I tilfelle det er interessant er dette sånn jeg brygger med V60:
tid gr. kaffe | 20 | 25 | 30 | 35 | 40 | 50 |
0:00 | 60 | 75 | 90 | 105 | 120 | 150 |
0:45 | 120 | 150 | 180 | 210 | 240 | 300 |
1:30 | 180 | 225 | 270 | 315 | 360 | 450 |
2:15 | 240 | 300 | 360 | 420 | 480 | 600 |
3:00 | 300 | 375 | 450 | 525 | 600 | 750 |
Første kolonne viser timingen og kolonnene bortover viser hvor mye som skal stå på vekta ved de ulike tidspunktene i forhold til mengden kaffe. Det vil si at hvis du bruker 20 gram kaffe skal vekta vise 60 gram vann når du starter klokka (sånn ca), 120 etter 45 sek og så bortetter. Det trenger ikke helles jevnt, pulser går fint. Små avvik på timingen kommer du ikke til å merke heller.
Med denne metoden trenger en ikke forholde seg til blomstringa («blooming») fordi den er bakt inn i prosessen. Når det er sagt pleier jeg å la første pulsen være på ca 2x mengden kaffe og så gjennomføre resten som planlagt.
Synes det gir litt mer sødme, men har ikke gjort noen store studier på dette.