weld77
Æresmedlem
- Ble medlem
- 19.09.2014
- Innlegg
- 22.108
- Antall liker
- 14.666
Spaghetti med svartkålpesto.
Hvilken usunnhet? Alt jeg leser om her er helsekost. Her har det gått i fastfood i dag, kokt torsk med potet, gulrot og stekt flesk. Enklere kan det ikke bli, og mer komplisert trenger det ikke være. Gleder meg til to uker med frokoster og luncher ala Sluk fra neste uke av. ;DEnkel kost......ja, det er vel kanskje det. Men så mye mer smakfull enn den feite ribba jeg har slafsa i meg. Ikke så veldig god følelse i kroppen nå må jeg si.
Litt enkel kost i dag, trøffelsalami, Iberico skinke, andelevermousse,
soltørkede tomater, baguett fra Åpent Bakeri, Parmesan Ruccola, olivenolje etc. etc.
Vis vedlegget 397942
Føler for noe søtt. Tror det blir rips med marengs og pisket krem til dessert i kveld for å toppe usunnheten.
Bogskinke fra boks, crabsicks ...Jævla "harry". Reke- og skinkekabaret, hvitløksbrød og remulade. Men Sanncerren er god
Vis vedlegget 398468
Tror det blir mest Sancerre Gjestemedlem Og et par biter med hvitløksbrød!Bogskinke fra boks, crabsicks ...Jævla "harry". Reke- og skinkekabaret, hvitløksbrød og remulade. Men Sanncerren er god
Vis vedlegget 398468
er man sulten nok så går det meste.
Men dette er ikke egentlig menneskemat, selv i aspic.
Du tøffer deg opp, tkr - åpenbart at du har hatt godt av turneen din! Driter i helsa, nakenbilder av kona, banning og hentydning til alkoholholdige drikker; dette tegner virkelig bra! Applaus! SlukApprobert!Småvilt.
Årets hjort skåret i 5mm tykke skiver og kortstekt. Rømmesaus, stekte champignons og tomat. Et par fedd hvitløk og litt Ajvar i sausen helt til slutt. Ikke den helt typiske slankekosten, jeg vet, men so fukkings what.
Et godt glass Ripasso til øker vel heller ikke slankeeffekten, når jeg tenker meg om......
mvh
Lenge hatt lyst å prøve meg på chicken paws. Gjerne "puffed" nå når jeg har skaffet meg en dehydrator.
Hvis du vil smake så kan du dra og kjøpe dine egne trøfler etter 1.10. Tartufo PentroDrit i bildene - send vareprøve
Takk for linken!Hvis du vil smake så kan du dra og kjøpe dine egne trøfler etter 1.10. Tartufo PentroDrit i bildene - send vareprøve
Det er gjerne tre varianter; den slaskete krydrete mørke varianten hvor alt slipper beinet og ligger i en himmelsk god saus, sterk og god, - så kan du koke de i en klar lake med bl.a. five spice og stjerneanis og spise de kalde med en eddikbasert dip, eller dampe uten mere dikkedarer. Alt er godt.Lenge hatt lyst å prøve meg på chicken paws. Gjerne "puffed" nå når jeg har skaffet meg en dehydrator.
Hadde omtrent det samme til middag i går, bortsett fra at det ble kantareller frest i godt persillesmør sammen med noen cherrytomater. Ja, og så ble de gratinerte potetene byttet ut med hvitløk/hvitvinsdampede sukkererter. Blitt glad i å frese litt hvitløk og chili i olivenolje, senke temperaturen, slå i litt hvitvin, legge på rist og la sukkerertene dampe under lokk noen minutter til de blir møre, ta bort risten og kort vende i væsken og servere i stedet for poteter eller ris.Småvilt.
Årets hjort skåret i 5mm tykke skiver og kortstekt. Rømmesaus, stekte champignons og tomat. Et par fedd hvitløk og litt Ajvar i sausen helt til slutt. Ikke den helt typiske slankekosten, jeg vet, men so fukkings what.
Et godt glass Ripasso til øker vel heller ikke slankeeffekten, når jeg tenker meg om......
mvh
Eller stek krutonger, lag rasp eller smell det i toastjernet. Bein koker du kraft eller suppe på og så videre. Har såkalt "miljøbevisste" (i egne øyne) venner og bekjente som øyensynlig kaster mer mat enn alt jeg spiser.Trenger ikke kaste brød. Skjer opp og frys i enkeltskiver (bruk mellomleggspapir dersom brødet er helt ferskt når det fryses ned). Ta opp det antall skiver som trengs og tin i brødrister, i ovn eller på kjøkkenbenken.
Kan også fryse hele eller halve brød og gi de 10 minutter i stekeovnen og helle inn varmt vann for å få damp, da er de mer eller mindre som nybakte.
Jo jeg ser det er mulig å lage en slags erstatning, men hvorfor skal en det? Er det ikke viktigere å satse på lokale mattradisjoner? Det finnes da mange nok gode norske oster til at det skulle være unødvendig å lage en slags norsk mozzarella som uansett bare blir en dårlig kopi. I norsk tradisjon bruker vi myse til å koke mysost og prim og ikke ricotta. Jeg foretrekker å gå i butikken hver dag og kjøpe ferske lokale matvarer og ikke kopier. Ellers oppfordrer jeg alle som leser denne tråden å melde seg inn i Slow Food : Slow Food InternationalLag din egen mozzarella og ricotta.
Osteløype får du på apoteket, eller du kan kjøpe vegetabilske løypetabletter.
Mozzarella Startpakke
Veldig enkelt - naturligvis ikke di buffalo her i Norge. Bruk H-melk fra Røros, har mest fett.
https://spiselise.com/2016/04/19/hjemmelaget-mozarella-ost/
Hva avholder deg fra å lage din egen, der du er? Tåpelig innvending.Jo jeg ser det er mulig å lage en slags erstatning, men hvorfor skal en det? Er det ikke viktigere å satse på lokale mattradisjoner? Det finnes da mange nok gode norske oster til at det skulle være unødvendig å lage en slags norsk mozzarella som uansett bare blir en dårlig kopi. I norsk tradisjon bruker vi myse til å koke mysost og prim og ikke ricotta. Jeg foretrekker å gå i butikken hver dag og kjøpe ferske lokale matvarer og ikke kopier. Ellers oppfordrer jeg alle som leser denne tråden å melde seg inn i Slow Food : Slow Food InternationalLag din egen mozzarella og ricotta.
Osteløype får du på apoteket, eller du kan kjøpe vegetabilske løypetabletter.
Mozzarella Startpakke
Veldig enkelt - naturligvis ikke di buffalo her i Norge. Bruk H-melk fra Røros, har mest fett.
https://spiselise.com/2016/04/19/hjemmelaget-mozarella-ost/