Spammer litt her med å informere om 20% på alt av Hario utstyr og tilbehør (og selvsagt ferskbrent kaffe) i nettbutikken i dag. www.mukasa.no Bruk rabattkoden: 17sep
Siden jeg har arbeidslokale tre etasjer over utsalget til Pals har det vært naturlig å teste kaffen deres. Må kvernes litt finere, og ekstraherer litt kortere enn hva jeg er vant til fra andre produsenter, 25 sekunder pluss mot normalt 27 sekunder pluss. Billig kaffe som etter mitt skjønn, og min smak, står seg svært godt om man bare jobber litt med bryggingen. Fin hverdagskaffe!
Snakker nå om espressoen.
Gratulerer med anskaffelse av en maskin av det velrennomerte merket FaenDa espressomaskinen min, en Izzo My Way sak begynte å fuske rett før jul, meldte lysten seg for noe annet.
Vis vedlegget 525281
Da espressomaskinen min, en Izzo My Way sak begynte å fuske rett før jul, meldte lysten seg for noe annet. Har lenge hatt lyst på en La Marzocco, men føler ikke at jeg kan svi av så mye på en kaffemaskin, så da ble det noe eldre. Av den edle årgangen 2003. Selgeren som driver kaffebar(dette var hjemmemaskinen hennes) hadde nylig hatt maskinen på service hvor alt av pakninger hadde blitt byttet. Hun stilte også opp med bruksanvisning, garantikort med mer fra da hun kjøpte maskinen. Betalte 5k og hentet den i Trønderhovedstaden på lørdag. Dette blir nok bra. Røslig sak i forhold til den gamle som mest sannsynlig blir donert til en kamerat.
Vis vedlegget 525281
Det kan jeg gi deg: https://lippe.no/produkt/lippe-espresso-4-1kg/Tar også imot sikre tips, men da espresso.
Hender jeg ikke gidder å sette på en lp og, streamer da musikk. Av og til er det greit med kjapt og enkelt både når det gjelder kaffe og musikk.Gud!…ikke alltid jeg gidder å bruke Aeropressen.
Har du prøvd India Monsooned Malabar? Fyldig og med lite syre, kan være verd en test (relativ rimelig også).Hei folkens,
Er det noen som har tips om en god kaffe? Jeg er temmelig lei all middelmådig kaffe som er på markedet for tiden og den siste virkelig gode kaffen jeg kjøpte var Pannama Santa Teresa fra Coffeeberry på Bryne:
Jeg drikker en til to kopper om dagen og spesielt morgenkaffen på lørdag og søndag er hellig for meg. Jeg bruker utelukkende Chemex hjemme og V60 på jobb fordi jeg liker å passe på kolesterolen. Min kaffe skal være en skikkelig "bombe" som er fullverdig, søt og fruktig samtidig som den ikke er ihjelbrent og bitter. Lippe er min foretrukne leverandør da han er flink å få frem kaffe som passer min smak men i det siste har det vært temmelig slapt fra han også. Spesielt julekaffene hans i år var virkelig skuffende greier.
Er takknemlig for alle tips men har også forståelse for at dere kanskje vil holde godsakene for dere selv
-BB-
Hei og takk for tips,Har du prøvd India Monsooned Malabar? Fyldig og med lite syre, kan være verd en test (relativ rimelig også).
https://www.stavangerkaffebrenneri.no/products/india-monsooned-malabar-1kg6
Takk. Jeg har prøvd flere settinger på min kvern inkludert dobbelkverning av allerede Mocca kvernet kaffe. Kvernen jeg bruker er den samme som Wendelboe benytter. Konsistensen etter dobbeltkverning er fint pulver og dryppingen går vesentlig lengre = mer smak. Allikevel, 30-35g - 1/2 liter gir meg rett og slett for svak kaffe uansett kverning og det begynner å komme seg ved 40g.I følge Tim Wendelboe bør du heller kverne kaffen litt finere:
"Du må måle opp riktig, og da anbefaler jeg alle å bruke 65 gram per liter.
60 gram er litt lavere enn det vi nordmenn synes er godt og følelsen blir litt for tynn, og 70 gram er for mye og for sterkt.
65 gram gir, for meg, en sterk nok kaffe. Men synes du kaffen blir litt for tynn så skal du ikke tilsette mer kaffe, for det er mer enn nok kaffe. Du skal heller kverne bønnene finere i kaffekvernen. Invester i en god kaffekvern.
Synes man den blir litt for bitter og smaker litt sterkt, kverner man kaffen grovere. Still derfor inn kvernen etter den grovheten/finheten du liker og da er problemet løst"
Chemex og V60 er filtrert kaffe. Chemexfiltre er faktisk 3 ganger tykkere sammenliknet med vanlige kaffefiltere. All kaffe som er diskutert her i det siste fungerer utmerket med vanlige kaffefiltere også.Kan jeg spørre om noen anbefalinger på filterkaffe, eller blir det som å banne i kirka her
Det meste kan jo brygges med filter (Aeropress, V60 , Moccamaster osv), men Espresso kaffe er vel ikke hel optimalt selv om det også fungerer. Men man anbefaler å kverne kaffen forskjellig til de forskjellige bryggemetodene, f.eks grovere til kaffetrakter en til Aeropress. Har du ikke kvern så bør du kjøpe en kaffe som passert til ditt bruk.Kan jeg spørre om noen anbefalinger på filterkaffe, eller blir det som å banne i kirka her