Brakkesyke eller ei, du tok an fortsatt ikke. Litt som da Kasakhstan la inn protest mot Borat for å inneholde faktafeil.Nå var det naturligvis «person» og ikke produkt jeg hadde i tankene.Hyacint Bucket drikker ikke Evergood, hun drikker Earl grey! ( Det er te! )
Uff det er ille når man kverrulerer på så tynt grunnlag som dette, men det er nok "brakkesyken" som herjer med meg!
Men "personen" Hyacint har da ingen eksistensberettigelse bortsett fra at verdens ektemenn kan se at "det kunne ha vært værre, så ta vare på den kona du har!" 8)
Jeg er enig Evergood banker Friele Frokost, som er sur og hard. Men en undervurdert en her er Mills Frokostkaffe. Har ikke sett den på en stund dog.
Skal prøves!Nevergood og Frile... dere diskuterer forskjellen på dritt og møkk
Da er jeg heller helt på linje med H.Are.Felle som bruker Lavazza kaffe(bønner).
Flott produkt range !!
Og vil dere ha en av de beste derifra, imo:
Vis vedlegget 575484
Syntes Lavazza er et merke som det er enkelt og få til god kaffe, møkkamaster... prezzkanne... mokkakanne/Bialetti... Rancillio Silva/Rocky.Skal prøves!Nevergood og Frile... dere diskuterer forskjellen på dritt og møkk
Da er jeg heller helt på linje med H.Are.Felle som bruker Lavazza kaffe(bønner).
Flott produkt range !!
Og vil dere ha en av de beste derifra, imo:
Vis vedlegget 575484
Som det meste anna. Er det nokon som veit om rein arabika?Kaffebønner i kategorien medium roast. En blanding av arabica og robusta.
Kjeldsberg er faktisk en fullt ut drikkbar kaffe. Men Husvaranen har bestem at: "Der skal ikke handles hos REMA1000" Hun ble forbannet da de begynte med det der "besteven tøvet". Hun er noe langsint!Der: Vis vedlegget 575686 Fåast også i fairtradeversjon. Denne er billeg på Rimi. Der kan ein også kjøpe Grans-øl, som ikkje kostar allverda, det heller.
Stod bak disk frå eg var 8 år, og hadde dagleg jobb med kaffikverna den tida familien hadde butikk. Før eg drakk kaffi.Kjeldsberg er faktisk en fullt ut drikkbar kaffe. Men Husvaranen har bestem at: "Der skal ikke handles hos REMA1000" Hun ble forbannet da de begynte med det der "besteven tøvet". Hun er noe langsint!Der: Vis vedlegget 575686 Fåast også i fairtradeversjon. Denne er billeg på Rimi. Der kan ein også kjøpe Grans-øl, som ikkje kostar allverda, det heller.
Men okke som, Kjeldsberg var en fantastisk butikk en gang i verden, sånn omtrent da jeg var en liten gutt! En ordentlig "Kolonialforretning"! Jeg husker at det alltid luktet så godt når man kom inn, for de brente sin egen kaffe og den aromaen glemmer man aldri. Kaffen ble kjøpt i form av en pose som ble fyllt med kaffebønner for så å bli fyllt i en kvern som så ble stillt inn på riktig malegrad og mens maskina brummet på sin spesielle måte ble posen fyllt op med kaffe, ferdig malt til bruk i kaffekjele eller perkulator trakter. Det var herlige tider! Det eneste som lukter like godt som nybrent og malt kaffe er aromaen av fersk tobakk som man fant i tobakksbutikker i "gamle dager". Før røykelov og slike ting!
Var vel litt eldre før jeg ble shanghaiet som barnearbeider i familiens Frukt & Tobakksbutikk! Men var egentlig ikke gamle karen. 12 eller deromkring.Stod bak disk frå eg var 8 år, og hadde dagleg jobb med kaffikverna den tida familien hadde butikk. Før eg drakk kaffi.Kjeldsberg er faktisk en fullt ut drikkbar kaffe. Men Husvaranen har bestem at: "Der skal ikke handles hos REMA1000" Hun ble forbannet da de begynte med det der "besteven tøvet". Hun er noe langsint!Der: Vis vedlegget 575686 Fåast også i fairtradeversjon. Denne er billeg på Rimi. Der kan ein også kjøpe Grans-øl, som ikkje kostar allverda, det heller.
Men okke som, Kjeldsberg var en fantastisk butikk en gang i verden, sånn omtrent da jeg var en liten gutt! En ordentlig "Kolonialforretning"! Jeg husker at det alltid luktet så godt når man kom inn, for de brente sin egen kaffe og den aromaen glemmer man aldri. Kaffen ble kjøpt i form av en pose som ble fyllt med kaffebønner for så å bli fyllt i en kvern som så ble stillt inn på riktig malegrad og mens maskina brummet på sin spesielle måte ble posen fyllt op med kaffe, ferdig malt til bruk i kaffekjele eller perkulator trakter. Det var herlige tider! Det eneste som lukter like godt som nybrent og malt kaffe er aromaen av fersk tobakk som man fant i tobakksbutikker i "gamle dager". Før røykelov og slike ting!
I utgangspunktet er jeg enig, mente lenge at robusta er fyllmasse og har ikke noe å gjøre i kvalitetskaffe. Men jeg har fått et mer åpent syn på hva god kaffe kan være etter å ha testet ut mange typer/blandinger. Til ren espresso kan ofte en blanding med robusta og arabica bli bra. Italienske Caffe Vero er et godt eksempel på det. Det hender at jeg kjøper kaffebønner av kjente merker uten å lese for mye på posen for å ikke å være for forutinntatt. Jeg har da blitt overrasket over at det er andeler av robusta i kaffen. Blindtesting av kaffe vi gi overraskelser som ikke kan avfeies...man drikker vel ikke robusta?
Har lyst til å bestille noe men vet ikke helt hva jeg vil ha.
Mukasa Kaffebrenneri kjører fremdeles 299,- pr kilo kaffe.
Gratis levering på døra Arendal-Kr.sand eller flat frakt hele Norge 69,-
Dette er spesialitet kaffe av høyeste kvalitet. Mange spennende kaffe på lager. Brennes på bestilling så er garantert ferskbrent. Selvsagt sporbar og rettferdig! I tillegg gir vi 20kr pr kilo til vårt skoleprosjekt i Uganda. Her kan du glede både smaksløkene, kaffebonden og barn i en landsbygd som virkelig trenger det
https://www.mukasa.no/nettbutikk-for-privatpersoner/
Hei Både Etiopia Dhilgee og Etiopia Qore Korche er lysbrente, fruktige og med god syre. Smaker ikke te, men er nok i "te-retningen" ut fra preferansene dine. Anbefaler deg enten Brasil Sul de Minas eller Burundi Ntamba Colline. Førstnevnte er typisk brasiliansk kaffe med god fylde, smaksnoter av sjokolade og nøtter. Rund munnfølelse. Kaffen fra Burundi er en skikkelig smaksopplevelse. Den er bærtørket og smaker MYE! Masse sødme, frukt, hagebær, men samtidig elegant og delikat i smaken. Medium brent, og sødmen er i behold i sin helhet uten å gå over til bitterhet.Har lyst til å bestille noe men vet ikke helt hva jeg vil ha.
Mukasa Kaffebrenneri kjører fremdeles 299,- pr kilo kaffe.
Gratis levering på døra Arendal-Kr.sand eller flat frakt hele Norge 69,-
Dette er spesialitet kaffe av høyeste kvalitet. Mange spennende kaffe på lager. Brennes på bestilling så er garantert ferskbrent. Selvsagt sporbar og rettferdig! I tillegg gir vi 20kr pr kilo til vårt skoleprosjekt i Uganda. Her kan du glede både smaksløkene, kaffebonden og barn i en landsbygd som virkelig trenger det
https://www.mukasa.no/nettbutikk-for-privatpersoner/
Jeg liker godt Kenya High og Etiopia, spesielt om de er lettbrente .. men det er litt for mye syre i dem og de blir fort litt te.
Så en rund og fyldig kaffe er mer min stil, men vil ikke ha noen julekaffe heller. Det blir uinteressant. Så litt brasil/colombia kanskje
Malabar kan være bra men .. mye som selges her virker som lav sorteringsgrad for å si det forsiktig.
Java kan være topp, men den blir ofte litt for tynn
Liker ikke for hard brent heller, og når det nærmer seg bitter er det god natt for min del.
Jeg bruker en aeropress til kaffen og har en grei kvern
Innen te liker jeg kanskje best Darjeeling first flush eller stundom også en lapsang souchong, men også jasmine dragon pearls og gunpowder.
...
Jeg er sikkert vanskelig nå men, hvilken kaffe vil du anbefale noen med slike preferanser?
Jeg tyr ofte til en 50/50 av bønner fra Ikea blandet med noe smaksrikt fra Meny's utvalgte.
Fortsatt fornøyd med Melittaen? Ser også etter en trakter som kan lage mindre mengder kaffe med konsistent bra resultat. Lager stort sett 0,5l med den jeg har idag, men lurer på å pensjonere den etter at jeg fant modellen min på museum ( https://digitaltmuseum.no/011024242805/kaffetrakter ).For varm?
Jeg har kun hørt motsatt.
Det er jo et relativt stort hull i disse sertifiseringene nettopp pga at de kun tester samme mengde på alle maskinene.
Jeg endte opp med en Melitta Excellent 5.0. Den har funksjon for halv kolbe i hvert fall.
Ikke helt fornøyd med spredningen fra "dusjhode" da, men ellers fornøyd så langt!
Synd de ikke selger Bonavite i Norge...
Som både forhandler- og personlig bruker/kunde av Ratio Eight, kan jeg si at dette trolig er det beste som finnes der ute av traktere! Automatisk håndbrygger som kan brukes med både metallfilter, Chemex filter og Hario V60 trakt/filter. Sammen med en god kvern får du en perfekt halvliter kaffe - hver gang! Ta kontakt om du vil ha et skikkelig godt "hifisentralen" tilbudFortsatt fornøyd med Melittaen? Ser også etter en trakter som kan lage mindre mengder kaffe med konsistent bra resultat. Lager stort sett 0,5l med den jeg har idag, men lurer på å pensjonere den etter at jeg fant modellen min på museum ( https://digitaltmuseum.no/011024242805/kaffetrakter ).
De jeg synes ser mest spennende ut er:
1.Philips Gourmet type. Her kokes vannet opp først, så da antar jeg det ikke spiller noe rolle på mengde.
2.Kitchenaid 1209 ( https://www.kitchenaid.no/smaa-appa...er-med-1-7-liters-kolbe-5kcm1209/859711580720 ). De ser ut til å ha et veldig fint «dusj» hode som sprer vannet på en forbilledlig måte (ihvertfall i reklamen). Etter å ha jobbet lenge i prosess industrien samt drevet med håndbrygging noen år, vet jeg at dette er en av nøkkelelementene for en god prosess. I tillegg har den timer som kan være kjekk å ha.
Problemet her er 1,7l kolbe. Vil stort sett aldri trakte den mengden ( 1l vil være max), og det er ikke sikkert den takler 0,5 med bra resultat.
3.Russel Hobbs Elegance. Ser ut til å ha et spennende dyse system for vannet, er godkjent av ECBC, har 1,25l kolbe og har timer. Kanskje litt kjedelig utseende.
Noen som har testet noen av disse, eller har noen kommentarer?
Forøvrig så syntes jeg ofte også at min gamle Moccamaster leverte veldig varm kaffe hvis jeg bare lagde mindre mengder. Følte ikke at den da fikk med seg alle nyansene i kaffen, slik det var hvis jeg brygget full kolbe. Derfor også litt skeptisk til Philips trakteren.
Med håndbrygging så synes jeg smaken blir bedre med vann temp. rundt 92degC enn med høyere temp.
Heisann,Jeg er fersk på pour over og har kjøpt en Hario V60. Hva er gevinsten med en Chemex? Jeg kjøpte inn litt kaffebønner fra Solberg Hansen før jul , uten at det har gitt de voldsomme smaksopplevelsen .. Bruker en Wilfa kvern og som oftes Zoega Skåne roast.
Fint innlegg BB. Det gjør seg med litt bilderSitter i godstolen og nyter en god kopp Takesi Geisha fra Coffee Collective i Danmark. Intens smaksopplevelse med mye aroma, deilig sødme og nok syre til å unngå å bli bløtfet og kjedelig.
Stor takk til Nightpuma som tipset meg og ordnet bestilling.
Takesi:
Jeg foretrekker fortsatt Chemex;
Vis vedlegget 685687
Ønsker alle et godt kaffeår i 2021. Kom gjerne med tips i denne tråden hvis dere kommer over noen gode kaffebønner.
Mvh
-BB-
Takk for innspill Jeg har en Mahlkönig Vario som jeg har satt stålblad i. Nå har jeg sjekket rundt på nørdeforum, og det er konsensus om at Vario med stål er best på filtermalt. Niche er best hvis man skal lage både espresso og filter.Ja, har tidvis også brukt den til chemex, Må være tidenes kjøp av kvern! Ingen andre konkurrerer med slik performance i denne prisklassen, og det kommer vel best frem i det at den ikke gjør seg bort med å kverne til espresso.
Eneste negative er vel at innløpet ikke lar seg laste med mer enn rett over 50g bønner. 60g hadde vært mer naturlig
Ser veldig bra ut!2020 har vært et bra kaffeår for meg. Investerte på nytt i espressoutstyr og har kost meg med mye god kaffe. Det hender det blir litt mønster i koppen også, men ser jeg må trene litt mer.
Vis vedlegget 685742