Pink_Panther
Æresmedlem
- Ble medlem
- 23.03.2006
- Innlegg
- 19.903
- Antall liker
- 10.432
Har du prøvd å handle hos Spar? Mye bedre utvalg der enn Prix......
Er jo ikke å oppdrive på det lokale samvirkelaget.
Har du prøvd å handle hos Spar? Mye bedre utvalg der enn Prix......
Er jo ikke å oppdrive på det lokale samvirkelaget.
Interessant. Jeg fikk prøver på lår og bryst en tid tilbake og tilberedte disse på ulike vis. Mørkt og saftig kjøtt og oppførte seg som andekjøtt i stekepannen. Kom også veldig godt ut av stekeovnen. Lagde både hele lår og oppskårne skiver.Jeg syns ikke homlagården kalkun var særlig mye å skryte av, et hakk opp fra "vanlig" kalkun men flere hakk ned fra nesten hvilken som helst kylling. Det samme gjelder kalkunen fra Holte gård. Gørr kjedelig. At man kan sammenligne noe av dette med and er for meg uforståelig.
Det var det relevante med "Black Turkey" prøvene jeg mottok - den er mørk i kjøttet, hadde fett og mye smak/var saftig. Fikk "nye øyne" på kalkun etter de rundene på kjøkkenet.And: Mørkt kjøtt, svært mye fett, svært mye smak, saftigJeg syns ikke homlagården kalkun var særlig mye å skryte av, et hakk opp fra "vanlig" kalkun men flere hakk ned fra nesten hvilken som helst kylling. Det samme gjelder kalkunen fra Holte gård. Gørr kjedelig. At man kan sammenligne noe av dette med and er for meg uforståelig.
Kalkun: Lyst kjøtt, magert, lite smak, blir lett tørt
Er jo nesten det samme da...
Det forklarer "pigs might fly"........ ikke en mørk kjøttbit på de svina!Fargen på kjøttet er ikke spesielt knyttet til rasen men til metabolisme og blodforsyning. Kalkuner uavhengig av rase som faktisk har tatt bena i bruk vil har mørkt kjøtt i lårene. Ettersom kalkunen ikke flyr så er brystkjøttet hvitt. En and som er en flyvende fugl har mørkt kjøtt også i brystet.
snakket med kjøttsjefen på en menybutikk og bestilte ca tre dager før bruk.Jeg er nysgjerrig fordi jeg aldri har smakt gås. Er jo ikke å oppdrive på det lokale samvirkelaget.Har helstekt gås et par ganger dette året. Det er noe helt annet enn kalkun og smaker "mere" enn and
Det er vel en betydelig del av den bransjen som henvender seg til folk som har null koll men liker å fremstå som de har det og gjerne bruker masse gryn for å vise det. Skal det være et stykke entrecôte totalt uten fettmarmorering til 450 kroner kiloen kun fordi vi har pakket den i sort plast og skrevet «jacobs utvalgte» på pakken? Jeg bor på Nordstrand så ser disse dustene daglig.Har vært innom julemarkedet i trondheim et par ganger og det store teltet til bondens marked, kan bare bekrefte at det er en scam også i år. Juleskinker forma som griser, kjipt pålegg, frossne kjøttvare og lefser til kriminelle priser. Greit nok at det heter tynnribbe men det bør være mulig å ta mindre enn 330 kroner for frossenribbe tynn som et donaldblad og blottet for fett... Brimi, kjøss mæ i rævva!
Strandaskinke kvalitet spekeskinke til pata negra priser fremsto heller ikke spesielt lukerativt. Men det er sikkert fort gjort å bli snøblind av lusekofter, dialekt og rollups med bondegårder på
... slutten på kongedømmet. Jul på McDonalds eller den lokale bensinstasjonen.
Merkevaren er jo ikke stedbundet så det er jo bare juks. Tilfeldig sammenrasket melk fra hvorsomhelst i Norge, og en metode.Problemet er at merkevaren vannes ut. Kanskje det hadde vært bedre å bare la eksporten dø helt ut hvis det ikke er mulig å selge den til høyere pris uten eksportsubsidier. Resultetet med overskuddsmelk er blir dog fortsatt det samme.
Ja presis. Jarlsberg er ikke en lokal merkevare basert på melk fra kyr som har beitet på rødkløver i "jarlsbergområdet". Det er, som du sier et påfunn, en god ost laget på en spesiell metode ved hjelp av tilsatte mikroorganismer. Jeg liker den, men det er ingenting med den norske varianten som ikke kan reproduseres hvor som helst med gode råvarer. Og Irland har gode gressmarker og god melk, samme hvordan man snur på det. Bedre enn mye kraftforet storfe her hjemme ....Det er vel problemet. Jarlsberg er ikke en merkevare, den er et påfunn.
Forsøk å fortelle en stedsbunden osteprodusent i Frankrike at dennes ost kan produseres i USA og Irland.
Vet. Men når alt er falskt, opphypet og reklame så klarer jeg ikke å engasjere meg. Tror du av alle ser den tross alt.Den markedsføres nå heftig som norsk med fjorder og alt hva det innebærer.
Hva er det med irsk melk som er underlegen den norske da? De har bedre klima enn oss for storfe på beite gjennom året og botanikken.Dere skulle sett ansiktet til folk i Spania, Frankrike og UK når jeg peker på "Made in Ireland" på Jarlsbergpakkene de kjøper/har lyst til å kjøpe.
"I helvete. Jeg trodde den var norsk."
Nordmenn i Spania blir veldig, veldig forbannet.
Skal det bli troverdig merkevare så kan man ikke bruke "Norge" som er like langstrakt og diverst som herfra til middelhavet.Ser den selvsagt, tror som sagt der hadde vært bedre å avslutte eksporten og latt merkevaren "Norge" vært forbeholdt norske produkter produsert i norge. Endel norske aktører som har kjempet lenge for å få de gode produktene anerkjent og inn på utenlandske markeder, de fortjener bedre.
Jojo Häagen-Dazs er nok til å lure demAmerikanerne kan ikke sin egen geografi engang, det er nok at det høres eksotisk ut og er forbundet med en viss kvalitet.