Alternativet hadde vært å ikke skyte elgen og kjøpt kjøtt på butikken.
Jeg har ikke noe regnskap å vise til, "klimavennlig" var bare et ord som falt meg inn..
Alternativet hadde vært å ikke skyte elgen og kjøpt kjøtt på butikken.
Jeg har ikke noe regnskap å vise til, "klimavennlig" var bare et ord som falt meg inn..
Jeg er jo enig i det, viltkjøtt er klimavennlig fordi vi regulerer populasjonen gjennom jakt. At det er en milliard storfé i verden er derimot alt annet enn, jorden er enormt overbefolket også av husdyr. Og vi må spise mindre kjøtt så antallet kan reduseres. Kraftig.
I grunnen rart det ikke er mer fart i denne tråden i disse hjemmetider.
Her ble det T-bone til far, et laksestykke til mor og tre par hjemmekvernede čevapčičis til lille søster og bror, alt via Weberen.
Dertil smørdampet hvit asparges og cherrytomater fra terrassen, samt en god stappe av potet og gulrot, med litt smør og finhakket persille rørt inn på slutten av stapping.
Det hele skylt ned med friskt, kaldt vann fra springen.
I sympati med alle som nå må lide seg gjennom et ukjent antall uker og måneder uten å kunne dra på harryhandel i Det Lovede Land der Pepsi Max, vin sortert etter pris, billig tobakk og flesket flyter ble det i går et praktstykke av harryhandlet entrecôte med bernaisesaus og trippelkokte fries til.
Gårsdagens ble rå spareribs, rubbet og dampet i ovnen en tre timers tid.
Glasert med hjemmelaget bbq saus hot-sweet/sticky basert på en Ramsey oppskrift og på grillen med røykespon en liten halvtimes tid.
Enkel, frisk salat og fries ved siden av.
4kg på 4 tenåringersgutter og to voksne, alt borte
Shakshuka er en rett der egg posjeres i en deilig tomatsaus. Dette er en sunn middagsrett, som også kan spises som en deilig lunsj eller en helgefrokost.
Siden jeg handler på vei hjem fra jobb og på tom mage,
siden jeg er svak for fristelser,
siden i dag var den første virkelige høstdagen her i Oslo-området,
siden vi igjen er en måned med R,
Så sitter jeg her altfor mett og erklærer Lutefisksesongen 2020 for åpnet!
(De sa den var laget på skrei. Det tror jeg ikke noe på, men godt var det likevel.)
Forsåvidt ikke helt riktig at den "putrer" - en av de store forskjellene på Ramen-kraft og kraft i mer fransk stil er at Ramen skal koke relativt kraftig (rolling boil som det heter på utenlandsk). Satte den på i dag tidlig så den er ferdig i 8-tiden i kveld sånn ca. Anbefalt koketid er 12 timer.
I serien "ting man kan gjøre på hjemmekontor" så tar vi i dag en lunchutgave. Selv om ris er nesten gratis så er det ingen grunn til kaste restene i søpla. De putter man i en boks og setter i kjøleskapet og så lager man fried rice neste dag. Det er veldig enkelt, veldig kjapt og veldig godt.
Stek eventuelt tilbehør først, her har jeg brukt marinerte scampi og litt dampede grønnsaker fra en pose med frosne av sorten. Dette er uansett en fin anledning til å bruke opp diverse rester i grønnsakskuffen - gulrot, paprika, squash, aspargesbønner, mais - det meste funker fint. Erter er også vanlig å bruke.
Stek ris i olje på høy varme i et par minutter. Ha i ingefær, hviløk og chile. Knekk i et egg og rør det godt rundt så det blandes fint i risen. Ha i kjøtt/grønsaker. Smak til med fishsauce. noen litt sesamolje og en klunk lys soyasaus. Dryss over frisk koriander og spis.
Dette er en av de rettene det er omtrent umulig å ikke få til. Risen bør være kald så rester fra dagen før satt i kjøleskap er det beste å bruke.