All den tid man betaler 39 kroner i måneden for den ser jeg ikke helt bonusen. De tilbyr jo app uten funksjoner for kroner 0.Byttet da heller ikke til Vibb pga appen, men pga lavest pris.
Men appen er en fin bonus, og flere Tibber-kunder virker å vegre seg litt for å bytte av frykt for å miste den funksjonaliteten.
Vi byttet fra Tibber til den lokale pusheren Wattn, de har en god app og ingen måneds gebyr. Valgte å kjøpe en dings for HAN porten fra dem for å få mer sann tids informasjon.All den tid man betaler 39 kroner i måneden for den ser jeg ikke helt bonusen. De tilbyr jo app uten funksjoner for kroner 0.
Benytter du Puls via lokalt nett, eller hentes data fortsatt fra Tibber sin server?og pulse fungerer som før
Si det. Har bare byttet leverandør og latt pulse sitte.Benytter du Puls via lokalt nett, eller hentes data fortsatt fra Tibber sin server?
Vurderer Pulse senderen om den kan nyttes lokalt uten behov for Tibber sin sentrale server.
hmmm... ser vi har mulighet for missforståelse her.Si det. Har bare byttet leverandør og latt pulse sitte.
Ja, og det vil jo føre til så store reduksjoner i CO2-utslipp, siden gassen som ikke blir brent lokalt nå kan komprimeres, skipes, og brennes et annet sted. Og da regnes det jo ikke.Og nå blir det slutt med billig strøm i Nord Norge
Equinors julegave til Hammerfest: Skal bruke 13 mrd. på Snøhvit
Equinors LNG-anlegg i Hammerfest skal oppgraderes for 13,2 milliarder, og gasskraft byttes ut med ren strøm. Snøhvit Future skal sikre høy gasseksport til etter 2030.e24.no
Høres rimelig ut. Sanntidsdata ligger fortsatt i Tibber-appen etter bytte av leverandør. Vibb sin app byr på smartlading av bil f.eks.hmmm... ser vi har mulighet for missforståelse her.
Betaler du 39,- + 9,- mnd for sanntids funksjon i Vibb app'n? Eller leser du av Pulse data i Tibber app'n?
I dialog med Tibber lover dem fortsatt Pulse funksjon ved bytte av strømleverandør. Kan det være at de selger slik sanntidsdata fra Pulse videre til Vibb og andre slik at data kan nyttegjøres i andre apper?
jeg tror at alle politiske avskyginger her på bruket er enig om at det hele koker ned til politisk vilje, og at den ikke er tilstede hos støre.Hørte nettopp Støre på Alltid Nyheter; "bla, bla, bla, vind, Europa, ikke vind, bla, bla, bla".
Slikt idioti og tåkeprat vitner om total ideologisk kollaps.
Ikke et ord om topris- system; én pris innenlands, en annen for salg til utlandet.
Kevin Anderson, anerkjent klimaforsker, er ganske hard med "net-zero" gjengen: det er Excel-ark øvelser. Vi trenger "Real Zero". Atmosfæren bryr seg ikke om regnskapsdisposisjoner, den teller CO2-molekyler. Flere > varmere. Færre > kaldere.Ja, og det vil jo føre til så store reduksjoner i CO2-utslipp, siden gassen som ikke blir brent lokalt nå kan komprimeres, skipes, og brennes et annet sted. Og da regnes det jo ikke.
Man kan vel like gjerne regne dette som en alternativ form for strømeksport, hvor strømmen først føres nordover, pakkes inn i LNG-lasten, og så pakkes ut igjen i et gassfyrt varmekraftverk et eller annet sted.
Støre who?jeg tror at alle politiske avskyginger her på bruket er enig om at det hele koker ned til politisk vilje, og at den ikke er tilstede hos støre.
Hørte nettopp Støre på Alltid Nyheter; "bla, bla, bla, vind, Europa, ikke vind, bla, bla, bla".
Slikt idioti og tåkeprat vitner om total ideologisk kollaps.
Ikke et ord om topris- system; én pris innenlands, en annen for salg til utlandet.
helt klart arroganse.Og ikke et ord om at systemet som gir disse prisene er politikerskapt, bla av Arbeiderpartiet. Om denne mangelen på innsikt skyldes arroganse eller dumskap er usikkert, men uansett er det årsaken til APs undergang. Sammen med totalt mangel på handlekraft.
Du har nok mye rett i det. Når det så viser seg at radarparet Støre & Vedum fremstår som fullstendig hjelpeløse i møte med tidens utfordringer, hva gjenstår da av partiets eksistensberettigelse?Jeg begynte å kalle Ap for Administrasjonspartiet for flere tiår siden. Det gikk fra å være et politisk styringsparti, som hadde mål, kurs og energi, til å paralysere seg selv som administratorer/byråkrater. De kjente styre&stell best og var best til å håndtere landet slik en vaktmester håndterer en skoles utfordringer.
«Velgere som er misfornøyd med blant annet regjeringens energipolitikk, flokker for tiden til Høyre.Samtidig så ser Øvrebekk på saken..
Høyres blinde tro på EUs fjerde energipakke kan være katastrofalt for det norske kraftmarkedet
Den krever at 70 prosent av all strøm skal være tilgjengelig for eksport.www.aftenbladet.no
Det er et ganske vesentlig poeng, ja. Overføringskapasitet, ikke kraftproduksjon.Nå skal ikke jeg påstå å ha satt meg særlig inn i disse energipakkene, men de "70% av strømmen" det vises til gjelder ikke Norges produksjon men kapasiteten på mellomlandsforbindelsene. Den har, med få unntak, vært 100% så langt. Norge hadde en liten stund begrensninger mot Sverige tidligere i år, men ellers har det meg bekjent vært fri flyt bortsett fra ved tekniske problemer (som det lenge var mot UK og Nederlands-kabelen var ute av drift i flere måneder i år)
Da Sverige forsøkte å begrense overføringskapasiteten til Østladet (fordi de hadde forsyningsproblemer til Stockholm) tok Acer Norges side.The Clean Energy Package offers a new opportunity to increase the capacity offered for cross-zonal trade. In particular, Transmission System Operators are required to ensure that at least 70% of the transmission capacity is offered for cross-zonal trade, while respecting operational security limits.
foreligger det en konsekvensutredning av dette i forhold til forskjellige scenarioer, eller er det som de 2-3 øre i økte priser med kapasitetsøkningen med de nye kablene? (de 70%)Nå skal ikke jeg påstå å ha satt meg særlig inn i disse energipakkene, men de "70% av strømmen" det vises til gjelder ikke Norges produksjon men kapasiteten på mellomlandsforbindelsene. Den har, med få unntak, vært 100% så langt. Norge hadde en liten stund begrensninger mot Sverige tidligere i år, men ellers har det meg bekjent vært fri flyt bortsett fra ved tekniske problemer (som det lenge var mot UK og Nederlands-kabelen var ute av drift i flere måneder i år)
Innvendingen ser ut til å gjelder at Norges ønske om å kunne redusere eksporten når det er lav fyllingsgrad kan stride mot dette. Nå vites det lite om hvordan denne annonserte begrensningen i nedtapping av flerårsmagasinene faktisk skal se ut, men det forsåvidt ingen automatikk i at dette skal skje ved å fysisk redusere eksportkapasiten. En annen måte å gjøre det på er jo at krav om minium fyllingsgrad fjerner tilgjengelig produksjon fra markedet og prisen da blir så høy at det ikke blir nevneverdig eksport, men da som en funksjon av like høye eller høyere priser i Norge enn i omliggende land. Det har vel festet seg et slags inntrykk av at retriksjoner på nedtapping skal medføre lavere priser i Norge, men det er det ingen automatikk i så lenge det er prismekanismen som skal regulere retningen på flyten.
Norge passerte "kravet" (eller "målet" er kanskje mer presist( om mengde kobling til andre land i 2017 så der er Norge milevis innafor siden det har økt siden. De 70% gjelder som sagt andel av installert overføringskapasitet. Den er aldri 100% i praksis og kan variere ganske grunnet tekniske problemer eller andre faktorer. Norge har i all hovedsak ikke aktivt lagt noen begrensninger på kapasiteten som er tilgjengelig så det er ikke helt opplagt at dette representerer noe vesentlig nytt. Norge har allerede konkludert med at muligheten til å begrense kraftflyten grunnet det innvortes prisbildet og regjeringens generelle problemer er et sted mellom ikke-eksisterende og svært lav.foreligger det en konsekvensutredning av dette i forhold til forskjellige scenarioer, eller er det som de 2-3 øre i økte priser med kapasitetsøkningen med de nye kablene? (de 70%)
Det spiller jo ingen rolle hvor tørr og saklig forklaringene er, de har tvunget oss alle til å være med på strømspekulasjon i et system der man må finne opp nyord for å late som det er logikk tilstede..For den godt over middels interesserte er dette en god gjennomgang av kraftsystemet, krafthandel, systembalanse, energi- og effektbalanse og en god del annet. Samt en del om hvor ting er på vei. I motsetning til pølsemakere som skriver lange kronikker i Dag og Tid og finansakrobater på fjernsyn er dette skrevet av folk som faktisk kan noe om det de snakker om. Det anbefales ikke for de som eventuelt leter etter ideologisk ammunisjon eller lignende. Det er tørt og saklig.
Et kart derfra, fra 2019, altså før Norge fikk forbindelser til UK og Tyskland. For de som måtte leve i den villfarelse at Norge pleide å ha så mye lavere kraftpriser enn store, stygge Europa. Merk at snittprisen i Tyskland er lavere enn i Norge, i motsetnig til den populære oppfatningen om at krafta koster flere kroner i Tyskland.
Vis vedlegget 878490
Hvordan vil du spekulere i fysisk strøm?Det spiller jo ingen rolle hvor tørr og saklig forklaringene er, de har tvunget oss alle til å være med på strømspekulasjon i et system der man må finne opp nyord for å late som det er logikk tilstede..
Nei, jeg skjønner ikke hvordan man spekulerer i fysisk kraft så jeg vil gjerne at du forklarer meg det med den minste teskjen du har. Vær gjerne svært detaljert.Man spekulerer selvsagt med kosten, men det skjønte du nok
4. Hvordan fungerer dette kraftmarkedet det er snakk om?
Det finnes et fysisk marked for strøm og et finansielt marked. På kraftbørsen Nordpool prises strømmen som produseres og leveres her og nå. På råvarebørsen Nasdaq, der Aas handlet, kan man kjøpe og selge avtaler om strømprisen i framtida. På den måten kan produsenter og storforbrukere av strøm redusere usikkerheten omkring framtidige inntekter/utgifter. Men markedet kan også (som mange andre markeder) benyttes til ren spekulasjon.
5. Hvordan kan man tjene penger på dette?
Strømprisene i ulike land og regioner bestemmes av faktorer som blant annet nedbør, temperatur, kullpriser, gasspriser, CO₂-kvotepriser og mye mer. Hvis du forstår dette samspillet bedre enn andre, kan du forutsi prisendringer og tjene gode penger på det.
6. Hvordan da? Gi meg ett eksempel!
Anta at prisen på levering av strøm i Norge januar 2019 selges for 45 euro per megawattime i dag. Ha! Du har jo for lengst skjønt at når vi kommer til januar vil den løpende strømprisen (spotprisen) være langt høyere enn det! Du kjøper derfor 1000 januarkontrakter i dag til den nette sum av 45.000 euro. Når vi så kommer til januar, har spotprisen på strøm steget til 53 euro, akkurat slik du forutså! Nå sitter du altså på en prisavtale der strøm verdt 53.000 euro kan kjøpes for 45.000 euro. 8000 euro i gevinst. Happy days!
- Les også: Vil ha gransking etter milliardtap
MERK: I praksis kjøper du aldri strømmen, i stedet gjøres verdien av prisavtalen opp løpende (hver dag) slik at penger går inn på eller ut av kontoen din hos børsen etter hvert som verdien av prisavtalen endres.
7. Så hva var det som gikk galt for Einar Aas?
Aas bommet grovt på det som i praksis var et stort veddemål på at forskjellen mellom tyske strømpriser og nordiske strømpriser skulle minke. I stedet skjedde det motsatte: Stigende kull–, gass– og CO₂-kvotepriser gjorde at tyske strømpriser steg samtidig som masse nedbør gjorde at nordiske priser sank (fordi mye regn gir mer og billigere vannkraft). Kontraktene til Aas stod til stadig større tap, og på børsen må man løpende stille sikkerhet basert på hvordan man ligger an. Da Aas ikke klarte stille mer sikkerhet, ble kontraktene hans tvangssolgt av børsen og han ble tvunget til å realisere tapet – som var stort.
8. Men flere milliarder kroner i tap..?
Aas satt ikke med 1000 kontrakter. Ifølge bransjenettstedet Montel satt han med en posisjon tilsvarende 23.000.000 standardkontrakter i Norden og 11.000.000 standardkontrakter i Tyskland. I tillegg var prisbevegelsen som felte Aas 17 ganger det den pleier å være på en typisk handledag. Det gikk altså veldig galt veldig fort.
9. Var handelen ulovlig?
Det er foreløpig ingenting som tyder på at Aas har gjort noe ulovlig. Ifølge Nasdaq-børsen han handlet på var han godt innenfor de begrensningene som gjelder. Finanstilsynene i Norge og Sverige skal imidlertid undersøke hendelsen, se om prosedyrer er fulgt og om reglene er gode nok.
Linken din snakker om det finansielle markedet, jeg spurte om det fysiske. Der står endatil i det du linker til at det er snakk om det finansielle markedet.Er ikke verdt tiden da dette er noe du vet, så tar den lette utveien
Og jeg er enda mer overbevist om at du ikke skjønner hva du prater om.Du kan jo fortsette å late som om ikke de to henger sammen og at spekulasjonen i det finansielle markedet ikke påvirker prisen vi betaler for strømmen, så inntil vider går jeg for at vi alle er tvunget til å være med på denne spekulasjonen.
Det her er jo en gladnyhet av dimensjoner at man sikrer langsiktige inntekter for landet, her betales det skatt og arbeidsplasser blir sikret langt forbi 2030.Og nå blir det slutt med billig strøm i Nord Norge
Equinors julegave til Hammerfest: Skal bruke 13 mrd. på Snøhvit
Equinors LNG-anlegg i Hammerfest skal oppgraderes for 13,2 milliarder, og gasskraft byttes ut med ren strøm. Snøhvit Future skal sikre høy gasseksport til etter 2030.e24.no