Jeg er egentlig totalt bortkastet å putte på kjøkkenet...
Men jeg kan lage pizzasaus!
Her er oppskriften på oks pizzasaus (stjelt fra kokebok for amatører..)
-1 løk
-3 fedd hvitløk
-6-7 ss olje
-1 ss tomatpure
-1 tomatboks eller 300g skåldede, finhakkede tomater
-1 ts sukker
-1,5 ts salt
-Pepper (akkurat nok)
-Timian
-Basilikum
-Skjær løken i fine terninger
-Skrell hvitløkfeddene og finhakk
-Ha 6-7ss olje i en kjele og fres løken og kvitløken ordentlig til massen begynner å bli blank
-Ha i tomatpure
-Åpne boksen med tomater og hakk de opp
-Ha tomatene i kjelen
-Ha i sukker (sukker nøytraliserer syren i tomatene)
-Skru ned varmen og la sausen koke i ca 15 minutter. Jo lenger den koker jo søtere blir den, og desto mindre smaker den av rå tomat
-Ha i salt og pepper
-Ha i timian og basilikum. Bruker gjerne Oregano også.
Denne sausen vil jeg tro passer til klippfiskpizza. Begrens mengden fisk så det ikke blir for voldsomt! Kanskje bacon og noen løkringer passer bra i tillegg..?
Oliven er alltid godt