Hva mener du egentlig med " tilbyr å åpne i Explorer." ?Jeg får ikke opp disse feilmeldingene som Audirvana tilbyr å åpne i Explorer. Noen her som har løsningen?
Dette må jeg teste.Ja har prøvd forskjellige innstillinger og den eneste stabile her er når den oppsampler til 192k. Da åpner Audirvana på et musetrykk og spiller både Mqa og vanlige filer i Tidal.
Ved andre innstillinger låser det seg og usb musa blir uvirksom,pekeplate funker.....
Jeg tror det er riktig å si at hverken konvolveren eller Audirvana uppfører seg helt etter boka her. Hvis Audirvana hadde løst dette bra, så hadde det startet som bare det. Hvis konvolveren hadde løst det bra, så hadde Audirvana blitt lurt til å tro at alt var ok og bare startet streamingen. Det er det jeg prøver å få til.Jeg får ingen feilmelding, men når jeg sjekker Windowslogger (søk på Hendelsesliste -> Windows-logger -> Program) finner jeg feilene jeg har henvist til tidligere.
I går avinstallerte jeg AL-convolver, og reinstallerte den på c:\Juice Hifi. Det ser faktisk ut til å hjelpe. Istedet for at jeg må trykke 50 ganger for å starte Audirvana, holdt det med kun tre ganger i går. Prøvde 3-4 omganger. Kanskje tilfeldig. Dessverre får jeg nå litt dropouts, både på Tidal og lokal filer. Prøvd å endre buffersettinger i UFX-lydkort + AL-convolver + "Large buffer" i Audirvana, men problemet blir ikke borte. Finnes kanskje noen verktøy en kan bruke for å se hvor flaskehalsen er?
Resamplingen hadde ingen effekt hos meg, verken på oppstart, eller dropouts. Heller ikke "max memory allocated..." Kan sette denne til minimum, uten at ejg merker noen forskjell. Det er også en Latency innstilling i Audirvana. Prøvd ø øke denne fra 0,5 til 1s, men ingen forskjell på dropouts. Når jeg sier dropouts er det støy, omtrent som små hakk i LP-plater, kan være mange sekunder mellom hver gang jeg hører det. Om jeg starter sporet pånytt kan støyen det endre seg, eller bli borte.Hva som lager problem er ikke jeg ikke i stand til å identifisere men inn stillingene over løste mine problem.
Jeg liker at Audirvana er integrert med Tidal, og synes brukergrensesnittet er mye bedre enn Jriver, spesielt mot egen musikksamling. Kan godt tenkes at det kan bli bra med Jriver også, men ut av boksen synes jeg det er helt håpløst.Jeg tror det er riktig å si at hverken konvolveren eller Audirvana uppfører seg helt etter boka her. Hvis Audirvana hadde løst dette bra, så hadde det startet som bare det. Hvis konvolveren hadde løst det bra, så hadde Audirvana blitt lurt til å tro at alt var ok og bare startet streamingen. Det er det jeg prøver å få til.
Audirvana er et perfekt test-case for meg. En strøm av påminnelser om at man ikke skal ta for gitt at en eneste ting fungerer slik man forventer når ens program snakker med et annet. Absolutt alt som ikke er egen kode må sjekkes i huet og ræva... og så må alle potensielle avvik håndteres. Men dette blir nok ikke min favorittspiller med det første. Jriver imponerer stadig vekk. Jeg har god kontakt med Matt Ashland som har programmert det meste som jeg er i inngrep med. Og Matt og JRiver imponerer hele veien. Men Jriver er nok en bedre rollemodell enn et bra testcase.
Tror du skal sette opp den maskinen fra bunn av..Jeg liker at Audirvana er integrert med Tidal, og synes brukergrensesnittet er mye bedre enn Jriver, spesielt mot egen musikksamling. Kan godt tenkes at det kan bli bra med Jriver også, men ut av boksen synes jeg det er helt håpløst.
Men en annen grunn til å bruke Audirvana er at avspilling av MQA-filer i Tidal-appen fungerer dårlig hos meg. Som regel stopper avspillingen etter noen skunder, avspillingsklokka stopper, og så starter avspillingen igjen, og klokka hopper fram 20-30 sekunder. Av og til spilles resten av sporet normalt, bortsett fra at klokka begynner på null når sporet skal være ferdig, og fortsetter til hele sporet er spilt. Av og til med støy, og av og til uten.
Detter skjer uavhengig av bruk av AL-convolver, eller Jriver intern convolver. I Audirvana med AL-convolver spiller MQA-sporene normalt, bortsett fra litt dropouts. Ofte blir det bedre om jeg starter sporet pånytt. Finner ikke ut at det har noen betydning om jeg endrer latency, bufring el. Litt annet småtrøbbel i Audirvana, som f eks at jeg ikke får åpnet lydkortinnstillingene etter en stund, ikonene nede til høyre på menylinja i Windows fryser etc. AL-convolver-vinduet oppfører seg også rart til tider, av og til kommer det bare opp en grå firkant, og av og til kommer det opp tekst fra convolvervinduet når muspekeren flyttes i området der convolvervinduet vanligvis kommer opp. Akkurat som convolvervinduet er åpent bak Audirvanavinduet, og deler av convolvervinduet kommer fram bit for bit når muspekeren flyttes.
Det ser ikke ut til at det har vært lytefritt hos deg heller ;-) Jeg synes ikke det er noen god løsning å måtte resample signalet for å få det til å virke. Kan godt tenkes at det hadde vært sunt å røske opp litt i PCen også, selvsagt. Kan jo prøve å reinstallere Jriver/WDM-driver og se om jeg får til MQA-filer fra Tidal -> Jriver.Ja har prøvd forskjellige innstillinger og den eneste stabile her er når den oppsampler til 192k. Da åpner Audirvana på et musetrykk og spiller både Mqa og vanlige filer i Tidal.
Ved andre innstillinger låser det seg og usb musa blir uvirksom,pekeplate funker.....
Kan tenkes. Jeg har også lurt på om PCen er litt i dvaskeste laget, men både CPU, minne og nettverk viser liten belastning når jeg spiller musikk. Displayet i Jriver, som kommer fram når muspekeren holdes over tannhjulsymbolet, viser hastighet fra ca 4-15x sann tid. Vet ikke hva som er godt nok her?Må støtte Arne sitt forslag her over.
Til å få WDM driveren i gang igjen hos meg måtte det til en hel nyinstallation av windows. Alle forsøk med oppdateringer hjalp ikke. Det er rett mange ting som skal fungere unisont i disse systemene våre og da er det ofte greit å være sikker på at grunnsteinene dvs. Windows er garantert helt på stell.
Når det gjelder dropouts. Du kan prøve å sette CPU til max 98% i de avanserte strøminnstillingene på PC'en ? Du kan også forsøke skru av virtualisering i BIOS.Resamplingen hadde ingen effekt hos meg, verken på oppstart, eller dropouts. Heller ikke "max memory allocated..." Kan sette denne til minimum, uten at ejg merker noen forskjell. Det er også en Latency innstilling i Audirvana. Prøvd ø øke denne fra 0,5 til 1s, men ingen forskjell på dropouts. Når jeg sier dropouts er det støy, omtrent som små hakk i LP-plater, kan være mange sekunder mellom hver gang jeg hører det. Om jeg starter sporet pånytt kan støyen det endre seg, eller bli borte.
At convolver GUI henger igjen osv spiller liten rolle, det er verre at en ikke får tilgang til audioinnstillingene i Audirvana. Virker en stund igjen etter en restart av Audirvana.Nå har jeg nesten kommet så langt i å forstå Audirvana som det lar seg gjøre her. Og jeg har sett et par ting som jeg liker dårlig.
Spilleren nærmest låser lydkortet direkte ved oppstart. Dvs gui-en til Audiolense har sin egen tråd og "message loop", så den fungerer stort sett. Men det er ingen toveiskommunikasjon med Audirvana. Meldinger om streaming-problemer, forespørsel om restart osv blir fulstendig ignorert. Og så er nedstengningen uryddig. Audiolense konvolveren lagrer alle innstillinger når den stenger ned, men med Audirvana likner det mer på en abort enn kontrollert nedstengning. Så da blir det ingen lagring. Jeg har nå kjørende med noen innstillinger som gjør jobben maksimalt enkel for Audirvana, dvs at jeg oppdaterer konfig filen etterhvert som brukeren gjør endringer (som Audirvana ignorerer til programmet restarter) men er fortsatt avhengig av å starte opp konvolveren på annet vis for å sette opp innstillinger som fungerer med Audirvana. JRiver er nesten i det andre ytterpunktet her: Det er nesten ikke grenser hva den takler av særegenheter (som det blir færre av etter denne runden).
@cyberkul Det du opplever med bruddstykker av skjermbilde og at skjermbildet på en måte er der selv når det er skjult er noe jeg kjenner igjen. Det første tror jeg henger sammen med at konvolveren har sin egen message loop. Dette er ikke "textbook" implementering, men samtidig vet jeg ikke om det eksisterer et alternativ som gjør det muli gå lage en dll med eget brukergrensesnitt. Jeg investigerer saken, som det heter. Men erfaringen min er dog at dette er mer enn stabilt nok når ting fungerer greit.
Ja, den skjer helst på TV skjerm tror jeg. 3.parts software, dessverre, så den blir nok værende en stund.En liten bug som jeg i grunn har slitt med mye.
Når jeg skal se zoome inn på de simulerte grafene (typisk simulert impulsrespons) - så tegnes den gule firkanten (Altså zoomområdet) mye lengre til venstre og høyere enn der jeg holder musepekeren -faktisk så my "off" at jeg ikke greier å zoome inn på den delen hvor impulsen er. Bruker nå AL6.7 og Windows10.
Hvilken innstilling er det du snakker om her..?Nei, det der var ikke bra, OMF.
Har du en eller to skjermer koplet til?
Kun 1 skjerm-
Hva slags dpi-settinger kjører du?
Husker ikke, men bruker gamingsmus og realtivt høy DPI - kanskje 1200/2400.
Vet du om dette har vært sånn lenge?
Ja, dette har jeg slitt med lenge, men det ble vel kanskje verre med 6.6/6.7...husker ikke helt.
Hvordan står det til med musefunksjonene i target designer? Fungerer de korrekt?
Ja, der funker alt fint.
Når jeg setter DPI på 125% her så får jeg litt av det samme. Som en midlertidig løsning kan du prøve å sette dpi til 100% og bruke mindre skjermoppløsning slik at du får ca samme størrelse på ting. Det ser ut til å fungere her. Men jeg kommer til å se nærmere på dette. Kan jo ikke ha det sånn i lengden.
Ja det hadde vært knall hvis du kan teste ut en slik løsningJoHoo,
Skjer dette bare når AL konvolveren er involvert? I så fall skal jeg se om jeg ikke kan legge inn en kontrollert nedstengning og restart av konvolveren. Nå så bytter den filter "on the fly", og i teorien så skjer det et øyeblikk etter at lydkortet har akseptert endringen. Mulig det skjer noe i overgangen der.
Det jeg opplevde med at jeg ikke får trykt på symbolene for nettverk, høyttaler etc nede til høyre på menylinja, er at et "usynlig lag" av convolvervinduet ligger foran. Dette skjer i både Tidalappen, og Audirvana. Om jeg holder nede venstre musknapp nede på menylinja kommer det opp et tomt omriss av convolvervinduet, og jeg kan dra det til siden. Da kan jeg trykke på knappene igjen, og f eks åpne convolver GUI igjen, og evt lukke det igjen med krysset i øvre høyre hjørne. Akkurat nå lå det foran svarknappen her på forumet, og jeg trykte og trykte uten å få postet dette innlegget..@cyberkul Det du opplever med bruddstykker av skjermbilde og at skjermbildet på en måte er der selv når det er skjult er noe jeg kjenner igjen. Det første tror jeg henger sammen med at konvolveren har sin egen message loop. Dette er ikke "textbook" implementering, men samtidig vet jeg ikke om det eksisterer et alternativ som gjør det muli gå lage en dll med eget brukergrensesnitt. Jeg investigerer saken, som det heter. Men erfaringen min er dog at dette er mer enn stabilt nok når ting fungerer greit.
Virtualisering var avskrudd, men jeg fant ut av at musikken og klokka i Tidal-appen stopper noen sekunder når jeg spiller MQA-filer. Problemet forsvant da jeg slo av Intel Speedstep (dynamisk klokkehastighet og spenningsjustring) i BIOS. Slo også av C-states, utenom det laveste nivået. Måtte bruke RightMark (gratis programvare) for å få slått av dette også. Synes også det ble mindre dropouts etter dette, men det er mulig at PCen er marginal for lange konvolusjons-filtere og høy samplerate. De aller fleste låtene hører jeg ingen problemer med.Når det gjelder dropouts. Du kan prøve å sette CPU til max 98% i de avanserte strøminnstillingene på PC'en ? Du kan også forsøke skru av virtualisering i BIOS.