hadde faktisk sendt kyrne sine opp til Hitra, da sykdom kom i veien.
Seks måneders gratis opplæring, lav pris, gode driftsbygninger, godt med plass, ostelager, ysteri og gårdsbutikk.
Distribusjon til hele landet er etablert gjennom Matcompaniet og kvaliteten er slik at det er potensial for eksport.
Sier litt om forholdene i norsk landbruk at det er vanskelig å få folk til å overta en slik gavepakke. Overskudd i fjor var 1,9 millioner.
Det er tydeligvis også utrolig vanskelig å lære seg hvor mye man trenger å koke hver gang. Hva gjør egentlig folk når de koker ris? Kaster en tilfeldig mengde oppi gryta og så får det bare stå til om det er for lite eller altfor mye? Om man koker for mye ris er uansett ikke løsningen å kaste den. Da lager man bare for eksempel stekt ris dagen etterpå.Er det egentlig så fryktelig vanskelig å koke ris?
https://e24.no/naeringsliv/miljoevern/ny-oppfinnelse-fra-bergen-utfordrer-boil-in-bags/24654020
Hugsar at vi produserte ein del skumle gjæra produkt attende på 70-talet, då det var langt til pol, dyre prisar, og fritt for øl i butkkane. Det gjekk ned, den gongen også. Personleg føretrekk eg industriprodukt. Men eg har nokre flasker løvetannvin frå 80-talet liggande. Var god den gongen, vi får sjå. Skal sprette ei flaske i sommar, hadde eg tenkt.En ny iterasjon med ciderbrygg på gang. Jeg benytter butikkjuice (eple) som base, og tilsatte et syltetøy av fire epler, èn nektarin, og to pakker fiken.
Vis vedlegget 544863
Og viktigst av alt, en aggressiv surølsgjær.
Vis vedlegget 544865
Har den vinen ligget kjølig alle disse årene?...
Hugsar at vi produserte ein del skumle gjæra produkt attende på 70-talet, då det var langt til pol, dyre prisar, og fritt for øl i butkkane. Det gjekk ned, den gongen også. Personleg føretrekk eg industriprodukt. Men eg har nokre flasker løvetannvin frå 80-talet liggande. Var god den gongen, vi får sjå. Skal sprette ei flaske i sommar, hadde eg tenkt.