- Ble medlem
- 23.04.2003
- Innlegg
- 7.701
- Antall liker
- 14.144
Overhode ikke Danke. Jeg snakker om forbrenningsprosesser og dannelse av forbindelser, ikke destillasjon.Nettopp, interessant! Dog står jeg for saksopplysningen om PAH-forbindelser.Bildet kan lure oss. Den svartfargen i sokken er faktisk ikke annet enn det som kommer fra tønnene. Intet bruk av kull i prosessen (som jeg ble fortalt om).
Det er snakk om naturlige kjemiske stoffer som dannes i enhver forbrenningsprosess med oksygen tilstede.
Aberet er som sagt at noen av dem ikke er helt kompatible med vår biologi.
Schlanti
Det er ikke fuselstoffene i førsten du snakker om? Disse finnes både i Whisky og Grappa, særlig når man starter opp brenningen. Derfor kaster man det første brennet, eller bruker til kjemiprodukter ellnosånt.
Det er ikke drekkanes...
During heating, the condensed vapour is separated into three parts or cuts. The first cut is called the heads or foreshots and contains a high proportion of toxic methanol and acetone and other low boiling point liquids. As the temperature increases, the next cut is called the 'heart of the run': this is the spirit that will evolve into whisky. With more time and temperature the vapour decreases in alcohol and increases in water content. This third cut is called the tails or feints, and includes a host of aromatic compounds that give desirable flavours. However, some are only in small quantities, such as fusel oil.
Bildene som ble vist er fatrester sannsyneligvis av brente toasta eller charred fat, feks Bourbon, Bourbon folk toaster og charrer fatene for at de skal gi mer smak og farge til whiskyen...
Charred er jo forkullet, så kølet kommer fra fatene og ikke fra brennevinet.
I innlegget over ditt preparerer man en tønne hos Nikka med ild.
Det soret belegget inn i tønna (forkullet treverk) inneholder PAH-forbindelser som løses ut i brennvinet, og blir der inntil vi heller det i oss.