ja men det kommer av at sild i løsvekt er dyrere enn sild i dunk, hvis man i det hele får tak i sild... Jeg lager sjøl når jeg får tak i sild, men det er ikke ofte nå for tida... et par år siden sist nå, og det var en kollega som nå er pensjonist og flytta...
Vet, jeg har et par lokale fiskere som legger til kai av og til og selger litt fangst til privatpersoner. For litt over en måned siden var det sild å få kjøpt. Ingen upris 30kr kg rund, men jeg viste ikke helt hva jeg skulle gjøre med den.
... lyr, lange og flatfisk går til samme pris. Og selvsagt krabbe.
Noen lørdager på Møvik kai, for de lokale som lurer. Men tilbake til silden. Jeg liker sursild, løksild, dillsild for å bli litt svorsk. Men tomatsild, rømmesild og sennepssild er også godt. Det er mye annet og men .. enkel sursild er ofte det beste.
.. og så er det ting jeg ikke på noen måter forstår som Seilaks..
Hvis noen kan forklare den til meg så skylder jeg dem en tjeneste.