Ønsker anbefaling Hjelp - gåsehuden er borte!

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • Auditor

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  27.02.2006
  Innlegg
  9.582
  Antall liker
  3.150
  Haugenial, William Poppy et al. l: Så la oss håpe det forklarer en hel del, da. FOR DERE ALLE. Livet er for kort til å ikke være 100% kvalitativt, og det lærer du jævilg fort hvis du har et annet perspektiv enn den som er "funksjonsfrisk". Evt. hvis du kommer ut for ei ulykke som snur livet fullstendig opp ned. Spør søs om det. Eller WP! Eller tilogmed meg :) Poenget er at man da gjerne finner livskvaliteten- og ikke minst TIDA- på andre steder enn de som "ser over hodet på en" en gang og bestandig gjør. Det gjør også at du kan svare for deg på en uventet måte- og sette urett til veggs der det er nødvendig. Fordi du må vite hvem du kan stole på/lære av, hvem du skal holde deg unna, hvem du ikke bruker tid på og hvem du MÅ forholde deg til for at livet skal fungere, Alt dette former stilen din. Tilogmed ergonomien innen Hi-Fi er et spørsmål der. Hva KAN du bruke, hva VIL du bruke, hva passer for deg..? Livet handler om BALANSE. Det gjør anlegget også. Jeg har sagt det før: Finn ut hvem du er, så blir det enklere å balansere..Alle aspekter. Et handicap er ingen SYKDOM eller SKADE. Tvertimot er det en TILSTAND. Med en haug ekstra utfordringer som kommer med. Søstera di har nok ikke endra seg nevneverdig som person @Haugenial ? Men hu har måttet søke etter en indre styrke hu kanskje ikke bestandig viste før ulykken?? Thought so..hehe ;) Det er det som skjer...Ikke behandle henne forskjellig, men la henne få være seg selv. Og la henne forstå at hu fortsatt er den jenta du er så glad i: Søstera di trenger kanskje mer fysisk assistanse nå, men hu er den hu bestandig har vært- og kanskje tilogmed BEDRE..hehe-- Pass på henne!!

  Musikk er en "full forklaring" på alle livets spørsmål, den! Men du må LYTTE for å forstå. Verden har musikk til de som lytter. Overalt! Hva musikken da gjør med en? Se signaturen min;):devilish: STOR takk til Elton John..hehe..han vet hva han snakker om.
  .Franco Serblin skjønte også dette, og bygde høyttalerne sine deretter- som de instrumentene de er og må være.
  Hele livet er et SYSTEM, så mitt fokus på match, totalitet og store opplevelser/veien til dem har faktisk sin forklaring...Det har det alltid hatt, og jeg endrer ikke den stilen. For NOEN. Det bør ikke dere heller gjøre med det som funker der. Fordi dere da ikke bare passer bedre på erfaringene deres , men også blir langt sikrere på egne valg. Det fører til en indre ro. En ro som gjør det mulig å fokusere! På det som kan ta deg forover. Hvordan kommer du dit du vil, og hvordan kan du hjelpe dem som er rundt deg? Selvinnsikten, forståelsen, erfaringene, ønskene og perspektivet! Og ikke minst: LYTT!! Med øra, hjernen, hjertet og sjelen!! Det funker believe you me!

  And now for a COFFEE;)

  A:coffee:
   
  Sist redigert:

  Haugenial

  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  07.10.2008
  Innlegg
  619
  Antall liker
  159
  Torget vurderinger
  4
  Haugenial, William Poppy et al. l: Så la oss håpe det forklarer en hel del, da. FOR DERE ALLE. Livet er for kort til å ikke være 100% kvalitativt, og det lærer du jævilg fort hvis du har et annet perspektiv enn den som er "funksjonsfrisk". Evt. hvis du kommer ut for ei ulykke som snur livet fullstendig opp ned. Spør søs om det. Poenget er at man da gjerne finner livskvaliteten- og ikke minst TIDA- på andre steder enn de som "ser over hodet på en" en gang og bestandig gjør. Det gjør også at du kan svare for deg på en uventet måte- og sette urett til veggs der det er nødvendig. Fordi du må vite hvem du kan stole på, hvem du skal holde deg unna, hvem du ikke bruker tid på og hvem du MÅ forholde deg til for at livet skal fungere, Alt dette former stilen din. Tilogmed ergonomien innen Hi-Fi er et spørsmål der. Hva KAN du bruke, hva VIL du bruke, hva passer for deg..? Livet handler om BALANSE. Det gjør anlegget også. Jeg har sagt det før: Finn ut hvem du er, så blir det enklere å balansere..Alle aspekter. Et handicap er ingen SYKDOM eller SKADE. Tvertimot er det en TILSTAND. Med en haug ekstra utfordringer som kommer med. Søstera di har nok ikke endra seg nevneverdig som person? Men hu har måttet søke etter en indre styrke hu kanskje ikke bestandig viste før ulykken?? Thought so..hehe ;) Det er det som skjer...Musikk er en "full forklaring" på alle livets spørsmål, den! Men du må LYTTE for å forsta. Verden har musikk til de som lytter. Overalt! Hva musikken da gjør med en? Se signaturen min;):devilish: Takk til Elton John..hehe...Hele livet er et SYSTEM, så min fokus på match, totalitet og store opplevelser har faktisk sin forklaring...Det har det alltid hatt, og jeg endrer ikke den stilen. For NOEN. Det bør ikke dere heller gjøre..

  And now for a COFFEE;)

  A:coffee:
  Uten å kuppe tråden, men føler dette går i det menneskelige følelsesregisteret for oss alle uavhengig generelt når vi nå allikevel har kommet til dette punkt der vi utleverer oss, tross hifi. Jeg forteller dette av respekt til de det gjelder, de som er «annerledes». Jeg er en sukssesrik kar med barn og verdens flotteste kone + god økonomi, dvs perfekt liv som forventes disse dager. Min oppvekst har vert preget av en søster som har preget hele livssituasjonen min på godt og vondt nettop i forhold til en trafikkulykke med varig hjerneskade. Godt i så måte at jeg har sett henne utvikle seg tross alle legfolks dystre spådommer vedr. hennes tilstand som har vist seg mot alle odds (sinnet og utholdenheten er som min datters 6 årige trass hvor alt kommer ufiltrert rett fra leveren) men samtidig har hun generert en svært intellektuell og fritenkende personlighet der lokalavisen lovpriser hennes penn og leserinnlegg. Vondt der jeg opp gjennom har måtte stå hennes kamp mot all mobbingen fordi hun var annerledes, og da er det ikke vondt med tanke på meg selv men i forhold til henne der jeg gjennomgående fikk bekreftet hvordan folk viser seg fra sin mørke side og tar utløp direkte mot en svakere person som er annerledes. Jeg har ikke tall på hvor mange kamper jeg har tatt (mange min feil som forsvar i ungdommen før jeg skjønte hva fånyttes er) der noen er vunnet og mange er tapt. Det er sånn jeg har blitt kjent med mennesket og ser fort hva som er av verdi og motsatt. Jeg kan ikke påstå at jeg vet, men jeg har en anelse som pårørende. Min søster har opp gjennom grått mer enn hva tenkes kan, men hun har samtidig vunnet livet og er kanskje nå lykkeligere en de fleste. -og det er ingen ting som gleder meg mer en når hun bryter ut i latterkrampe sammen med min datter på 6 år. Hun er den som kan sette meg i de flaueste posisjoner (!!) samtidig som hun er den jeg er stoltest av å kunne vedkjenne som min egen søster. Skulle ikke vert noen episoder foruten.
  For å linke dette innlegget til tråden bruker jeg hifi som meditasjon, der Cremonaene er min støttespiller og jeg mener å påstå blant de 40 høyttalerparene jeg har hatt opp gjennom er det ingen som har greid å få meg til å flykte hverdagen på samme måte. De innehar noe spesielt..Ikke bytt høyttaler!
   

  WilliamPoppy

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  08.08.2005
  Innlegg
  342
  Antall liker
  40
  Tråden tok en liten vending der, det synes jeg bare er fint:)

  Livet er så mye, og ofte tenker en ikke over at det er så mange der ute som har møtt motstand i det. Det er lett å komme med floskler. Det som ikke dreper deg gjør deg sterkere og slikt. Men både Auditor og Haugenial forteller jo om akkurat det. Jeg var selv stygt skadet i en bil i en dødsulykke...Jeg har overlevd fall fra stor høyde, et dusjkabinett som eksploderte - glassplinter over hele kroppen (bytt ut buet dusjkabinett uten laminering straks!), og et anfall hvor jeg deiset hodet rett i bakken foran trikken. Slapp unna med knust kranie og øyeoperasjoner og slikt. Og så denne ulykken med brannskader over store deler av kroppen. Den stikker av med seiren på smerteskalaen og det meste annet. Jeg skulle ikke ha levd og har kanskje brukt opp min posjon flaks for denne gang. Kroppen er temmelig herjet, men bortsett fra et lynnedslag i båten (litt nedsatt hørsel på høyre øret), har jeg både syn og hørsel rimelig godt inntakt.

  Så til hifi - som jo også er en stor del av livet for de fleste av oss her inne:) Noen kom med et forslag om at noen kanskje kunne ta en titt hjemme hos meg - det hadde vært supert! Jeg kan dessverre ikke betale så mye for det, men hvis noen kunne tatt seg bryet, så hadde jeg vært veldig takknemlig:)

  Slik ser det ut hos meg nå. Dårlig vinkel og elendig fotograf...
  IMG_20200712_152816.jpg
   

  parafinoksen

  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  28.03.2017
  Innlegg
  631
  Antall liker
  349
  @WilliamPoppy - kunne du tatt et bilde fra kjøkkenet, så det er mulig å se hele rommet, og et fra hemsen? Prøv å gjøre bildet så symmetrisk som mulig. Det er litt vanskelig å få et helhetsinntrykk. Eventuelt kunne du tegnet en enkel skisse av rommet, i riktig skala vel og merke.
   

  parafinoksen

  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  28.03.2017
  Innlegg
  631
  Antall liker
  349
  Det hjalp.

  Hadde det gått an få til et oppsett på langveggen ved skjenken, enten høyttalerne på stativ på hver sin side av den eller montert på veggen over skjenken? (Så får du komponentene opp fra gulvet også :) ). Når du skal finlytte, kan du plassere stolen omtrent der hvor trappen begynner. (Spisebordet bør ideelt sett flyttes på ved lytteøkter.) Sitter du med hodet nærme veggen, får du også utnyttet basstrykket som oppstår der. Ikke sikkert du trenger sub lenger. (Subben står vel forresten på et sted som gir maksimal aktivering av rommet, så den kan vel også flyttes på for å lette på basstrykket.)
   

  IvarT

  The taste is like the butt
  Ble medlem
  19.02.2015
  Innlegg
  1.055
  Antall liker
  945
  Sted
  Haugesund
  Torget vurderinger
  1
  Jeg var selv stygt skadet i en bil i en dødsulykke... Jeg har overlevd fall fra stor høyde, et dusjkabinett som eksploderte - glassplinter over hele kroppen (bytt ut buet dusjkabinett uten laminering straks!), og et anfall hvor jeg deiset hodet rett i bakken foran trikken. Slapp unna med knust kranium og øyeoperasjoner og slikt. Og så denne ulykken med brannskader over store deler av kroppen. Den stikker av med seieren på smerteskalaen og det meste annet. Jeg skulle ikke ha levd og har kanskje brukt opp min porsjon flaks for denne gang. Kroppen er temmelig herjet, men bortsett fra et lynnedslag i båten (litt nedsatt hørsel på høyre øret), har jeg både syn og hørsel rimelig godt intakt.
  Fy faen, det skulle ikke være lov for et enkelt menneske å gå gjennom alt det du har vært gjennom! Jeg håper virkelig at det ordner seg med lyden og at du får gåsehuden tilbake – og vel så det :) Det fortjener du virkelig :love:
   

  parafinoksen

  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  28.03.2017
  Innlegg
  631
  Antall liker
  349
  @WilliamPoppy - Oh, shit! Jeg leste ikke innlegget ditt over om ulykkene du har vært gjennom. Er du egentlig katt??? Helt ufattelig. Er jo nærmest et mirakel at du lever.
   

  WilliamPoppy

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  08.08.2005
  Innlegg
  342
  Antall liker
  40
  Hehehe nei, det er litt i overkant ja...Tusen takk for hyggelige ord! Halve overkroppen er så og si brent bort til benet, og jeg pleier å spøke med at deodorantutgiftene er halvert, svettekjertler og slikt er borte, nå kom jeg på noe annet; Jeg kommer aldri til å få gåsehud på hele kroppen igjen - huden er transplantert fra bena og opp. men gåsehuden har plenty av andre steder å manifestere seg:LOL:(y) Parafinoksen; Det var et veldig godt forslag dette med å henge HT over sjenken, problemet er at kona liker å ha litt musikk på når hun er på kjøkkenet...
   

  parafinoksen

  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  28.03.2017
  Innlegg
  631
  Antall liker
  349
  Parafinoksen; Det var et veldig godt forslag dette med å henge HT over sjenken, problemet er at kona liker å ha litt musikk på når hun er på kjøkkenet...
  Hun vil jo høre musikken på kjøkkenet selv om høyttalerne ikke vender inn mot kjøkkenet, men det er kanskje litt mye forlangt å forvente gåsehud der også :LOL: En kjøkkenløsning ville kanskje vært en dugendes Bluetooth-høyttaler så hun kan strømme fra telefonen (f.eks. https://www.orbitsound.com/en-gb/products/dock-e30/ ).
   

  Auditor

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  27.02.2006
  Innlegg
  9.582
  Antall liker
  3.150
  WilliamPoppy: Så mye i ett og samme liv??? Det er pinadø utrolig at vi lever, noen av oss to :cool: :devilish: Men så er det det der med å finne meningen igjen, da..hehe.. Kall det gjerne skjebne også. Gåsehud SKAL vi finne tilbake til- si bare fra om jeg kan assistere litt..Den leiligheten der var IKKE kjip, du...Pent!

  Haugenial: Det er når du står som pårørende eller venn til "oss andre" at du best KAN lære mest om hvordan verden faktisk er. Fordi du-som oss- legger merke til hvordan verden ser på annerledeshet. Litt "us and them", om du vil. Basert på det tillærte verdisettet i den kultur en originalt tilhører. Tipper du også har fått med deg ett og annet, jeg. Våre fire små onkel- og tantebarn tar meg og frua LETT i forsvar overfor de barn- og voksne- som prøver å kødde med oss- Det gjør hele fammen, og alle våre venner. Hvis det er nødvendig. Samme gjør vi med dem. Og det lar oss SE akkurat HVEM vi selv er. For dem. Stolthet og glede er fattige beskrivelser da, gitt...der er vi enige. Søsken kan irritere gråstein på deg- jeg har en søster selv- men vi elsker også dem for det. Sant?;) Ellers vet de også mer enn de fleste om hvem vi er.
   
  Sist redigert:

  Haugenial

  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  07.10.2008
  Innlegg
  619
  Antall liker
  159
  Torget vurderinger
  4
  WilliamPoppy: Så mye i ett og samme liv??? Det er pinadø utrolig at vi lever, noen av oss to :cool: :devilish: Men så er det det der med å finne meningen igjen, da..hehe.. Kall det gjerne skjebne også. Gåsehud SKAL vi finne tilbake til- si bare fra om jeg kan assistere litt..Den leiligheten der var IKKE kjip, du...Pent!

  Haugenial: Det er når du står som pårørende til "oss andre" at du best KAN lære mest om hvordan verden faktisk er. Fordi du legger merke til hvordan verden ser på annerledeshet. Tipper du har fått med deg ett og annet, jeg. Mine fire små onkelbarn tar meg og frua LETT i forsvar overfor de barn- og voksne- som prøver å kødde med oss- Det gjør hele fammen, og alle våre venner. Hvis det er nødvendig. Og det lar oss SE akkurat HVEM vi selv er. For dem. Stolthet og glede er fattige beskrivelser da, gitt...der er vi enige. Søsken kan irritere gråstein på deg- jeg har en søster selv- men vi elsker også dem for det. Sant?;)
  Det som er sikkert er at man blir en menneskekjenner etter hvert, flink til å avsløre. Man er blitt sterk men desto mer sårbar for de rundt seg. Vi som er pårørende får en annen tilnærming til livet der viktige verdier er skapt som følge av traume. Jeg tror det..
   

  Auditor

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  27.02.2006
  Innlegg
  9.582
  Antall liker
  3.150
  Haugenial: Det er en måte å se det på, ja. En ganske så reflektert en også. De viktige verdiene er der uansett, men sånne ting kan hjelpe deg å se dem klarere. Man skjønner hvor forgjengelig livet er, men får også et annet syn på hvordan det bør leves. Fordi tida er en begrensende faktor. Vi veit vi har en tilmålt mengde av den, men det eneste vi kan gjøre er å vite hva- og ikke minst HVEM- vi ønsker å bruke den tida til. Det betyr ikke at det automatisk finnes noen Gud...her i huset er Han et menneskekonstruert fenomen, tatt fram i hardere tider. For å gjøre det uforklarlige forståelig for den som trenger slike forklaringer. Selv er jeg bekjent ateist. Men jeg har full respekt for den som ER troende..det er opp til individet, det.

  Bibelen og andre store, religiøse merkesteiner er full av gode historier, men for meg stopper det også der. Det jeg veit er at energien våres ikke forsvinner- den kan kun gå over i en annen form. Sjelen eksisterer altså, utgjort av de elektriske impulser- og deri også tanker- som styrer, påvirker og former det komplette menneske. Når vi dør, hva skjer? Impulsene blir borte, skallet som muliggjør sjel forvitrer og vi er tilbake der vi starta. Som grunnnstoffer verden er bygget opp av,-og igjen kan nyttegjøre seg. Sjelevandring, og kirkens "evige liv" forklart i tre vitenskapelig beviste, ikke-deifiserte setninger. Og, selvfølgelig; Du skal være mot andre slik du ønsker de er mot deg (Den lille bibel..hehe) Akkurat DET er faktisk også buddhistene meget flinke til- den setninga kan overføres direkte på hele deres religion. På den annen side finnes det ikke to faktorer i verden idag som har skapt mer uro og konflikt enn

  a) Politikk
  b) Religion

  Men brukt riktig er disse to også nøkler til menneskets fredelige sameksistens med sine neste...

  Igjen, stor takk til Sir Elton. Han forklarte dette med sin "Circle Of Life". :coffee:
   
  Sist redigert:

  WilliamPoppy

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  08.08.2005
  Innlegg
  342
  Antall liker
  40
  @WilliamPoppy - Åssen går det her? Er du kommet noe nærmere gåsehudopplevelsen?
  Du, jeg må nesten si nei til det. Jeg luftet dette med langveggen over sjenken med kona (noe jeg allerede hadde målt opp og funnet som en potensielt veldig god løsning), men fikk nei der gitt :-( Jeg likte særlig det du sa om å fa suben "i bakhodet". Mindre stress for naboene og trolig en bedre opplevelse av de dype frekvensene i lytteposisjon. Dette får jeg altså ikke mulighet til å prøve ut. Jeg står med andre ord litt på stedet hvil nå. Jeg fikk noen timer for meg selv på lørdag kveld, og syntes det låt heftig der jeg satt (som vist fra stolen på tidligere bilder). Da jeg skrudde på dagen etter, skjønte jeg at det er noe i dette med noen gode glass vin og forkjærlighet for dyyyyyp bass. Volumet på suben var skrudd høyt og hertzen lav. Jeg kan jo ikke bli alkoholiker for å kunne nyte dette anlegget, så for å svare kort; jeg har vært innom gåsehudopplevelsen, men på feil grunnlag.
   

  parafinoksen

  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  28.03.2017
  Innlegg
  631
  Antall liker
  349
  Du, jeg må nesten si nei til det. Jeg luftet dette med langveggen over sjenken med kona (noe jeg allerede hadde målt opp og funnet som en potensielt veldig god løsning), men fikk nei der gitt :-( Jeg likte særlig det du sa om å fa suben "i bakhodet". Mindre stress for naboene og trolig en bedre opplevelse av de dype frekvensene i lytteposisjon. Dette får jeg altså ikke mulighet til å prøve ut. Jeg står med andre ord litt på stedet hvil nå. Jeg fikk noen timer for meg selv på lørdag kveld, og syntes det låt heftig der jeg satt (som vist fra stolen på tidligere bilder). Da jeg skrudde på dagen etter, skjønte jeg at det er noe i dette med noen gode glass vin og forkjærlighet for dyyyyyp bass. Volumet på suben var skrudd høyt og hertzen lav. Jeg kan jo ikke bli alkoholiker for å kunne nyte dette anlegget, så for å svare kort; jeg har vært innom gåsehudopplevelsen, men på feil grunnlag.
  Da kan det jo være sånn at hvis du føler lyden er bra ellers når høyttalerne står der de står (kanskje trekke dem ennå litt lenger ut - i flukt med sofaen), men subben er voldsom, så holder det kanskje å jobbe med plassering av subben. Det har jeg forstått du kan gjøre ved å sette subben i lytteposisjonen, og så kryper du langs gulvet mens du spiller musikk, til du finner stedet der bassen er best. Der setter du så subben. https://www.svsound.com/blogs/subwoofer-setup-and-tuning/75365187-the-art-of-subwoofer-placement (Kona går kanskje lettere med på det ;) )
   

  WilliamPoppy

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  08.08.2005
  Innlegg
  342
  Antall liker
  40
  "Subwoofer crawl" heter visst det, jeg har nettopp lest om det også (lærer noe nytt hele tiden i dette gamet). Jeg prøvde litt, men kan prøve igjen, bassen var dessverre best i midten dvs rett foran sofaen og under spisebordet. Og det er ikke konevennlig. MEN, hun sier hun savner en fotskammel (til den samme stolen som er referert til, men da til å lese bøker i). Hva med å legge en pute oppå suben? Litt fleip, men litt seriøst også...hmmm
   

  WilliamPoppy

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  08.08.2005
  Innlegg
  342
  Antall liker
  40
  Under bordet foran spisesoafen tror jeg ihvertfall ikke er en umiddelbar suksess...Da må det mange gode kaffekopper til på senga tror jeg... og smykker som jeg ikke for øyeblikket har råd til 😅
   

  parafinoksen

  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  28.03.2017
  Innlegg
  631
  Antall liker
  349
  Lage et lite brett med hjul så du kan trille den i optimal posisjon ved behov?
   

  WilliamPoppy

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  08.08.2005
  Innlegg
  342
  Antall liker
  40
  Ha! Why not?? Da kommer suben litt opp fra gulvet også...husker jeg lagde et lite "stereo-skap" med hjul fra Clas, kanskje jeg skal hente frem gamle snekkerferdigheter....
   

  WilliamPoppy

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  08.08.2005
  Innlegg
  342
  Antall liker
  40
  Jeg ser at suben blir veldig høy til å ha bena på, stolen er veldig lav...det er jo bra for blodsirkulasjonen å ha bena høyt, men tviler på at det argumentet holder...
   

  WilliamPoppy

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  08.08.2005
  Innlegg
  342
  Antall liker
  40
  Når alt dette er sagt, så skjuler leiligheten en liten hemmelighet fra forrige eier, eller rettere sagt fra de som bygde ut loftet i jappetiden på slutten av 80-tallet. Under trappen skjuler det seg nemlig et rom hvor det er lagt opp til et helt anlegg. Det er kabler som strekker seg sjukt bak listene og inn til bakveggen. Der inne er det også flere strømuttak, hyller og til og med et lite lys...Jeg kuttet kablene og satt opp det slik som det står nå. Det høres kanskje skammelig og syndig ut, men det var i mine øyne en veldig upraktisk løsning. Jeg har ikke tilgang til det akkurat nå, men jeg skal ta bilder av dette ved første mulighet. Jeg vet ikke, men det er mulig at suben kunne gå inn der, men jeg tviler litt...
   

  parafinoksen

  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  28.03.2017
  Innlegg
  631
  Antall liker
  349
  Da kan det være at det er større høyttalere med bedre og mer bass som er løsningen. Selg unna sub og høyttalere. Og kjøp skammel utenom til kona.
   

  parafinoksen

  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  28.03.2017
  Innlegg
  631
  Antall liker
  349
  Skjønner at utstyret har affeksjonsverdi, men hvis ikke det er i stand til å gi deg musikalsk glede på grunn av romforhold/konehensyn, så hadde jeg ikke vært i tvil om hva jeg hadde gjort.
   

  WilliamPoppy

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  08.08.2005
  Innlegg
  342
  Antall liker
  40
  Ikke sant... Det eneste som har affeksjonsverdi her er Elipsaene,, og jeg vet at de er kapable til å spille godt - svært godt. Resten kan gå på finn, eller her også for den saks skyld. Kanskje det er noe i det noen sa i denne tråden før, at vegghøyttalere er ment nettopp for vegg, jeg husker ikke helt, men det hadde noe med resonans og gjøre. Det høres plausibelt ut. Så det er mulig at disse ad hoc løsningene mine med disse på stativ og det ene og det andre er fånyttes uansett. Jeg må sikkert innse at det ikke nytter å tviholde på dem lengre.
   

  parafinoksen

  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  28.03.2017
  Innlegg
  631
  Antall liker
  349
  Er de ikke egentlig ment som bakhøyttalere i et surroundoppsett?

  Veggmontering på hemsen er heller ikke et alternativ? Stativer skjønte jeg ble kronglete på grunn av trappa.
   

  Sleiven

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  27.12.2003
  Innlegg
  2.294
  Antall liker
  14
  Affeksjonsverdi kan være en hindring, jeg satt med feil høyttaler i mange år pga det,.... la heller ørene bestemme og hør noe nytt. På den annen side solgte jeg en komponent pga et svakt usentimantalt øyeblikk og cashbehov, det endte med at jeg kjøpte det samme tilbake...
   

  WilliamPoppy

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  08.08.2005
  Innlegg
  342
  Antall liker
  40
  Vurderer seriøst også å se på disse martin logan elektrostat høyttalerne. En ny verden av gulvstående greier åpenbarer seg for den som er åpen. Føler jeg svikter Auditor her, men alt for å få en lykkelig kone og god lyd
   
 • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • Laster inn…
Topp Bunn