Jeg har prøvd ett par orange viner og synes det smaker gammel myglet te.Har et ganske ukomplisert forhold til vin: Rød, Hvit, Bobler og russisk rosa med bobler ( Veldig god! Eller rettere passer min smak/gane! )
Nå har jeg funnet noe nytt, "Orange Vin" og som dere vet er det ikke appelsinvin men hvitvin laget på mange måter som rødvin. Kortvesjonen av hva jeg forsto av det damen på polet sa.
Hva er folkets ( dere som tydeligvis kan noe om vin ) dom. Er f.eks. dette brukbart som "drikke uten mat" på 17 mai? Jeg har selvsagt kjøpt en flske.
Det mest uvanlige med denne er at den ikke har kork eller skrukapsel men derimot en kapsel av samme sort som på ølflasker??
Det er vel samme drue som andre steder går under navnet Malvasía?Gerovassiliou Malagousia Single Vineyard
Basert på druen Malagousia som muligens er ganske ukjent i Norge.
God vin fra Hellas som jeg synes smaker tropisk, med smak av mango og fersken.
Vis vedlegget 722067
2020 Ktima Gerovassiliou (Κτήμα Γεροβασιλείου) Malagousia Single Vineyard | Vivino Norge
Malagousia Single Vineyard is a White wine. Made from Malagouzia. This wine has 1497 mentions of tree fruit notes (peach, pear, melon). See reviews and pricing for the 2020 vintage.www.vivino.com
Nei, malvasia er en helt annen drue og finnes i dag fra midt-Italia og vestover til Madeira.Det er vel samme drue som andre steder går under navnet Malvasía?
Utbredt rundt Middelhavet
Det virker som vedkommende er et troll kun for å provosere jevnfør tråden om mat:Nei, malvasia er en helt annen drue og finnes i dag fra midt-Italia og vestover til Madeira.
Sorry Jane, at jeg tok feil om en drue, og forsøkte meg på en type humor du ikke er istand til å fatte.Det virker som vedkommende er et troll kun for å provosere jevnfør tråden om mat:
Mat, drikke og røyk - Hva lagde du til middag i dag?
Noenlunde autentisk peking-and. Riktig nok kun basert på to lår, men den var i det miste dynket med kokende vann, marinert i soya, femrkydder og sukker i kjøleskap og så stekt et par timer i ovn. Dampende kinesiske pannekaker til, strimlet agurk, stangselleri og gulrot samt hoisin- og plommesaus.www.hifisentralen.no
Drikker lite gresk vin, men denne er knallgod. Har den alltid i vinskapet!Ouzo er omtrent som å snakke opp klasse D blant rørentusiaster. Men gresk vin er interessant. Jeg kjøpte en god del på 90-tallet, hovedsaklig fra Paros og området rundt Naoussa, og syntes det var ganske så OK pluss. Så forsvant det både fra hyllene på polet og fra min horisont. Men nå snakker polets medarbeidere opp greske viner, både røde og hvite i enda større grad. Så jeg har tenkt å teste det ut ved første anledning. Det ryktes om en fantastisk hvitvin fra Paros....
Utbudet av vita viner från Grekland(Hellas)Vil tilbake til gresk vin et øyeblikk. Det jeg har av sorten er kjøpt på Rhodos og tatt med hjem derfra:
Utrolig dårlig utvalg her hjemme. Er det bedre i Sverige?
Vi har falt for spesiellt et par av merkene som produseres på Rhodos.
Men nå er jeg en så brutal banditt ( det må innrømmes! ) at jeg faktisk setter pris på et glass Ouzo. I følge mange andre er det klart kjennetegn på at jeg er en barbar!
Neppe fra samme produsent... men begge gjør deg gladCashmere "Black" 2018
En USA favoritt på Petite Syrah-Alicante Bouschet... Vis vedlegget 722113
Oppleves som relativt kraftig til California vin å være..
mvh
Var på vinprovning hos Renato Ratti på samma resa 2018.Hadde denne idag.
Vis vedlegget 722405
Har hatt den før og har sansen. Ble nesten litt satt ut da jeg så Vivino-ratingen på denne årgangen. En snill Barolo nå som før. Men Vivinos 4,3 er i overkant, tror jeg. Holder den på 4.0 inntil videre. 4.0 ligger for meg i området 90 på den andre skalaen.