Politikk, religion og samfunn President Donald J. Trump - Quo vadis? (Del 2)

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Tweedjakke

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.01.2008
    Innlegg
    4.786
    Antall liker
    4.919
    Sted
    Sunnmøre
    Hvem behøver forskning og fakta når man har gærne onkler?
    Nei, og det er for så vidt det pussige med Trump, og for den del Brexit-Toryane i Storbrittania. Ikkje korleis dei diktar og fortel suggestive eventyr i valkampen, men korleis dei fyller administrasjonen med inkompetente fjols som openbert er heilt ueigna til å få (politisk) saksansvar.

    Vi har vel for så vidt sett ein del av det same her i landet, under skiftande regjeringar, sjølv om konsekvensane er mindre enn dei kanskje vil vera i USA. Mellom anna, må eg vedgå, fordi byråkratiet i mindre grad er partipolitisk og har det med å setja ambisiøse politikarar som vil prøva på noko dristig, tungt på plass.
     

    Dr_BASS

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    18.12.2013
    Innlegg
    5.548
    Antall liker
    2.311
    Sted
    Rælingen
    Torget vurderinger
    4
    Og i 2024:
    Hvem behøver forskning og fakta når man har gærne onkler?
    Akkurat dette er en god ting, FDA er ganske sløve der borte og maten inneholder ting som er strengt forbudt feks i eu.
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    24.174
    Antall liker
    18.469
    Torget vurderinger
    2
    The Royal Society (of London for Improving Natural Knowledge) vart etablert i 1660.
    Det Kongelige Norske Videnskabers Selskab vart etablert i 1760 under namnet Det Trondhiemske Selskab.
    Académie des sciences, 1666
    Academia Naturae Curiosorum (Leopoldina), 1652
    Ah, men merk ordene Royal og Kongelig. Amerikanske forfatningsgrunnleggere innledet et enormt filosofisk og vitenskapelig basert prosjekt, i opplysningstidens ånd, for å ”unking ourselves”, og det skapte de revolusjonære ordene Uavhengighetserklæringen innledes med, som førte til Liberté, egalité, fraternité i Frankrike, da det landet tok etter USA i opprør mot kongemakten og kongelig suverenitet.
    Federalist Papers, Jeffersons enorme bibliotek og vitenskapsakademiet som ble grunnlagt midt i den amerikanske revolusjonen, ble skapt for å underbygge den revolusjonere ideen at vi er like, ingen er utvalgt av Gud til embede, og kirke og stat skal skilles ad.

    Dette var uhørte revolusjonære tanker:

    We hold these truths to be self-evident, that all men are created equal, that they are endowed by their Creator with certain unalienable Rights, that among these are Life, Liberty and the pursuit of Happiness.--That to secure these rights, Governments are instituted among Men, deriving their just powers from the consent of the governed, --That whenever any Form of Government becomes destructive of these ends, it is the Right of the People to alter or to abolish it, and to institute new Government, laying its foundation on such principles and organizing its powers in such form, as to them shall seem most likely to effect their Safety and Happiness.
     
    Sist redigert:

    Dr_BASS

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    18.12.2013
    Innlegg
    5.548
    Antall liker
    2.311
    Sted
    Rælingen
    Torget vurderinger
    4
    Spørs om det blir noe bedre av å legge ned avdelinger i FDA og overlate det til private. Vi får snart se.
    det er i praksis slik det er nå, alt er lov så lenge det ikke er påvist farlig og all forskning styres av det private


    In the US, the FDA takes a notably more hands-off approach to testing and inspections, often allowing new food ingredients unless proven harmful. This includes ingredients, for example, GMOs, growth hormones and chemical preservatives.

    In Europe, the EFSA requires additives to be proven safe before approval and has banned the use of growth hormones and several chemical additives.

    These differing philosophies lead to certain additives being allowed in the US and banned in Europe. For instance, these eight ingredients are commonly used in the US but not in Europe:

    • rBGH (rBST) – Growth hormone
    • Ractopamine – Increases lean muscle in animal stock
    • Potassium bromate – Makes baked goods whiter and increases volume
    • Brominate vegetable oil – Used to keep flavors from separating in beverages
    • Olestra – Fat substitute
    • Azodicarbonamide – Used to bleach flour
    • Coloring agents – Red #40, yellow #6, yellow #5, blue #1
    • BHA and BHT – Preservatives
     

    amason

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    21.11.2017
    Innlegg
    2.962
    Antall liker
    2.433
    Torget vurderinger
    8
    Er no
    ang voldtekt etc så hadde det vært veldig greit om kundelista til epstein ble offentliggjort. Tror nok flere hadde fått en overraskelse da.
    Virker som hele eliten borti junaiten er noen grisete drittsekker, både innenfor underholdning og politikk.
    er noen noogså
    Han har allerede brutt sitt første løfte. Han har sagt at han skulle stoppe krigen i Ukraina i løpet av 24 timer etter at han ble valgt. Ikke etter at han ble innsatt, men etter at han ble valgt.

    PS: Ingen trodde selvfølgelig på det.

    PPS: Vi går inn i en tid der man blir politiker fordi man primært vil oppnå egen vinning. Man bryr seg i liten grad om andre.
    Du vet han ennå ikke er satt inn i jobben ?
    Vi her i Norge er vel nå vant til politikere som stort sett juger, er vel en grunn til at folk nå begynner å våkne
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    24.174
    Antall liker
    18.469
    Torget vurderinger
    2
    Enda godt at Christina Pletten selv skriver at utgangspunktet for hennes kommentar i Aftenposten er absurd.


    Hun har helt klart ikke fått med seg at Musk og Thiel er tilhengere av Sovereign Individual tankene til James Dale Davidson og William Rees-Mogg. (Ikke Jacob). Rees-Mogg ansees å være en briljant tenker, boken kom i 1999 og Thiel har latt den trykke opp i store opplag, for distribusjon til Tech-Bro's.

    Den handler om hvordan man skal forholde seg til at Velferdsstaten oppløses og Staten krympes, mens initiativ og momentum overtas av dem som behersker informasjonsalderen.

    Boken har vært veldig fremsynt. Pletten bør lese den, så vil hun vite hvorfor Musk har koblet seg på Trump.


    Merk at Peter Thiel skriver om overgangen til informasjonsalderen, men dette var opprinnelig forside:

    Screenshot 2024-11-08 at 12.27.58.png
     
    Sist redigert:

    amason

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    21.11.2017
    Innlegg
    2.962
    Antall liker
    2.433
    Torget vurderinger
    8
    Da må vi melde oss inn i EU. Ikke dumt det.
    Ja la det oss selge unna landet vårt! EU pampene smiler fra øre til øre. Var jo lurt og selge unna vår egen kraft. Nå blir det snart norske huseiere som skal ribbes ned til beinet
     
    Ble medlem
    06.04.2019
    Innlegg
    7.524
    Antall liker
    11.567
    Som Tom Nichols skrev i The Atlantic:

    Those voters expect that Trump will hurt others and not them.
    Det er jo dette som er noe av populistbølgen, hvis man behandler de man ikke liker på en dårlig måte så får jeg det bedre. Italia bygger interneringsleir i Albania for folk man ikke liker, man skal komme på det også. Det blir ikke bedre fremover.
     

    I_L

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.03.2003
    Innlegg
    3.769
    Antall liker
    6.620
    Problemet er vel at i USA, så er systemet rigget, politikerne server donorene sine, de velger sine egne velgere(gerrymandering) osvosv. Nå er selvsagt ikke Donaleden løsningen, men nå han sier ting som at han vet at systemet er rigga, fordi han selv har utnytta det så gir det ekstremt gjenklang.
    Det er åpenbart større strukturelle problemer i det politiske systemet i USA enn her hjemme, som kanskje ikke er så rart når det er et land med over 300 millioner innbyggere. Og det er åpenbart lettere å vinne frem med desinformasjon og konspirasjonsteorier jo mer korrupsjon og mistillit det er mellom folk og politikere. Og det er dermed ikke spesielt overraskende at Trump og andre autokratiske ledere er langt mer populære i Øst-Europa enn i Vest-Europa, som konsekvens av at de har hatt korrupte politiske systemer så lenge de har levd. Men sterke menn og autokratiske ledere er også en oppskrift på mer korrupsjon, ikke mindre. Så det er ikke noen enkel énveis kausalitet i dette. Politikk, kultur, verdier, korrupsjon, mistillit, alt dette går hånd i hånd og er tett innvevd i hverandre. Og det smitter mellom land og samfunn på en helt annen måte enn før, siden internett har revet ned alle barrierer for kommunikasjon på tvers av landegrenser.
     

    Tweedjakke

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.01.2008
    Innlegg
    4.786
    Antall liker
    4.919
    Sted
    Sunnmøre
    Amerikanske forfatningsgrunnleggere innledet et enormt filosofisk og vitenskapelig basert prospekt, i opplysningstidens ånd, for å ”unking ourselves”, og det skapte de revolusjonære ordene Uavhengighetserklæringen innledes med, som førte til Liberté, egalité, fraternité i Frankrike, da det landet tok etter USA i opprør mot kongemakten og kongelig suverenitet.
    Det er det ingen tvil om (heller ikkje at desse grunnlovsfedrane henta inspirasjon frå tankane om stat og forfatning som utvikla seg under einevelda i Europa; men som i stor grad vart sensurerte der). Demokratiet i USA var eit fabelaktig godt praktisk svennestykke i statsdesign, som først no verkeleg byrjar å knaka i samanfatninga. Det måtte rett nok ein alvorleg borgarkrig til etter drøye 80 år for å konsolidera forfatninga, men samanlikna med kva som helst anna er den amerikanske grunnlova imponerande.

    Demokratia (og demokratiseringa) opna for ein mykje friare både forsking og diskusjon om kva eit godt samfunn kunne vera; einevelda (og reelle monarki) var på sitt beste prega av ein "så langt, men ikkje lenger" når det galdt spørsmål som hadde med staten å gjera.

    (Slik ein td. kan hevda om diskusjon om statssaker i autoritære samfunn i dag. Det er klare grenser for kva ein kan seia, og korleis, sjølv om ein ofte kan verta mildt forbausa over kva ein faktisk kan seia. Liu Cixin har til dømes ei (for meg) overraskande frimodig framstilling av kulturrevolusjonen, sjølv om dagens Kina ikkje vert kritisert, og sjølv om han måtte gje skildringa ei litt mindre framtredande rolle i den kinesiske utgåva av boka si).

    Argumentet mitt er at det i all hovudsak er behova til dei framvoksne statane som var grunnlaget for etableringa av vitskapane, først naturvitskapane og dinest samfunnsvitskapane. ikkje demokratiet i seg sjølv. Folketeljingane, kanskje utgangspunktet for kvanitativ sosiologi, oppstod under eineveldet, med behov for å konkret kunne berekna kva ressursar kongen sat på med tanke på skatteinngang og, i Noreg, militære ressursar. Det same gjorde primitive former for statsøkonomi (av det, merkantilismen).

    Det enklaste argumentet for slike samanhengar er tidslinja.

    Så, ja, sjølv om eg er sterk tilhengar av både demokrati og vitskap, er det mildt forvrengande å framstilla det som at det er demokratiet i seg sjølv er opphavet til vitskapen.

    Sjølv den romersk-katolske kyrkja, i tida då ho var det næraste vi kom statsdanning i Europa, bidrog til å oppretta ein slags protovitskap i dei fagfelta ho brydde seg om.
     
    Sist redigert:

    I_L

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.03.2003
    Innlegg
    3.769
    Antall liker
    6.620
    Og når politikerne står valgkamp etter valgkamp og sier at NÅ skal folk få bedre råd, NÅ skal vi få gjort noe med klima, eller at NÅ skal det bli slutt på alle problemer i helsevesenet, så vet jo alle at det bare er tull. Og at det de prøver å selge inn egentlig er inkrementelle endringer som de aller feste i liten grad vil merke. Så da blir spranget til én som sier at klimaendringer ikke er reelle, at innvandrere spiser hunder, at vaksiner gir autisme eller at han har "the biggest crowds" når bildene viser noe helt annet, mye mindre enn den burde være.
     

    hogen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.12.2003
    Innlegg
    3.036
    Antall liker
    2.616
    Torget vurderinger
    2

    Americans on Tuesday voted to re-elect Donald Trump, and in doing so they also rendered a verdict on the criminal prosecutions against him. They don’t think the cases are disqualifying for the White House, and that means the best result for the country would be for them to go away.

    News reports say special counsel Jack Smith is in talks with Justice Department leaders about how to wind down his work, and the best way to proceed would be for Attorney General Merrick Garland to make the decision for him. Mr. Smith may want to take one last kick against Mr. Trump by issuing a summary report on all of his evidence, but this would be a provocation with nothing to gain.

    Mr. Trump has vowed to fire the special counsel “within two seconds” of retaking office, and voters understood the future of Mr. Smith’s cases was on the ballot. The country knows what happened on Jan. 6, 2021, and Mr. Smith’s recent court filings added little new information. The accusations in the second case, involving Mr. Trump’s alleged mishandling of classified documents, are public record. The judge dismissed the case, saying Mr. Smith had been unlawfully appointed.
    A Manhattan jury convicted Mr. Trump of falsifying business records in a dubious New York case, and Judge Juan Merchan has scheduled sentencing on Nov. 26. This would take place in the middle of a presidential transition, which means it would interfere with preparation for presidential duties.
    New York can’t take the President-elect into custody or order him to tell a probation officer before leaving the state. If Judge Merchan or District Attorney Alvin Bragg tries that, the case would surely reach the Supreme Court and Mr. Trump would win on constitutional grounds of functioning executive power.
    It’s possible Judge Merchan would try to postpone the sentence until after Mr. Trump leaves office in 2029. But this is also not in the public interest, and would rightly be seen as politically vindictive.
    All the more so because the New York prosecution was always weak on the merits, as Mr. Bragg stretched the law to turn misdemeanors into felonies. Mr. Trump has a strong case on appeal. Mr. Bragg was hoping to end the former President’s political career, but he instead helped to revive it among GOP primary voters. Dismissal is in the best interest of the country.
    Then there’s Georgia’s prosecution over Jan. 6. Fulton County District Attorney Fani Willis’s shambolic handling of the case has made it a laughing stock, including her excruciating time on the witness stand testifying about when, exactly, she became romantic with her lead attorney. Ms. Willis won a convincing re-election on Tuesday, 68% to 32%, which maybe shouldn’t be surprising given the county’s Democratic lean. In any event, she isn’t going to be putting Mr. Trump on trial before he takes office.
    The rush to prosecute Mr. Trump on sweeping charges was a mistake, and the main result, in the end, was a Supreme Court ruling on presidential immunity that rejected Mr. Smith’s position. The special counsel’s later filings suggest that he didn’t take the hint.
    But his failure is a lesson for a second Trump term and beyond. Despite the cases against him, Americans voted to give Mr. Trump the nuclear launch codes for a second time. The Democratic strategy of using lawfare to defeat him was repudiated, and Mr. Trump deserves the ability to begin his new term with a clean legal slate.
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    24.174
    Antall liker
    18.469
    Torget vurderinger
    2
    Det er det ingen tvil om (heller ikkje at desse grunnlovsfedrane henta inspirasjon frå tankane om stat og forfatning som utvikla seg under einevelda i Europa; men som i stor grad vart sensurerte der). Demokratiet i USA var eit fabelaktig godt praktisk svennestykke i statsdesign, som først no verkeleg byrjar å knaka i samanfatninga. Demokratia (og demokratiseringa) opna for ein mykje friare både forsking og diskusjon om kva eit godt samfunn kunne vera; einevelda (og reelle monarki) var på sitt beste prega av ein "så langt, men ikkje lenger" når det galdt spørsmål som hadde med staten å gjera.

    (Slik ein td. kan hevda om diskusjon om statssaker i autoritære samfunn i dag. Det er klare grenser for kva ein kan seia, og korleis, sjølv om ein ofte kan verta mildt forbausa over kva ein faktisk kan seia. Liu Cixin har til dømes ei (for meg) overraskande frimodig framstilling av kulturrevolusjonen, sjølv om dagens Kina ikkje vert kritisert, og sjølv om han måtte gje skildringa ei litt mindre framtredande rolle i den kinesiske utgåva av boka si).

    Argumentet mitt er at det i all hovudsak er behova til dei framvoksne statane som var grunnlaget for etableringa av vitskapane, først naturvitskapane og dinest samfunnsvitskapane. ikkje demokratiet i seg sjølv. Folketeljingane, kanskje utgangspunktet for kvanitativ sosiologi, oppstod under eineveldet, med behov for å konkret kunne berekna kva ressursar kongen sat på med tanke på skatteinngang og, i Noreg, militære ressursar. Det same gjorde primitive former for statsøkonomi (av det, merkantilismen).

    Det enklaste argumentet for slike samanhengar er tidslinja.

    Så, ja, sjølv om eg er sterk tilhengar av både demokrati og vitskap, er det mildt forvrengande å framstilla det som at det er demokratiet i seg sjølv er opphavet til vitskapen.

    Sjølv den romersk-katolske kyrkja, i tida då ho var det næraste vi kom statsdanning i Europa, bidrog til å oppretta ein slags protovitskap i dei fagfelta ho brydde seg om.
    Jeg har vel aldri sagt at demokratiet er opphavet til vitenskapen?

    Det jeg skrev var at forfatningsgrunnleggerne i USA så den vitenskapelige tilnærmingen til kunnskap som demokratiserende, i forhold til reisverket som skulle forsvare gudegitt autoritet til utvalgte representanter for opphøyd styre. Derfor etablerte man vitenskapsakademier utfra denne løsrivende tanken, i USA og i landene som fulgte i opprørsånd. Og derfor slo forsvarerne av kongemakten grusomt tilbake mot forsøket på løsrivelse fra "styre og stell".

    Napoleon gjorde et utrolig arbeid for å tilrettelegge for introduksjon av standarder, bygd på vitenskap, bl.a. ved etablering av statistiske mål. Noe ettertiden gjerne feier under teppet, fordi han skal beskrives som en forferdelig tyrann.
    Leseverdig: https://perso.ens-lyon.fr/ghys/2021/05/17/1952/

    Men nå får vi Kong Trump og alt blir bra, ser det ut til.

    Dette ble publisert dagen før valget:


    Screenshot 2024-11-08 at 12.46.38.png
     
    Sist redigert:

    hogen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.12.2003
    Innlegg
    3.036
    Antall liker
    2.616
    Torget vurderinger
    2


    "..Speech has been under attack, universally. Many people I know voted against Mr. Trump in part because he has threatened to shut down unfriendly media. This is a position I respect. But from my vantage point—shared by many of my fellow anti-Harris voters—it is the Democrats who have gone too far, breaching our First Amendment rights again and again, using canny convolutions like “misinformation” and “conspiracy” to justify suppressing ideas they don’t like.

    We voted to check the momentum of these movements—to halt a progressive disease. We voted against the idea that going further is always better. In our hearts, many of us were striking back against the hectoring superiority, the people who told us we were too stupid to understand, or too racist, too sexist, too self-hating, too similar to Nazis. We voted to make those fiercely divisive and destructive arguments stop..."
     

    Tweedjakke

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.01.2008
    Innlegg
    4.786
    Antall liker
    4.919
    Sted
    Sunnmøre
    Jeg har vel aldri sagt at demokratiet er opphavet til vitenskapen? Det jeg skrev var at forfatningsgrunnleggerne i USA så den vitenskapelige tilnærmingen til kunnskap som demokratiserende, i forhold til reisverket som skulle forsvare gudegitt autoritet til utvalgte representanter for opphøyd styre.
    Nei, det var kanskje eg som overfortolka.
    Han viser til at da demokratiene ble etablert, relativt kort tid tilbake, stiftet man også vitenskapsakademier som skulle gi politikerne faktagrunnlag å arbeide utifra.
    Eg oppfatta, og reagerte på, ein påstått kausalitet frå demokrati til vitskap(sakademi). Ein slik kausalitet er openbert generelt feil (ikkje spesifikt feil), både når det gjeld tidslinja og når det gjeld ikkje-demokratiske statar.
    Men, eg kjøper ikkje heilt at det var demokratia som avfødde den "vitskaplege" diskusjonen om samfunnsproblema.
    Eg innser (no) at det ikkje var det som var det du hevda, eller kjernen i det du sa.

    Påstanden om at dei såg «den vitenskapelige tilnærmingen til kunnskap som demokratiserende» er eg enig i, sjølv om mange statar (særleg i Vesten, men også dei statane som vart grunnlagde på «vitskapleg marxisme») har hatt eit positivt syn på vitskap som gagneleg for Staten og «statens føremål» (anten det var å auka kongens makt eller å skapa homo sovjeticus).

    Edit: Å fullstendig sjå bort frå både vitskap og fakta er sjølvsagt ikkje demokratiserande, eller gagneleg for staten.
     
    Sist redigert:

    morbid

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    24.08.2018
    Innlegg
    4.602
    Antall liker
    2.992
    Det er åpenbart større strukturelle problemer i det politiske systemet i USA enn her hjemme, som kanskje ikke er så rart når det er et land med over 300 millioner innbyggere. Og det er åpenbart lettere å vinne frem med desinformasjon og konspirasjonsteorier jo mer korrupsjon og mistillit det er mellom folk og politikere. Og det er dermed ikke spesielt overraskende at Trump og andre autokratiske ledere er langt mer populære i Øst-Europa enn i Vest-Europa, som konsekvens av at de har hatt korrupte politiske systemer så lenge de har levd. Men sterke menn og autokratiske ledere er også en oppskrift på mer korrupsjon, ikke mindre. Så det er ikke noen enkel énveis kausalitet i dette. Politikk, kultur, verdier, korrupsjon, mistillit, alt dette går hånd i hånd og er tett innvevd i hverandre. Og det smitter mellom land og samfunn på en helt annen måte enn før, siden internett har revet ned alle barrierer for kommunikasjon på tvers av landegrenser.
    Enig, men han er en av de få "politikerne" som sier det høyt, det en stor velgerbråte tenker. Det profiterer han på i valg. Så er jeg selvsagt helt enig med deg at han på ingen måte er løsningen og at det sansynligvis blir mye værre.
     

    morbid

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    24.08.2018
    Innlegg
    4.602
    Antall liker
    2.992


    "..Speech has been under attack, universally. Many people I know voted against Mr. Trump in part because he has threatened to shut down unfriendly media. This is a position I respect. But from my vantage point—shared by many of my fellow anti-Harris voters—it is the Democrats who have gone too far, breaching our First Amendment rights again and again, using canny convolutions like “misinformation” and “conspiracy” to justify suppressing ideas they don’t like.

    We voted to check the momentum of these movements—to halt a progressive disease. We voted against the idea that going further is always better. In our hearts, many of us were striking back against the hectoring superiority, the people who told us we were too stupid to understand, or too racist, too sexist, too self-hating, too similar to Nazis. We voted to make those fiercely divisive and destructive arguments stop..."
    bullseye.gif
     

    defacto

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.05.2016
    Innlegg
    5.713
    Antall liker
    3.152
    Sted
    Liten by


    "..Speech has been under attack, universally. Many people I know voted against Mr. Trump in part because he has threatened to shut down unfriendly media. This is a position I respect. But from my vantage point—shared by many of my fellow anti-Harris voters—it is the Democrats who have gone too far, breaching our First Amendment rights again and again, using canny convolutions like “misinformation” and “conspiracy” to justify suppressing ideas they don’t like.

    We voted to check the momentum of these movements—to halt a progressive disease. We voted against the idea that going further is always better. In our hearts, many of us were striking back against the hectoring superiority, the people who told us we were too stupid to understand, or too racist, too sexist, too self-hating, too similar to Nazis. We voted to make those fiercely divisive and destructive arguments stop..."
    siden du uthever dette, nevn et par punkter som demokratene har gjort dette med?
     

    brunBar

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    20.08.2021
    Innlegg
    859
    Antall liker
    853
    Sted
    Rogaland
    De har ikke blitt ignorert, de bare opplever det slik. Det er en viktig distinksjon. Mye av grunnen til at de opplever det slik, er at de tror mer på det som fyker forbi på et eller annet asosialt medie, enn det som skrives og begrunnes i tidsskrifter, bøker og vitenskapelige avhandlinger.
    Jordan Peterson? Psykologen?
     
    Ble medlem
    06.04.2019
    Innlegg
    7.524
    Antall liker
    11.567
    Tenk på hvordan han sitter og bare tar innover seg at «hele verden» snakker om han nå og lurer på hvor haren hopper. Det er vel den ultimate situasjonen for en narsissist som han.
     
    Sist redigert:

    otare

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.04.2007
    Innlegg
    14.568
    Antall liker
    10.816
    Sted
    Trondheim
    De bidrar til økonomien (betaler skatt) og koster lite ( ingen sosiale ytelser).
     

    Dr_BASS

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    18.12.2013
    Innlegg
    5.548
    Antall liker
    2.311
    Sted
    Rælingen
    Torget vurderinger
    4
    helt enig, egentlig litt rart vi ikke åpner Norge også for alle som vil komme, de betaler jo tross alt skatt (bortsett fra når de jobber svart)
    Vi har jo masse land her, så la oss få inn noen millioner migranter
     

    Deng1

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.04.2024
    Innlegg
    1.516
    Antall liker
    1.677
    Sted
    VestBredden
    Beklager for og ikke følge godt nok med i timen... :rolleyes:
    DT har jo sagt den ene og det andre om siste valg osv... sitte evig osv...

    Men kan han nå, i teorien, om demokratiske regler blir fulgt ; sitte i 4 + 4 år nå ?
    Når han allerede har en 4 års periode bak seg.
     

    HasseBasse

    OVK-Generalkonsul of Jutland :-)
    Ble medlem
    29.10.2016
    Innlegg
    9.399
    Antall liker
    24.403
    Sted
    Hjortshøj, Danmark.
    Torget vurderinger
    2
    Beklager for og ikke følge godt nok med i timen... :rolleyes:
    DT har jo sagt den ene og det andre om siste valg osv... sitte evig osv...

    Men kan han nå, i teorien, om demokratiske regler blir fulgt ; sitte i 4 + 4 år nå ?
    Når han allerede har en 4 års periode bak seg.
    Har vært vist tidligere i tråden.
    NEI er svaret.
    Han kan sitte i 4 år mere. Det står helt klart i reglene. 8 år.... og det likegyldigt, om de er avbrutt av en
    annen. Så 2016-2020 og 2024(25)-2028(29). Deretter er det slutt. Med minndre han selvfølgelig kaster
    "The Constitution" og sitter så lenge, han har lyst.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn