Jeg er ganske overbevist om at matlagingskurs for deler av den trygdede befolkningen ville gjøre at trygda holdt mye lenger og at vi kunne unngå noen av de "fattige". Man må være villig til å stikke fingeren i jorda og innse at visse personer er så stokk dumme, evt aldri har fått mulighet til å lære å lage mat at de faktisk ville hatt godt av basiskusrs i matlaging fra grunnen av.
Tilbøyelig til å være enig. Jeg synest for eksempel at SIFOs standardbudsjett for mat er
svært romslig, og jeg spiser garantert bedre enn 99% av Norges befolkning, men jeg lager min egen mat og kaster nesten ingen ting. Det er ikke spesielt vanskelig å lage et fullverdig måltid for 30-40 kroner for en familie på fire om midlene er knappe. Det er heller ingen grunn til å betale 30-40 kroner for et brød når man kan bake selv for en 10-15 kroner for tre brød. Om man er arbeidsledig eller trygdet har man formodentlig tid til å drive med denslags - det burde være mulig gitt hvor mange i full jobb som faktisk får det til i en ellers travel hverdag.
Jeg finner en viss sport i å utnytte systemet. Ikke fordi jeg må eller trenger det, men det er svært enkelt om man følger litt med og vet hva ting normalt selges for. Om en butikk dumper prisen på noe man bruker mye av og som holder lenge er det bare å laste opp. Ellers kan ting fryses. Og at en butikk lokker med veldig lave priser på noe betyr ikke at man må kjøpe noe annet derfra. Prisene på helt normale matvarer varierer vilt etter når, hvor og hvem som selger de. Kanskje Norges viktigste produkt - kjøttdeig - selges for priser mellom 70 og 180 kroner kiloen. Om man kan nedverdige seg selv til å bruke kjøttdeig av kylling eller gris kan man få det for en femtilapp pr. kilo, for øvrig.
Om man har et aktivt liv (bil har man selvsagt ikke råd til å ha om det er trangt økonomisk) og bruker la oss si 3000kCal daglig så koster det 15-20 kroner i ris å dekke dagsbehovet for energi avhengig av hvor man kjøper den. Nå er ikke kun ris en anbefalt diett, men det er mulig å spise godt og ekstremt billig om det er et mål i seg selv, man må bare vite hva og hvordan.