Mat, drikke og røyk MAT

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Tand

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    01.12.2002
    Innlegg
    1.252
    Antall liker
    1.489
    I helgen så preppet jeg noe så hverdagslig som spagetti bolognese. Etter 1-2 timer med kapping som resulterte i vannblemmer i hånda og 12 timer koking så var det bare å nyte. Tror dette er topp 3 favorittretten min 😃👍

    Jeg prøver å følge Heston Blumentals oppskrift så detaljert som mulig og lager alltid en dobbel porsjon når jeg først trår til verks men den er helt spinnvill. Har funnet noen snarveier som står i oppskriftene under og det fungerer veldig bra.

    Det går med 1,5 kg kjøtt og ca 3 kg grønnsaker samt tomat. På tomatfronten jukser jeg litt men synes den blir utrolig god når jeg bruker passata og lager en kompot av den. Passatan friteres faktisk i olje men det gjør noe med smaken som gjør det verdt det, selv om det er noe heftig når det pågår med glovarm tomat/olje som spruter utover kjøkkenet.

    Anbefales på det varmeste!

    Her er ett par litt mer lettfattelig oppskrifter enn den som står i In Search of Perfection med Heston Blumenthal.





    IMG_7411.jpeg
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.503
    Antall liker
    110.474
    Torget vurderinger
    23
    Tror jeg må ta en tur og kvalitetssikre...🙄🤭
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.503
    Antall liker
    110.474
    Torget vurderinger
    23
    Verdt strevet! Handlet nettopp inn drøyt 12 kg. prima sesongrotfrukter samt 10 kg. førsteklasses storfekjøtt... skal kuttes i terninger og porsjonsfryses. Grønsakene kuttes i terninger med mm.presisjon 🤭 og forvelles med forskjellige tider før avkjøling og nedfrysing. Handlet også en 25 kg. sekk storløk og ditto norsk purre, også for frysing. Da er man godt forberedt til høstens diverse gryter & stuinger!
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.503
    Antall liker
    110.474
    Torget vurderinger
    23

    Typisk! Akkurat nå som jeg ikke er helt pr. kasse.. :(

    caviar.png
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    24.144
    Antall liker
    18.432
    Torget vurderinger
    2
    Vilken sort?

    Fantastiske tomater.
     

    noruego

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.06.2003
    Innlegg
    6.827
    Antall liker
    7.894

    Fantastiske tomater.
    Mer enn gjennomsnittlig glad i tomater, og vi har hatt litt ymse opp gjennom i kjøkkenhagen. Men tror ikke vi har vært innom Yellow Brandywine.
    Takk, skal forsøkes til neste år.
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.503
    Antall liker
    110.474
    Torget vurderinger
    23
    Det er vel ikke litt syndig bacon vi ser der...🤔🤔
     
    V

    vinyl-mannen

    Gjest
    Andebrystene tok til vingene i går derfor idag. Grei søndagsmiddag.
    Barberaen var nok feil valg, tar gjerne i mot tips. And på pastinakk pure med ovnsbakte poteter, purre og med en redusert appelsinsaus.
    20231008_190917.jpg
     

    Bx

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    04.08.2005
    Innlegg
    9.142
    Antall liker
    4.555
    Jeg tenker at barbera burde være et godt valg til både andebryst og confit. Men det kommer jo an på tilbehøret. Syrlig appelsinsaus, kanskje? Da kreves kanskje mere power?
     
    V

    vinyl-mannen

    Gjest
    Jeg tenker at barbera burde være et godt valg til både andebryst og confit. Men det kommer jo an på tilbehøret. Syrlig appelsinsaus, kanskje? Da kreves kanskje mere power?
    Sausen var spedd med honning
     

    Bx

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    04.08.2005
    Innlegg
    9.142
    Antall liker
    4.555
    Mitt tips handler mer om maten enn anda. And har en fantastisk smak, men litt av det tandre slaget. Det er lett å drukne andesmaken i tilbehøret. Jeg bruker mye stekte poteter generelt, men til and bruker jeg som regel risotto. Poteter har bitterstoffer hvis skallet er på … som går dårlig med and. Til nød kunne jeg brukt potetmos, men risotto funker mye bedre.

    og så bruker jeg ofte en mango-salat som tilbehør. Mango, chilli i passe spicey mengder, salt, pepper og litt hvit balsamico. Når det er andebryst steker jeg det med ganske mye hvitløk. Og salt og pepper. Og den sjyen som ligger igjen i panna er minst like god som den beste saus. Jeg lager av og til rødvinssaus, men sjyen er minst like god.

    Og så er det viktig med rett temperatur på anda når den serveres. Den gode andesmaken kommer fram når kjøttet er lunket. Rett fra panna er smaken anonym, og ut fra kjøleskapet smaker det omtrent som kylling. Viktigere med rett temp på anda enn vinen.

    Det er relativt mye sødme i mine anderetter, (mangoen) så det er kanskje ikke innertier for å vise fram en rødvin. Det er bare å trekke opp noe msn liker godt … chianti, barolo, ribera del duero, rioja, barbera, Shiraz, eller en PN med litt power.
     

    xerxes

    Æresmedlem
    Ble medlem
    08.01.2005
    Innlegg
    11.887
    Antall liker
    7.584
    Sted
    Holmestrand
    Andebrystene tok til vingene i går derfor idag. Grei søndagsmiddag.
    Barberaen var nok feil valg, tar gjerne i mot tips. And på pastinakk pure med ovnsbakte poteter, purre og med en redusert appelsinsaus.
    Vis vedlegget 958978
    Fant andebryst i fryseren i går. De hadde tilbragt lengre tid i fryseren vår enn de gjorde med kvekking, så spising kunne ikke utsettes. Ble derfor en runde med noen døtre, ein svigerson og noen barnebarn til middag i dag.
    Det var akkurat i grevens tid, men det gikk bra. Kjøttet ble tatt på 58 grader, fikk gode 10-15 min før servering. I farta så ble det en reprise på en appelsinsaus, aspargesbønner og ovnstekte poteter.
    🤗
     

    xerxes

    Æresmedlem
    Ble medlem
    08.01.2005
    Innlegg
    11.887
    Antall liker
    7.584
    Sted
    Holmestrand
    Mitt tips handler mer om maten enn anda. And har en fantastisk smak, men litt av det tandre slaget. Det er lett å drukne andesmaken i tilbehøret. Jeg bruker mye stekte poteter generelt, men til and bruker jeg som regel risotto. Poteter har bitterstoffer hvis skallet er på … som går dårlig med and. Til nød kunne jeg brukt potetmos, men risotto funker mye bedre.

    og så bruker jeg ofte en mango-salat som tilbehør. Mango, chilli i passe spicey mengder, salt, pepper og litt hvit balsamico. Når det er andebryst steker jeg det med ganske mye hvitløk. Og salt og pepper. Og den sjyen som ligger igjen i panna er minst like god som den beste saus. Jeg lager av og til rødvinssaus, men sjyen er minst like god.

    Og så er det viktig med rett temperatur på anda når den serveres. Den gode andesmaken kommer fram når kjøttet er lunket. Rett fra panna er smaken anonym, og ut fra kjøleskapet smaker det omtrent som kylling. Viktigere med rett temp på anda enn vinen.

    Det er relativt mye sødme i mine anderetter, (mangoen) så det er kanskje ikke innertier for å vise fram en rødvin. Det er bare å trekke opp noe msn liker godt … chianti, barolo, ribera del duero, rioja, barbera, Shiraz, eller en PN med litt power.
    Risotto er en av mine favoritter, så det skal jeg prøve neste gang!
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    24.144
    Antall liker
    18.432
    Torget vurderinger
    2
    Nam-nam.

    Denne industrien burde tas hardt, men i Norge går folk i tog for å beskytte eierne mot grunnrenteskatt.

     

    Bx

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    04.08.2005
    Innlegg
    9.142
    Antall liker
    4.555

    coolbiz

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    31.03.2006
    Innlegg
    9.443
    Antall liker
    5.107
    Sted
    Sydvestlandet
    Torget vurderinger
    2
    Vilje til frisk satsing mangler de i hvert fall ikke, de som står bak denne restauranten.
    Youtuberen er selv kokk og medeier i en restaurant med Michelin-stjerne, men lar seg likevel imponere kraftig.

     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.503
    Antall liker
    110.474
    Torget vurderinger
    23
    Sukk... den som bare var velstående... en weekend der ser helt greit ut :unsure: :(
     

    ottone

    Æresmedlem
    Ble medlem
    08.04.2008
    Innlegg
    14.368
    Antall liker
    11.773
    Sted
    Stavanger
    Torget vurderinger
    3
    Kona har kjøpt lammenyrer. Jeg kan søke på nettet, og gjør det, men:
    Noen raske tips til en liten kveldsrett, fra egen erfaring?
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    24.144
    Antall liker
    18.432
    Torget vurderinger
    2
    Vi bruker champignon i tillegg på denne retten. Her går det mest i storfenyrer ellers, men dette smaker godt. Kanskje sent på den om du skal tilberede idag?

     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn