- Ble medlem
- 06.04.2019
- Innlegg
- 7.584
- Antall liker
- 11.697
Fremtiden vil vise det meste men det blir interessant å lese tall etterhvert, hvor mye betyr en splittende person i prosenter?
For Støres del betyr splittende person 17,5% i oppslutning. Så kanskje ikke veldig rart at kampene er harde i partiet. Hvorvidt Giske noengang blir leder, avhenger delvis av hvor smart Støre er. Går han av på landsmøtet i april 25', har Giske ingen mulighet. Venter Støre til etter et katastrofalt elendig valg i september, er derimot sjansen større.Fremtiden vil vise det meste men det blir interessant å lese tall etterhvert, hvor mye betyr en splittende person i prosenter?
Nei, så langt er vel Giskes løpebane full av mye konflikt og lite suksess. Han støter fra seg fler enn han tiltrekker. Man får ikke AUF til å stå på stands og dele ut løpesedler for ham, bare partinostalgikerne. Politikken han fronter er nokså diffus, mest floskler om AP’s storhetstid og å «ta tilbake kontrollen». Hvordan det skal gjøres sier han mindre om. Omtrent som å høre brexit-folkene.Nå, Asbjørn, er du redd for at "Giske-effekten" kan bre seg fra Trøndelag og utover hele landet? Tror dette kan bli friskt for AP.
Artig at han blir uglesett for hvordan han blir fremstilt i media og ikke politikken han fronter.
..og en viss sittende finansministerPolitikken han fronter er nokså diffus, mest floskler om AP’s storhetstid og å «ta tilbake kontrollen». Hvordan det skal gjøres sier han mindre om. Omtrent som å høre brexit-folkene.
Nå kan landet godt greie seg uten både Kjerkol og Mjøs Persen i ansvarlige posisjoner, men det er lite her som tyder på noen samling av partiet. Det kan bli interessante tider.– Dagen i dag har vært et slags banesår, sjokk og bekreftelse på det jeg jo visste kom. En jævlig dag har det vært. Ingvild Kjerkol og Marte Mjøs Persen, som jeg har hatt gleden av å sitte i sentralstyret, på Stortinget og i regjering med, har i dag blitt vraket, skriver Trettebergstuen i et Facebook-innlegg og fortsetter:
– Samtidig skal Giske inn igjen. Jeg tenker «gud bedre».
At Støre er ferdig sier seg vel nesten selv - Giske eller ikke.Handler ikke om strøm, men derimot å tale sosialliberalerne som har tatt over Ap midt i mot. Ap skal være et sosialdemokratisk parti, der norsk politikk skal styre- ikke markedskreftene.
Ser at flere kommentatorer spår dette er begynnelsen på Støres fall som leder. La oss inderlig håpe de får rett.
Giske er den eneste som har turt å gjøre opprør. Skal Støre hives ut, må jo noen tørre å stå i den vinden.At Støre er ferdig sier seg vel nesten selv - Giske eller ikke.
Ok, mitt take.Er spent på hvilken form den sosialdemokratiske ånd vil ta i 2025.
Trond «Grab’em by the pussy» Giske appellerer til gutta på gulvet, de som drømmer seg tilbake til tiden før MeToo hysteriet.Å tru at Giske skal fiksa dette ved å ha eit spesielt sosialdemokratisk sinnelag , trur eg er rein utopi. Då er det som står att personen Giske.
Eg er einig i at straum er eit glimrande eksempel på den moderne, norske statsforma: direkte utforma av marknadsteknokratar i Ap. Å direkte styra pris, infrastruktur og produksjon av straum politisk, er sjølvsagt mogleg. Problemet er at det vil kosta staten pengar, kommunane pengar og i tillegg utfordra EØS-avtalen. Altså, temmeleg store (politiske) kostnader, når det dei aller fleste interesserer seg for, eigentleg er ei rimeleg låg, føreseieleg straumrekning.Manglende strømpolitikk er et utmerket eksempel, der det i stedet for politisk styring av markedet og priser i stedet gis strømstøtte- for å bøte på resultatet av manglende aktiv politikk. Det har vært et mannefall (kvinnefall) i nominasjonene, hvilket også kan sees som et opprør mot Støre og hans sosialliberale politikk. I et sosialdemokratisk parti skal markedskreftene styres, være under kontroll. Ikke omvendt, der disse har kontroll over politikken. Det brygger opp til storm i Ap.
Det same gjeld eigentleg veg. Vi hadde lenge eit system der stat, kommune og fylkeskommune hadde ansvar for vegbygging, og det gjekk i sånn passe fart, alt etter kva dei offentleg budsjetta kunne bera. Så fekk nokre Ap i Bergen den geniale ideen med å avgiftsfinansiera vegutbygging, og så vart det normalen og brukt over alle støvleskaft. Folk var villige til å betala litt ekstra avgifter for å få fortgang i sakene.Sir Frederick: [...] there are four words to be included in a proposal if you want it thrown out.
Sir Humphrey: Complicated. Lengthy. Expensive. Controversial. And if you want to be really sure that the Minister doesn't accept it, you must say the decision is "courageous".
Bernard: And that's worse than "controversial"?
Sir Humphrey: Oh, yes! "Controversial" only means "this will lose you votes". "Courageous" means "this will lose you the election"!
Politisk styring. Det har aldri vært et politisk mål i Norge at forbrukerne skal ha lave og faste priser. Tvert imot har det vært et mål å få opp strømprisene for å stimulere til energiøkonomisering, dra inn skjult skatt til offentlige kasser, og dessuten legge ymse avgifter på toppen. Hvorfor et datasenter får en slik avtale? Vel, «grønne arbeidsplasser» og politisk styring, igjen. Les SV’s arbeidsprogram.Nettavisen har idag en artikkel om et data/krypto senter med fast strømpris på 37,5 øre.
Forklar det lille dumme hodet mitt hvorfor ikke forbrukerne kan ha samme strømpris
Det har eg lurt litt på også: Kvifor vi ikkje kunne oppretta statsføretaket "Norkraft" som kunne forhandla gunstige, langsiktige fastprisavtalar på vegner av alle private straumkundar i Noreg, evt. innanfor kvart prisområde.Nettavisen har idag en artikkel om et data/krypto senter med fast strømpris på 37,5 øre.
Forklar det lille dumme hodet mitt hvorfor ikke forbrukerne kan ha samme strømpris
Du får uansett ikke gunstigere fastprisavtaler enn det markedet tilsier, under nåværende regime. Kraftprodusentene selger til en langsiktig pris de mener er fornuftig, i disse tider handler lange kontrakter i derivatmarkedet på rundt 40 EUR/MWh (ca 50 øre /kWh) - det er systemprisen. Sør-Norge ligger 10-15 øre over dette igjen. Sleng så på enda litt til fordi husholdnignene bruker mest kraft når den er dyrest, altså om vinteren. Så kommer mva, nettleie og ymse avgifter på toppen av dette så ser du sånn ca hvor ladet ligger.Det har eg lurt litt på også: Kvifor vi ikkje kunne oppretta statsføretaket "Norkraft" som kunne forhandla gunstige, langsiktige fastprisavtalar på vegner av alle private straumkundar i Noreg, evt. innanfor kvart prisområde.
Det kunne man nok. Deretter ville det ganske fort bli nok et offentlig monopol med påslag i prisene for å skaffe utbytte til de offentlige eiernes kasser. Et slikt selskap ville ta betydelig økonomisk risiko, så man kunne enkelt regne ut at det forsvarer en ettertrykkelig risikopremie som prispåslag. Om det skulle opptre som en konkurrent til de eksisterende strømselskapene ville det nok bli nødt til å ta betalt for den risikoen på vanlige kommersielle vilkår.Det har eg lurt litt på også: Kvifor vi ikkje kunne oppretta statsføretaket "Norkraft" som kunne forhandla gunstige, langsiktige fastprisavtalar på vegner av alle private straumkundar i Noreg, evt. innanfor kvart prisområde.
Giske kan fort få rettGiske er forbausende klar: Han mener at AP burde stoppe elektrifiseringen av bl.a Melkøya, symbolpolitikk som innbyggerne ikke vil ha ifølge Giske. I tillegg mener Giske at politikerne må tørre å ta valg, det er det mangelvare på i dagens regjering. Alt for mange saker som politerne brenner for havner inn i byråkratiet og blir der i lang tid.
Jeg tror derfor at Giske er den vitamininnsprøytningen AP trenger. Men da må dagens ledelse forsvinne ved neste landsmøte.
Etter min mening så er jo Tretteberstuen, Mjøs-Persen, Kjerkhol, Støre, Tjadik og Kjersti Stenseng de personene som trekker AP ned under 20%. Disse må vekk, det må skje en fornyelse av hele partiledelsen for at AP skal komme over 30% igjen.Giske kan fort få rett
Jeg har ikke detaljkunnskap om akkurat dette; strømproduksjon/kapasitet i NordSverige, men gitt at man har startet å bygge opp produksjon med tanke på LKAB vil man kunne ha endel overproduksjon i nord som kan kommer Nord-Norge til gode, og dermed kan Melkøya stå igjen som nok et tapsprosjekt for ASp..Utsetter grønn omstilling i Kiruna: Beslutningen reduserer strømbehovet betraktelig
Det svenske, statlige gruveselskapet LKAB velger å bremse omstillingen til fossilfri produksjon av jernsvamp i den nordsvenske byen Kiruna. Planene endrer selskapets enorme strømbehov.www.highnorthnews.com
Sammen med disse holdningene har i hvert fall Ap en tung jobb fremfor seg..
Trettebergstuen: – En jævlig dag | DN
Tidligere statsråd Anette Trettebergstuen sier at Arbeiderpartiet er i en dyp krise etter at Trond Giske fikk førsteplassen på partiets stortingsliste i Sør-Trøndelag.www.dn.no
Takk, feiga litt ut og turte ikke skriv det…Etter min mening så er jo Tretteberstuen, Mjøs-Persen, Kjerkhol, Støre, Tjadik og Kjersti Stenseng de personene som trekker AP ned under 20%. Disse må vekk, det må skje en fornyelse av hele partiledelsen for at AP skal komme over 30% igjen.
Nå håper jeg jo ikke at det skjer. AP, Sp, SV og ikke minst KrF burde holde seg godt under sperregrensen for min del.
Dersom alle lader bilen samtidig med middag og dusjing vil det påvirke nettleien negativt. Både ift dagens nettregime, men også tvinge, antagelig noe unødig, nettutbygging som vel er sløsing med samfunnets og befolkningens ressurser.. jeg ville foretrekke å holde meg til min spotprisavtale, selv ta risikoen, og selv tilpasse forbruket etter dags- og timepris. Man behøver jo ikke lade bilen samtidig med at man lager middag, men hvis det koster det samme uansett, så hvorfor ikke?
...
Ja,Det var derfor man liberaliserte strømmarkedet på tidlig 1990-tall. Strømprodusentene måtte bygge ut lokal reservekapasitet for å kunne ta unna forbrukstoppene. Alta-utbyggingen ville vært unødvendig om dette hadde blitt gjort tidligere.
For hvem i alle dager vil stemme på et parti som har hverandre som sine verste fiender?
Svaret kan fort være mindre enn de 17 prosent som i dag sier de vil stemme Ap.
Selv "sjarmeres" jeg av at noen endelig tar et oppgjør med at markedskreftene styrer også Arbeiderpartiet sin politikk. Det var sannelig på tide.Det er jo lett å la seg sjarmere av Giskes bla-bla-bla om sosialdemokratiske verdier og nå skal vi samle troppene og fokusere på å vinne valget osv, men…
… vil en så lite samlende person, som egentlig er mest opptatt av egen makt og posisjon, få mange nok med seg på den reisen.