Mat, drikke og røyk Hva lagde du til middag i dag?

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Dr Dong

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.01.2011
    Innlegg
    14.505
    Antall liker
    14.006
    Sted
    landskapet uten motstand
    Torget vurderinger
    1
    ai ai, reker på loff med majones; hver fredag (men lørdag denne gang), skjønt jeg har begynt å kutte loffen av karboårsaker; kjøper jeg et loffebrød så blir det med blåmuggost eller vellagret skinke senere på kvelden og neste dag. Elsker god loff med masse smør og slikt pålegg på. Total mangel på selvdisiplin. Skummelt. Erstatning for loffen: hjertesalat. Funker godt.
     
    • Liker
    Reaksjoner: oct
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    En god rekecocktail kan være en grei erstatning for brødskiven om man vil kutte den. Det finnes gode oppskrifter om man klarer å legge bort minnet om slitne hotellrestauranter på landet fra 80-tallet.
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    22.109
    Antall liker
    14.668
    Lammribbe. Ikke saltet og tørket men fersk på grillen. Veldig billig og veldig godt.

    Grillet ribba, paprika og squash. Grønnsakene dandert med frist mynte, salt, pepper og olivenolje. "Saus" på tyrkisk yoghurt, hvitløk, salt, pepper, cayennepepper, chipotlepulver, røykt paprikapulver og bladpersille. Koriander på toppen.

    Salat med tomat, rødløk, agurk, marinerte oliven og fetaost.

    Når jeg tenker på det var faktisk hele middagen i dag minus mynten (fra hagen) fra innvandrerbutikken "Istanbul" på Hauketo. En av Oslos absolutt beste av sorten, og det som virkelig skiller den fra de andre er at de har betjent kjøttdisk og tar inn hele slakt så de kan fikse det meste av storfe og lam. Gris har de av religionstekniske årsaker ikke. Så er man i beit for oksehaler, lammebog, lammelår, lammeribbe, entrecote, indrefilet, grytekjøtt eller hva det nå måtte være en søndag, så er dette et sted å dra til. Utvalget i typiske innvandrerbutikkvarer er enormt. Fra parkeingplassen når man også en Rema, så dette er generelt et greit sted å legge handleturen. Det er nesten på nivå med A food market i sentrum, men i tillegg har de altså butikkslaktere som vet hva de driver med.
     

    Svein Arne

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    26.07.2013
    Innlegg
    8.826
    Antall liker
    8.383
    Sted
    På kanten.
    Spiser nesten aldri loff, og svært lite brød generelt, og prøver da å velge grovt brød (som nok ikke alltid er så grovt som de vil ha det til).
    Er ikke overvektig - og da unner jeg meg en god loff under rekene. Kjenner ikke fnugg av dårlig samvittighet, kun nytelse.
    Den er også finfin til blåmugg, og helt sikkert knallbra til en god spekeskinke som Dr Dong nevner. Løvtynn, og kanskje bare litt olivenolje og parmesan på. Jafs.
     
    D

    Danke

    Gjest
    Idag blir det biff Stroganoff, hadde lyst til å prøve det igjen..

    Litt stas på en tirsdag, da kona har fri fra jobben.
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    22.109
    Antall liker
    14.668
    Couscoussalat med stekte kyllinglår.

    Stek lårene på vanlig måte.

    Mens lårene steker ferdig

    Hakk 1 gulrot, en rød paprika, en gul paprika,en agruk minus det bløte i midten, et par-tre vårløk i fine terninger. Vårløk i tynne skiver.

    Kok opp 2dl kyllingkraft sammen med en dæsj spisskumin, litt revet ingefær, et par fedd hvitløk, en liten kanelstang og en god dæsj gurkemeie.
    Ha 200g couscous i gryta og slå av plata / flytt den av varmen om du ikke har induksjon eller gass.

    Når lårene er ferdigstekte, ha en god håndfull rosiner i couscousen, bland den luftig og hell i en bolle. Ha i de hakkede grønnsakene, raust med frisk koriander, lime, salt og pepper etter smak. Evt litt finhakket chili om ønskelig.

    Lagde også en enkel saus på yoghurt, chili, hviløk, spisskumin, rødløk og koriander. Mest for å bruke opp yoghurten fra kjøleskapet, men det var forsåvidt godt til og fint å dyppe kyllingen i.

    Det blir ganske mye couscoussalat av dette, så reduser evt mengden, alternativt ta med på jobb som lunch neste dag. Smaker også godt romtemperert.
     
    C

    cruiser

    Gjest
    Idag ble det grillet i snøværet, kyllingkebab med yufka og passende tilbehør.
     

    Bergfinn

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.07.2013
    Innlegg
    9.491
    Antall liker
    14.106
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    7
    Lammribbe. Ikke saltet og tørket men fersk på grillen. Veldig billig og veldig godt.

    Grillet ribba, paprika og squash. Grønnsakene dandert med frist mynte, salt, pepper og olivenolje. "Saus" på tyrkisk yoghurt, hvitløk, salt, pepper, cayennepepper, chipotlepulver, røykt paprikapulver og bladpersille. Koriander på toppen.

    Salat med tomat, rødløk, agurk, marinerte oliven og fetaost.

    Når jeg tenker på det var faktisk hele middagen i dag minus mynten (fra hagen) fra innvandrerbutikken "Istanbul" på Hauketo. En av Oslos absolutt beste av sorten, og det som virkelig skiller den fra de andre er at de har betjent kjøttdisk og tar inn hele slakt så de kan fikse det meste av storfe og lam. Gris har de av religionstekniske årsaker ikke. Så er man i beit for oksehaler, lammebog, lammelår, lammeribbe, entrecote, indrefilet, grytekjøtt eller hva det nå måtte være en søndag, så er dette et sted å dra til. Utvalget i typiske innvandrerbutikkvarer er enormt. Fra parkeingplassen når man også en Rema, så dette er generelt et greit sted å legge handleturen. Det er nesten på nivå med A food market i sentrum, men i tillegg har de altså butikkslaktere som vet hva de driver med.
    Jalla-slakterne har alltid veldig god kvalitet på ferske kjøttvarer. Er ofte hos slakterne i Smalgangen på Grønland og Tøyen torg. Rimelig og god kjøttdeig, store kjøttfulle oksehaler, alltid svært imøtekommende og hyggelig betjening, og de har noe som norske matbutikker ikke lenger fører; høne, som er alfa & omega for å lage skikkelig god suppekraft. 3 høner for en hundrings gir mye god base for penga.
    Chili sjappa ved Gunerius/Oslo City har også mye gode varer for en rimelig penge.(viet/thai varer)
    Fiskekraft lager vi gratis, får titt og ofte med meg villkveite og piggvarbein/avskjær fra jobben.

    Men i kveld gjør vi det enkelt, og etter eldstemanns ønsker, hjemmelaget Peppes pizza med Jarlsberg og parmesan.

    20171116_191755.jpg
     
    Sist redigert:
    C

    cruiser

    Gjest
    De der rulle ut ferdigdeigene skulle vært forbudt. Makan til ræl.
    Forbudet bør selvsagt også gjelde for den gymsokkfiltrerte rævsvetten av en "piźzasaus"
     
    Sist redigert av en moderator:
    6

    65finger

    Gjest
    snodig konsistens på ferdig stekt produkt. enkelt å lave selv tar en 30 minutter med heving
     

    Bergfinn

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.07.2013
    Innlegg
    9.491
    Antall liker
    14.106
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    7
    Godt ræl for en 9-åring, cruiser.:p
    Det ække synd på han, han er godt vant med mammas vietnamesiske mat tradisjon.:)
    Når det er fisk på menyen, sparer han øyet til slutt, for det smaker best. Jeg kødder ikke.
    ....han foretrekker fisk fremfor kjøtt.

    ...men nå er jo det farlig også, små plastpartikler i sjømat som trekker til seg miljøgifter.
     

    Bergfinn

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.07.2013
    Innlegg
    9.491
    Antall liker
    14.106
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    7
    snodig konsistens på ferdig stekt produkt. enkelt å lave selv tar en 30 minutter med heving
    Jamen, nå er jo ikke dette ferdigstekt produkt da, du tenker vel på det man plukker opp av frysedisken.
    Dette var en deigrull fra kjøla, men jeg har ikke tid til å lage deig sjøl i dag. Jeg vet det er fort gjort, men i min hverdag teller minutter og sekunder ganske mye.
    Fra torsdager til lørdager er jeg alenepaps pga. kjerringa jobber 16-17 timers dager. Men vi lager mye kraft og annet vi fryser ned, så her går det stort sett i hjemmelaget fra bunnen av.
     
    C

    cruiser

    Gjest
    Spiser du den før den er stekt? Da er vel konsistensen enda værre :)
     
    6

    65finger

    Gjest
    snodig konsistens på ferdig stekt produkt. enkelt å lave selv tar en 30 minutter med heving
    Jamen, nå er jo ikke dette ferdigstekt produkt da, du tenker vel på det man plukker opp av frysedisken.
    Dette var en deigrull fra kjøla, men jeg har ikke tid til å lage deig sjøl i dag. Jeg vet det er fort gjort, men i min hverdag teller minutter og sekunder ganske mye.
    Fra torsdager til lørdager er jeg alenepaps pga. kjerringa jobber 16-17 timers dager. Men vi lager mye kraft og annet vi fryser ned, så her går det stort sett i hjemmelaget fra bunnen av.
    tenker på deigrull. Bruker det av og til så jeg prøver ikke å late som jeg er drita flink. Det smaker guffent og angrer hver gang
     

    Bergfinn

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.07.2013
    Innlegg
    9.491
    Antall liker
    14.106
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    7
    Spiser du den før den er stekt? Da er vel konsistensen enda værre :)
    :p

    Slutt og mobb.
    Kjerringa er kokk (som deg tror jeg)
    og det siste hun gidder å gjøre når hun er hjemme, er iallefall å lage middag til oss gutta.
    Det kan jeg godt skjønne, det å stå i mat os dagen lang gir ikke akkurat inspirasjon til å fortsette i samme tralten på hjemme plan.
    Jeg har selv gått på kokkeskole, men har glemt det meste derfra, fra tidlig 80-tall.
    Å lage mat er forresten ikke sååå jævla vanskelig da. Jeg har alltid tilgang på gode ferske råvarer fra havet i jobben min, og da er jo allerede halve jobben gjort.
     
    Sist redigert:
    C

    cruiser

    Gjest
    Har stort sett alltid en stabel med halvstekte pizzabunner i frysen, lager alltid noen ekstra samt ekstra saus. Kjekt å ha til tidsklemma eller om man blir litt fysen på kvelden.
     

    Bergfinn

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.07.2013
    Innlegg
    9.491
    Antall liker
    14.106
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    7
    snodig konsistens på ferdig stekt produkt. enkelt å lave selv tar en 30 minutter med heving
    Jamen, nå er jo ikke dette ferdigstekt produkt da, du tenker vel på det man plukker opp av frysedisken.
    Dette var en deigrull fra kjøla, men jeg har ikke tid til å lage deig sjøl i dag. Jeg vet det er fort gjort, men i min hverdag teller minutter og sekunder ganske mye.
    Fra torsdager til lørdager er jeg alenepaps pga. kjerringa jobber 16-17 timers dager. Men vi lager mye kraft og annet vi fryser ned, så her går det stort sett i hjemmelaget fra bunnen av.
    tenker på deigrull. Bruker det av og til så jeg prøver ikke å late som jeg er drita flink. Det smaker guffent og angrer hver gang
    Steker du den "riktig" da?
     
    C

    cruiser

    Gjest
    KOMPER!! Digg, lager det hjemme titt og ofte. Savner muligheten for å kjøpe skikkelig komper ferdig på vei hjem fra jobb som jeg engang kunne når jeg bodde på sørlandet.
     

    Bergfinn

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.07.2013
    Innlegg
    9.491
    Antall liker
    14.106
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    7
    Jeg tar med eldstegutt til mora mi i Valdres i morgen.
    Der skal vi få kompe (klubb kaller vi det der) med kålrabi og røkt salta flesk.

    @finger, smak og behag. Jeg lar den ligge 10-15 min. på stekeplata før jeg kaster på all gluma.
    Steker på varmluft, 220 grader på litt kortete tid en angitt (ellers blir den brent)
    Da pleier den å bli fluffy i konsistensen, slik junior vil ha det. Han er ikke så begeistra for tynn sprø italiensk versjon. Folk er forskjellige, selv foretrekker jeg den enkle sprø tynne.

    Forresten, er ikke pizza litt OT i en slik mat tråd? 8)
     
    C

    cruiser

    Gjest
    Gjort riktig er jo pizza helt der oppe med nær sagt hva som helst.
     

    Bergfinn

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.07.2013
    Innlegg
    9.491
    Antall liker
    14.106
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    7

    Bergfinn

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.07.2013
    Innlegg
    9.491
    Antall liker
    14.106
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    7
    Fikk inn levende sandskjell her på jobben nå.
    Har ikke smakt, ikke akter jeg å gjøre det heller.

    20171117_064706.jpg

    Stiv pris, 700,- pr kg
    ...dette er mat for sultne kvinnfolk.:p
     
    6

    65finger

    Gjest
    Hjerteskjell? det ser ut som en banan i brunst, om jeg skal uttale meg forsiktig
     

    Bergfinn

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.07.2013
    Innlegg
    9.491
    Antall liker
    14.106
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    7
    Nei, ikke hjerteskjell. Sandskjell, eller geoduck.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn