Skaler opp fra denne: 170g malte mandler (evnt mandelmel), 40g surinmelis, 3-4 dråper mandelessens, 2 eggehviter. Den blir litt løsere i fisken enn originaloppskrifta mi på marsipan med sukker, som har tragant i seg. Du kan kanskje ha litt mer sukrinmelis i, hvis du liker veldig søt marsipan.
En god start: 800g malte mandler, 200g sukrinmelis, 12 dråper mandelessens, 9 eggehviter. Det kan være at du skulle hatt 50g sukrinmelis til.
Å male mandlene med foodprocessor blir litt for grovt. Ideelt sett, så maler man mandlene først en gang i mandelkvern, blander i melis/sukrinmelis ogkjører det en gang til i kverna.
Sett den i kjøleskapet noen timer før du triller kuler.
Om du skal ha sjokoladetrekk, kan du kjøpe et par tre plater med sukrin mørk sjokolade på helsekosten, smelte i vannbad og rulle kulene i, før du legger de på et brett med bakepapir til kjøling.
Den blir bedre om den får stå kjølig en dag eller to før du hiver innpå.
Johan-Kr