Mat, drikke og røyk Whisky

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Powerpoint

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    23.04.2003
    Innlegg
    7.701
    Antall liker
    14.144
    Bildet kan lure oss. Den svartfargen i sokken er faktisk ikke annet enn det som kommer fra tønnene. Intet bruk av kull i prosessen (som jeg ble fortalt om).
    Nettopp, interessant! Dog står jeg for saksopplysningen om PAH-forbindelser.
    Det er snakk om naturlige kjemiske stoffer som dannes i enhver forbrenningsprosess med oksygen tilstede.
    Aberet er som sagt at noen av dem ikke er helt kompatible med vår biologi.
    Schlanti

    Det er ikke fuselstoffene i førsten du snakker om? Disse finnes både i Whisky og Grappa, særlig når man starter opp brenningen. Derfor kaster man det første brennet, eller bruker til kjemiprodukter ellnosånt.

    Det er ikke drekkanes...

    During heating, the condensed vapour is separated into three parts or cuts. The first cut is called the heads or foreshots and contains a high proportion of toxic methanol and acetone and other low boiling point liquids. As the temperature increases, the next cut is called the 'heart of the run': this is the spirit that will evolve into whisky. With more time and temperature the vapour decreases in alcohol and increases in water content. This third cut is called the tails or feints, and includes a host of aromatic compounds that give desirable flavours. However, some are only in small quantities, such as fusel oil.


    Bildene som ble vist er fatrester sannsyneligvis av brente toasta eller charred fat, feks Bourbon, Bourbon folk toaster og charrer fatene for at de skal gi mer smak og farge til whiskyen...

    Charred er jo forkullet, så kølet kommer fra fatene og ikke fra brennevinet.
    Overhode ikke Danke. Jeg snakker om forbrenningsprosesser og dannelse av forbindelser, ikke destillasjon.
    I innlegget over ditt preparerer man en tønne hos Nikka med ild.
    Det soret belegget inn i tønna (forkullet treverk) inneholder PAH-forbindelser som løses ut i brennvinet, og blir der inntil vi heller det i oss.
     

    Eirik84

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    01.06.2011
    Innlegg
    6.531
    Antall liker
    10.126
    Sted
    Drammen
    Torget vurderinger
    13
    Glendronach 12 years.




    Mye smak, som varer. Den er kraftfull, men har samtidig sødme. Kan kanskje ikke kalle den kompleks, men den har karakter. Ikke røyk, men likevel kraft i seg. Kan den bli en utfordrer til min favoritt Oban? Nja, denne er nok mye kraftigere og langt mer en after dinner dram, der Oban er noe en tyller i seg når en bare har lyst på noe godt.
    Prismessig er denne også noe stivere enn Oban.
    Blir en liten jobbtur til Strømstad i morgen og fredag, så da skal jeg prøve å rekke innom bolaget å ta med en flaske :)
     

    Powerpoint

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    23.04.2003
    Innlegg
    7.701
    Antall liker
    14.144
    Nå får vi riste av oss PAH forbindelser og scottish mist. Gikk til innkjøp av denne igjen. Og det blir nok flere:cool:
    Vis vedlegget 455908
    Hehehe...den er god.
    Nå har det seg vel også slik at mange av oss er så gjennomtrukket av røyk og annen gammel moro at dersom vi stopper å tylle i oss torvfuselen og det som verre er, så bikker vi. Den kilchoman flaska frister.
    Happy skvett
     
    A

    Avgatt19087

    Gjest
    Bildet kan lure oss. Den svartfargen i sokken er faktisk ikke annet enn det som kommer fra tønnene. Intet bruk av kull i prosessen (som jeg ble fortalt om).
    Nettopp, interessant! Dog står jeg for saksopplysningen om PAH-forbindelser.
    Det er snakk om naturlige kjemiske stoffer som dannes i enhver forbrenningsprosess med oksygen tilstede.
    Aberet er som sagt at noen av dem ikke er helt kompatible med vår biologi.
    Schlanti

    Det er ikke fuselstoffene i førsten du snakker om? Disse finnes både i Whisky og Grappa, særlig når man starter opp brenningen. Derfor kaster man det første brennet, eller bruker til kjemiprodukter ellnosånt.

    Det er ikke drekkanes...

    During heating, the condensed vapour is separated into three parts or cuts. The first cut is called the heads or foreshots and contains a high proportion of toxic methanol and acetone and other low boiling point liquids. As the temperature increases, the next cut is called the 'heart of the run': this is the spirit that will evolve into whisky. With more time and temperature the vapour decreases in alcohol and increases in water content. This third cut is called the tails or feints, and includes a host of aromatic compounds that give desirable flavours. However, some are only in small quantities, such as fusel oil.


    Bildene som ble vist er fatrester sannsyneligvis av brente toasta eller charred fat, feks Bourbon, Bourbon folk toaster og charrer fatene for at de skal gi mer smak og farge til whiskyen...

    Charred er jo forkullet, så kølet kommer fra fatene og ikke fra brennevinet.
    Overhode ikke Danke. Jeg snakker om forbrenningsprosesser og dannelse av forbindelser, ikke destillasjon.
    I innlegget over ditt preparerer man en tønne hos Nikka med ild.
    Det soret belegget inn i tønna (forkullet treverk) inneholder PAH-forbindelser som løses ut i brennvinet, og blir der inntil vi heller det i oss.
    Det dannes vel PAH når man brenner et stearinlys også. I følger en artikkel i the Lancet tilbake på 90 tallet er det vel kanksje ikke direkte farlig å ta seg en knert...
    Selv om det er en stund siden 1990-tallet da.

    Sakset fra The Guardian i 2006:

    No worries, though. The report concludes that: "Compared with smoked and char-broiled food products ... Pah concentrations in whiskies are low, and are not likely to explain the cancer risks of whisky consumption. This is danger with a tiny "d". It is the spice of life, and also of whisky. An almost-biblical seven years later, Kleinjans and three other friends published a report called Radicals in the Church. It tells of their adventures in a Roman Catholic church - the Onze Lieve Vrouwe Basiliek in Maastricht. There they sampled the fumes from a standard nine-hour session of burning candles and incense. They also, literally for good measure, sampled the air before and after what they call a "simulated service" in a large basilica. The Pah levels, they discovered, are higher than in a dose of whisky, but perhaps not high enough to shed clear light on the question "Is it dangerous?".
     

    Powerpoint

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    23.04.2003
    Innlegg
    7.701
    Antall liker
    14.144
    PAH-forbindelser dannes i alle typer forbrenningsprosesser. De største kildene til disse naturlige forbindelsene er vulkanutbrudd og skogbranner. Av menneskapte kilder har du vedfyring på topp, og alle typer motorer som går på oljeforbindelser. En godt svidd biff/pølse på grillen eller i panna på komfyren har disse forbindelsene i det forkullede laget til maten. Men nå må jeg vel holde kjeft før Dr.Dong kommer og tvinger en desiliter Laphroig av den godt røyka sorten ned halsen på meg.

    Takk for oppmerksomheten :rolleyes:
     

    Spiralis

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.03.2005
    Innlegg
    19.818
    Antall liker
    8.292
    Torget vurderinger
    0
    Sitter og titter på Heinemanns utvalg i Oslo. Skal ut og reise så jeg tenket å stille litt forberedt.

    Og her finner man da denne lille perlen:

    Vis vedlegget 454886

    Koster jo litt da! Hele NOK 99,- ;)

    Men seriøst, er det noen som noensinne har smakt denne?

    Den er jo så latterlig billig at man knapt kan bli skuffet, men å bruke tax free kvoten på dårlig whisky nå når det ligger an til regjeringsskifte og avvikling av tax free er jo litt vågalt da.
    Som skrevet i en annen post så har jeg "tatt en for teamet"! Jeg kjøpte den🤗🤗
    Og hva skal man si?
    Jeg har ikke problemer med Ardbeg, Taliskier og andre med mye røyk og torv. Synes det likefram er godt, av og til. Det kommer jo mye an på omstendighetene. Setter også pris på en snill og mild Dhalwennie. Da vet dere litt om bakgrunnen til anmelderen.
    Men detter her? Hva i all veren skal man si? Meget meget god hjemmebrent som er tilsatt ca 0,3 - 0,5 x den mengden whiskyessens som er anbefalt på essensflasken?
    Langt borte finner man moen smaker som minner om whisky. Den.mest fremtredende smaken er brennevin som river litt i halsen. Ikke "60% riving" men det er det mest framtredende ved denne drikken. Lijer man "brennvin" (hedmarking/trønder) men misliker whisky er denne grei. Da kan man si at man har drukket whisky, og det helt uten å forgå!
    Jeg har prøvd den bar, med noen dråper vann i og blandet med vann. Ikke håp i "hængan snør" som en kjent foppalltrener sa en gang.
    Jeg drikker ikke karsk/kaffedoktor men tror at noe slikt vil være det eneste fornuftige bruksområdet. Var inne på tanken om å bruke som marinade på kjøtt men det er rett og slett for lite smak!
    For folk med interesse for whisky, som oss som frekventerer denne tråden er ikke dette noe! På "nynorsk" er vel de to nærmeste og dekkende begrepene jeg kan komme på følgende: " Going sluming" eller "Visiting the great unwashed".
    Ber folket tilgi "tyrkfeil". Sitter på en solseng på Rodhos og prøver å taste på en telefonskjerm som er nesten svart i sola! Hvilke påkjenninger man lider seg gjennom for fellesskapet!😂😂😂😂😂
     

    Eirik84

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    01.06.2011
    Innlegg
    6.531
    Antall liker
    10.126
    Sted
    Drammen
    Torget vurderinger
    13
    Var ute en tur i går, kjøpte et glass Talisker 10.
    Merket med en gang at whisky med mye røykpreg ikke var noe for meg :eek:
     

    Terje-A

    Æresmedlem
    Ble medlem
    16.05.2013
    Innlegg
    13.960
    Antall liker
    9.945
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    19
    Var ute en tur i går, kjøpte et glass Talisker 10.
    Merket med en gang at whisky med mye røykpreg ikke var noe for meg :eek:
    Hvis 84 i nikket ditt er fødselsåret så skjønner jeg det. Whisky med røyk, torv, bål og annet snadder er noe som normalt blir godt når du passerer 40-50 år. Omtrent som med ost;), jo mer smak jo bedre blir det.
     
    Sist redigert:

    Terje-A

    Æresmedlem
    Ble medlem
    16.05.2013
    Innlegg
    13.960
    Antall liker
    9.945
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    19
    Sitter og titter på Heinemanns utvalg i Oslo. Skal ut og reise så jeg tenket å stille litt forberedt.

    Og her finner man da denne lille perlen:

    Vis vedlegget 454886

    Koster jo litt da! Hele NOK 99,- ;)

    Men seriøst, er det noen som noensinne har smakt denne?

    Den er jo så latterlig billig at man knapt kan bli skuffet, men å bruke tax free kvoten på dårlig whisky nå når det ligger an til regjeringsskifte og avvikling av tax free er jo litt vågalt da.
    Som skrevet i en annen post så har jeg "tatt en for teamet"! Jeg kjøpte den????????????
    Og hva skal man si?
    Jeg har ikke problemer med Ardbeg, Taliskier og andre med mye røyk og torv. Synes det likefram er godt, av og til. Det kommer jo mye an på omstendighetene. Setter også pris på en snill og mild Dhalwennie. Da vet dere litt om bakgrunnen til anmelderen.
    Men detter her? Hva i all veren skal man si? Meget meget god hjemmebrent som er tilsatt ca 0,3 - 0,5 x den mengden whiskyessens som er anbefalt på essensflasken?
    Langt borte finner man moen smaker som minner om whisky. Den.mest fremtredende smaken er brennevin som river litt i halsen. Ikke "60% riving" men det er det mest framtredende ved denne drikken. Lijer man "brennvin" (hedmarking/trønder) men misliker whisky er denne grei. Da kan man si at man har drukket whisky, og det helt uten å forgå!
    Jeg har prøvd den bar, med noen dråper vann i og blandet med vann. Ikke håp i "hængan snør" som en kjent foppalltrener sa en gang.
    Jeg drikker ikke karsk/kaffedoktor men tror at noe slikt vil være det eneste fornuftige bruksområdet. Var inne på tanken om å bruke som marinade på kjøtt men det er rett og slett for lite smak!
    For folk med interesse for whisky, som oss som frekventerer denne tråden er ikke dette noe! På "nynorsk" er vel de to nærmeste og dekkende begrepene jeg kan komme på følgende: " Going sluming" eller "Visiting the great unwashed".
    Ber folket tilgi "tyrkfeil". Sitter på en solseng på Rodhos og prøver å taste på en telefonskjerm som er nesten svart i sola! Hvilke påkjenninger man lider seg gjennom for fellesskapet!??????????????????????????????
    Tyrkfeil er tilgitt, kos deg på ferie og takk for at du tok en for laget.;)
     

    Stein 99

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.11.2009
    Innlegg
    1.957
    Antall liker
    1.216
    IMG_0682.jpg

    Kjøpte denne i dag kr 999,90.- altså under tusenlappen. Ikke optimalt glass, så jeg vurderer å ikke åpne den, da varer den lenger.
    Mørk på farge, lagret på spanske sherryfat, 46 %, kan hende den er god.
     
    H

    Hardingfele

    Gjest
    Går da fint med det glasset, men nå skal man visst satse på arbeidsuhellglasset - the NEAT glass. Som det viser seg leder alkoholrivet vekk fra nesen, mens man altså lettere får tilgang til nyansene. Er blitt arbeidsglasset på brenneriene.

    Da jeg "jobbet" med Upper Ten kom det sjenerende mye alkohol i nesen, som gjorde det vanskelig å fange hva som var av "bouquet". Da skulle man hatt et NEAT-glass.

    ;)

    Skjermbilde 2017-09-08 kl. 18.11.18.jpg
     
    D

    Danke

    Gjest
    Har kost meg med to Taxfree whiskyer.

    PX cask Laphroaig og Bowmore 15 Golden and elegant..

    Anbefaler virkelig disse, Colorline er solid best på pris.. Tror jeg betalte overkant av 750-800 kr for to liter!

    Bowmore 15 er sykt saltet og vaniljet, en anelse røyk first filled. Idag var det godt med en skvett vann i begge.

    PX er litt mer røyket og søt, begge har gavmild oljet munnfølelse, en slik jeg nyter vilt og kaller Whisky-Rancio...

    Bare to drammer, og to ale med svak styrke hver for seg.




    Jeg lurer på om det blir systemwhisky på meg neste gang... Machir bay må jeg få prøvd, er bare det at Ardbeg 10 og Bunnahabain Moine frister mer pga pris alder og kvalitet for bucks....

    Blir nok en Bunna...
     

    Terje-A

    Æresmedlem
    Ble medlem
    16.05.2013
    Innlegg
    13.960
    Antall liker
    9.945
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    19
    Har kost meg med to Taxfree whiskyer.

    PX cask Laphroaig og Bowmore 15 Golden and elegant..

    Anbefaler virkelig disse, Colorline er solid best på pris.. Tror jeg betalte overkant av 750-800 kr for to liter!

    Bowmore 15 er sykt saltet og vaniljet, en anelse røyk first filled. Idag var det godt med en skvett vann i begge.

    PX er litt mer røyket og søt, begge har gavmild oljet munnfølelse, en slik jeg nyter vilt og kaller Whisky-Rancio...

    Bare to drammer, og to ale med svak styrke hver for seg.




    Jeg lurer på om det blir systemwhisky på meg neste gang... Machir bay må jeg få prøvd, er bare det at Ardbeg 10 og Bunnahabain Moine frister mer pga pris alder og kvalitet for bucks....

    Blir nok en Bunna...
    Ardbeg 10 er i en egen klasse, den er voldsom på alle måter. Alt er jo smak og behag. Men Machir Bay har du jo ikke smakt, kanskje du synes den er best og verdt hver krone?
     
    D

    Danke

    Gjest
    Får se hva det blir til. Må jo prøve Kilchoman. De andre har jeg jo prøvd ja.

    Sent fra min VTR-L29 via Tapatalk
     

    Powerpoint

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    23.04.2003
    Innlegg
    7.701
    Antall liker
    14.144
    Vis vedlegget 456291

    Kjøpte denne i dag kr 999,90.- altså under tusenlappen. Ikke optimalt glass, så jeg vurderer å ikke åpne den, da varer den lenger.
    Mørk på farge, lagret på spanske sherryfat, 46 %, kan hende den er god.
    Jeg innbiller meg at den der er farlig god.
    Jeg har snart drukket opp en flaske av lillesøsteren på 12 år.
    Hun er kjælen i ganen denne.
    KOS DEG MED NYDELIG SIGAR OG GODT BRENNVIN! :cool:
     
    Sist redigert:

    Svein Arne

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    26.07.2013
    Innlegg
    8.826
    Antall liker
    8.383
    Sted
    På kanten.
    Etter å ha sittet på i snuskete gaukebakgård i Sandviken og drukket tkr under bordet i løpet av det siste døgnet slår jeg meg like godt på spriten.
    The end is near, men i morgen er det atter en dag og polet slår på ny sine dører på viden vegg.

    P9150003.jpg
     

    Spiralis

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.03.2005
    Innlegg
    19.818
    Antall liker
    8.292
    Torget vurderinger
    0
    Nå etter 3/4 flaske meget god rødvin fra Rodos og en dram ouzo tok jeg en liten dram av denne 99 kroners "whiskyen" og nå er den "drikkbar". Det er med andre ord en whisky som krever en viss "bakgrunnspromille"!
    Dommen er klar. 5/6 av denne flasken settes igjen på rommet så får "vaskedamen" bestemme om hun heller det i vasken eller tar den med hjem!
     
    D

    Danke

    Gjest
    Tror jeg kjøper Bunna Moine nestegang. Kilchoman får vente til jul ellnosånt.

    Neste blir en Armagnac fra 70 tallet..

    Sent fra min VTR-L29 via Tapatalk
     

    Stein 99

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.11.2009
    Innlegg
    1.957
    Antall liker
    1.216
    Nå etter 3/4 flaske meget god rødvin fra Rodos og en dram ouzo tok jeg en liten dram av denne 99 kroners "whiskyen" og nå er den "drikkbar". Det er med andre ord en whisky som krever en viss "bakgrunnspromille"!
    Dommen er klar. 5/6 av denne flasken settes igjen på rommet så får "vaskedamen" bestemme om hun heller det i vasken eller tar den med hjem!
    Til mannen sin
     

    Stein 99

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.11.2009
    Innlegg
    1.957
    Antall liker
    1.216
    Tror jeg kjøper Bunna Moine nestegang. Kilchoman får vente til jul ellnosånt.

    Neste blir en Armagnac fra 70 tallet..

    Sent fra min VTR-L29 via Tapatalk
    For 1 år siden kjøpte jeg en veldig god Armagnac på SB. La veuve et ses filles........ et eller annet, 12 år, veldig god synes jeg
     

    Dr Dong

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.01.2011
    Innlegg
    14.505
    Antall liker
    14.007
    Sted
    landskapet uten motstand
    Torget vurderinger
    1
    Rask tur innom Systemet når en nå er i syden;

    Kilchoman 100% Islay 2017 og Ileach (anbefalt som hverdagswhisky fra Islay her i tråden av Terje-A). Skal bli artig å sammenlikne 100% Islay fra 2015 (i midten) med siste utgaven.

    kilchoman.jpg
     
    Sist redigert:

    Dr Dong

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.01.2011
    Innlegg
    14.505
    Antall liker
    14.007
    Sted
    landskapet uten motstand
    Torget vurderinger
    1
    Rask sjekk på Ileach. Fin hverdagswhisky, sannsynligvis hakket bedre enn Isaly Mist, og helt klart verdt sine 309 på System - rævkjører Upper Ten -; men for nærmere 600 på polet så ville jeg stått over. Da nærmer vi oss Lagga i pris men …
     
    A

    Avgatt19087

    Gjest
    Fra bolaget i Årjäng. Definitivt ikke hverdagswhisky dette. "Gammel" (OB) Bunnahabhain er ikke helt billig. Da er det hyggelig at det fortsatt finnes (IB) tappinger der ute til noenlunde betalbare priser.
    IMG_1823.jpg
     

    Terje-A

    Æresmedlem
    Ble medlem
    16.05.2013
    Innlegg
    13.960
    Antall liker
    9.945
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    19
    Rask sjekk på Ileach. Fin hverdagswhisky, sannsynligvis hakket bedre enn Isaly Mist, og helt klart verdt sine 309 på System - rævkjører Upper Ten -; men for nærmere 600 på polet så ville jeg stått over. Da nærmer vi oss Lagga i pris men …
    De 2 kjøpene du gjorde her er kanskje de beste kjøpene på Bolaget for oss som liker smaken av Islay.:)
     
    A

    Avgatt19087

    Gjest
    Jeg holdt en whiskysmaking for en tid tilbake. Mortlach 16 (nr. to fra venstre) og Longrow CV var de to som falt forsamlingen (vi var 16 pers.) best i smak. Det var også enighet om at den norske varianten her (Eiktyrne) nok har et stykke å gå. Undertegnede har i et tidligere innlegg her uttalt at han likte nettopp denne whiskyen. Etter at den har stått åpnet en stund på flaska, så har nok sauternesfinishen "bleknet litt" for å si det sånn. Gummistrikk var en av betegnelsene som ble brukt... Det var også godord til Amrut og Bowmore.
    IMG_1778.jpg
     

    Powerpoint

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    23.04.2003
    Innlegg
    7.701
    Antall liker
    14.144
    Rask sjekk på Ileach. Fin hverdagswhisky, sannsynligvis hakket bedre enn Isaly Mist, og helt klart verdt sine 309 på System - rævkjører Upper Ten -; men for nærmere 600 på polet så ville jeg stått over. Da nærmer vi oss Lagga i pris men …
    De 2 kjøpene du gjorde her er kanskje de beste kjøpene på Bolaget for oss som liker smaken av Islay.:)
    Snakker vi da smaken av tunge humussyrer og røyk eller..............?
    Man er nysgjerrig på Dr.Dongs hang til Kilchoman ser de, og han er jo en liebhaver av nevnte humussyrer og tung røyksmak :rolleyes:
     

    Terje-A

    Æresmedlem
    Ble medlem
    16.05.2013
    Innlegg
    13.960
    Antall liker
    9.945
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    19
    Rask sjekk på Ileach. Fin hverdagswhisky, sannsynligvis hakket bedre enn Isaly Mist, og helt klart verdt sine 309 på System - rævkjører Upper Ten -; men for nærmere 600 på polet så ville jeg stått over. Da nærmer vi oss Lagga i pris men …
    De 2 kjøpene du gjorde her er kanskje de beste kjøpene på Bolaget for oss som liker smaken av Islay.:)
    Snakker vi da smaken av tunge humussyrer og røyk eller..............?
    Man er nysgjerrig på Dr.Dongs hang til Kilchoman ser de, og han er jo en liebhaver av nevnte humussyrer og tung røyksmak :rolleyes:
    Ikke tung røyk, men lett, rund. Og selvfølgelig torv, kanskje litt rosin, pepper. Jeg sliter litt med å identifisere alle smakene som ligger og lurer like under overflaten:)
     

    Dr Dong

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.01.2011
    Innlegg
    14.505
    Antall liker
    14.007
    Sted
    landskapet uten motstand
    Torget vurderinger
    1
    Dette er ikke Laphroaig!

    Selv om en gjerne tenker Islay som røyk og torv, så finnes det meste av varianter der. Kilchoman 100% Islay er ikke utpreget; Loch Gorm (min favoritt) har en del mer. Både Ileach og Islay Mist har litt røy, men ikke overvettes i det hele tatt. Av de to sist nevnte - som altså ligger på 300 på Systemet, så holder jeg en knapp på Ileach; den har når den kommer på tungen mer «kropp»/fylde. Begge har deilige ettersmaker i vanilje/anis (og alt det andre en kunne dikte opp).

    Så Powerpoint: Stikk over grensen og hent en Ileach til nesten ingen pris, eller bestill på polet en Kilchoman 100% Islay - jeg tror de har igjen av 2015 utgaven. 2017 kommer på listene senere hen. Dette kan du drikke uten røykmaske!

    Tillegg I:

    Nok en takk til Terje-A for anbefalingen av Ileach. Det er et knallkjøp på Systemet!

    Tillegg II:

    Det er ganske artig å lese alle anmeldelsene av denne på nettet. Siden ingen vet hvilket destilleri som er opphavet - og dermed ikke så lett kan snakke om opphavet - så varierer smaksrapportene noe helt vilt!
     
    Sist redigert:
    D

    Danke

    Gjest
    Dette er ikke Laphroaig!

    Selv om en gjerne tenker Islay som røyk og torv, så finnes det meste av varianter der. Kilchoman 100% Islay er ikke utpreget; Loch Gorm (min favoritt) har en del mer. Både Ileach og Islay Mist har litt røy, men ikke overvettes i det hele tatt. Av de to sist nevnte - som altså ligger på 300 på Systemet, så holder jeg en knapp på Ileach; den har når den kommer på tungen mer «kropp»/fylde. Begge har deilige ettersmaker i vanilje/anis (og alt det andre en kunne dikte opp).

    Så Powerpoint: Stikk over grensen og hent en Ileach til nesten ingen pris, eller bestill på polet en Kilchoman 100% Islay - jeg tror de har igjen av 2015 utgaven. 2017 kommer på listene senere hen. Dette kan du drikke uten røykmaske!

    Tillegg I:

    Nok en takk til Terje-A for anbefalingen av Ileach. Det er et knallkjøp på Systemet!

    Tillegg II:

    Det er ganske artig å lese alle anmeldelsene av denne på nettet. Siden ingen vet hvilket destilleri som er opphavet - og dermed ikke så lett kan snakke om opphavet - så varierer smaksrapportene noe helt vilt!


    Jeg tror det er Lagavulin, mener at ryktene har sagt dette, men Lagavulin niholder på navnet sitt til egne OB.

    Ikke akkurat whisky, men Armagnac Samalens Vintage fra 1977.

    Skal se om jeg får gjort noen smaksnotater i kveld.

    Kompleks vaniljekrydret lukt, smaken eksploderer i kompleks rancio vanilje og rosin. 45% kler denne Armagnac meget godt. Ikke kjøp Larsen, Braastad, De Luze osv i Sverige.. Kjøp Armagnac 1977 istedenfor..


     
    Sist redigert:

    Powerpoint

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    23.04.2003
    Innlegg
    7.701
    Antall liker
    14.144
    Dette er ikke Laphroaig!

    Selv om en gjerne tenker Islay som røyk og torv, så finnes det meste av varianter der. Kilchoman 100% Islay er ikke utpreget; Loch Gorm (min favoritt) har en del mer. Både Ileach og Islay Mist har litt røy, men ikke overvettes i det hele tatt. Av de to sist nevnte - som altså ligger på 300 på Systemet, så holder jeg en knapp på Ileach; den har når den kommer på tungen mer «kropp»/fylde. Begge har deilige ettersmaker i vanilje/anis (og alt det andre en kunne dikte opp).

    Så Powerpoint: Stikk over grensen og hent en Ileach til nesten ingen pris, eller bestill på polet en Kilchoman 100% Islay - jeg tror de har igjen av 2015 utgaven. 2017 kommer på listene senere hen. Dette kan du drikke uten røykmaske!

    Tillegg I:

    Nok en takk til Terje-A for anbefalingen av Ileach. Det er et knallkjøp på Systemet!

    Tillegg II:

    Det er ganske artig å lese alle anmeldelsene av denne på nettet. Siden ingen vet hvilket destilleri som er opphavet - og dermed ikke så lett kan snakke om opphavet - så varierer smaksrapportene noe helt vilt!


    Jeg tror det er Lagavulin, mener at ryktene har sagt dette, men Lagavulin niholder på navnet sitt til egne OB.

    Ikke akkurat whisky, men Armagnac Samalens Vintage fra 1977.

    Skal se om jeg får gjort noen smaksnotater i kveld.

    Kompleks vaniljekrydret lukt, smaken eksploderer i kompleks rancio vanilje og rosin. 45% kler denne Armagnac meget godt. Ikke kjøp Larsen, Braastad, De Luze osv i Sverige.. Kjøp Armagnac 1977 istedenfor..


    Bifalles 100%. Jeg har hatt gleden av å drikke Samalens Armagnac 1973, 1975 og 1977 fra Systembolaget i Strømstad.
    Dette er godsaker som knuser mang en cognac efter mitt skjønn.
    Men nåer vi vel "off-topic" mhp trådens overskrift. Skitt au!
    Pettersen XO - spansk brandy til under 400 NOK bør også inngå i flaskesamlingen :rolleyes:
    Ramlar man over Grand Duc Alba eller Cardenal Mendoza, så er det bare å få det hjem fort som f...., så det kan nytes i langdrag ut over vinteren.
     
    Sist redigert:

    Figge

    Generalkonsul OVK i Svealand
    Ble medlem
    20.11.2004
    Innlegg
    4.308
    Antall liker
    5.607
    Sted
    Stockholm/Västerås
    Torget vurderinger
    2
    Dette er ikke Laphroaig!

    Selv om en gjerne tenker Islay som røyk og torv, så finnes det meste av varianter der. Kilchoman 100% Islay er ikke utpreget; Loch Gorm (min favoritt) har en del mer. Både Ileach og Islay Mist har litt røy, men ikke overvettes i det hele tatt. Av de to sist nevnte - som altså ligger på 300 på Systemet, så holder jeg en knapp på Ileach; den har når den kommer på tungen mer «kropp»/fylde. Begge har deilige ettersmaker i vanilje/anis (og alt det andre en kunne dikte opp).

    Så Powerpoint: Stikk over grensen og hent en Ileach til nesten ingen pris, eller bestill på polet en Kilchoman 100% Islay - jeg tror de har igjen av 2015 utgaven. 2017 kommer på listene senere hen. Dette kan du drikke uten røykmaske!

    Tillegg I:

    Nok en takk til Terje-A for anbefalingen av Ileach. Det er et knallkjøp på Systemet!

    Tillegg II:

    Det er ganske artig å lese alle anmeldelsene av denne på nettet. Siden ingen vet hvilket destilleri som er opphavet - og dermed ikke så lett kan snakke om opphavet - så varierer smaksrapportene noe helt vilt!


    Jeg tror det er Lagavulin, mener at ryktene har sagt dette, men Lagavulin niholder på navnet sitt til egne OB.

    Ikke akkurat whisky, men Armagnac Samalens Vintage fra 1977.

    Skal se om jeg får gjort noen smaksnotater i kveld.

    Kompleks vaniljekrydret lukt, smaken eksploderer i kompleks rancio vanilje og rosin. 45% kler denne Armagnac meget godt. Ikke kjøp Larsen, Braastad, De Luze osv i Sverige.. Kjøp Armagnac 1977 istedenfor..


    En riktig favorit Samalens.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn