G
Gjestemedlem
Gjest
Pancetta er ikke så vanskelig å lage selv, og mye rimeligere her hjemme. Kjøp en buklist, salt og krydder på en ukes tid. Tørk av den og så i *spekepose i noen måneder på en rist i en kjeller, loft , bod eller kjøleskap om man har plass.
Det samme gjelder forsåvidt guanciale. Letteste er å kjøpe et halvt svineholde og kjøre ut selv. (Det hender man finner det i frysedisken til en svært rimelig pris, og resten kan man lage hodesylte av). Men jeg har også sett endel lokalprodusenter av sorten. Kjakebacon kaller de det gjerne da og en pris på 250kr kg er ikke så avskrekkende. Følg med på Rekoringen så dukker det opp noe om man er heldig. Og et stykke på rundt en kilo varer gjerne en god stund.
Til nøds kan man også bruke tørrsaltet sideflesk.
* https://www.lava-scandinavia.no/butikk/dry-age-aldringsposer/aldrings-spekeposer
Det samme gjelder forsåvidt guanciale. Letteste er å kjøpe et halvt svineholde og kjøre ut selv. (Det hender man finner det i frysedisken til en svært rimelig pris, og resten kan man lage hodesylte av). Men jeg har også sett endel lokalprodusenter av sorten. Kjakebacon kaller de det gjerne da og en pris på 250kr kg er ikke så avskrekkende. Følg med på Rekoringen så dukker det opp noe om man er heldig. Og et stykke på rundt en kilo varer gjerne en god stund.
Til nøds kan man også bruke tørrsaltet sideflesk.
* https://www.lava-scandinavia.no/butikk/dry-age-aldringsposer/aldrings-spekeposer