Tråden for DIY nettstrømming.

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • gwikse

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    10.02.2006
    Innlegg
    1.091
    Antall liker
    253
    Ja, dersom du aktiverer alsa lyddriveren. Forskjellen blir da i praksis hvor mange andre prosesser som kjører og hvilken innvirkning det vil ha på lyden. Men absolutt KODI med ALSA er en bra kombinert løsning. Jeg syns dog at det går litt tregt og har litt problemer med videoavspilling i noen sammenhenger dersom du benytter RPI2/3. Der er Odroid C2 totalt overlegen pga ekstra krefter (quad 2ghz og 2GB ram på C2 vs quad 900mhz med rpi2 - 1200mhz med rpi3, begge med 1GBram). C2 har dog ikke onboard wifi(bt.

    Jeg ville nok sett på LibraElec om jeg var deg. Jeg finner stadig nyttige funksjoner. For eksempel muligheten til å benytte den som Wifi AP (med rpi3 er det wifi integrert). Dersom du er litt linux fiddler, så kan du for eksempel lage en "portabel" løsning med VPN client (koblet til ditt hjemmenettverks VPN server) og dele den vpn tunellen videre til dine mobile enheter. Bare for å ta ett eksempel. Jeg kommer til å gjøre noe ala det når jeg skal på hifilytterunder. Men da først og fremst med roon (noe jeg har fått til å fungere via VPN :) ).
     
    • Liker
    Reaksjoner: JCP

    JCP

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    22.04.2014
    Innlegg
    780
    Antall liker
    368
    Sted
    Moss
    Da skal jeg lese om LibraElec også. Egentlig heller jeg litt mot Minix Neo U1, plugg og spill med Kodi ferdig installert, men gjør-det-sjøl-biten i det hele forsvinner og det er jo litt trist.

    Bare jeg slipper å surre med kodeskriving, blir det nok en gds-variant før, eller siden. Sannsynligvis siden... :rolleyes:
     

    gwikse

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    10.02.2006
    Innlegg
    1.091
    Antall liker
    253
    Da har jeg testet endel distroer og kommet frem til min egen kombo basert på mine behov.
    Behovene er som følger:

    1. Audiofil avspilling av musikk med Roon-bridge. Airplay og UPNP er også en fordel. Lytterommet er langt unna router så enheten må kobles med Cat5 kabel (noe jeg alltid gjør med stasjonære enheter. Alle enheter som krever strøm kan også like greit kobles til nettverkskontakt om det er tilgjengelig).

    2. Videoavspillingsenhet som kan sende bilde og lyd via hdmi til TV og projektør. Minimum glatt avspilling av 1080p. Må kunne styres via Upnp kontroll app. Også koblet via Cat5 kabel.

    3. Løsninger for å spille ut i forskjellige rom i "huset" (huset er 3 hustander i felles vpn nettverk). Må også være kompatibelt med roon-bridge mm.

    4. Portabel løsning som skal kunne kjøre Roon-bridge som da er koblet til roon server hjemme via VPN når jeg er på jobb. Orientert rundt å brukes med min Buffalo DAC/HPA med amanero USB kort. Denne må kunne kobles med Wifi eller cat5. Denne enheten styres fra min mobil.

    5. Mobil avspilling for trikken mm. Roon app på telefonen og VPN tilkobling til roon server som står hjemme. Android telefon med Beyerdynamic Custom One pro HP`s.

    Så etter å ha testet endel forskjellige løsninger har jeg kommet frem til denne kobinasjonen for disse behovene:

    1. og 3. -> RPI2 med hifiberry Digi+ og moode 2.6 + roon-bridge. Moode har UPNP og airplay aktivert. I moode har jeg også muligheten til å sette opp ett wifi AP. Raspberry WIPI USB donglen er på vei for å teste dette opp mot det seperate WIFI AP punktet som brukes nå. RPI3 wifi er nok for svak for dette samt den er inne i enheten som da kan bety forstyrrelser. Kassen jeg har valgt for disse er metallkassen fra hifiberry (skjermet).

    2. Her benytter jeg Odroid C2 (armv8 ). LibreELEC OS som er ett av svært få OS for denne enheten som er problemfritt. Dette OS har også støtte for Wifi AP, så det skal testes med en USB dongle på ett eller annet tidspunkt. Jeg har hatt LibreELEC kjørende en stund nå uten ett eneste tegn til problem. Dukker opp som en UPNP utenhet i JR Gizmo appen på telefonen min, og avspilling styres fra den. PC som kjører roon-server, kjører også JRMC server. Netflix og HBO nordic mfl må jobbes videre med. Men jeg går ut ifra at dette blir enda en liten "server" som må kjøre på PC`en i huset. PlayON så bra ut, men det er først og fremst rettet mot Amerikanske tjenester med HBO go og HBO now. Jeg fant ingen støtte for HBO nordic i PlayON. Netflix er støttet og det fungerer, men jeg betaler ikke for playon før det støtter HBO Nordic også.

    3. Se 1. (routerene i de 3 husstandene er satt opp slik at de virker som ett nettverk).

    4. Alternativ A. Her benytter jeg Cubox-I med minimalistisk distro (raspian jessie lite). Roon-bridge er installert samt VPN client software. Kobles til med cat5 på jobb eller wifi når det ikke er cat5 port tilgjengelig. Mobilen styrer avspilling. Den er også koblet til mitt hjemmenettverk via VPN for å kunne benytte ROON-serveren på hjemmenettverket. Jeg bruker WIFI nett på mobilen når det er mulig. VPN softwaren kjøres da uavhengig av Cubox-I sin VPN tilkobling. I praksis har jeg da 2 tilkoblinger til VPN serveren hjemme. Jeg kunne sikkert ha kjørt den ene via den andre, men jeg har ikke prioritert en slik løsning enda. Denne løsningen blir også den jeg tar med meg rundt når jeg skal høre på andre systemer. Cubox-I har optisk ut samt deler ikke ressurser mellom nettverk og usb kontrollerene, så den er også godt egnet for bruk med USB DAC`s. Jeg er også spent på om Cubox-I sin interne BT kan benyttes med BT headsets som f.eks MomentumII wireless eller Bose QC35 (krysser fingre).

    4. Alternativ B. Min laptop med VPN software. Kobles til hjemmenettet og kjører roon etc uten problemer. Lydmessig er det ikke like bra som Cubox-I, men om jeg hadde hatt muligheten til å kjøre Linux på denne så kunne det alltids ha fungert greit nok. Men privat laptop på skrivebordet på jobb er ikke akkurat optimalt. Derav Alternativ A.

    5. Her bruker jeg en Android telefon med Roon appen installert. Det fungerer feilfritt, både via kabel til HP`s og via BT til HP enheter som støtter det. Android appen mangler dog ett par funksjoner kontra pc appen til roon, men det fungerer greit nok når en blir vant med det.


    Så da håper jeg at andre kan dra nytte av denne lille oppramsingen. Jeg har ikke listet opp fordeler og ulemper ved de forskjellige distroene, men mener dette er den beste komboen for de gitte enhetene og behovene. RPI2/3 - Moode | Odroid C2 - (atm kun video) - LibreELEC | Cubox-I - Armbian jessie lite.

    Edit: Jeg har ikke den nye cromecast for video, men vurderer å kjøpe den. Jeg hadde den forrige, men den var ustabil og kontroll fra PC var sterkt begrenset (kun mulig via google crapware løsninger). Jeg er ikke en fan av google sin snooping, så jeg benytter ikke google chrome på PC. Jeg benytter gmail, men etter å ha registrert meg på blindeforbundet til den email adressen og endel søk rundt svaksynt ting i chrome, ble bl.a. min facebook ubrukelig via opplesersoftware da all reklamen plutselig ble lydreklame. Så når jeg skulle få lest opp hva som sto på siden så ble det overdøvet av reklamen som da plutselig var lydreklame.... MAO umulig å bruke facebook de dagene jeg ser ekstremt dårlig :/

    Alternativet til det er jo å skaffe en ATV. Gen4 er endel billigere nå enn den var, så må nok vurdere dette litt.

    Så da er det valgets kval; eplet (ATV) eller det sure eplet (chromecast).

    Edit2: NB. PlayON virker ikke med Norsk netflix/HBO etc. Kan være mulig å jobbe rundt dette, men fungerer ikke "ut av boksen". NB!
     
    Sist redigert:

    Kanutus

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    16.11.2014
    Innlegg
    2.006
    Antall liker
    781
    Sted
    Nesodden
    Da har jeg testet endel distroer og kommet frem til min egen kombo basert på mine behov.
    Behovene er som følger:
    [.....]

    3. Se 1. (routerene i de 3 husstandene er satt opp slik at de virker som ett nettverk).

    [……………]
    Litt OT dette; men kan du si noe om hvordan du gjorde dette? Er det snakk om å sette opp trådløse aksess-punkter? Jeg prøvde å få til dette med gamle Telenor-routere (Zyxel p8702n), men skjønte ikke hva som skulle til, og hva jeg egentlig trengte. Bridgemode, aksesspunkt, repeater? Det jeg ønsker er å kunne koble de gamle ruterne til nettverket som trådløse aksesspunkter(?), og så kunne koble til disse med kabel (f.eks. en RPI-2) ... Gir det mening?
     

    bambadoo

    Æresmedlem
    Moderator
    Ble medlem
    11.10.2002
    Innlegg
    22.343
    Antall liker
    11.082
    Sted
    Lørenskog
    Torget vurderinger
    16
    Til info.
    Hifiberry har kommet med deres digi+ PRO som er et HAT board som sender ut i spdif. Det innehar reklock muligheter.
    Visstnok mulig å tappe i2s etter reclock også.
    Aner ikke om det er bra eller ikke men bestilte likegreit et.
    Det er beta testing som pågår og prisen er nå redusert ift. normal utsalgspris 35USD + 7USD i frakt som gjør at det kommer akkurat under 350kr og toll/mva grensen.

    Blir litt hacking med kernels osv. når jeg mottar det...
    HiFiBerry Digi+ Pro – our most advanced digital audio interface

    Posted on August 26, 2016
    In the past we got some customer wishes for an improved HiFiBerry Digi+ module. For many users the existing Digi+ will still be the right choice, but if you’re looking for the best Digi+ you can buy, the new Digi+ Pro is the one for you. It is based on the existing Digi+ with the following improvements:

    • 2 separate oscillators for 44.1 and 48kHz provide the optimal clock frequencies for all sample rates
    • gold-plated RCA connector
    • I2S output connector (soldering necessary)
    • you can power the 5V part of the circuit and the 3.3V part of the circuit from an external power supply (soldering necessary)
    • you can add a BNC connector (soldering necessary)
    Have a look at it:

    The Digi+ Pro is also our first board that comes with full auto-configuration. That means in theory you don’t have to edit the config.txt file anymore to activate the Digi+ Pro. Unfortunately, in reality you still have to do this in many cases as many distributions enable the onboard sound by default in config.txt. So you still have to disable the onboard sound driver in config.txt.
    Due to the changed clock design a new driver is needed, the Digi+ Pro won’t work with the existing Digi+ driver. To ensure everything works perfectly we will start a public beta test. You can order the new Digi+ Pro at a reduced price of €29.90/US$34.90/GBP 26.90. The official recommended retail price of the board will be €39.90/US$44.90/GBP37.90.
    However, we require that you help us testing. To do this, you need to be able to:


    • upgrade the Linux kernel using command line tools (we will provide the commands) and
    • do some command-line debugging if necessary
    We can’t guarantee that the Digi+ Pro will work with a specific distribution. It should be relatively easy to update the system if it is a Raspbian-based system (e.g. Max2Play, Volumio, …). Kernel upgrades won’t work on extremely stripped-down distributions like PiCorePlayer, OpenElec or LibreElec.
    Our money-back guarantee applies also to beta-testers. So if the board isn’t working as expected, you can return it to us and get your money back.

    We expect that most distributions will upgrade their kernels in the next few months and the Digi+ Pro will work without any patches in most distributions soon. We will support all software developers to integrate full support for the Digi+ Pro in their distributions.
     

    Kanutus

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    16.11.2014
    Innlegg
    2.006
    Antall liker
    781
    Sted
    Nesodden
    Jeg sliter fortsatt med å forstå konseptet I2S -> USB / SPDIF -> I2S og hva som skjer i konverteringen mellom disse to 'formatene' og tilbake igjen. Noen mener det beste er å hoppe over hele mellom-leddet, andre mener det lyder bedre å gå via det. Her går det vel fra I2S (RPI) til S/PDIF og tilbake til I2S igjen? Hva er det egentlig som skjer i denne prosessen?
     

    bambadoo

    Æresmedlem
    Moderator
    Ble medlem
    11.10.2002
    Innlegg
    22.343
    Antall liker
    11.082
    Sted
    Lørenskog
    Torget vurderinger
    16
    Gårr nok enten fra i2s - spdif eller i2s direkte men da med reclocking. Ikke noe usb her
     

    Kanutus

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    16.11.2014
    Innlegg
    2.006
    Antall liker
    781
    Sted
    Nesodden
    Ja, akkurat denne enheten er jo i2s -> spdif -> i2s, men f.eks. waveio har jo i2s -> USB -> i2s, hvor jeg ikke helt forstår hva det er disse enhetene gjør, siden man jo faktisk også kan hoppe bukk over disse, og koble i2s til i2s. Reclocking virker som en mulighet, men det ser ikke alltid ut til at det er tilfellet heller, og at ekstern reclocking må til. Mulig den eksterne reclockingen kun er for å kunne få en enda bedre klokke enn den som sitter på kortet? I'm still puzzled ... :)

    Edit: Etter litt lesing rundt om kring ser det vel ut til at reclocking er en vesentlig ting med i bildet her, ja ...
     
    Sist redigert:

    nma

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    07.12.2003
    Innlegg
    4.710
    Antall liker
    526
    Torget vurderinger
    1
    Det er de samme på forumet som forfekter disse tingene gang på gang uten at det har det minste fnidder av rot i virkeligheten. Min anbefaling er å ignorere hva som blir sagt om å tappe i2s direkte hovedkort, eller evt. datterkort. Sjansen for at julenissen er reell er hakket større enn at dette har noen hensikt.

    Asynkron USB input er og blir den mest direkte og bestlydende koblingen. Der går i2s-signalet 1-5cm og er synket til lokal klokke/dacchip uten bruk av unødvendig PLL/reclocking.

    Det er kun i bakvendtland noen ville funnet på å tappe i2s fra en rpi, hvis masterclock er avledet av en syntetisk klokke som sitter på hovedkortet, dra dette allerede jittery i2s-signalet gjennom en lang kabel for å gi det enda mer jitter, reklokke det i enden og inn i dacchip.
     
    Sist redigert:

    musicman

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.08.2005
    Innlegg
    3.438
    Antall liker
    2.071
    Sted
    Ålesund
    Torget vurderinger
    1
    Kanutus @

    Bruk waveio usb-i2s kortet i dddac. Har prøvd i2s-i2s fra Odroid C2, og dette fungerer ikke så bra som å bruke waveio.
    Waveio tar KUN usb inn, ikke i2s.
     

    Kanutus

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    16.11.2014
    Innlegg
    2.006
    Antall liker
    781
    Sted
    Nesodden
    ^^^^^Høres bra ut. Jeg har litt problemer med å få RPI med Moode til å gjenkjenne Waveio-kortet dog. Det spiller flott, men bl.a. så virker ikke sample-rate LED-ene riktig. Litt usikker på hva dette kan komme av. Noen tips? :)
     
    Sist redigert:

    musicman

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.08.2005
    Innlegg
    3.438
    Antall liker
    2.071
    Sted
    Ålesund
    Torget vurderinger
    1
    Sry, er data amøbe....:cool: Gwikse eller noen andre kan sikkert hjelpe her.
     

    Kanutus

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    16.11.2014
    Innlegg
    2.006
    Antall liker
    781
    Sted
    Nesodden
    Sry, er data amøbe....:cool: Gwikse eller noen andre kan sikkert hjelpe her.
    Her snakker vi uansett detaljer! :) Jeg er superhappy med hvordan lyden er, og hvor behagelig og engasjerende det nå er å lytte til også digitale filer ... Går dessverre litt utover vinyl-lyttingen, men den kan man jo alltids komme tilbake til ... :)
     

    Kanutus

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    16.11.2014
    Innlegg
    2.006
    Antall liker
    781
    Sted
    Nesodden
    Kanutus @

    Bruk waveio usb-i2s kortet i dddac. Har prøvd i2s-i2s fra Odroid C2, og dette fungerer ikke så bra som å bruke waveio.
    Waveio tar KUN usb inn, ikke i2s.
    Klarer forresten Odroid C2 hi-res-filer uten problemer? RPI-en sliter veldig med alt høyere enn 16-44 over USB. Med hifi-berry dac+ pro gikk det helt greit, men det er som kjent I2S direkte til dac.
     

    bambadoo

    Æresmedlem
    Moderator
    Ble medlem
    11.10.2002
    Innlegg
    22.343
    Antall liker
    11.082
    Sted
    Lørenskog
    Torget vurderinger
    16
    USB implementasjonen på RPI er crap men problemene du skisserer skal være løst på de senere distroer. Hvilken rpi har du?
    Den deler bus med nettverk.
    For meg låt i2s direkte fra rpi2 med ultrakorte kabler til i2s inn på dac (med fifo reclock buffer på dac) bedre enn asyncron USB fra rpi og konvertering til i2s der.
    Ble enklere oppsett også.
    Odroid er kraftigere og bedre og burde ikke hatt noe problemer med hirez filer. De er mindre utbredt da.
     

    musicman

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.08.2005
    Innlegg
    3.438
    Antall liker
    2.071
    Sted
    Ålesund
    Torget vurderinger
    1
    Kanutus @

    Bruk waveio usb-i2s kortet i dddac. Har prøvd i2s-i2s fra Odroid C2, og dette fungerer ikke så bra som å bruke waveio.
    Waveio tar KUN usb inn, ikke i2s.
    Klarer forresten Odroid C2 hi-res-filer uten problemer? RPI-en sliter veldig med alt høyere enn 16-44 over USB. Med hifi-berry dac+ pro gikk det helt greit, men det er som kjent I2S direkte til dac.


    Har ikke testa hi-res på min Odroid. Den tok kvelden da jeg var så uheldig å komme bort i bryteren på den justerbare psu som jeg brukte på den. Oppdaget etter en stund at displayet i psu viste 12v og ikke 5v, det var det. Men savner ikke Odroid og dessuten er det på gang en seriøs nettverkspiller ala Aurender eller noe annet som er bra. Ifølge de som har gått bort fra pc og over på disse rendyrkede nettverkspillerene så skal det være ett betydelig lydmessig løft. Jobber med å få tak i en for utprøving før evt kjøp.
     

    Kanutus

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    16.11.2014
    Innlegg
    2.006
    Antall liker
    781
    Sted
    Nesodden
    USB implementasjonen på RPI er crap men problemene du skisserer skal være løst på de senere distroer. Hvilken rpi har du?
    Den deler bus med nettverk.
    For meg låt i2s direkte fra rpi2 med ultrakorte kabler til i2s inn på dac (med fifo reclock buffer på dac) bedre enn asyncron USB fra rpi og konvertering til i2s der.
    Ble enklere oppsett også.
    Odroid er kraftigere og bedre og burde ikke hatt noe problemer med hirez filer. De er mindre utbredt da.
    Jeg har RPI-2B 1GB, altså den siste før RPI3. Alt er oppdatert til siste versjon, Moode og MPD, men vet ikke om de er optimalisert i forhold til USB? Det er jo etterhvert blitt mange DAC-hatter til RPI, og alle de går jo via I2S, og der er det rett og slett ikke noe problem med dropouts etc. ... Vet ikke om RPI3 er noe bedre på dette?
     

    Kanutus

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    16.11.2014
    Innlegg
    2.006
    Antall liker
    781
    Sted
    Nesodden
    Det er de samme på forumet som forfekter disse tingene gang på gang uten at det har det minste fnidder av rot i virkeligheten. Min anbefaling er å ignorere hva som blir sagt om å tappe i2s direkte hovedkort, eller evt. datterkort. Sjansen for at julenissen er reell er hakket større enn at dette har noen hensikt.

    Asynkron USB input er og blir den mest direkte og bestlydende koblingen. Der går i2s-signalet 1-5cm og er synket til lokal klokke/dacchip uten bruk av unødvendig PLL/reclocking.

    Det er kun i bakvendtland noen ville funnet på å tappe i2s fra en rpi, hvis masterclock er avledet av en syntetisk klokke som sitter på hovedkortet, dra dette allerede jittery i2s-signalet gjennom en lang kabel for å gi det enda mer jitter, reklokke det i enden og inn i dacchip.
    Men er det ikke reklokkinga i enden som er poenget da? Når den er på plass vil det vel bli så godt som den reklokkinga tilsier?
     

    Kanutus

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    16.11.2014
    Innlegg
    2.006
    Antall liker
    781
    Sted
    Nesodden
    Kanutus @

    Bruk waveio usb-i2s kortet i dddac. Har prøvd i2s-i2s fra Odroid C2, og dette fungerer ikke så bra som å bruke waveio.
    Waveio tar KUN usb inn, ikke i2s.
    Klarer forresten Odroid C2 hi-res-filer uten problemer? RPI-en sliter veldig med alt høyere enn 16-44 over USB. Med hifi-berry dac+ pro gikk det helt greit, men det er som kjent I2S direkte til dac.


    Har ikke testa hi-res på min Odroid. Den tok kvelden da jeg var så uheldig å komme bort i bryteren på den justerbare psu som jeg brukte på den. Oppdaget etter en stund at displayet i psu viste 12v og ikke 5v, det var det. Men savner ikke Odroid og dessuten er det på gang en seriøs nettverkspiller ala Aurender eller noe annet som er bra. Ifølge de som har gått bort fra pc og over på disse rendyrkede nettverkspillerene så skal det være ett betydelig lydmessig løft. Jobber med å få tak i en for utprøving før evt kjøp.
    Er det Sonore microRendu du tenker på? Blir spennende å høre dine erfaringer, uansett hva du ender opp med ... :)
     

    bambadoo

    Æresmedlem
    Moderator
    Ble medlem
    11.10.2002
    Innlegg
    22.343
    Antall liker
    11.082
    Sted
    Lørenskog
    Torget vurderinger
    16

    Kanutus

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    16.11.2014
    Innlegg
    2.006
    Antall liker
    781
    Sted
    Nesodden
    Finnes det noen gode konkurrenter til rpi + hifiberry dac PRO som er verdt å teste ut mon tro? Jeg har RPI og BBB inne for testing selv, og går via WaveIO før det går i dacen. BBB er ikke lett å få til, men jeg prøver nå i alle fall ... :)

    Du hopper altså helt over toslink her, og går rett på I2S. Er det mulig å få se et bilde av hvordan du gjør dette?
     

    Kanutus

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    16.11.2014
    Innlegg
    2.006
    Antall liker
    781
    Sted
    Nesodden
    Er egentlig mer ute etter rene streamere, men det ser ikke ut til at det er så mange å velge i der at det gjør noe. Fikk testet BBB litt mer i dag, og den høres veldig grei ut den. Umulig å si om den er bedre eller dårligere enn RPI, men det går kanskje an å gjøre seg opp en mening om det etter en lengre periode med lytting.

    Jeg sliter litt med 'mikro-dropouts', altså små 'hakk' i lyden som nesten ikke er hørbare, men nok til å være skikkelig irriterende. Kan tenkes at det har med sample rate å gjøre (tror BBB er 48kHz), men er ikke sikker. Kjørte vanlig MPD/mncpc i Debian, og der forgår det muligens mer trafikk enn strengt tatt nødvendig. Skal prøve igjen med en Rune-variant som jeg tror (håper) må være bedre tilpasset lydavspilling? Har slitt litt med å få lydkortet til å virke, men det tror jeg skyldes en innstilling i mpd.conf-fila, og i såfall så vet jeg hva som har vært galt. Ikke sikker dog, og det tar tid å drive med feilsøking og testing av forskjellige innstillinger. Men, moro er det jo ... :)
     

    nma

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    07.12.2003
    Innlegg
    4.710
    Antall liker
    526
    Torget vurderinger
    1
    Jeg har installert helt ren Debian Linux på en MyCloud-nas fra Western Digital. Denne har en USB-port.
    Tanken er å replikere det eksisterende klientoppsettet, men å legge til bubbleupnp, Samba og litt andre ymse ting. Kan altså ta med meg denne harddisken med 3TB hvor som helst og koble til en USB DAC, og styre det hele med Lumin inkl Tidal. Når alt er oppe og kjører, så kompilerer jeg meg en optimert kernel.
    Er nok ikke oppe å kjøre før etter helgen, men tror dette blir veldig bra :D
     

    Distinctive

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.12.2006
    Innlegg
    11.063
    Antall liker
    3.592
    Sted
    Stavanger
    Jeg har installert helt ren Debian Linux på en MyCloud-nas fra Western Digital. Denne har en USB-port.
    Tanken er å replikere det eksisterende klientoppsettet, men å legge til bubbleupnp, Samba og litt andre ymse ting. Kan altså ta med meg denne harddisken med 3TB hvor som helst og koble til en USB DAC, og styre det hele med Lumin inkl Tidal. Når alt er oppe og kjører, så kompilerer jeg meg en optimert kernel.
    Er nok ikke oppe å kjøre før etter helgen, men tror dette blir veldig bra :D
    Hvordan i alle dager klarer du å bruke Tidal gjennom Lumin appen (OH via BubbleUPnP på NAS) når bruken av Tidal er avhengig av Lumin hardware (dvs. Tidal ikonet dukker ikke opp i appen uten Lumin renderer tilstede)?
    - Ellers er tanken god.
     

    Minutten

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.12.2007
    Innlegg
    8.333
    Antall liker
    3.128
    Torget vurderinger
    4
    Det funger fint uten Lumin hw, du kan se screenshot med Tidal i min Rpi tråd. Tidligere så virket det kun med IPad men nå funger det også med IPhone.
     

    Minutten

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.12.2007
    Innlegg
    8.333
    Antall liker
    3.128
    Torget vurderinger
    4
    Så jeg bare hadde brukt Kazoo da det var enklere å ta screenshot, men her er fra min IPad som bruker Tidal gjennom Lumin.

    fullsizeoutput_151.jpg
     

    Minutten

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.12.2007
    Innlegg
    8.333
    Antall liker
    3.128
    Torget vurderinger
    4
    Har testet Lumin/Tidal på Rpi med f.eks Volumio og ATV med nma's sw og det fungerer meget bra. Med BubbleUPnP så har jeg testet Sonos, LG TV med WebOS3 og Sony Blu Ray spiller, alt fungerer. Chromecast 2 er den eneste dingsen jeg har hatt problemer med av de jeg har testet.
     

    nma

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    07.12.2003
    Innlegg
    4.710
    Antall liker
    526
    Torget vurderinger
    1
    Hvordan i alle dager klarer du å bruke Tidal gjennom Lumin appen (OH via BubbleUPnP på NAS) når bruken av Tidal er avhengig av Lumin hardware (dvs. Tidal ikonet dukker ikke opp i appen uten Lumin renderer tilstede)?
    - Ellers er tanken god.
    Lumin bruker de fritt tilgjengelige OHTidal bibliotekene, og bruker ikke proprietære løsninger. Bubble implementerer det samme men fungerer i tillegg som en proxy for vanlige upnprendere. Når det gjelder nettradio, tror jeg Lumin har sin egen løsning.

    Linn sinn nettradioløsning har jo vært litt rævva, så det er ikke så rart. Muligens har de forbedret dette, men det vet jeg ikke.
     

    Distinctive

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.12.2006
    Innlegg
    11.063
    Antall liker
    3.592
    Sted
    Stavanger
    Jeg har nå fått Tidal til å virke i Lumin appen med üRendu som renderer.
    Problemet var at når jeg deaktiverte Roon og aktiverte MPD så deaktiverte üRendu BubbleUPnP serveren.
    Det forvirret meg at üRendu fremdeles ble vist i Lumin appen når tross alt OHmedia ikke skulle være aktiv for valg når BUPnP serveren var deaktivert. Det var kun når den var aktiv at Tidal ikonet viste i GUI'et.
     

    Kanutus

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    16.11.2014
    Innlegg
    2.006
    Antall liker
    781
    Sted
    Nesodden
    Tester nå en hifiberry digi+ PRO som "reclocker" signalet før det i2s fores til dacen...
    Usikker om jeg faktisk hører noen forskjell??

    Her er forøvrig en test og målinger av rpi + hifiberry dac PRO
    Archimago's Musings: MEASUREMENTS: Raspberry Pi 3 & HiFiBerry DAC+ Pro (Audio Streaming)

    Faktisk ingen vesentlig forskjell i støymålinger om han bruker batteri eller smps til å fore enheten.
    Ble det ingen lydforbedring av å bruke dac PRO og i2s rett på dac? Det var jo litt merkelig. Er det fordi din DAC allerede hadde en reclocker i bruk? Jeg bestilte et sett selv fra Audio Creative i Nederland, så får jeg se om jeg opplever noen forskjell. De sier i alle fall at det skal låte bedre enn den løsningen jeg har nå, men det er kanskje bare skryt? :)

    https://www.audio-creativeshop.nl/winkel/dddac-1794-web-shop/dddac-berrystreamer-kit-package/
     

    bambadoo

    Æresmedlem
    Moderator
    Ble medlem
    11.10.2002
    Innlegg
    22.343
    Antall liker
    11.082
    Sted
    Lørenskog
    Torget vurderinger
    16
    Ikke dac pro + men digi+ pro. Dacen min har fifo reclocker så skal i teorien være rimelig immun sånn sett. Spiller med den men veldig usikker om den har noen effekt.
    Så er det det vanlige med andre gullører som hører stor forskjell inn i samme type dac... Vi er alle forskjellige :)
    Men hvorfor bestille fra et fordyrende legg som audio creative? 165 euro + evt. toll og mva for en rpi og digi+ pro..og et nesten gratis minnekort ??
     

    Kanutus

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    16.11.2014
    Innlegg
    2.006
    Antall liker
    781
    Sted
    Nesodden
    Ikke dac pro + men digi+ pro. Dacen min har fifo reclocker så skal i teorien være rimelig immun sånn sett. Spiller med den men veldig usikker om den har noen effekt.
    Så er det det vanlige med andre gullører som hører stor forskjell inn i samme type dac... Vi er alle forskjellige :)
    Men hvorfor bestille fra et fordyrende legg som audio creative? 165 euro + evt. toll og mva for en rpi og digi+ pro..og et nesten gratis minnekort ??
    Ja, så at det ble feil digi/dac PRO, men mente digi+, ja ... :)

    Prisen blir trukket fra moms når du bestiller til Norge. I tillegg så har de laget en litt merkelig panteordning for waveio-kortet som de nå har forandret også siden jeg bestilte. Jeg lot være å bruke den, og da var prisen for meg 94 euro totalt, noe som jeg tror ikke blir så forferdelig mye dyrere enn om jeg hadde bestilt fra Hifiberry og Kjell eller liknende? Regnet litt på det før jeg bestilte, og endte opp med å bestille derfra 'med rett til å spørre om hjelp' hvis det skulle trenges ...

    Litt usikker på om det følger med noe kabling, noe som hadde vært veldig greit, men redd for at det ikke gjør det ...
     

    Kanutus

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    16.11.2014
    Innlegg
    2.006
    Antall liker
    781
    Sted
    Nesodden
    Nå har jeg fått testet med i2s her også; og litt vanskelig å si om det er noen hørbar forskjell, ja. Plusset er kanskje at det nå er like god lyd på rpi med digi+ pro som det er med BBB og Botic, og at det gir litt større frihet i forhold til foretrukket hw. Begge fungerer helt fint, for å si det sånn. Det var veldig enkelt å legge inn Roon Bridge på rpi-en (med Moode) også ... Jeg føler at jeg temmelig fornøyd med lyden nå, og kan fint leve med dette. Brukervennlighet, og det å høre på musikk, er tross alt det viktigste, selv om diy, hacking og gadgets absolutt har sin sjarm også; og jeg vil nok teste ut dette enda mer etterhvert ... for moro skyld ... :)
     

    gwikse

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    10.02.2006
    Innlegg
    1.091
    Antall liker
    253
    Da er TPA hermes chronos på monteringsbenken. Da han som skal ha det har en htpc (og har benyttet exxa i2s kortet frem til nå ) så er det amanero hermes chronos som testes mot min amanero. Min amanero står som lydkort til en cubox-i med roon bridge.

    Sent fra min SM-G900F via Tapatalk

    20170320_115621.jpg


    Edit: Jeg AB tester dette for å se om der er forskjell nok mellom med og uten chronos + hermes i mitt system til å forsvare kjøp av BBB Hermes Chronos i hovedsystemet. Ingen vits for meg å bytte til det dersom Cubox-I -> Amanero lyder mer eller mindre likt som Cubox-I -> Amanero+Hermes/Chronos i mitt oppsett.
     
    Sist redigert:

    Kanutus

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    16.11.2014
    Innlegg
    2.006
    Antall liker
    781
    Sted
    Nesodden
    Da er TPA hermes chronos på monteringsbenken. Da han som skal ha det har en htpc (og har benyttet exxa i2s kortet frem til nå ) så er det amanero hermes chronos som testes mot min amanero. Min amanero står som lydkort til en cubox-i med roon bridge.

    Sent fra min SM-G900F via Tapatalk

    Vis vedlegget 431851

    Edit: Jeg AB tester dette for å se om der er forskjell nok mellom med og uten chronos + hermes i mitt system til å forsvare kjøp av BBB Hermes Chronos i hovedsystemet. Ingen vits for meg å bytte til det dersom Cubox-I -> Amanero lyder mer eller mindre likt som Cubox-I -> Amanero+Hermes/Chronos i mitt oppsett.

    Hei!
    Jeg er også nysgjerrig på om en bedre re-clocker er hørbart bedre eller ei. Skulle gjerne sett flere sammenlikninger, og gjerne målbare sammenlikninger målt på dette også, i form av jitter-målinger. Alternativene er jo mange, men har forskjellene noe å si? Nå har TP endelig fått inn BBB-Hermes-cronus i hvert fall, etter å ha vært tomme et år eller noe sånt.

    Av re-clockere som jeg vet om er det altså
    • Hifiberry digi+ pro (billigst med $45) passer til RPI
    • Allo Kali re-clocker ($90) passer til RPI og egenprodusert SBC
    • TP hermes-cronus-rhea ($200) passer for BBB og Amanero
    • Acko re-clocker($265) passer båder RPI og BBB, men ikke nødvendigvis Plug'n'Play ser det ut til ...

    Hvor vanskelig det er å implentere disse andre løsningene aner jeg ikke, og jeg er ikke sikker på hvor mye det har å si om man har RPI eller BBB (eller noe annet) som utgangspunkt ...
     

    gwikse

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    10.02.2006
    Innlegg
    1.091
    Antall liker
    253
    Chronos Hermes benyttes som master clock for både bbb og amanero (amanero må flashes med spesiell firmware som da benytter chronos klokken istedet for on board klokkene).

    Såvidt jeg vet er det i praksis ikke en reclock men en oppgradering av klokken som blir generert i utgsngspunktet (med både BBB og Amanero)..

    Jeg vet ikke om det er verd pengene i mitt relativt moderate stuesystem. Testen blir gjort med B3se + legato 3.1 med oppgradert power supply rundbaut (superregs etc).
    Da Virgo-ene er på utlån hos en venn av meg mens jeg styrer med valper mm, så benytter jeg hodetelefoner for å teste (BD T1 mfl.).
     

    Kanutus

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    16.11.2014
    Innlegg
    2.006
    Antall liker
    781
    Sted
    Nesodden
    Har loddet sammen Hermes, Cronus nå, og skal plugge det til DDDAC, men vet ikke helt hvor jeg plugger ledningene inn ... :-/ Håper å få hjelp på diy av TP-folkene etterhvert, hvis ikke noen her allerede vet det da ...? :)

    edit: har fått tips, så nå skal jeg snart varme opp loddebolten igjen, så får vi se ... :)
     
    Sist redigert:
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn