Ønsker anbefaling Hjelp - gåsehuden er borte!

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • WilliamPoppy

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    08.08.2005
    Innlegg
    349
    Antall liker
    41
    Hvorfor skal du selge suben? :oops:
    De fleste høyttalere har nytte av en sub, og du får vel plassert den på en grei plass om du velger å skifte ut dine nåværende SF.
    Jeg ville ihvertfall ventet til nye høyttalere var kommet i hus før jeg solgte noe jeg allerede hadde.
    Nei si det, kanskje jeg var litt rask på avtrekkeren der. Jeg holder igjen litt til da. Men er det slik at de fleste høyttalere virkelig har nytte av en sub? Jeg har sett (på nett) flere forskjellige gulvstående høyttalere, noen har 2x180mm basselementer osv, og da faller kanskje behovet for en slik sub som dette bort? Eller er det slik at suben kan "ta over der høyttalerene slutter" typisk i 40hz? Beklager dumme spørsmål, jeg prøver virkelig å lese meg opp her før jeg spør....
     

    WilliamPoppy

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    08.08.2005
    Innlegg
    349
    Antall liker
    41
    Bildet fra overetasjen ser ut til å vise at du har slurvet med høyttalerplasseringen ;) Husk 1.Moselov: Dere skal aldri slurve med høyttalerplasseringen.
    Nydelig leilighet da.
    Takk for det😀. Nå er jeg spent, et ovenfra og ned perspektiv kan kanskje avsløre en hver av oss når det angår plassering. Tell me?
     

    OleLyttøye

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    08.06.2015
    Innlegg
    555
    Antall liker
    228
    Sted
    Bergen
    Takk for det😀. Nå er jeg spent, et ovenfra og ned perspektiv kan kanskje avsløre en hver av oss når det angår plassering. Tell me?
    Mange her som kan mer om dette enn meg, sikkert noen her som kunne tatt doktorgraden på dette med lytteposisjon og rom. Hvis du leter litt rundt i forumet finner du en rekke tråder om det. Men noen enkle saker:
    - eksperimentere med å trekke ht fram og tilbake fra bakvegg for å finne optimal balanse mellom bass og perspektiv
    - eksperimentere med avstanden mellom dem
    - prøve at lytteposisjon, venstre, høyre ht utgjør en likebeinet trekant. Ikke alltid det virker, noen gangar funker litt mindre, noen ganger litt mer.
    - prøve ulike vinkllinger
    - vatre dem
    - lik høyde
    - tunge stativer
    - omtrent samme avstand til side- og bakvegg, men kan prøve annet også

    Det er moro også. Du har jo disse stolpene du må foran uansett, så du får lytte etter om de påvirker lyden fra ht
    Teppe på gulvet kan hjelpe også, tipper det svirrer rundt i det store åpne rommet du har.
     
    M

    MarkusH

    Gjest
    Min erfaring er at man må ha sub med mindre høyttalere har minst 2* 8" eller mer, jeg har hørt enkelte høyttalere med en 12" jeg synes var dårlig nedover og andre med en 15" som var helt kurant. Selv besitter mine 2* 10" i hver, så jo mer areal man har i bassen jo mindre behov har man vanligvis for sub(er). Jeg bruker også noen 2-veis stativhøyttalere med 2* 6,5" og det går greit, men det er litt mer 'grynt' helt i bunnen på de med 10". Nå er dette også mye avhengig av rom, dagens rom for min del er sånn passe (dårlig) under 30hz, så her kunne jeg nok godt hatt et par 15" eller 18" under 30hz .... Angående plassering så synes jeg en god hovedregel er å ta utgangspunkt i lik plassering av høyttalere i forhold til veggen bak og på sidene (slik som i rommet ditt er det fult mulig), jeg måler med målebånd til to-tre punkter til sidevegg fra høyttalerens side og minst ett punkt fra baksiden av høyttaler til veggen bak høyttalere (noen ganger referert til som framvegg), så beveger jeg vanligvis høyttaleren litt slik at den 'peker' litt inn mot lytteposisjon (også kalt toe-in). Mtp lytteposisjon så setter jeg meg stort sett et par meter unna senteret mellom høyttalerne, så pleier jeg å sette meg på huk en meter fremfor lytteposisjon og en meter bak (kan også flytte lytteposisjon frem/tilbake), så setter jeg enkelt og greit på musikk. Hører om jeg synes bassen sitter bra, hvordan er mellomtone? Kommer den frem i forhold til bass (klar og fin, ikke overskygget av bass), så hører jeg på typisk 'skrikete diskant' sanger (Joe satriani er det jeg bruker, samt noe Rammstein og Metallica), hvis totaliteten virker ok så går jeg videre til sentrering av vokal i lydbilde. Det er her for min del at den meste justeringen av høyttalere kommer inn i bilde og hvorfor mitt system kan høres ut slik det gjør for meg og andre. Mindre høyttalere er vanligvis lettere å plassere slik at de låter bra, mens større og dyrere saker vanligvis er en del vanskeligere. Forskjellen ligger i sluttproduktet dog, for får man først plassert en høyttaler av den store og dyre sorten 'riktig', så blir det klare forskjeller til de billigere (for meg i alle fall). Dette er kun mine erfaringer basert på timevis med prøving og feiling, andre har sikkert fremgangsmåter som kanskje er både bedre og raskere. Hva som er riktig lyd for din del og for min del kan også være to helt forskjellige ting, det er greit å vite. Lykke til! :)
     

    BangBang

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    25.03.2005
    Innlegg
    7.301
    Antall liker
    4.908
    Sted
    Okka by
    Torget vurderinger
    7
    Be
    Kom bare over denne: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=184523700

    100db følsomhet var da voldsomt... Litt interessant er det at de drives (tilsynelatende på bildet) ac ECI2😁
    Men han leter nok etter en passende SET om han velger å beholde høyttalerne. 😉

     

    WilliamPoppy

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    08.08.2005
    Innlegg
    349
    Antall liker
    41
    Først takk til alle som har gitt innspill på denne tråden :) Jeg har oppdaget at den eller de som bodde i denne leiligheten hadde en viss sans for lyd og estetikk. Under trappen er det bygget et "hemmelig" kammer for avspilling av musikk.....Etter å ha tatt mål, vil den nevnte suben passe inn der som hånd i hanske! Noen tanker her? Jeg legger ikke ut
    IMG_20200718_201846-2.jpg
    IMG_20200718_201835-2.jpg
    IMG_20200718_170526-4.jpg
    resten av bildene fra leiligheten, men henviser til de andre bildene jeg har lagt ut i denne tråden.
     

    WilliamPoppy

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    08.08.2005
    Innlegg
    349
    Antall liker
    41
    Uansett, nå legger jeg denne hobbyen litt til side, det ble litt mye vansker her. Holder meg til bonsai utover i neste uke...
     

    Auditor

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.02.2006
    Innlegg
    12.091
    Antall liker
    4.345
    Torget vurderinger
    1
    WP: Det "skapet" virker som en grei løsning hvis ønsket er å skjule teknikken og bygge inn høyttalere rundt om i kåken. Men så spørs det om forrige eier også la opp til HVOR de høyttalerne skulle bo hen..Funnet noen kabelrør eller koblingsbokser/deksler som kan avsløre det? Hvis du skal bruke det til en slags oppbevaring, få gjerne laget ei dør inn dit, slik at et eventuelt blinddeksel ikke må tas av hver gang..Langt lettere adgang til "tekniskrommet"...Noe forteller meg det har vært en hjemmekino i stua di før Og at receiver/mediaspiller kanskje sto der inne. Den lengden med Nordostkabel, er den din? :)
     
    Sist redigert:
    P

    parafinoksen

    Gjest
    Hvis trappa ellers er hul, får du vel pluteselig ei enorm basskasse. Jeg har mine tvil, men det skader jp aldri å prøve.
     

    Auditor

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.02.2006
    Innlegg
    12.091
    Antall liker
    4.345
    Torget vurderinger
    1
    Parafinoksen: Resonnanskasse, ja... Er lik problemer dersom det er HØYTTALERE som skal inn dit. På den annen side: En godt konstruert, fullstendig avkoblet subwoofer uten en tråd kunne da vitterlig kanskje stå der?;)
     
    Sist redigert:

    Balle Clorin

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.06.2012
    Innlegg
    10.132
    Antall liker
    9.284
    Torget vurderinger
    2
    Tepper han hadde anlegget bak ryggen og spilte på tvers i rommet. Det kan du også prøve
     

    WilliamPoppy

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    08.08.2005
    Innlegg
    349
    Antall liker
    41
    Auditor; Ja, det er en dør med magnetfeste, så en eventuell løsning vil bli helt skjult. Nordostkabelen var fra forrige eier, og den er lagt skjult og kommer ut i bakveggen der suben står nå. Jeg får ikke brukt dem og kan ikke helt forstå hva de ble brukt til. Kablene er så korte at de bare rekker 20 cm over gulvhøyden. Og Parafinoksen; trappa er hul. Jeg vet ikke, men det må da finnes en grei måte å sende signalene trådløst til suben inne i der? Bluetooth eller Wifi.
     
    M

    MarkusH

    Gjest
    For å fjerne resten av tomrommet under trappa er ikke et alternativ? Får plass til mye stereo under der .... Åpne trinn og greier så kan det ikke bli så veldig mye restriksjoner av lyden slikt sett heller .... Plassbesparende er det også ;)
     

    WilliamPoppy

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    08.08.2005
    Innlegg
    349
    Antall liker
    41
    MarkusH Jo, det er ikke umulig det. Det er en løsning jeg skal se litt på faktisk. Den er forsåvidt bare hul på undersiden, der hvor trinnene er, virker det massivt )noe del vel må være så ikke trappa kollapser. Men altså; dette kan vel by på en massiv bassopplevelse, eller bare resonans fra en annen verden. Må selvfølgelig teste ut dette, men må da ha en trådløs overføring som erstattersignalkabel inn. Noen forslag til en enkel og rimelig løsning her? I tilfellet løper jeg og kjøper i morgen tidlig :)
     

    WilliamPoppy

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    08.08.2005
    Innlegg
    349
    Antall liker
    41
    Alternativt kan jeg strekke en signalkabel til suben og inn i skapet, men den blir i tilfellet på rekordlange 6,5 m... Etter å ha lest enda litt mer, blir jeg også veldig skeptisk på å sette en sum inn i et skap og så lukke døren. En basskasse inne i et kabinett - det er noe som skurrer litt med det hele
     

    Auditor

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.02.2006
    Innlegg
    12.091
    Antall liker
    4.345
    Torget vurderinger
    1
    WilliamPoppy: Den Nordosten er nok et tegn på hvordan saker og ting var legt opp før. Trace the thing! Deretter river du den, samtidig som du eventuelt legger opp ei løsning som passer det du selv har. Hadde du hatt REL-sub er deres Longbow Transmitter en mer enn OK løsning til den applikasjonen. Sålenge det er mulighet for at signalene derfra kan sendes fritt rundt i rommet. En trådløs sender, tilpasset det jeg personlig mener er den absolutte kremen av subs. Og hvis aller minste T-ZERO- modell jeg snart håper å kunne få tak i selv- til et par fine små Focal-satellitter jeg har. Hele settet er da kledd i brudekjole (hvitt). ;)
    DET blir TV-lyd, det:devilish: Ellers er ikke 6,5 meter veldig langt for en subkabel...
     
    Sist redigert:

    ufo

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    12.02.2016
    Innlegg
    1.784
    Antall liker
    913
    Hvorfor det?
    forenklet, bølgelenger i en høyttaler er omtrent 1000:1. derfor 3-4veis høyttalere. fulltoner takler gjerne ingen av de spesielt godt. for å få bass må arealet og slaglengden opp, hvor diskanten lider. masse beaming og vreng blir resultatet eller omvendt, ok diskant men ingen bass.
    det eneste unntaket jeg har gjort for fulltoner (i senere tid) er i en LXmini, men det er en 2veis med EQ. likevel kan jeg merke oppbrytningen oppover til en liten 3.5" driver i noen opptak...
    har før hatt store fulltoner som bastanis og hawthorne med høye delefrekvenser osv og det var bare problemer. når jeg moddet de og satt inn filter ble alt så mye bedre.
    delefilter er ikke noe styggedom, det kreves og er usynlig når gjort riktig :)
     
    P

    parafinoksen

    Gjest
    Jeg kommer ingen vei folkens...
    Med subben eller generelt med oppsettet?

    På grunn av plasseringsbegrensninger tror jeg det aller enkleste er å kvitte deg med sub og høyttalere og gå for andre plasseringsvennlige høyttalere med mer basskapasitet. Lån med deg noe hjem og prøv.
     

    Zulu

    På kjøret igjen!
    Ble medlem
    30.04.2003
    Innlegg
    1.182
    Antall liker
    2.194
    Sted
    Vestre Toten
    Torget vurderinger
    9
    forenklet, bølgelenger i en høyttaler er omtrent 1000:1. derfor 3-4veis høyttalere. fulltoner takler gjerne ingen av de spesielt godt. for å få bass må arealet og slaglengden opp, hvor diskanten lider. masse beaming og vreng blir resultatet eller omvendt, ok diskant men ingen bass.
    det eneste unntaket jeg har gjort for fulltoner (i senere tid) er i en LXmini, men det er en 2veis med EQ. likevel kan jeg merke oppbrytningen oppover til en liten 3.5" driver i noen opptak...
    har før hatt store fulltoner som bastanis og hawthorne med høye delefrekvenser osv og det var bare problemer. når jeg moddet de og satt inn filter ble alt så mye bedre.
    delefilter er ikke noe styggedom, det kreves og er usynlig når gjort riktig :)
    Vil si at det er både bra diskant og bass i mine. Men nå har jeg hverken erfaring med andre fulltoner eller har den kunnskapen du besitter. Men kan hende Lii Audio har funnet på noe lurt :)
     
    P

    parafinoksen

    Gjest
    Generelt med oppsettet

    Legger det ut i morgen. Sub, SF, EC og alt. Bare å erkjenne at det må begynnes på nytt her 🙄 (y)
    Du bør jo kunne få litt for utstyret ditt. Det er jo fine ting.

    Du har jo fått mange anbefalinger her, men skulle jeg satset fra bånn av i dag, hadde jeg helt klart vurdert aktiv løsning, og da spesifikt dette her. Så slipper du å surre med å finne riktig elektronikk. Høyttalerne er trådløse, har app for romkorreksjon, spiller bass ned til 40 Hz (som jo ikke er kjellerdypt, men veldig leilighetvennlig). Som sagt, broren min har den gulvstående versjonen, og de låter veldig bra. Hvis ikke du er anti aktivt og trådløst, ville jeg helt klart stukket ned til Soundgarden og lyttet til dem. (Det at de er trådløse og aktive må vel passe fruen fint :) Mindre kabler og bokser. OG de finnes i hvitt. Kan det bli bedre? :D )
     
    M

    MarkusH

    Gjest
    Det blir spennende å se hva du ender opp med, mye spennende utstyr der ute og ingen andre enn deg selv som sitter på svaret om hva som er god lyd. Jakten på lyden er god, men det er best når lyden er funnet. :) Lykke til! :)
     

    coolio

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2015
    Innlegg
    5.487
    Antall liker
    5.453
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    2
    Skudd fra hoften, har du vurdert Devialet Phantom Silver/Gold? De kan monteres på veggen med egne veggfester, har både bass, guff, god lyd og bred spredning.
    Seriøst undervurderte greier som den finere fiffen her inne rynker på nesen av, men de er gode! Jeg lånte noen slike av Duet Audio i noen måneder mens Kii Three måtte en tur på sykehuset, og jeg ble imponert over hva de plasteggene fikk til. Altfor mye bass som standard, men det tror jeg passer rommet ditt ganske ok.

    @ragwo har erfaring med både Silver og Gold samt erfaring med montering på vegg/hjørner i høyden og kan muligens gi tilbakemelding på det.

    Legger ved måling av Phantom som viser at dette er reinspikka kvalitet;

    fr_on1530.gif


    Det du ser over her er frekvensresponsen målt i et anekoisk kammer - on-axis, 15 og 30 grader off-axis. Man ser at høyttaleren spiller dypt, at den er flat fra 100-1200 hz, har en liten 2 dB hump i området mellom 1500-2000 hz som er ønskelig i stereo pga den tradisjonelle stereo-dippen som oppstår pga kanselleringer mellom høyttalerne i det området samt etterfulgt av en klassisk 3 dB bredbåndet dipp i området 2-4 khz for å redusere skarphet.
    Sonus Faber har ofte den dippen etterfulgt av en kraftig økning for behagelig lyd pluss "luftig" diskant.

    Samtidig kan man se både i grafen over og i grafen under (off-axis 45-60-75 grader) at spredningen er bred fordi alle linjene er veldig tett på hverandre og at lyden off-axis følger lyden on-axis tilnærmet tekstbok-aktig.

    fr_456075.gif


     

    MakkinTosken

    En kjekkas
    Ble medlem
    21.02.2020
    Innlegg
    13.565
    Antall liker
    34.154
    Sted
    og til
    Torget vurderinger
    6
    Seriøst undervurderte greier som den finere fiffen her inne rynker på nesen av, men de er gode!
    Ja, disse elefantdildoene er en god tyvstart for de som ønsker en bufret overgang fra ren lifestyle til en mer seriøs fullfrekvent opplevelse.
     

    coolio

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2015
    Innlegg
    5.487
    Antall liker
    5.453
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    2
    Ja, disse elefantdildoene er en god tyvstart for de som ønsker en bufret overgang fra ren lifestyle til en mer seriøs fullfrekvent opplevelse.
    Kan vel ikke sies på en mer Charles Bukowski-aktig elegant måte enn dette :LOL:
     

    ragwo

    Mud-fi freak
    Ble medlem
    02.05.2007
    Innlegg
    6.722
    Antall liker
    14.338
    Sted
    Bodø
    Torget vurderinger
    42
    Skudd fra hoften, har du vurdert Devialet Phantom Silver/Gold? De kan monteres på veggen med egne veggfester, har både bass, guff, god lyd og bred spredning.
    Seriøst undervurderte greier som den finere fiffen her inne rynker på nesen av, men de er gode! Jeg lånte noen slike av Duet Audio i noen måneder mens Kii Three måtte en tur på sykehuset, og jeg ble imponert over hva de plasteggene fikk til. Altfor mye bass som standard, men det tror jeg passer rommet ditt ganske ok.

    @ragwo har erfaring med både Silver og Gold samt erfaring med montering på vegg/hjørner i høyden og kan muligens gi tilbakemelding på det.

    Legger ved måling av Phantom som viser at dette er reinspikka kvalitet;

    Vis vedlegget 651685

    Det du ser over her er frekvensresponsen målt i et anekoisk kammer - on-axis, 15 og 30 grader off-axis. Man ser at høyttaleren spiller dypt, at den er flat fra 100-1200 hz, har en liten 2 dB hump i området mellom 1500-2000 hz som er ønskelig i stereo pga den tradisjonelle stereo-dippen som oppstår pga kanselleringer mellom høyttalerne i det området samt etterfulgt av en klassisk 3 dB bredbåndet dipp i området 2-4 khz for å redusere skarphet.
    Sonus Faber har ofte den dippen etterfulgt av en kraftig økning for behagelig lyd pluss "luftig" diskant.

    Samtidig kan man se både i grafen over og i grafen under (off-axis 45-60-75 grader) at spredningen er bred fordi alle linjene er veldig tett på hverandre og at lyden off-axis følger lyden on-axis tilnærmet tekstbok-aktig.

    Vis vedlegget 651686

    Devialet Phantom låter overraskende bra hvis de blir plassert ordentlig. De er basstunge og trenger litt plass rundt seg. Litt EQ er heller ikke å forakte. Jeg ville gått for Gold da disse har en bedre diskant enn Silver/Classic. Jeg bruker veggfestene grunnet små barn, og det fungerer greit med tanke på lydkvalitet. Blir litt for mye bass til tider, men det kan temmes med EQ. Skal se om jeg kan grave opp en REW-måling fra arkivet. Eneste to minuser med Phantom er at de ikke kan repareres, de må byttes ved skade, og programvaren kan være noe problematisk til tider. Jeg har dog ikke hatt problemer på månedsvis men er fortsatt på forrige versjon av operativsystemet. Sjekk ut Devialetchat.com for mer lesestoff hvis du er interessert.
     
    P

    parafinoksen

    Gjest
    Devialet Phantom låter overraskende bra hvis de blir plassert ordentlig. De er basstunge og trenger litt plass rundt seg. Litt EQ er heller ikke å forakte. Jeg ville gått for Gold da disse har en bedre diskant enn Silver/Classic. Jeg bruker veggfestene grunnet små barn, og det fungerer greit med tanke på lydkvalitet. Blir litt for mye bass til tider, men det kan temmes med EQ. Skal se om jeg kan grave opp en REW-måling fra arkivet. Eneste to minuser med Phantom er at de ikke kan repareres, de må byttes ved skade, og programvaren kan være noe problematisk til tider. Jeg har dog ikke hatt problemer på månedsvis men er fortsatt på forrige versjon av operativsystemet. Sjekk ut Devialetchat.com for mer lesestoff hvis du er interessert.
    Det var jo ikke akkurat noen kjempereklame for Devialet, må jeg si :LOL:
     

    Polka

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.07.2003
    Innlegg
    5.466
    Antall liker
    3.611
    Torget vurderinger
    96
    WilliamPoppy, nå skal jeg skyte fra levra, eller snakke fra hofta, tolk det som du vil.

    Legg SF'ne ut på torget, og gå i tenkeboksen.
    Mange SF "kan" låte ok, men ikke noe mer enn det (ut fra pris/ytelse)

    Vakre og små SF talere i store vanskelige rom vil aldri gi deg gåsehud.
    Håndverk og utseende tar en stor jafs av det du betaler for en SF høyttaler.

    Det finnes mange andre løsninger som kan gi deg det du ønsker deg av god lyd uten at det behøver å bli bælsvært og/eller bælstygt.
    Jeg vil ikke fortelle deg hva du skal kjøpe. Det må du finne ut av selv, fordi slike utfordringer er en del av denne hobbyen.

    Tilegn deg kunnskap !!!
    Subjektiv, objektiv og ikke minst teknisk kunnskap.
    Helst alle tre i skjønn forening.

    Nå er det sikkert mange SF fan som allerede hater meg, men det får så være.
    Dere kan slå ballen i fra meg, men ikke slå meg i trynet...vel, jeg tåler vel det og.

    Etter å ha bedrevet denne hobbyen i over 40 år med over 100 par høyttalere i mange forskjellige akustiske miljø (deriblant SF)
    ..og noe DIY siste 3-4 år, så har jeg iallfall bittelitt erfaringsgrunnlag.

    Du kan få god lyd med gammeldagse høyttalere, og du kan få god lyd med nyskapende konstruksjoner, eller en miks av gammelt og nytt...vakkert eller stygt, pick your poison.
    Selv har jeg gått for siste alternativ (gammelt og nytt), og lever godt med det...selv om det ikke når SF til knærne utseendemessig, og kunne sikkert hatt enda bedre lyd.

    Jeg ville også komme med ett stikkord til slutt, DSP, men vegrer meg litt, fordi anti DSP mafian er så inni gamperæva hårsåre. Men nå har jeg nevnt det, ingen vei tilbake.

    Nå har sikkert halve HFS lagt meg til på hat lista si, men det tåler jeg.
    Jeg har nevnt det før...det er KUN en hobby.

    Jeg er en ordentlig, ærlig, redelig og hyggelig kar.
    Spør kona mi. 😝
    Uten på noen som helst måte å hisse til SF dissing. Men er, på bakgrunn av erfaring med noen SF modeller hjemme, veldig enig i at design er bedre enn lyden. Har absolutt hatt meget fine musikkopplevelser med SF så jeg mener ikke at lyden er dårlig, og mange av de dyrere modellene gir garantert stor eierglede. Ellers istemmer jeg i alle tips over her til trådstarter. Noen ganger kan det være greit å starte på nytt. Og EC forsterkeren er for liten til de fleste høyttalere. Sorry ;)
     

    ragwo

    Mud-fi freak
    Ble medlem
    02.05.2007
    Innlegg
    6.722
    Antall liker
    14.338
    Sted
    Bodø
    Torget vurderinger
    42
    Det var jo ikke akkurat noen kjempereklame for Devialet, må jeg si :LOL:
    Tja, ikke udelt positiv men jeg angrer ikke på at jeg kjøpte høyttalerne. Lydmessig var det en oppgradering fra SF Extrema/Krell KSA-300S/Cary SLP 03 der jeg også satt igjen med en god slump penger etter byttet. Diskanten i Extrema var ikke uventet noe bedre, men savnet er ikke stort. Det har vært en del rusk med programvare som har bedret seg med oppdateringer, men Devialet har gått på en lite smell med Devialet OS 2 og en del feil har oppstått og funksjonalitet er mistet, derav advarselen. Jeg har hatt Phantom i fem år og det hører til sjeldenhetene at utstyr får være så lenge i heimen. Det begynner å nærme seg, om det ikke er rekord. Alt i alt kan jeg anbefale høyttalerne, det er utrolig mye godlyd for pengene, i mine ører.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn