Hva med krav til toleranse og LSB-stabilitet i en ladder dac under varierende ambient temperature?Det kunne være en emitter-modstand i et udgangstrin, eller måske bare et stykke kabel!.
|
Hva med krav til toleranse og LSB-stabilitet i en ladder dac under varierende ambient temperature?Det kunne være en emitter-modstand i et udgangstrin, eller måske bare et stykke kabel!.
Ja, det kan du si - men det er til ettertanke at tendenser til saklighet i tråden blir sett på som OTHva skjedde med denne tråden?
http://www.hifisentralen.no/forumet...ektive-kabel-lytte-tra-den-3.html#post1995330
Der skal to parter til en god diskussion , og diskussionen forløber bedst hvis parterne er uenige, det er der vist ikke noget nyt i.Ja, det kan du si - men det er til ettertanke at tendenser til saklighet i tråden blir sett på som OTHva skjedde med denne tråden?
http://www.hifisentralen.no/forumet...ektive-kabel-lytte-tra-den-3.html#post1995330![]()
Og så om du har rørforsterkar. Eller McIntosh.Ja, i dette innlegget: http://www.hifisentralen.no/forumet...-ha-avsla-re-forskjeller-mellom-kabler-3.html
Det kommer an på både impedanskurven (spesielt impedansminimum) i høyttaleren og utgangsimpedansen i effektforsterkeren, ikke bare lengden på kablene.
Et usedvanlig godt innlegg, kortvarigDer skal to parter til en god diskussion , og diskussionen forløber bedst hvis parterne er uenige, det er der vist ikke noget nyt i.
Måske mange glemmer dette i deres harme over modpartens debatform, eller mangel på samme.
Men diskussionen skulle jo helst ikke komme derud hvor der siges , du er dum , hvorpå modparten hurtigt replicerer, jeg synes du er indnu dummer, det kommer der normalt ikke så meget ud af.
Jeg er ikke sikker på hva du mener med "modulasjon" (modulasjon mellom datapakkene og hva?), men poenget er uansett at pakkelengden ikke har noen som helst korrelasjon med datainnholdet. Pakkelengden er gitt, raten er den samme uansett hvilket innhold dataene har. Og da kan ikke "signalavhengig jitter ala SPdif forekomme i stor grad", som du skrev i et tidligere innlegg. Den kan ikke forekomme i det hele tatt. Ei heller kan en kabel påvirke pakkelengden, og ingen klokkesignal overføres via kabelen. Signalavhengig jitter i en SPdif-overføring kan forekomme fordi klokken er begravd i datastrømmen, og båndbreddebegrensing gjør at du får en dataavhengig jitterkomponent pga endelig settling i overføring av datastrømen, som vil være korrelert med datainnholdet (sekvensen av enere og nullere). Det kan ikke skje i en USB-kabel som overfører pakker. Men løsningen er enkel i SPdif-tilfellet også, bare sørg for at kabelen har tilstrekkelig båndbredde. Det koster ikke mange kronene (svinedyre/esoteriske kabler har høyst sannsynligvis jevnt over dårligere båndbredde enn standardkabler).Det er mulig du misforstår meg, selv om dette er en “kabeltråd” så har ikke noen av mine innlegg vært myntet på USB-kabler som sådan. Jeg snakker om timingen fra host/master (pc). 100hz-variasjonen er indirekte jitter basert på modulasjonen av datapakkene, men uansett var det du som brakte dette opp, ikke jeg.
Jeg leste dokumentet fra ende til annen, jeg har selv laget PLLer og syntes så absolutt det var interessant lesestoff. Alle PLLer har jitter, absolutt nøyaktighet kan umulig forekomme i den virkelige verden, som Heisenberg beviste med sin usikkerhetsrelasjon for lenge siden. Hovedkildene til jitter i en PLL er kretsstøy i selve PLLen (det vil alltid være en trade-off mellom strømforbruk og fasestøy i en PLL), og loopfilteret vil alltid ha endelige tidskonstanter og kan aldri filtrere bort all støy på innklokka (feks hvis den er så lavfrekvens som 100Hz, da må signalbehandling til). Men det er på siden av tråden, poenget var at USB-audio er vesensforskjellig fra SPdif i det at det ikke overføres noe klokkesignal gjennom kabelen, og siden pakkelengden ikke har noen korrelasjon med datainnholdet og en USB-kabel umulig kan påvirke pakkelengden, så kan signalavhengig transmisjonsjitter ala SPdif ikke forekomme.Har du i det hele tatt lest linken? Pakkelengden er kun konstant under ideelle forhold. Videre vil det alltid være mikromodulasjoner i timingen av pakkene som PLL på mottakerenden må ta i betrakning. PLL'en genererer en syntetisk klokke som er basert på timing av pakkene, samt innholdet av pakkene. I tillegg hjelper det ikke at hver 10ende pakke er en sample større ved 44.1fs.
Men kilden bruker ikke sin klokke for å 'klokke gjennom' pakkene i korrekt takt, eller?Jeg har fortsatt ikke sagt et eneste ord om USB-kabler, så jeg forstår ikke hvorfor du blander inn dette hele tiden.
Det ikke er et direkte klokkesignal i et usb-signal. Det er ikke som S/Pdif hvor båndbredden på signalet er en direkte funksjon av fs. Der er vi selvsagt enige. Poenget er at, indirekte, så er klokkesignalet der likevel, som en funksjon av hastigheten på både hastigheten som pakker kommer inn og innholdet i pakkene. Siden vi vet at USB sender pakker hver 1/1000 sekund (og evt 8 mikropakker=8000hz for USB2), så brukes denne informasjonen for å gjenskape klokkesignalet på mottakersiden.
Men altså ingen bruk for en femtoklokke hos kilden ved USB klokking (Auralic Aries)?Det må det være siden dette er det eneste kjente klokkesignalet. Det er derfor USB bruker en 12/24Mhz-klokke.
Fordi kabler er diskusjonstema for tråden. Og siden en USB-link ikke sender noen klokkeinformasjon over kabelen, kan ikke kabelen introdusere klokkejitter.Jeg har fortsatt ikke sagt et eneste ord om USB-kabler, så jeg forstår ikke hvorfor du blander inn dette hele tiden.
Ikke innholdet i pakkene. PLLen tikker på SOF (start-of-frame), som det står eksplisitt i både linken du postet og den jeg postet. Og SOF dukker opp for hver pakke helt uavhengig av hvilket datainnhold den har, altså er det ingen korrelasjon mellom datainnholdet og det PLLen trigger på.Det ikke er et direkte klokkesignal i et usb-signal. Det er ikke som S/Pdif hvor båndbredden på signalet er en direkte funksjon av fs. Der er vi selvsagt enige. Poenget er at, indirekte, så er klokkesignalet der likevel, som en funksjon av hastigheten på både hastigheten som pakker kommer inn og innholdet i pakkene. Siden vi vet at USB sender pakker hver 1/1000 sekund (og evt 8 mikropakker=8000hz for USB2), så brukes denne informasjonen for å gjenskape klokkesignalet på mottakersiden.
Det ser ud umiddelbart ud til at være korrekt, og det hele vil så afhænge af hvor god modtageren er til at generer den manglende clock ud fra dette frame start signal.Ikke innholdet i pakkene. PLLen tikker på SOF (start-of-frame), som det står eksplisitt i både linken du postet og den jeg postet. Og SOF dukker opp for hver pakke helt uavhengig av hvilket datainnhold den har, altså er det ingen korrelasjon mellom datainnholdet og det PLLen trigger på.Det ikke er et direkte klokkesignal i et usb-signal. Det er ikke som S/Pdif hvor båndbredden på signalet er en direkte funksjon av fs. Der er vi selvsagt enige. Poenget er at, indirekte, så er klokkesignalet der likevel, som en funksjon av hastigheten på både hastigheten som pakker kommer inn og innholdet i pakkene. Siden vi vet at USB sender pakker hver 1/1000 sekund (og evt 8 mikropakker=8000hz for USB2), så brukes denne informasjonen for å gjenskape klokkesignalet på mottakersiden.
![]()
taget herfra Designing modern USB audio systems | EE Times
Og der vil naturligvis være forskel på de forskellige fabrikanters løsning af denne opgave.
Noen hører forskjell på kabler , andre gjør det ikke. Dere vet det er svært vanskelig og høre forskjell på kabler vist du ikke har trent deg opp til det.
What - Me Worry?@Dalahäst Må bedrøve dig med at kabler og passive komponenter altid vil være en del af det du hører på, men du har naturligvis lov til at ignorer dette, og kun interesserer dig for selve musikken.
Du bør gå tilbake og lese quotene mine, og se over dokumentene som både jeg og du har linket til.
Det du beskiver gjelder for synkron modus, den dårligste metoden og mest basic (og jittery) metoden av dem alle. Det finnes kanskje et lite fåtall usb-lydkort på fra 90-/tidlig 2000-tallet som brukte denne metoden. Her er pll på mottakersiden direkte basert på innkommende sof@1khz. Noe som blant annet vanskeliggjør 44100khz.
Som nevnt tidligere, klokkesignalet i usb kan sies å være i tidsdomenet, som en funksjon av raten pakkene blir klokket. (Synkron)
I adaptiv modus er klokkesignalet en funksjon av både raten *og* innholdet. Del gjerne bevis for at dette ikke er tilfelle.
Det er en egen aktiv tråd ang. usb-kabler om du vil diskutere dette.
Jeg vet ikke om du er klar over hvordan en PLL funker, men den har ingen datainngang, datainnholdet er aldri i nærheten av PLLen. Den får inn en klokke og genererer et filtrert klokkesignal som er faselåst med den innkommende klokka. Det er aldri noe datainnhold involvert her. At dataavhengig jitter kan oppstå i SPdif er ene og alene fordi klokken som går inn til PLLen (tiilsvarende wrclk i blokkdiagrammet) er begravd i selve datastrømmen.The signal wrclk is the FIFO write signal that accompanies the arrival of a USB packet. [det vil si mottatt SOF]. SpAct uses a frequency divider to transform this into a 1 ms signal. The Digital Control Oscillator at the right side of the figure creates the FIFO read signal and the DAC system clock. This rdclk is divided to create a 1 ms signal. The Time-optimal PLL's input signal is created by the Phase Error Detector operating on this signal and the 1 ms signal derived from the wrclk. The section set off by a dashed line near the center of the figure is the "Extended Time-optimal PLL Circuit." The Sender Frequency Estimator and the Phase Regulator are found here. [dette tilsvarer funksjonen til en vanlig PLL] Beneath that are the State Observer and the Adaptive Controller. The Adaptive Controller uses the Phase Error Detector and the State Observer to adjust the Time-optimal PLL's feedback gain and time constant. [dette er den adaptive biten]
Ja ja og slik går nå dagene.Vis vedlegget 310056Noen hører forskjell på kabler , andre gjør det ikke. Dere vet det er svært vanskelig og høre forskjell på kabler vist du ikke har trent deg opp til det.
The latest equipment from the Audio-Gym.
Sparar mycket tid så att du får tid att lyssna på musik i stället för kablar.
Som nevnt tidligere, klokkesignalet i usb kan sies å være i tidsdomenet, som en funksjon av raten pakkene blir klokket. (Synkron)
I adaptiv modus er klokkesignalet en funksjon av både raten *og* innholdet. Del gjerne bevis for at dette ikke er tilfelle.
Det er en synsetråd og ikke noen teknisk diskusjon. Å slå hverandre i hodet med lytteinntrykk og subjektive opplevelser som har liten eller null relevans i forhold til teknikk og fysiske realiteter blir for meg relativt meningsløst.Det er en egen aktiv tråd ang. usb-kabler om du vil diskutere dette.
Ja, det er vel her selve ryggraden i striden står.Det er en synsetråd og ikke noen teknisk diskusjon. Å slå hverandre i hodet med lytteinntrykk og subjektive opplevelser som har liten eller null relevans i forhold til teknikk og fysiske realiteter blir for meg relativt meningsløst.
Erfaringsmessig er det de som kommer dragende med argumenter som "vitenskapen har ingen god forklaring på det jeg opplever" som har minst innsikt i vitenskapelige forklaringsmodeller om både elektronikk og psykologi, og dessuten minst interesse for å finne frem til naturlige forklaringer på ting. Mye bedre å gjøre det mystisk og uforklarlig, slik at de ekstra nullene på prislappen kan begrunnes på den måten. Men egentlig er ikke dette spesielt vanskelig, dere.Hvis du tror at man må dra inn alternativteorier og faktorer som aldri har blitt påvist for å gjøre elektronikk komplekst, så undervurderer du fagområdet kraftig. Det er ikke nok å lære seg Ohms lov og tro at du kan lage en god PLL eller datakonverter*.
* Selv om du fint kan lage noe så banalt som en kabel, og endog selge den for astronomiske beløp hvis innpakkingen er riktig. Det er det mange som gjør med hell.
Helt sant. Selv har jeg vært på kjøret med kabler i snart et par tiår. Men må i dag erkjenne at kabler korrekt laget med dagens vitenskap er de som låter best med mest ro og blacknes til dem. Om det er hørselen min som har endret seg i denne perioden, eller om det er bedre selvinnsikt med alder som gjør meg i stand til å endre mine tidligere standpunkt vites ikke. I alle fall er jeg omvendt motsatt av de fleste som argumenterer i disse trådene.Vitenskapen utvikler seg stadig den også, vitenskaplige sannheter faller etterhvert som den videreutvikles.
Vitenskapelige sannheter fra svunnen tid var også sanne i sin tidsepoke selv om vi i dag avfeier dem som tøv.
Jeg nævnte at tingene kan gøres mindre idag, man kunne også lave cmos forstærkere i 70erne man kunne endda pakker cmos i små integrerede kredsløb 40 serien.Det er nok derfor topp-10 listen over firmaer med flest tildelte patenter hvert eneste år domineres fullstendig av elektronikkbransjen.
Edit: Du kan jo prøve å lage en forsterker i 45nm CMOS og se hvor langt du kommer med håndbøkene fra 70-tallet.