takk, det blir et sant griseri
Vis vedlegget 533581
ikke så ofte man finner skrei som er fisket for så lite som tre dager siden, i Oslo.
Man må kjenne sin besøkelsestid.![]()
akevitten skal vi vel klare å knekke før den blir skjemt. Kan overta den skjemte også jeg.Du kunne ha ventet til i morgen - og jeg har mengder av akevitt som bare står her og blir skjemt![]()
tror det er for å holde den sammen mens den trekker. Alle gjør det, pakker den i mat- eller bakepapir mens den trekker. Har ikke prøvd uten.Hvorfor papir?
Samtykker!Men i svarte, gutar??!! Renser dere ikke levra for sener og kveis??
Men det er den jo. Ser du på rogna og trur det er lever? Eller er det all pepperen som levera er pepra med, som forvirrer?Men i svarte, gutar??!! Renser dere ikke levra for sener og kveis??
Sleit med språket hans, men plutselig var koden knekt, og da blei han sabla god i mine ører.Har prøvd meg på Ropstad, men gir litt opp når jeg forstår Færøysk bedre...
Deilig mat den skreien.
Her på Hamar(!) har vi kanskje Norges beste fiskebutikk, så den er ikke 3 dager gammel i disk hos Knutstad og Holen.
God helg.![]()
For å presisere: det du skal sjekke er når den er tatt opp havet, det har de plikt til å si ifra om. Tidspunktet for når den har kommet inn i butikken er interessant, og "samme dag" er lovende, men i teorien kan fisken være "gammel" hvis et mellomledd har somlet.Det er tydelig at mat slår an og engasjerer. Det er bra! Men, kvaliteten er, som du skriver, helt avgjørende. Inspirert av bildene dine tidligere i uken, så fikk vi tak i torsk og rogn sist torsdag fra Gutta fra Havet i Sandvika. Det hadde de fått inn samme dag. Ganske enkelt å sjekke: Alt skal lukte av hav, intet annet.
.
Helt enig. Og som du også skriver, så er det ganske vilt at man får ferskere fisk og annen sjømat i Madrid, Lyon osv. enn i Norge med vår lange kystlinje. Jeg har ruslet rundt der og i diskene spreller faktisk fisken. Men, folkene der er kresne, stiller krav og har peiling.For å presisere: det du skal sjekke er når den er tatt opp havet, det har de plikt til å si ifra om. Tidspunktet for når den har kommet inn i butikken er interessant, og "samme dag" er lovende, men i teorien kan fisken være "gammel" hvis et mellomledd har somlet.Det er tydelig at mat slår an og engasjerer. Det er bra! Men, kvaliteten er, som du skriver, helt avgjørende. Inspirert av bildene dine tidligere i uken, så fikk vi tak i torsk og rogn sist torsdag fra Gutta fra Havet i Sandvika. Det hadde de fått inn samme dag. Ganske enkelt å sjekke: Alt skal lukte av hav, intet annet.
.