Mat, drikke og røyk Julemat 🎅🏿

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Spiralis

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.03.2005
    Innlegg
    19.666
    Antall liker
    8.067
    Torget vurderinger
    0
    Må bare si, ikke kjefte,- kun si stille og høflig, at jeg reagerer "litt" på folk som ikke vil ha et eller det fordi det smaker så og slik!
    det finnes folk, også her i landet, som av nød er sultne når de legger seg!

    Jeg skal være helt enig at ikke alt smaker like godt, men uspiselig? Jo det finnes selvsagt en grense for hva som er spiselig og den går her:

    Du har blitt sammen med "den drømme dama" men hun er "litt påholdende" med godsakene. Dere er på overnattingsbesøk hos hennes bestemor og ved en "inkurie" har dere blitt inlosjert på samme rom i dobbeltseng!!!!!! (Muligheter her!) Du vet at hvis du ikke roser maten til bestemor må du nok kjøre hjem samme kveld, -alene! Hvis du i en slik setting nekter å spise det som severes, ja DA er maten uspiselig,
    men kun da! Og det er ikke mye mat som i verden som er så ille!
     

    TT.

    The smooth jazz guy! 😉🇳🇴
    Ble medlem
    15.11.2007
    Innlegg
    42.386
    Antall liker
    93.677
    Sted
    Nedre Tonsåsen
    Torget vurderinger
    99
    Må si at kalkunen ble en suksess. 5,3kg ble satt i ovnen på 180g i nær tre timer, innsmurt i smeltet smør med pepper og salt. .Lagde sjy av innmaten og hadde øl i «vannbadet». Sjyen ble slit og deler av det ble benyttet i stedet for vann til sausen. Vi hadde kalkunen ute tre ganger og tømte vannbadet over kalkunen, noe som resulterte i at skinnet ble sprøtt og kjøttet saftig. Poteter, salat og kald pilsner til. Godt nytt år!
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    23.997
    Antall liker
    18.232
    Torget vurderinger
    2
    Ti timer i ovnen på lav varme. Forberedelsene begynte for noen dager siden. Ribbe fra Horgen, avrundet med grilltemp for å poppe svoren.

    Saftig, mørt og veldig godt mottatt av gjestene.

    389192DB-31CC-4059-A033-85CE68A52637.jpeg
     

    Vebbis

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    13.03.2008
    Innlegg
    589
    Antall liker
    418
    Torget vurderinger
    1
    Årets juleribbe. Et par dager i kjøleskapet med masse grov salt, en times damping etterfulgt av 9-ish timer langtidssteking. Så er det bare å skru opp ovnen til 250 grader (ikke noe grillfunksjon nødvendig) og se svoren poppe og bli til baconsvor 😊 803C7C2C-4E27-40E0-8029-0E288DA50C41.jpeg
     

    Dr Dong

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.01.2011
    Innlegg
    14.505
    Antall liker
    14.006
    Sted
    landskapet uten motstand
    Torget vurderinger
    1
    Årets juleribbe. Et par dager i kjøleskapet med masse grov salt, en times damping etterfulgt av 9-ish timer langtidssteking. Så er det bare å skru opp ovnen til 250 grader (ikke noe grillfunksjon nødvendig) og se svoren poppe og bli til baconsvor 😊 Vis vedlegget 881031
    hva var tempen på gjennom den lange steketid?
     

    xerxes

    Æresmedlem
    Ble medlem
    08.01.2005
    Innlegg
    11.644
    Antall liker
    7.292
    Sted
    Holmestrand
    Da er vi klare:
    10 minutter til første lutefisk 2023.
    🤗
    Kjører kvalitetskontroll på fjorårets juleakevitt mens fisken blir ferdig.
    Vil jo ikke servere kona skjemt akevitt. E87A39C9-4C7D-4F29-B32A-62F98696CC56.jpeg
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn