Vintage Silver Pioneer
Hi-Fi freak
Hjemmelaget thailansk kylling/nudelsuppe m/masse godt krydder og ferske urter og hjemmelaget urtebrød - Kanongodt Ikke i dag, men sist lørdag
Remas kaviar flasser ikke, og smaker bedre.Ikke middag men til frokost har jeg hatt grove rundstykker med Mills Kaviar og malingflass fra tubene. Sykt irriterende, men jeg vet at Mills er klar over problemet.
Skikkelig thaifor er d beste jeg vet.
Hjemmelaget thailansk kylling/nudelsuppe m/masse godt krydder og ferske urter og hjemmelaget urtebrød - Kanongodt Ikke i dag, men sist lørdag
Spises kun på 17 mai?Remas kaviar flasser ikke, og smaker bedre.[/QUOTEIkke middag men til frokost har jeg hatt grove rundstykker med Mills Kaviar og malingflass fra tubene. Sykt irriterende, men jeg vet at Mills er klar over problemet.
Denne er best
Vis vedlegget 332431
Kveldens beste. Får vann i munnenEnkelt i dag, lime- og ingefærgravet superior laks med lakserogn, finhakket sjalottløk og en dill/creme fraiche lett saus, dertil nystekte ciabatta og en god Montrachet.
Vaniljeis med karamell/pecan til dessert. Kaffe & klyster senere i aften
Kortreist eller ?^ HA HA. Frittgående torsk???? Dagens beste!
Poenget var vel at det ikke var en oppdrettstorsk, en god beskrivelse altså^ HA HA. Frittgående torsk???? Dagens beste!
Ahh, få ting skaper mer stemning i heimen enn litt god gammeldags kraftputring fra kjøkkenet mens man sysler med andre ting.
Vi bruker hønsekraft til veldig mye - som suppebasis og til sauser også. Problemet faktisk er at det til tider er vanskelig å oppdrive gode høner i butikken - og franske gourmethøner til 250,-/stk. fra Jakob's er litt drøyt å bruke på kraft...Bergfinn dette med hønekoking gleder mitt gourmet-hjerte. Vi lever dessverre i et land hvor det kastes hundretusenvis av høner hvert år fordi nesten ingen behersker kokekunst lenger. En god gammeldags hønsefrikasse er noe jeg liker.
Har kjøpt margben hos Annies pølsemakeri på Mathallen. Ellers fikser nok ferskevarediskene på gode Meny-butikker/Ultra/Jacobs dette for deg om du bestiller.Margben er nesten ikke å oppdrive dessverre, noe så godt! Ovnsstekt f.eks. Delikatesse. Men det er å få i Sverige (selvsagt) men det blir så dumt når slikt må planlegges hele tiden. Oksehaler er enklere, ihvertfall frossent, men til hensynsløs kilopris som du sier. Men det værste må være lammeskank, som etter å ikke ha fått noe oppmerksomhet plutselig ble "in" blant eksklusive restauranter. Da kom de fort i butikken også, og med en kilopris på 160-170,- til sammenligning med lammelår som steady kan kjøpes for 70-80,-
I England er lammeskank standard pubmat og koster stort sett veldig lite.
Har blitt mye mer bevisst på dette etter at vi fikk barn og dermed betydningen av hva de spiser. Det er få kvelder det ikke står en kjele og putrer for å lage kraft til neste dags suppe. Ofte er dette kjøttbein fra den lokale slakteren, priset som hundebein. Paradoksalt nok spiser vi som regel både billigere og bedre nå enn vi gjorde før ungene kom. Med kontorjobb er det dessuten ikke så mye arbeid som velkommen avveksling å grisle litt på kjøkkenet på kvelden med enkle men gode råvarer for neste dags måltider.Ja, høne er undrevurdert blant mye annet av gode rimelige råvarer. Oksekale kjøper vi også ofte, det er mye godt i en hale.
En god kraft er base for 1000 gode retter.
Ser dessverre ut som kokekunsten/gleden er prioritert bort i tidsklemma for den moderne norske familie.
Selv synes jeg det er mye hyggeligere å tilbringe ledig tid på kjøkken m/radio og kjerring femfor eks tv titting,som for meg blir siste utvei om jeg skulle kjede vettet av meg. Noe jeg sjelden gjør.
Det er fortsatt rimeligst å lage det meste fra grunnen, og det smaker fortsatt myyye bedre enn ferdig/halvferdige prudukter.
B