http://bokashinorge.no/tilskuddsordninger-for-bokashi/ skrev:DRAMMENSREGIONEN omfatter kommunene Drammen, Hurum, Lier, Modum, Nedre Eiker, Røyken, Sande, Svelvik og Øvre Eiker. Kommunenes renovasjonsselskap RfD gir inntil 1000 kr i støtte til innkjøp av bokashiutstyr. Send en enkel søknad til RfD og legg ved kvittering for kjøpet. Kvitteringer må sendes RfD senest ett år etter at kjøpet er gjort. Les mer om ordningen og søknad til RfD.
RISØR og TVEDESTRAND (avfallsselskapet RTA) gir en engansstøtte på 500,- første gang du anskaffer komposteringsutstyr, ordningen gjelder også bokashi. Fra abonnementet blir det i tillegg trukket et kompostfradrag på kr. 345,- per år. Har du spørsmål? Kontakt RTA.
OSLO KOMMUNE har godkjent bokashi under sin tilskuddsordning for hjemmekompostering. Tilskuddet er en engangsutbetaling på 500 kroner per beholder som kan gis til privathusholdninger, borettslag og sameier. Bokashi-kitet må være kjøpt i samme kalenderår som du søker. Kvittering skal legges ved. Mer informasjon om ordningen.
KRISTIANSUND KOMMUNE har godkjent bokashi for 1000 kr i støtte til innkjøp av utstyr og gir reduksjon i renovasjonsgebyret med 700 kr i året (2017, eks.mva.). Mer info på kommunens hjemmesider.
FOLLO REN (Frogn, Nesodden, Oppegård, Ski og Ås) har godkjent bokashi under sin tilskuddsordning for hjemmekompostering. Tilskuddet er på inntil 1000 kroner, men maks 20 % av kjøpesummen. Kvittering og søknad sendes Follo Ren ikke senere enn seks måneder etter at du har kjøpt bokashi. Mer info og søknadsskjema finner du på nettsidene til Follo ren.Standard betalingsform i nettbutikken er faktura på mail. Når vi har behandlet ordren din, vil du få en faktura på mail fra Klarna. Den har to ukers betalingsfrist, så du behøver ikke betale før du har mottatt varen. Når du har betalt fakturaen, mottar du en betalingsbekreftelse (også på mail fra Klarna). Fakturaen + betalingsbekreftelsen utgjør gyldig kvittering fra Klarna.
Mitt framlegg til neste tulleprodukt er:Hva er det i et navn? MATfløte! Det er som de må forsikre seg om at vi ikke skal tro det er gift, eller til bruk i motorer.
Ja så vidt jeg forstår så skal man blande komposten med jord etter den er ferdig, for så å vente 3-6 uker til før det brukes. Så man får ikke jord rett fra bøttene.Brukar dette systemet, vi også. Trass i manglande refusjonsordningar. Det vert god mold, men er ikkje så effektivt som eg hadde håpa på. Er det for låge temperaturar, tru? Har den eine boksen ståande på kjøkenet, den andre på badet (godt og varmt), men det tek såpass lang tid at komposteringa ikkje er komen langt nok når eg tømer.
Prøvde også desse "agnbøttene" du hadde funne på Biltema, men dei er ikkje tette nok. Vert vanleg kompostering.
No om vinteren må eg lagre oppblanda kompost i drivhuset. Der står 12 bøtter pr dato, og det er lenge att til det skal i åkeren..Ja så vidt jeg forstår så skal man blande komposten med jord etter den er ferdig, for så å vente 3-6 uker til før det brukes. Så man får ikke jord rett fra bøttene.Brukar dette systemet, vi også. Trass i manglande refusjonsordningar. Det vert god mold, men er ikkje så effektivt som eg hadde håpa på. Er det for låge temperaturar, tru? Har den eine boksen ståande på kjøkenet, den andre på badet (godt og varmt), men det tek såpass lang tid at komposteringa ikkje er komen langt nok når eg tømer.
Prøvde også desse "agnbøttene" du hadde funne på Biltema, men dei er ikkje tette nok. Vert vanleg kompostering.
Vis vedlegget 480248
God coppa er vel så godt som det meste av spekeskinke etter min smak, og det er ikke så vanskelig å lage selv. Enkleste måten er å kjøpe en god svinenakke, salte den noen dager og så ha den liggende i en spesiell vakuumpose noen uker.
Så svarene nå.Mulig det ble i overkant nerdete... syns det var greit å presisere dette ettersom rema har hevet seg på "hubbard bølgen"
Denne, men legg til to fete gulroter slicet med skreller eller mandonlin. (Og bruk kinapære)OK. Jeg har lyst til å prøve noe morsomt i dag. Helst ikke jævla tidkrevende eller vanskelig, og aller helst godt. Forslag?
Roastbeefen ble god, forresten. Hjemmelaget remulade også (majo fra bunnen, kapers, polsk sylteagurk og løk i), og den funka supert til stekt fisk også med litt naturell yoghurt i.
Enig. Da blir det bare koking. Litt og litt på grill eller grillpanne. Kort tid og mye varme.Koreansk bbq skal da ikke koke i en overfylt panne...
Du finner det i de fleste jallabutikker som fører litt frukt og grønt. Den er en saftig og sprø pære som ikke minner helt om noe annet, men har man ikke så kan man fint droppe det eller erstatte med en vanlig pære.Ble ikke noe av eksperiment i går. Kanskje en annen gang. Hvor får man forresten tak i kinapære?
Ja de glimter til av og til.Ellers slumpa jeg til å finne Tunfisk på Rema, og ble lettere oppglødd, før jeg tenkte at såpass kostbare råvarer fortjener en plan.
Tja, kanskje lime, rødløk og koriander som basis, evt med litt papaya i som også blir riktig god av limejuicen. Men her er jo mange variasjonsmuligheter. Bare pass på at den ikke står for lenge i limeblandingen slik at den blir tørr og kjedelig.Jeg har et minne om ceviche fra Amiens med OV&VK-gjengen i 2016 som sitter i.
Googla litt etter oppskrifter, men finner ingen som ser ut til å ligne den veldig enkle jeg fikk den gangen ved bredden av Somme.
Jeg tipper løk, hvitløk, chili, sitron eller lime, og egentlig ikke så veldig mye mer. Er det bare å prøve for egen maskin? Eller er det noen oppskrifter å anbefale?